Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

,,Kapučínové" minibábovky

Ingredience: 2 vejce 1/2 hrnku pískového cukru 400 ml kyšky 1/2 hrnku oleje 1/2 lžičky jedlé sody 1,5 hrnku polohrubé mouky 3 lžíce oříškového cappuccina v prášku

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, poté přidáme kyšku, mouku smíchanou se sodou, olej a nakonec cappuccino. Těsto nalijeme do silikonových formiček malých bábovek a pečeme ve vyhřáté troubě na horkovzduchu - 160-170 stupňů, zhruba 30...

 
" Kaštanové pyré " z fazolí

Ingredience: Uvařené bílé fazole máslo nastrouhané vlašské nebo lískové ořechy rum vanilkový cukr moučkový cukr

Postup: Uvařené zchladlé fazole rozmixujeme na hladkou kaši, vmícháme nastrouhané ořechy, změklé máslo, rum a vanilkový cukr, podle chutí dosladíme cukrem moučkovým. Necháme vychladnout v lednici. Podáváme se šlehačkou, polité rozpuštěnou čokoládou a posypané ořechy.

 
"Americký" moučník

Ingredience: 4 vejce 1 hrnek cukru krupice 1 vanilkový cukr 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 2 lžíce kakaa 1 kypřící prášek 1 lžíce mleté skořice 4 velká jablka oříšky (dle chuti) rozinky (dle chuti) mléko (dle potřeby)

Postup: Polovinu jablek nakrájíme na kostičky a druhou polovinu nastrouháme nahrubo.Vejce utřeme s oběma cukry, přidáme mouku, skořici, kypřící prášek, kakao, a postupně přimícháme...

 
"Ananasový" dort z jablek

Ingredience: 600 g jablek 1 vanilkový pudink 70 g cukru 1 vanilkový cukr 1/4 l vody 1/8 l pomerančového džusu (nebo šťávy z pomeranče) 1/2 sáčku dětských piškotů rum šlehačka na ozdobení

Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího kastrolu, posypeme cukrem, a zalijeme 1/8 l vody, a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká (u některých druhů jablek je to prakticky hned), zalijeme je...

 
"Apple pie" aneb jablkový koláč

Ingredience: Na těsto: 400 g hladké mouky 250 g tuhého másla nakrájeného na větší kostky 1 špetka soli 150 ml studené vody (podle potřeby) Na “polevu”: 1/2 šálku hnědého cukru 1/2 šálku cukru krystal 50 g másla 1/2 šálku vody 1/2 lžičky mleté skořice 1 špetka soli 5-7 jablek (oloupat a nakrájet na plátky)

Postup: Najskôr pripravíme cesto: do hlbšej misy dáme múku so štipkou soli a pridáme kocky masla. Teraz...

 
"Jablíčka luxusně" Mandlové koláčky s jablky a karamelem

Ingredience: Těsto: 100 g hladké mouky 150 g osmažených mandlí 1 vejce 100 g másla 1 lžička třtinového cukru špetka soli Krém: 140 g ricotty 160 g mascarpone 100 g tvrdých karamelek Smažená jablka: 5 středně velkých jablek 40 g másla 1 lžíce třtinového cukru

Postup: Změklé máslo vyšlehejte společně s vejcem, lžičkou třtinového cukru a špetkou soli do světlého krému. Opražené mandle rozmixujte co nejjemněji...

 
"K odpolednímu kafíčku" Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami

Ingredience: 85 g změklého másla 40 g třtinového cukru 1 žloutek pokojové teploty 130 g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička jedlé sody 200 g sušených brusinek 380 g bílé čokolády 1 vrchovatá lžička mleté vanilky

Postup: Velmi ostrým nožem nakrájejte bílou čokoládu na malé kousky – dobře to jde keramickým nožem. Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť smíchejte mouku, vanilku a...

 
"Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy

Ingredience: 70 g loupaných pražených mandlí (postup tady) 60 g mletého třtinového cukru 80 g polohrubé mouky 1 lžička mletého zázvoru 1 žloutek pokojové teploty 80 g změklého másla 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 200 g pekanových ořechů (viz tipy a triky) 110 g kandovaného zázvoru (viz tipy a triky) 200 g kvalitní hořké čokolády (minimálně se 70% kakaa)

Postup: Mandle rozmixujte nebo rozemelte na jemnou...

 
"Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem

Ingredience: 1 zralé mango (viz tipy a triky) 600 g smetany ke šlehání (40%) 7 lžiček třtinového cukru šťáva z 1/2 citronu a z velké mandarinky (klementinky) 6 plátků želatiny 1,5 lžičky mletého kardamomu 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 citronu 1 klementinka (nebo větší mandarinka)

Postup: Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a...

 
"Listové" těsto snadno a rychle

Ingredience: 1 vejce 1 lžíce octu 1/2 lžička soli voda 310 g hladké mouky 250 g másla (nebo hery)

Postup: Do odměrky vyklepneme vejce, rozmícháme ho vidličkou, přidáme ocet, sůl a dolijeme ledovou vodou do celkového množství 150 ml.Do prosáté mouky nastrouháme nahrubo dobře vychlazený tuk.Do směsi tuku s moukou postupně na vále zapracujeme (velkým nožem) tekutou složku a rychle rukama, ne moc důkladně,...

 
"Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem

Ingredience: 140 g čerstvé máty 250 g bílé čokolády 100 g tmavé čokolády s alespoň 70% kakaa 20 g másla 100 ml smetany ke šlehání (nejlépe s obsahem tuku 40%) bílek krupicový cukr několik malých lístků máty na dozdobení + čistý tenký štětec + papírové košíčky

Postup: Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně...

 
"Měsíční krajina" dort nebo řezy (nejen) z remosky

Ingredience: Korpus: 4 vejce 150 g cukru krupice 4 lžíce oleje 4 lžíce teplé vody 0,5 prášku do pečiva 160 g polohrubé mouky 450 ml mléka 1 vanilkový pudink 2 lžíce cukru krupice Dále k dohotovení: 500 g zakysané smetany 2 vanilkové cukry cca 1-1,5 ks skořicového cukru, dle chuti

Postup: Remosku nebo dortovou formu o průměru cca 32 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve uvaříme...

 
"Mlsný tvarožník"

Ingredience: 400 g měkkého tvarohu 130 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 4 vejce 3 PL krupičky 3 PL hladké mouky 50 g másla 2 lžičky sušených brusinek 1 lžičky zlatých rozinek namočených rum 1 nalámaná čokoláda na vaření ( nebo jiná čokoláda) špetka soli ovoce ( nemusí být)

Postup: Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat...

 
"Obyčejná" bábovka

Ingredience: 1 sáček vanilkového cukru 1 sáček prášku do pečiva 3 vejce 3/4 hrnku oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek teplé vody 2 lžíce kakaa

Postup: Troubu předehřejeme na 160°C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Prosátou mouku smícháme s cukrem, žloutky, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, olejem a teplou vodou. Nakonec zlehka vmícháme sníh z...

 
"Opilý" rebarborový koláč

Ingredience: 250 g hladké mouky včetně hrsti polohrubé 50 g moučkového cukru 60 g másla 20 g kvasnic 125 ml mléka 1 celé vejce + na pomazání okrajů 3-4 stonky rebarbory 1 zelené jablko neloupané trochu soli vaječný koňak sušené brusinky (nemusí být) Na drobenku: 80 g másla 80 g hrubé mouky 120 g krystalového cukru

Postup: Kvasnice nadrobíme do hrnečku, přidáme špetku cukru a polovinu vlažného mléka.Do mísy...

 
"Posvícenské" koláče

Ingredience: Na kvásek: 125 ml vlažného mléka 40 g cukru krupice 10 g vanilkového cukru (půlka sáčku) 1 lžíce hladké mouky 15 g droždí Na těsto: 125 g polohrubé mouky 125 g hladké mouky půl lžičky soli 50 g másla 50 ml oleje 1 celé vejce 2 žloutky kůru z jednoho citronu Na náplň: 1 tvaroh hrst rozinek vanilkový cukr povidla Na drobenku: 25 g másla 50 g mouky 50 g cukru krupice

Postup: Do vlažného mléka...

 
"Rychlý švestkový koláč"

Ingredience: švestky 20 lžic polohrubé mouky 7 lžic krupicového cukru 10 lžic rozpuštěného zchladlého másla 10 lžic vlažného mléka 2 vejce 1/2 prášku do pečiva Drobenka: 4 lžíce polohrubé mouky 4 lžíce cukru 4 lžíce másla

Postup: Všechny ingredience (kromě drobenky) smícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe švestky řezem nahoru a posypeme drobenou. Pečeme cca 30 minut.

 
"Sněhový" kopeček

Ingredience: 4 krajíčky vánočky (mohou být i croissanty nebo v nouzi jen žemle či rohlíky bez soli navrchu) hrst rozinek hrst slunečnicových semínek nebo nasekaných oříšků citronová kůra med ovocná šťáva nebo pro dospělé nějaký likér nebo rum 1/2 - 1 šálek mléka mletá skořice Na dokončení a ozdobu: navrch ušlehaná šlehačka nebo zakysaná smetana nebo hustý jogurt meduňka a ovoce na ozdobu

Postup: Peč...

 
"Šodó" chlebíček

Ingredience: Těsto: 3 ks vejce 110 g cukru mletého 130 g mouky hladké (osáté) 3 kávové lžičky vody (studené) špetka soli Krémová šlehačka: mléko 2 polévkové lžíce cukru písek 1 vanilkový pudink rum 400 ml šlehačky • čerstvé ovoce (nebo kompot)

Postup: Receptů na piškot je celá řada. Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky.KORPUS : Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého...

 
"Špikovaný" sladký koláč

Ingredience: kynuté těsto dle vaší obliby ztuhlé máslo třtinový cukr plátky mandlí 1 KL skořice

Postup: Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto. Nemělo by být moc tučné a hutné.Jakmile vykyne, dáme ho na vyšší plech, pěkně vymazaný máslem, lehce vysypaný třtinovým cukrem a necháme ještě kynout. Až se tak stane, z ledničky vyndáme hodně tuhé máslo, ze kterého krájíme špalíčky. Ty zapracujeme do těsta,...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz