Ingredience: 1 kelímek smetany ke šlehání 33% 150 g čokolády na vaření Orion 50 g másla 2 lžíce rumu mleté ořechy
Postup: V misce ohřejeme smetanu. Do misky nalámeme čokoládu, přelijeme ji horkou smetanou a mícháme do rozpuštění čokolády.Poté v mícháme máslo a rum. Necháme vychladnout a na noc uložíme do lednice.Druhý den ušleháme ručním šlehačem. Dáme do misek a posypeme mletými ořechy.
Ingredience: 3 šlehačky 3 žloutky 4 lžíce cukru 2 lžíce kakaa 100 ml vody 70 g másla
Postup: Žloutky s polovinou cukru ušleháme ve vodní lázni do pěny.Zvlášť ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, vodu a mícháme do zhoustnutí.Pak přidáme žloutkovou pěnu, dobře promícháme a necháme vychladnout.Šlehačky ušleháme a část odložíme na konečné dozdobení. Zbytek po částech vmícháme do kakaové...
Ingredience: Na korpus: 150 g kakaových sušenek například Bebe 85 g másla Na náplň: 100 g mléčné čokolády 125 g hořké čokolády 85 g másla 2 vejce 80 ml (1/3 hrnku) smetany 31% 50 g (1/4 hrnku) krupicového cukru 1/4 čajové lžičky soli 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup: korpus: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a dno dortové formy velikosti 22 cm vyložíme pečícím papírem a strany lehce vymažeme...
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 100 g hořké čokolády 1 lžíce cukru moučka (podle chuti)
Postup: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni při cca 45°C, smetanu vyšleháme napůl , nesmí být vyšlehaná do husta, a zašleháme do ní rozpuštěnou čokoládu, přisladíme a dáme do lednice, po vychladnutí tvoříme noky polévkovou lžící a podáváme s ovocem
Ingredience: 4 žloutky 2 lžíce medu 1 lžíce krupicového cukru špetka mletého muškátového oříšku kůra z 1 pomeranče 120 g hořké čokolády na pěnu 250 ml smetany - 40% 40 g hořké čokolády na ozdobný okraj kakao (nebo čokoláda) na posypání Na ozdobu: jahody ostružiny pomeranč
Postup: Ve vodní lázni ušleháme do tuhé světle žluté pěny žloutky,med,cukr,muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Odstavíme a za občasného...
Ingredience: 1 litr smetany 30% 400 g tmavé čokolády 200 g čerstvého ovoce nebo kompotovaného ovoce
Postup: Smetanu a čokoládu společně ohřejeme.Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem.Do druhého dne necháme hmotu vychladit a poté ji vyšleháme do pěny.Touto pěnou pak naplníme skleničky nebo misky.Mousse dozdobíme čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
Ingredience: 2 lžičky cukru 2 lžičky oleje 1 špetka soli 2 lžičky kakaa 5 lžic mléka 4 lžičky hladké mouky 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Postup: Do hrnečku na kávu dáme mouku, kakao, prášek do pečiva, cukr, sůl, mléko, olej a pořádně promícháme.Hrneček s těstem vložíme péct do mikrovlnné trouby na 2-3 minuty. Nedávejte péct do mikrovlnky více jak na 4 minuty!
Ingredience: 2 hrnky cukru 2 vejce 1 hrnek oleje 1 špetka soli 1 vanilkový cukr 2 lžíce kakaa 3 hrnky polohrubé mouky 2 hrnky mléka 1 prášek do pečiva 1 hrst ořechů Poleva: 100 g másla 200 g cukr moučka 2-3 lžíce studené vody 1 lžíce rumu 3 lžíce kakaa
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Hlubší plech vyložíme pečicím papírem.Všechny suroviny spolu smícháme a vzniklé těsto nalijeme do hlubšího plechu...
Ingredience: TĚSTO: 3 hrnky polohrubé mouky 2 hrnky cukr krupice 2 hrnky vlahého mléka 1 hrnek oleje 1 vanilkový cukr 2 vejce 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva POLEVA: 20 dkg moučkového cukru 10 dkg másla 3 lžíce studené vody 3 lžíce kakaa 2 lžíce rumu
Postup: Smícháme všechny suroviny na těsto a vylejeme na plech, který vymažeme a vysypeme moukou. Pečeme na 150 stupňů asi 40min, záleží na troubě. Hned...
Ingredience: 1 čokoládový dezert Dr.Oetkera banány šlehačka čokoládové lupínky
Postup: Dezert připravíme podle návodu - já jsem dala poloviční dávku cukru. Nalijeme do sklenic, nebo pohárů . Na čokoládu dáme nakrájené banány, šlehačku a ozdobíme čokoládovými lupínky.
Ingredience: 300 ml smetany ke šlehání (min. 33%) 250 g mascarpone 0,5-1 balení vanilkového cukru (podle chuti) 100 g hořké čokolády Na dozdobení dle chuti: vaječný koňak šlehačka ovoce oplatky
Postup: Z čokolády uděláme škrabkou několik hoblinek, které použijeme na závěr na zdobení. Dáme je stranou.Připravíme čokoládový krém. Polovinu smetany přivedeme k varu. Zbytek čokolády do ní nalámeme, pozvolna...
Ingredience: 6 jablek 100 g cukru 1 citron - šťáva 1 celá skořice 5 hřebíčků voda 2 čokoládové pudinky 1 lžíce kakaa 6 lžic cukru 8 dcl mléka
Postup: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na silné plátky, které dáme společně s vodou, citronovou šťávou a kořením do hrnce a vaříme asi 15 minut a odstavíme. Z mléka, pudinku, cukru uvaříme puding dle postupu na sáčcích. Do horkého zamícháme kakao. Do...
Ingredience: 3 banány – ne tolik zralé (pudink je pak spíše banánový) 1-2 lžíce kakaa hrst malin na ozdobu máta na ozdobu
Postup: Tak jednoduché. Rozmixujte banány s kakaem, dejte do misky, ozdobte malinami a mátou a užívejte! :-) Pudink až nepřekonatelně dobrý!!!
Ingredience: 2 lžíce želatiny 100 g mléčné čokolády nebo hořké čokolády 1 lžíce kakaa 1/2 l mléka 2 vejce 1 lžíce cukru 8-9 lžic šlehačky 50 g mandlí
Postup: Želatinu namočíme na 10 minut do 1 dl studené vody. Čokoládu nalámeme na malé kousky a ty dáme do kastrolku společně s jednou až dvěma lžícemi horké vody. Na mírném ohni necháme za stálého míchání rozehřát. K čokoládě přimícháme kakao a mléko a...
Ingredience: 26 g (1/2 sáčku) premium pudink Hořká čokoláda Dr. Oetker 250 ml polotučného mléka 250 g odtučněného měkkého tvarohu 2 středně velké banány (cca 260g)
Postup: Ve větší misce rozmixujeme tvaroh a na kolečka nakrájené banány. V malém kastrůlku rozmícháme do studeného mléka pudinkový prášek a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme, dokud pudink nezhoustne, poté ho vlijeme do misky s našlehaným...
Ingredience: 1 čokoládový pudink BIO v prášku (nebo vanilkový) 1/2 l rýžový nápoj Zajíc 4 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti) 2 jemně strouhaná čerstvá jablka (popř. rozdušené nebo kompot) 2 hrstě bezlepkových piškotů 8 lžic bílého jogurtu skořice
Postup: Připravíme si 1/2 l mléka podle návodu na krabici, v horkém mléce rozpustíme cukr a uvaříme pudink. Do 4 pohárků rozdělíme strouhaná jablka,...
Ingredience: Těsto 30 dkg polohrubé mouky 25 dkg moučkového cukru 2 lžíce kakaa 1,5 lžičky jedlé sody (bikarbony) 0,5 litru acidofilního mléka (může být i kefír) 1 dcl oleje Poleva: 5 dkg másla 2 lžíce kakaa 15 dkg moučkového cukru 3 lžíce rumu Strouhaný kokos na posypání
Postup: Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme, aby v něm nebyly hrudky. Vše vlijeme do předem vymazaného a...
Ingredience: 250 g hořké čokolády 200 g sušenek (nejlépe hranaté máslové) 100 g cukru 2 vejce 20 g másla moučkový cukr (nemusí být)
Postup: Vejce rozkvedláme s cukrem a odložíme stranou.Sušenky nalámeme na malé kousky (ne úplně napadrť) a také odložíme.Čokoládu nakrájíme na kostičky.V hrnci necháme nad mírným plamenem rozpustit čokoládu a máslo. Když se obě složky rozpustí a promíchají, přidáme směs vajec a...
Ingredience: 250 g másla 200 g čokolády na vaření 5 vajec 200 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr hrstka hladké mouky Na ozdobu: mango kysaná smetana hnědý cukr vanilkový cukr trochu másla
Postup: Máslo rozpustíme s čokoládou ve vodní lázni. Žloutky utřeme s moučkovým a vanelkovým cukrem, přidáme hrstku hladké mouky, rozpušťenou čokoládu a sníh z bílků. Upečené zdobíme kysanou smetanou smíchanou s...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 90 g cukru krupice 2 plné lžíce kakaa 1 kypřící prášek 250 ml mléka 150 ml oleje 1 vejce Ořechová směs: 100 g kandované pomerančové kůry 60 g ořechů (vlašské i lískové) 40 g rozinek 50 g čokolády nasekané Dokončení: 400 g smetany ke šlehání 40% (2 kelímky) máta ovoce čokoládové zdobení
Postup: Zapneme troubu na 180 °C, formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz