Ingredience: 1 kg mouky 1 vejce 1 kostka droždi špetka soli 1 dcl oleje-nebo rozehřáté máslo asi 1-1,5 sklenky cukru krystal 0,5 l vlažného mléka pár kapek rumové tresti pár kapek vanilkové tresti marmeláda podle potřeby
Postup: Postup je jednoduchy: ohrejeme mleko, aby bylo vlazny, dame spetku cukru a drozdi, nechame vzejit kvasek. Do misy si zatim dame mouku, cukr a vejce a prichute a zalijeme kvaskem,...
Ingredience: 200 g smetany na šlehání 100 g čokolády na vaření 40 g čekankového sirupu (můžete použít také cukr) 250 g tvarohu
Postup: V hrnci si zahřejte smetanu. Jakmile přijde k varu, hrnec odstavte a vsypte do smetany nalámanou čokoládu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Poté přidejte vaničku tvarohu, oslaďte čekankovým sirupem a celou směs promíchejte.Hmotu rozdělte do skleniček...
Ingredience: 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 50% kakaa) 150 g polotučného tvarohu 150 g bílého jogurtu (3% tuku) 150 g zakysané smetany (12% tuku) 1-2 lžičky vanilkového cukru s fruktózou nebo obyč. vanilkového cukru (podle toho, jak kdo má rád sladké)
Postup: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tvaroh, jogurt a smetanu, vše dobře promícháme metličkou a prohřejeme, až vznikne kompaktní...
Ingredience: 500 g tvarohu ve vaničce 150 g bílého jogurtu ovoce džus 100% cukr med
Postup: Tvarohy ušleháme společně s jogurtem. Přidáme buď rozmixované nebo celé kousky ovoce. Celé ušleháme do pěny. Můžeme osladit medem, cukrem nebo džusem. (Já jsem nesladila - mám ráda chuť tvarohu). Jako ovoce jsem zvolila zavařené borůvky (bez šťávy).Zmrzlinu dáme do krabičky a do mrazáku.
Ingredience: 180 g másla 200 g hladké mouky 75 g škrobu 75 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička skořice 2 lžičky kakaa
Postup: Máslo utřeme s cukry, přidáme všechny sypké ingredience kromě skořice a kakaa.Na vále vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 2 poloviny. Do jedné poloviny vmícháme skořici a do druhé kakao.Z těsta tvarujeme kuličky, které lehce rozmáčkneme vidličkou,...
Ingredience: 150 g hladké mouky 150 g tuku (máslo) 1 žloutek 3 lžíce vody špetka soli Náplň: 6 velkých jablek 1 hrst brusinek 2 hrsti ořechů máslo na 2 prsty 1 karamelový cukr 1 citronový cukr javorový sirup vejce na potření
Postup: Vše na těsto zpracujeme, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo nastrouháme na velkém...
Ingredience: 5 hrnků mražených jahod 1/2 hrnku moučkového cukru 1/3 hrnku polotučného mléka 250 g mascarpone
Postup: Mascarpone, cukr a jahody vložíme do mixéru, přidáme polovinu mléka a mixujeme na nízké otáčky.Přidáme zbytek mléka a zvýšíme otáčky.Pokud je zmrzlina po mixování dostatečné hutná, podáváme hned, nebo ji necháme zmrazit v mrazáku.
Ingredience: Směs: 1 smetana ke šlehání 2 lžíce zakysané smetany 80 ml bílého jogurtu cca 300-400 g jahod 5 lžic cukru moučka Poleva: cca 3-4 čokolády na vaření
Postup: Jahody rozmixujeme ručním mixérem.Smetanu vyšleháme do tuha a přidáme do rozmixovaných jahod. Přimícháme cukr moučku, přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Dobře přešleháme, aby se všechno spojilo a dáme do formiček na nanuky.Vložíme do...
Ingredience: 1 Hera 20 - 30 dkg cukru krystalu 3 lžíce medu 3 vejce 40 dkg hladké mouky (polohrubé mouky) 1 lžička sody (nebo trošku prášku do pečiva) Krém : 1 kondenzované slazené mléko (karamelové) 1 máslo
Postup: Ušleháme Heru, cukr, med a vejce dohromady.Pak přidáme mouku se sodou nebo práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Stejnoměrně na 2 plechy. Dáme péct na 7-15...
Ingredience: 500 g tvarohu z vaničky 300 g kysané smetany 5-6 polévkových lžic granka 1 vanilkový cukr cukr podle chuti
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme.Vlijeme do vhodné nádoby a dáme do druhého dne do mrazáku.Před podáváním necháme chvíli stát při pokojové teplotě.
Ingredience: 1 kg dýně 500 g cukru Dále: potravinářské barvivo - červené, zelené, žluté
Postup: Dýni ( místo dýně můžete dát i cuketu ) nakrájíme na kostičky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem ( 1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť ( i jinou, podle chuti ) a vaříme, až zesklovatí....
Ingredience: Odpalované těsto: 500 ml vody špetka soli 160 g másla 270 g polohrubé mouky 7 vajec Karamelový krém: 2 karamelové pudinkové prášky 500 ml mléka 250 g másla 7 lžic cukru Šlehačka: 500 ml smetany ke šlehání 2 ztužovače šlehačky 6 lžic cukru Karamelová poleva: 250 g cukru 200 ml smetany ke šlehání
Postup: Odpalované těsto: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na...
Ingredience: 2 l mléka (dala jsem krabicové) 1 tatra mléko (plech) 1/2 karamelového salka 1 bílý jogurt např. Hollandia 150 g chia semínka (nemusí být)
Postup: Mléko svaříme a zchladíme na 50 stupňů. Přimícháme jogurt, tatru a salko. Vše důkladně promícháme, nalijeme do čistých skleniček a uzavřeme. Necháme na teplém místě 5-6 hodin a uložíme do lednice.Než to uložíme, můžeme - ale nemusíme - dát třeba...
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 5 lžic rozpuštěného másla 1 vanilkový lusk 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky soli Dále: 1/2 hrnku medu 1,25 hrnku cukru vločková sůl (není nutné)
Postup: Smetanu, máslo, semínka z vanilkového lusku, skořici a sůl přivedeme k varu a jakmile vidíme, že se vaří, dáme z plotny pryč. Necháme stranou při pokojové teplotě.Cukr s medem dáme do hrnce, a vaříme na středním...
Ingredience: 500 g jedlých kaštanů 200-250 ml mléka 1 vanilkový cukr špetka skořice rum cukr
Postup: Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany necháme v horké vodě a vždy jich vyndáme jen několik na oloupání. Oloupané kaštany dáme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a...
Ingredience: kiwi třtinový cukr med citron bílý jogurt
Postup: Ponorným mixérem rozmixovat kiwi s troškou třtinového cukru a medu ( med zabrání, aby se ve zmrzlině vytvořily krystalky ledu). Přidat trochu citr.šťávy a vmíchat bílý jogurt nebo kysanou smetanu. Naplnit do formiček a zamrazit.
Ingredience: 400 g hrubé mouky 100 g hladké mouky 250 ml vlažného mléka 80 g moučkového cukru 60 g másla 35 g droždí 3 lžíce rumu 3 žloutky 1 špetka soli marmeláda tuk
Postup: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, dvě lžíce mouky a lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek.Změklé máslo smícháme se zbytkem cukru.Pomalu přidáváme další přísady - žloutky, mouku, rum, špetku soli, kvásek a zbytek mléka.Vypracujeme vláčné...
Ingredience: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 1 žloutek 40 g cukru 50 g másla 1 kostka droždí špetka soli Na kvásek: 3 lžíce mouky 1 kostka droždí 1 lžička cukru krupice 75 ml teplého mléka
Postup: Nejprve uděláme kvásek až je hotový tak dáme do misy mouku,mléko,máslo,žloutek,sůl a kvásek zpracujeme na těsto a necháme kynout. Až je těsto vykynutý ,dáme na plech pečicí papír a těsto vyválíme a uděláme hrnkem...
Ingredience: 50 dkg (500 g) - hladké mouky 12,5 dkg (125 g) brambor 6 dkg (60 g) rozpuštěného másla 2 žloutky 250 ml mléka sůl (půl kávové lžičky) rum dle chuti 6 dkg (60 g) krystalového cukru 1 droždí ( 42 g )
Postup: Jako první uvaříme brambory ve slupce, případě jeden větší brambor o výše uvedené hmotnosti a necháme vychladnout.Uděláme kvásek - rozdrobíme si do hrníčku droždí a nasypeme cukr. Vařečkou...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g cukru 80 g strouhaného kokosu 200 ml mléka 50 ml oleje prášek do pečiva vanilkový cukr 4 vejce čokoláda citronová kůra
Postup: Nejprve ušleháme žloutky z vajec s cukrem a olejem, přidáme všechny suroviny až na čokoládu a bílky, z nichž ušleháme sníh. Čokoláda nasekaná na drobné kousky a sníh přijde smíchat s těstem naposledy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané...
|< 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz