Ingredience: 1 smetana ke šlehání 1 zakysaná smetana 250 g tvarohu ve vaničce cukr moučka (podle chuti) lentilky (nebo ovoce) čokoládová poleva (nemusí být)
Postup: Šlehačku vyšleháme, přidáme cukr, zakysanou smetanu, tvaroh a nesekané lentilky nebo rozmačkané ovoce. Dáme do tvořítek na zmrzlinu a zamrazíme (nejlépe do druhého dne). Zmrzlé nanuky můžeme namočit do hořké, mléčné nebo bílé čokoládové polevy.
Ingredience: 2-3 balení sušenek Lotus 2 smetany ke šlehání - 33% 1 mascarpone
Postup: Šlehačky a mascarpone ušleháme do hladka. Nesladíme.Na dno formy vyskládáme Lotusky a pomažeme krémem, dáme další vrstvu Lotusek a opět pomažeme krémem.Takto dále vrstvíme, dokud nedojde krém. Jako poslední vrstvu dáme krém.Nakonec dáme do ledničky a necháme uležet do druhého dne.Medovník posypeme opraženými mandličkami...
Ingredience: 200 g lískových oříšků 50 g hořké čokolády (70-80 %) 2 lžíce datlového sirupu (nebo jiného sladidla) voda
Postup: Lískové oříšky dáme na 15 minut do trouby vyhřáté cca na 150 °C.Opražené oříšky vložíme do mixéru (nebo food procesoru) a mixujeme vždy přibližně půl minuty. Poté směs promícháme a znovu mixujeme, dokud nevznikne řídká hmota.Rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu a po zchladnutí ji...
Ingredience: 480 ml smetany ke šlehání (33%) 1 kondenzované mléko (250 g) 250 g Nutelly 100 g nahrubo nasekaných lískových ořechů (70 g do zmrzliny, 30 g na zmrzlinu)
Postup: Do větší mísy nalijte studenou smetanu a vyšlehejte ji do tuha. Ke smetaně přilijte kondenzované mléko a Nutellu. Vše na nejmenší rychlost prošlehejte.Do směsi stěrkou vmíchejte 70 g nahrubo nasekaných lískových ořechů. Směs vlijte do...
Ingredience: 500 ml smetany 33% 200 ml rostlinného mléka OREO sušenky stévie
Postup: Mísu na zmrzlinu necháme přes noc v mrazničce, aby byla dokonale namražená. Druhý den ji vytáhneme a vlijeme do ní smetanu s mlékem. Teď už jen zapneme robot a necháme ho pracovat za nás. Po 20. minutách vmícháme do zmrzliny na kousky nalámané OREO sušenky a stévii. Zmrzlinu můžeme rovnou jíst nebo ji vrátit zpět do...
Ingredience: 2 hrnky ovesných vloček 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek třtinového cukru 200 g oleje 5 lžic medu 1 prášek do pečiva 1 skořicový cukr 150 g bílého jogurtu z Valašska (3%) trocha kokosu Semínka a oříšky: trochu vlašských ořechů (nebo lískových) trochu lněných semínek dýňová semínka 100 g slunečnicových semínek
Postup: Ve velké míse smícháme ovesné vločky, které napůl rozmixujeme a všechny ostatní...
Ingredience: 1 smetana ke šlehání 1 tvaroh 1 kokosové mléko (pevná část) vanilkové aroma limetková šťáva sirup nebo cukr na oslazení 300 g borůvek (jahody, maliny, banány)
Postup: Šlehačku ušleháme a přidáme k tvarohu, kokosovému mléku, vanilce a limetkové šťávě. Podle chuti dosladíme, popř. přidáme limetku nebo vanilku…Ovoce v hrnci chvíli ohřejeme, aby pustilo trochu šťávy a pokud chceme,...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 0,5 hrnku hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 2 lžíce kakaa 1 prášek do perníku 0,5 prášku do pečiva 1 skořicový cukr 1 hrst vlašských ořechů 0,5 hrnku oleje 1 vejce 2 lžíce medu 2 lžíce rumu citronová kůra 250–350 ml mléka (podle potřeby) 1 najemno nastrouhané jablko (možno vynechat)
Postup: Hluboký plech vyložíme papírem na pečení.V míse smícháme všechny sypké...
Ingredience: Těsto: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 2 hrnky mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku 1 lžička mleté skořice 3 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání plechu strouhanka na plech Poleva: čokoláda na vaření 50 g Omegy
Postup: Všechny suroviny vyšleháme do řidšího těsta a nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou. Pečeme na 200 °C asi...
Ingredience: Těsto: 180 g hladké mouky 180 g moučkového cukru 3 vejce 75 g mletých ořechů 50 g másla 30 g čokolády na vaření 1 kypřící prášek 0,4 dl oleje 1 lžička koření do perníku 1 lžička kakaa špetka soli Náplň: 5 dl meruňkového kompotu 1,5 dl smetany (30%) 0,5 dl sladkého Salka rum Na zdobení: 100 g tmavé čokoládové polevy 50 g čokoládové zdobení
Postup: Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej...
Ingredience: 165 g krupicového cukru 165 g hladké mouky 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) moučkový cukr na poprášení před pečením
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z bílků a 1/3 krupicového cukru ušleháme pevný sníh, ze žloutků a zbytku cukru ušleháme nadýchanou pěnu. Obě směsi zlehka smícháme a vmícháme hladkou mouku.Na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme cukrářským sáčkem bez špičky...
Ingredience: 3 bílé čokolády 3 mléčné čokolády 2 hořké čokolády kokos strouhaný ořechy tuk Omega Nutela Zdobení: čokoládové polevy vanilková tresť rumová tresť mandlová tresť griliáš
Postup: Vezmeme plastové platíčko od bonboniéry a postupně si podle fantazie rozehřejeme čokoládu s troškou tuku (pozor, dáme opravdu málo, jinak čokoláda po ztuhnutí připomíná spíše ledovou).Vždy do košíčku malinko kápneme...
Ingredience: 240 ml plnotučného mléka 170 g krupicového cukru 480 ml smetany ke šlehání (31%) 1 špetka soli 1 vanilkový lusk 6 žloutků 3/4 lžičky vanilkového extraktu
Postup: Ve středně velkém hrnci smícháme mléko, cukr, 1 hrnek (240 ml) smetany a sůl.Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a semena vyškrábeme. Semena i lusk vložíme do hrnce k mléčné směsi.Za stálého míchání směs zahřejeme na mírném ohni, dokud se...
Ingredience: 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce 2 lžíce kakaa 5 lžic cukru 1 vanilkový cukr
Postup: Všechny suroviny dáme do misky a důkladně rozmícháme. Necháme půl hodiny odležet a znova rozmícháme.
Ingredience: 250 g mäkkého tvarohu 250 ml smetany na šlehání 1 ks ztužovač šlahačky 2 PL práškový cukr 2 ks vanilkový cukr (mrazena ovocná zmes, ktorú po rozmrazení prisladíme) mražené jahody mražené maliny
Postup: Všetky suroviny vyšľaháme v šľahači do hladka. Plníme formičky, "kelinky".Pred podávaním necháme postáť v chladničke.
Ingredience: 4 vejce 2 hrnky moučkového cukru 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1/2 hrnku nastrouhaných ořechů
Postup: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme olej, mléko a poté vmícháme mouku promíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Ingredience: 500 ml mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce hladké mouky 1 lžícecukru (máslo)
Postup: Do hrnce nalijeme asi 350 ml mléka a přidáme cukr. Ve zbytku mléka si rozšleháme žloutek a hladkou mouku. Tuto směs nalijeme do horkého mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do misek a necháme ztuhnout.
Ingredience: 450 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 30 g škrobové moučky (Gustinu) 30 g fruktózy 1/2 vanilkového lusku
Postup: Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme, dokud pudink nezačne bublat. Poté přelijeme do mističek a necháme...
Ingredience: 8 lžic mléka 6 žloutků 1 vanilkový cukr 4 lžíce mandlové mouky piškoty 1 smetana ke šlehání 1 lžíce cukru krystal 1 lžíce Granka
Postup: Do hrnce na mléko dáme žloutky, mléko a vanilkový cukr. Pořádně rozšleháme, přidáme mandlovou mouku. Vaříme na mírném ohni, častěji mícháme. Vaříme až do zhoustnutí.Pak ušleháme šlehačku. Cukru můžeme dát i více, jak kdo sladí.Do skleniček dáme na dno pár...
Ingredience: 3 šlehačky 1 salko rozinky rum punčové aroma
Postup: Rozinky překrojit a namočit aspoň na hodinu do rumu. Šlehačky vyšlehat do tuha, zašlehat salko, punčové aroma podle chuti, přidat namočené rozinky i s rumem. Případně můžete trochu přibarvit červeným barvivem, chtěla jsem to přibarvit rybízovou marmeládou, ale ta barva byla hrozná... Přendat do nádoby vhodné do mrazáku a dát zamrazit....
|< 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz