Ingredience: Korpus: 2 vejce 4 žloutky 150 g cukru moučka kůra ze 2 citronů 150 g hrubé mouky rum (podle chuti) rybízová marmeláda Náplň: 150 g cukru krupice 2 dl vody 20 mletých dětských piškotů 200 g mletých ořechů šťáva z 1-2 citrónů 50 g čokolády na vaření 1 dl rumu Čokoládová poleva: 150 g čokolády na vaření 150 g másla 15 g cukru moučka 1-2 lžíce smetany ke šlehání
Postup: Celá vejce a žloutky...
Ingredience: 200 g hladké mouky 200 ml mléka 3 vajíčka 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička skořice 1 lžíce cukru
Postup: Oddělíme bílek od žloutku, bílek zatím odložíme stranou. Žloutek v míse rozšleháme s mlékem.K mléku s žloutkem přisypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, cukr a pořádně zamícháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto by mělo být lehce tekuté, ale ne příliš.V misce vyšleháme sníh z bílků a...
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 2 vejce 80 g cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce vody
Postup: Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv žloutkového smítka.Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru.Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku.Žloutky utřeme nebo ušleháme až do běla s oběma cukry a nakonec ještě vešleháme lžíci...
Ingredience: Korpus: 180 g sušenkového mixu 80 g másla Karamel: 50 ml vody 115 g cukru krupice 125 ml smetany ke šlehání 50 g másla 90 g sekaných arašídů Krém: 600 g tvarohu 250 g mascarpone 125 g cukru krupice 45 g kukuřičného škrobu 3 vejce Poleva: 60 ml šlehačky 100 g čokolády 30 g arašídů
Postup: Sušenky nadrtíme najemno, přilijeme k nim rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Směs vložíme do formy a...
Ingredience: 1/2 šálku kešu 1/2 šálku mandlí 1-2 lžičky rozmarýnu 7 lžiček lahůdkového droždí (kořenící směs) 2-3 lžíce chia semínek (ve vodě nabobtnalých) 1/2 lžičky soli
Postup: Kešu a mandle rozmixujeme na jemnou mouku, přidáme do ní rozmarýn, droždí, sůl a promícháme.Mezitím si připravíme chia semínka. Dvě až tři lžíce semínek zalijeme tak šesti lžícemi vody a počkáme až vsáknou veškerou tekutinu –...
Ingredience: 300 g mouky 200 g másla nebo margarínu 100 g práškového cukru 1 balení vanilkového cukru 1 vejce trochu jemně nastrouhané citronové kůry pro tmavé sušenky přidáme kakao
Postup: Všechny suroviny dáme do misky a uhněteme vše do hladkého těsta. Potom vytvarujeme těsto do válečku a naplníme jím lis na těsto (pokud nemáte lis, tak těsto lze nakrájet nožem).Sušenky dáváme na pečící papír, vkládáme do...
Ingredience: Sušenky: 3/4 hrnku krupicového cukru (150 g) 1,5 hrnku hladké mouky + 2 PL hladké mouky (210 g) 3/4 hrnku kakaového prášku + 1 PL kakaového prášku (100 g) 1/2 kL jedlé sody 1 kL soli 15 PL másla při pokojové teplotě (210 g) Náplň: 4 PL másla při pokojové teplotě (110 g) 4 PL ztuženého tuku např. Iva, při pokojové teplotě (110 g) 2 hrnky moučkového cukru (240 g) 2 pL vanilkového extraktu
Postup:
Ingredience: Světlá šlehačka: 200 ml plnotučného mléka 125 g másla vanilkový cukr žloutek Tmavá, pařížská šlehačka: 200 ml plnotučného mléka 125 g másla vanilkový cukr žloutek 2-3 lžíce kakaa
Postup: V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec...
Ingredience: 500 g hladká mouka 2 vejce 300 g jogurt bílý 2 zarovnaná kávová lžička soli 2 polévkové lžíce oleje
Postup: Všetky ingrediencie dáme do DP. Na stôl rozprestrieme plátený obrus, posypeme hladkou múkou a cesto rozvaľkáme. Cesto občas obrátime a vaľkáme ďalej. Keď je už rozvaľkané, pomúčenými rukami ho povyťahujeme, koľko sa dá, aby bolo tenké a čo najväčšie. Potom plníme plnkou, makom, čerešňami...
Ingredience: 500 ml mléka 1 vanilkový pudink 70-90 g cukru (podle chuti) 250 g tvarohu z vaničky
Postup: Do rendlíku vlijeme zhruba 2/3 mléka a necháme zahřívat.Pudinkový prášek rozmícháme ve zbytku mléka, za stálého míchání vlijeme do horkého mléka, necháme zavařit a povaříme za stálého míchání cca 2 minuty. Pudink osladíme.Pak odstavíme, rendlík překryjeme fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme...
Ingredience: 0,5 l mléka 2 lžičky cukru 2 lžičky kakaa 1 tvaroh 1 čokoládový pudink
Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink.Necháme vychladnout a pak do něj vmixujeme kakao a tvaroh.Plníme do misek a ozdobíme piškoty.
Ingredience: 10 dkg dlouhých piškotů (12 ks) 25 dkg tučného tvarohu 7 dkg cukru 1 lžíce vanilkového cukru (domácí je nejlepší-1/2 vanilkového lusku na 1 kg krystalového cukru ve sklenici se šroubovacím víčkem) 1 dl silné kávy 2 cl (malý panák) rumu 1 čerstvé vejce 1 lžička práškového kakaa na posypání
Postup: Z bílku ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a žloutek a znovu prošleháme, přidáme tvaroh a vyšleháme do...
Ingredience: 280 g hladké mouky 150 ml vlažného mléka 35 g másla 35 g sádla 15 g práškového cukru 13 g droždí 3 žloutky 1 špetka soli Na posyp: cukr krupice 1 lžička skořice 1 balení vanilkového cukru
Postup: Maslo, masť a žĺtky vyšľaháme a spolu s ostatnými ingredienciami pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme 30-45 minút kysnúť.Z cesta si pripravíme valčeky, ktoré navinieme na formu. Konce založíme....
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 5 lžic másla 2 vejce 150 ml vlažného mléka 1 lžička sušeného droždí 2 lžíce krupicového cukru 1/2 lžičky soli Na obalení: 1 hrnek vlašských ořechů 5 lžic krupicového cukru 1 lžička mleté skořice Ostatní: olej na potření mouka na podsypání
Postup: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Na těsto smícháme sypké suroviny a zvlášť prošleháme žloutky, mléko a máslo.K sypké...
Ingredience: 1 balení listového těsta 3 bílky 210 g krystalového cukru
Postup: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Listové těsto rozválíme a rádýlkem rozdělíme na proužky, které namotáme na formičky určené na trubičky.Připravené trubičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 12-15 minut, až trubičky zezlátnou.Bílky s cukrem ušleháme nad párou do nadýchaného sněhu tak dlouho, dokud se...
Ingredience: Cca 180 g medu Cca 120 g nasekaných oříšku (lískových) Cca 180 g cukru 3 bílky cukrářské oplatky
Postup: Med dáme rozehřát do hrnce, ale pozor nesmí se vařit.Bílek s cukrem dáme do misky a misku ponoříme do horké vody a šleháme až do zhoustnutí.Poté do bílku s cukrem za stálého míchaní přiléváme v tenkém pramínku med.Nakonec přidáme oříšky.Necháme vychladnout a směs natíráme na oplatky které na...
Ingredience: SUŠENKA: 200 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g moučkového cukru NÁPLŇ: 1 kondenzované mléko 30 ml medu 125 g másla POLEVA: 200 g čokolády trochu tuku
Postup: Nejdříve připravíme náplň - všechny přísady nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, ihned poté teplotu snížíme a vaříme do té doby než nám vznikne hustá karamelová hmota. Sušenku připravíme tak, že máslo a cukr vyšleháme, přidáme mouku a...
Ingredience: Těsto: 375 ml mléka 0,5 lžičky soli 1,5 lžíce cukru krupice 3 vejce 340-440 g hladké mouky (podle savosti mouky) 8 lžic oleje 0,5 balíčku prášku do pečiva Na potření plotýnek: trochu oleje Na ozdobení: džem (nebo marmeláda) čokoládová poleva šlehačka
Postup: Rozklepneme vejce, oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh.Vaflovač necháme rozehřát a silikonovou mašlovačkou lehce potřeme...
Ingredience: 2 vejce 1/2 hrnku moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžička vanilkového aroma 250 ml smetany 3-4 lžíce nadrobno nasekané čokolády špetka soli
Postup: Žloutky utřeme se solí a moučkovým a vanilkovým cukrem.Přidáme vanilkové aroma, našlehanou smetanu, tuhý snih z bílků a nakonec čokoládu.Dáme do formiček na zmrzlinu nebo do misky a mrazíme asi 5 hodin.
Ingredience: vanilkový lusk krystalový cukr
Postup: Celý lusk vložíme do těsně uzavíratelné sklenice (výborné jsou ty se zabroušeným hrdlem a zátkou – viz foto), zasypeme cukrem, zavřeme a necháme navonět. Tento způsob je vhodný, pokud na domácí vanilkový cukr nespěcháme, trvá to totiž 2-3 týdny, než je cukr aromatizovaný.Rychlejším způsobem výroby vanilkového cukru je lusk špičatým nožem podélně rozříznout...
|< 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz