Ingredience: 2 vejce 150 g moučkového cukru 12 g jedlé sody 100 g Hery 4 lžíce medu 500 g hladké mouky 1 lžíce perníkového koření Krém: 1 Hera 250 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 3 lžíce rumu 1/2 l mléka 60 g hladké mouky Na posypání nastrouhaná 1 čokoláda na vaření
Postup: Nejdříve ustřihneme 4 díly pečícího papíru o 1 cm menší na délku i šířku než plech, na kterém budeme obrácenou...
Ingredience: 400 g mrkve 350 g hladké mouky 250 g cukru 250 ml oleje 150 ml mléka 4 vejce 2 lžíce kukuřičného škrobu 2 lžíce meruňkové marmelády 1 skořicový cukr 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva špetka soli
Postup: V míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Upečeme na plechu při 180 °C...
Ingredience: loupaná pohanka – namočená přes noc mango banány maliny (možná bude potřeba je přisladit) nasekané kakaové boby
Postup: Pohanku dáme na spod misky nebo nádoby. Rozmixujeme ostatní ingredience zvlášť a po jedné směsi naplňujeme. Ozdobíme kakaovými boby a podáváme! :-)
Ingredience: 180 g másla 180 g tmavé čokolády 70% 80 g hladké mouky 40 g kvalitního kakaa 50 g bílé čokolády 50 g mléčné čokolády 3 velká vejce 270 g přírodního krupicového cukru Dále: máslo na vymaštění plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Tmavou čokoládu s vysokým podílem kakaové hmoty, nejlépe 70 %, nalámeme do misky. Spolu s na kostičky nakrájeným máslem necháme společně rozpustit ve vodní lázni na...
Ingredience: 3 banány 3 lžíce malin 8-10 jahod
Postup: Vše rozmixujeme a ozdobíme ovocem, které máme po ruce. Je to opravdu dokonalá kombinace. Udělejte dětem nebo sobě na sváču! :-) Dobrou chuť!
Ingredience: Vanilkový: 1000 g tvarohu z vaničky 200 g zakysané smetany 100 g vanilkového cukru Kakaový: 1000 g tvarohu z vaničky 200 g zakysané smetany 180 g cukru krupice 30 g kakaa holandského typu
Postup: Všechny suroviny spolu dobře promícháme do hladkého krému.Hotový "Lipánek" dáme vychladit do ledničky.
Ingredience: 1,5 sáčku cukrářských piškotů 2 pomazánková másla bez příchutě 1 smetana na šlehání 2 lžíce cukru 1 šálek silné rozpustné kávy 2 lžíce rumu kakao
Postup: Nejdříve uvaříme kávu, do které přidáme dvě lžíce rumu a necháme odležet.V míse smícháme cukr, pomazánková másla, šlehačku a vyšleháme do hustého krému.Připravíme skleněnou nebo plastovou mísu. Do další mísy přelijeme kávu s rumem a krátce do...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 1 dcl oleje 1 dcl vody 3 vajíčka 1 prášek do pečiva čokoládová poleva (popř. na polití celé bábovky)
Postup: Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, vodu, žloutky. Smícháme. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do těsta. Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy nalijeme polovinu těsta. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a nalijeme do...
Ingredience: 1 hrnek podmáslí 1/2 hrnku oleje 1 hrnek moučkového cukru 1 hrnek polohrubé mouky 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 lžíci kakaa na pečení máslo na formu mouku na formu
Postup: Podmáslí rozmícháme s vejci,cukrem a olejem přidáme mouku smíchanou a práškem do pečiva.Třičtvrtě těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbytku těsta vmícháme kakao a nalijeme na bílé těsto.V předehřáté troubě...
Ingredience: Ingredience: 5 ks banánů 3 lžíce řeckého jogurt - pravý 1 hrst mandlí moučkový cukr dle chuti
Postup: Do mixéru prvně dáme jogurt, pak zmrazené banány a nakonec přidáme zbytek ingrediencí. Cukr přidáme podle svých chutí. Všechny suroviny rozmixujeme do jemné zmrazené struktury. Poté podáváme ihned nebo dáme ještě zamrazit do mrazničky.Na ozdobení můžeme posypat mandlemi nebo kokosem.
Ingredience: 300 g mraženého drobného ovoce (borůvky, rybíz, jahody atp.) 180 g zakysané smetany slazené kondenzované mléko (podle chuti)
Postup: Mražené ovoce rozmixujeme, přidáme smetanu a postupně přiléváme kondenzované mléko.Vyšleháme a můžeme ihned podávat nebo nechat více zamrazit.Taky můžeme dát směs do tvořítek na nanuky a nechat zamrazit.
Ingredience: 200 g strouhaného kokosu 80 g moučkového cukru 150 g Créme fraîche 250 g mléčné čokolády
Postup: Kokos, cukr a crème fraîche dobře smícháme. Z kokosové hmoty odebíráme 25 gramové kousky a v dlaních tvoříme podlouhé oválky, které klademe jeden vedle druhého na tác vyložený papírem na pečení. Celý tác zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho alespoň na 5 hodin do lednice, ale nejlépe je nechat...
Ingredience: 5-6 větších brambor uvařených ve slupce (je tak na cca půl kila mouky) 3 lžíce pískového cukru 1,5 dl piva
Postup: Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem, pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.POZNÁMKA: Aby se s moukou při jiném receptu dobře pracovalo, tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou.
Ingredience: 300 ml vody 100 ml rozpuštěného másla 100 g cukru 1/2 lžičky soli 1 vejce 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 1/2 kostky čerstvého droždí
Postup: Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut. Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme...
Ingredience: 1/2 kg hladké mouky 1/2 droždí 10 dkg másla 10-15 dkg cukru krupice 1/4 l mléka 1 vejce špetka soli Tvarohová náplň: 2 tvarohy citronová kůra cukr (podle chuti)
Postup: Smícháme mouku se solí, přidáme mléko s kváskem a rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Po vykynutí si těsto vyválíme v placku a větší skleničkou vykrajujeme kolečka. Kolečka plníme tvarohem nebo...
Ingredience: 50 dkg hladké mouky 7 dkg cukru 2,2 dl mléka 2 vejce 2,5 dkg kvasnic citrónová kůra sůl 8 dkg tuku 1 vanilkový cukr
Postup: Z vlažného mléka, trochu cukru a kvasnic si připravíme kvásek. Do mouky přidáme vejce, sůl, kůru, cukr, vanilkový cukr, zbytek vlažného mléka, 2/3 rozpuštěného tuku a kvásek. Vypracujeme těsto, necháme kynout. Po vykynutí vyválíme silnější plát, rozkrájíme na čtverce a do...
Ingredience: 1 kg mouky 1 vejce 1 kostka droždi špetka soli 1 dcl oleje-nebo rozehřáté máslo asi 1-1,5 sklenky cukru krystal 0,5 l vlažného mléka pár kapek rumové tresti pár kapek vanilkové tresti marmeláda podle potřeby
Postup: Postup je jednoduchy: ohrejeme mleko, aby bylo vlazny, dame spetku cukru a drozdi, nechame vzejit kvasek. Do misy si zatim dame mouku, cukr a vejce a prichute a zalijeme kvaskem,...
Ingredience: 200 g smetany na šlehání 100 g čokolády na vaření 40 g čekankového sirupu (můžete použít také cukr) 250 g tvarohu
Postup: V hrnci si zahřejte smetanu. Jakmile přijde k varu, hrnec odstavte a vsypte do smetany nalámanou čokoládu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Poté přidejte vaničku tvarohu, oslaďte čekankovým sirupem a celou směs promíchejte.Hmotu rozdělte do skleniček...
Ingredience: 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 50% kakaa) 150 g polotučného tvarohu 150 g bílého jogurtu (3% tuku) 150 g zakysané smetany (12% tuku) 1-2 lžičky vanilkového cukru s fruktózou nebo obyč. vanilkového cukru (podle toho, jak kdo má rád sladké)
Postup: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tvaroh, jogurt a smetanu, vše dobře promícháme metličkou a prohřejeme, až vznikne kompaktní...
Ingredience: 500 g tvarohu ve vaničce 150 g bílého jogurtu ovoce džus 100% cukr med
Postup: Tvarohy ušleháme společně s jogurtem. Přidáme buď rozmixované nebo celé kousky ovoce. Celé ušleháme do pěny. Můžeme osladit medem, cukrem nebo džusem. (Já jsem nesladila - mám ráda chuť tvarohu). Jako ovoce jsem zvolila zavařené borůvky (bez šťávy).Zmrzlinu dáme do krabičky a do mrazáku.
|< 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady