Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli 1 kostka droždí (42 g) 150 g másla 150 g sádla 2 lžíce cukru 8 lžic mléka 2 vejce Náplň: tvaroh mák povidla ořechy tuk na vymazání plechů
Postup: Z vlahého mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí necháme vzejít kvásek, což trvá asi 10 minut.Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce.Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které...
Ingredience: Těsto: 1 kg hladké mouky 750 g másla (zmraženého) 2 vejce 2 lžíce octu 2 lžičky soli Náplň: 6 bílků 480 g cukru moučka Dále: vajíčko na potírání
Postup: Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku, přímo do ní nastrouháme zmražená másla a během strouhání hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.Do odměrky rozklepneme vejce, přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500 ml studenou vodou. Obsah odměrky...
Ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 2 žloutky 65 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 75 g Hery 0,3 l vlažného mléka 1/2 kostky droždí špetka soli Náplň: 2 tvarohy (kostky) 2 lžíce moučkového cukru citronová kůra 1 žloutek Posypka: 3 lžíce polohrubé mouky 3 lžíce krystalového cukru 2 lžíce Hery (nebo sádla či másla) marmeláda nebo povidla vejce na potření moučkový cukr na...
Ingredience: 1/2 litru mléka 1 vanilkový pudink 100 g cukru 2 vaničky tvarohu (já dávám nízkotučný) popř. vanilkový cukr
Postup: Uvaříme pudink dle návodu nebo jak jsme zvyklí, necháme vychladit, poté do vlažného zašleháme tvaroh.
Ingredience: Těsto: 3 bílky 165 g cukru krupice 85 g ořechů (jemně mletých, lze použít kokos) 50 g moučkového cukru Náplň - karamelový krém: 200 g cukru krupice 200 ml smetany ke šlehání
Postup: Bílky s pískovým cukrem vyšleháme v kotlíku v horké lázni do pěny (asi 15 minut; musí být pěkně tuhá), necháme ji mírně zchladnout a přidáme ořechy, smíchané s moučkovým cukrem.Vymíchanou hmotu již nešleháme,...
Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g tuku 250 ml smetany
Postup: Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Dále s ním pracujeme jako s koupeným.
Ingredience: 450 ml vlažného mléka (polotučného) 1 kg hladké mouky 120 g cukru krupice 100 g sádla 12 g soli 60 g čerstvého droždí v kostce 1 vejce na dokončení 1 rozšlehané vejce na potření (v originálním receptu jsou psané 2, ale já použila jedno a ještě mi zbylo) 3 lžíce máku
Postup: Z vykynutého těsta udělám 4 bochánky, ty rozválím na 0,5 cm a rozkrojím na 6 dílů. Vytvaruji loupáčky, nechám na plechu 45...
Ingredience: 250 g polohrubá mouka 250 g hladká mouka 1/2 kostky droždí 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky soli 100 g cukru 100 ml oleje 200 ml mléka 1 vejce 1 vejce na potření mák na posyp
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a necháme v robotu vypracovat krásné hladké těsto. (Kdo má pekárnu může v pekárně).Těsto necháme kynout 45 minut.Vyklopíme a na vále tvarujeme rohlíky (loupáky) a necháme na plechu přikryté...
Ingredience: 350 g cukru moučka 110 g másla 110 g sušeného mléka 1 bílek 2 lžíce rumu
Postup: Důkladně zamícháte a můžete si z toho buď udělat kuličky, nebo to můžete dát do platíček z adventního kaledáře.
Ingredience: 500 ml ovocného džusu (granátové jablko, višeň, jahoda atd.) 5 lžic želatiny šlehačka na ozdobení jahody na ozdobení cukrářské zdobení
Postup: Do hrnce nalijeme džus, přidáme želatinu a necháme 10 minut bobtnat.Za stálého míchání necháme želatinu na mírném ohni zcela rozpustit (může to trvat i 10 minut). Necháme vychladnout.Vychladlou tekutinu začneme šlehat. Nejprve na nižší rychlost a postupně...
Ingredience: 42 g droždí 150 ml mléka 120 g cukru krupice 400 g polohrubé mouky 1 špetka soli 1 špetka muškátového oříšku 1 vanilkový cukr 4 žloutky 2 lžíce rumu 50 g mandlí (oloupaných) 80 g másla 1 vejce (na potření) 50 g rozinek 30 g plátkových mandlí (na posypání)
Postup: Z droždí, poloviny vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme nakynout.Do zbylé mouky vmícháme sůl,...
Ingredience: 280 ml vlažného mléka 450 g hladké mouky 2 lžičky sušeného droždí 75 g cukru 15 g soli 250 g másla
Postup: Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout.Máslo dáme na chvíli do mrazničky, aby se lépe krájelo na tenké plátky.Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla. Máslo do těsta jemně vtlačíme.Obdélník těsta...
Ingredience: 200 g smetany ke šlehání 200 g mascarpone 100-150 g slazeného kondenzovaného mléka
Postup: Všechny suroviny spolu smícháme a vyšleháme ručním šlehačem do konzistence hustého šlehačkového krému.Krémem naplníme cukrářský sáček a za jeho pomoci zdobíme krém do zvolených skleniček. Naplněné skleničky dáme na 1-2 hodiny zamrazit.Po vyjmutí z mrazáku už jen doplníme oblíbenou omáčkou, např....
Ingredience: 250 g vypeckovaných meruněk 200–250 g cukrového sirupu trochu citronové šťávy 100 g selského tučnějšího bílého jogurtu 80 g neslazeného kondenzovaného mléka
Postup: Předem připravíme cukrový sirup. Sirup vznikne svařením stejného množství krupicového cukru a vody (tzn. 100–150 g vody a 100–125 g cukru). Sirup necháme dobře vychladit. Dá se ho udělat více a mít ho v zásobě, nekazí se.Meruňky...
Ingredience: 1 měkký tvaroh (ne ve vaničce 250 g) 1 smetanu (30 a více % 250 ml) 0,5 hrnku cukru 125 g
Postup: Tvaroh s cukrem vyšleháme do krému a za stálého míchání přilijeme smetanu. Nalijeme do plastové krabičky nebo do formiček na nanuky a vložíme do mrazáku co hodinu chodíme míchat (v případě krabičky ;) ). Dobrou chut´.
Ingredience: 23 dkg polohrubé mouky 10 dkg moučkového cukru 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 150 ml mléka 2 vejce 1/2 prášku do pečiva
Postup: postup: nejdříve si ušleháme tuhý sníh z bílků.Žloutky,mouč.cukr a vanilkový cukr si vyšleháme do pěny.Pak za stálého šlehání přidáváme olej a mléko,poté mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme vařečkou sníh z bílků.Nalijeme do formiček.dáme do...
Ingredience: 300 ml mléka 2 vejce 400 g polohrubé mouky 20 g čokolády 130 g másla (nebo Hera) 100 g cukr krupice
Postup: Vejce, máslo, cukr a mléko smícháme dohromady a vše důkladně zamícháme. Přidáme mouku a rozdrobenou čokoládu. Po troškách smícháme dohromady. Košíčky nebo máme-li formu na muffiny plníme polévkovou lžící do 3/4. Domácí muffiny pečeme v troubě 15-18 min na 180°C. Upečené muffiny necháme...
Ingredience: 200 g celozrnné mouky 50 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva špetka soli 40 g třtinového cukru 1 vejce 1 skořicový cukr 4 lžíce oleje mléko dle potřeby ---- skořicový cukr mléko (nemusí být)
Postup: Ze surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 2 díly. Vyválíme ho na co nejtenší plát a radýlkem nařežeme na kostičky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 210C a pečeme cca 10 minut. Po upečení od sebe...
Ingredience: 1 hrnek ovesných vloček 50 g rozinek 25 g mandlí 25 g slunečnicových semínek 220 g jablečné přesnídávky (pyré)
Postup: Všechny suroviny smícháme. Vznikne nám hustší těsto (hmota). To rozprostřeme na pečící papír,který máme ve vyšší zapékací formě. Pečeme zhruba 30minut na 180stupňů. Přeji dobrou chuť :)
Ingredience: Sypké suroviny : 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnku hnědého cukru (nebo normální cukr, stévie, med, javorový sirup, umělé sladidlo apod.) 1 pudink v prášku (čokoláda, vanilka) 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 lžíce holandského kakaa 2 lžíce mleté skořice Ostatní: 2 vejce 1 lžíce medu 1 hrnek oleje 2 hrnky mléka 2 lžíce marmelády, doporučuji...
|< 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz