Ingredience: 450 ml vlažného mléka (polotučného) 1 kg hladké mouky 120 g cukru krupice 100 g sádla 12 g soli 60 g čerstvého droždí v kostce 1 vejce na dokončení 1 rozšlehané vejce na potření (v originálním receptu jsou psané 2, ale já použila jedno a ještě mi zbylo) 3 lžíce máku
Postup: Z vykynutého těsta udělám 4 bochánky, ty rozválím na 0,5 cm a rozkrojím na 6 dílů. Vytvaruji loupáčky, nechám na plechu 45...
Ingredience: 250 g polohrubá mouka 250 g hladká mouka 1/2 kostky droždí 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky soli 100 g cukru 100 ml oleje 200 ml mléka 1 vejce 1 vejce na potření mák na posyp
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a necháme v robotu vypracovat krásné hladké těsto. (Kdo má pekárnu může v pekárně).Těsto necháme kynout 45 minut.Vyklopíme a na vále tvarujeme rohlíky (loupáky) a necháme na plechu přikryté...
Ingredience: 350 g cukru moučka 110 g másla 110 g sušeného mléka 1 bílek 2 lžíce rumu
Postup: Důkladně zamícháte a můžete si z toho buď udělat kuličky, nebo to můžete dát do platíček z adventního kaledáře.
Ingredience: 500 ml ovocného džusu (granátové jablko, višeň, jahoda atd.) 5 lžic želatiny šlehačka na ozdobení jahody na ozdobení cukrářské zdobení
Postup: Do hrnce nalijeme džus, přidáme želatinu a necháme 10 minut bobtnat.Za stálého míchání necháme želatinu na mírném ohni zcela rozpustit (může to trvat i 10 minut). Necháme vychladnout.Vychladlou tekutinu začneme šlehat. Nejprve na nižší rychlost a postupně...
Ingredience: 42 g droždí 150 ml mléka 120 g cukru krupice 400 g polohrubé mouky 1 špetka soli 1 špetka muškátového oříšku 1 vanilkový cukr 4 žloutky 2 lžíce rumu 50 g mandlí (oloupaných) 80 g másla 1 vejce (na potření) 50 g rozinek 30 g plátkových mandlí (na posypání)
Postup: Z droždí, poloviny vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme nakynout.Do zbylé mouky vmícháme sůl,...
Ingredience: 280 ml vlažného mléka 450 g hladké mouky 2 lžičky sušeného droždí 75 g cukru 15 g soli 250 g másla
Postup: Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout.Máslo dáme na chvíli do mrazničky, aby se lépe krájelo na tenké plátky.Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla. Máslo do těsta jemně vtlačíme.Obdélník těsta...
Ingredience: 200 g smetany ke šlehání 200 g mascarpone 100-150 g slazeného kondenzovaného mléka
Postup: Všechny suroviny spolu smícháme a vyšleháme ručním šlehačem do konzistence hustého šlehačkového krému.Krémem naplníme cukrářský sáček a za jeho pomoci zdobíme krém do zvolených skleniček. Naplněné skleničky dáme na 1-2 hodiny zamrazit.Po vyjmutí z mrazáku už jen doplníme oblíbenou omáčkou, např....
Ingredience: 250 g vypeckovaných meruněk 200–250 g cukrového sirupu trochu citronové šťávy 100 g selského tučnějšího bílého jogurtu 80 g neslazeného kondenzovaného mléka
Postup: Předem připravíme cukrový sirup. Sirup vznikne svařením stejného množství krupicového cukru a vody (tzn. 100–150 g vody a 100–125 g cukru). Sirup necháme dobře vychladit. Dá se ho udělat více a mít ho v zásobě, nekazí se.Meruňky...
Ingredience: 1 měkký tvaroh (ne ve vaničce 250 g) 1 smetanu (30 a více % 250 ml) 0,5 hrnku cukru 125 g
Postup: Tvaroh s cukrem vyšleháme do krému a za stálého míchání přilijeme smetanu. Nalijeme do plastové krabičky nebo do formiček na nanuky a vložíme do mrazáku co hodinu chodíme míchat (v případě krabičky ;) ). Dobrou chut´.
Ingredience: 23 dkg polohrubé mouky 10 dkg moučkového cukru 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 150 ml mléka 2 vejce 1/2 prášku do pečiva
Postup: postup: nejdříve si ušleháme tuhý sníh z bílků.Žloutky,mouč.cukr a vanilkový cukr si vyšleháme do pěny.Pak za stálého šlehání přidáváme olej a mléko,poté mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme vařečkou sníh z bílků.Nalijeme do formiček.dáme do...
Ingredience: 300 ml mléka 2 vejce 400 g polohrubé mouky 20 g čokolády 130 g másla (nebo Hera) 100 g cukr krupice
Postup: Vejce, máslo, cukr a mléko smícháme dohromady a vše důkladně zamícháme. Přidáme mouku a rozdrobenou čokoládu. Po troškách smícháme dohromady. Košíčky nebo máme-li formu na muffiny plníme polévkovou lžící do 3/4. Domácí muffiny pečeme v troubě 15-18 min na 180°C. Upečené muffiny necháme...
Ingredience: 200 g celozrnné mouky 50 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva špetka soli 40 g třtinového cukru 1 vejce 1 skořicový cukr 4 lžíce oleje mléko dle potřeby ---- skořicový cukr mléko (nemusí být)
Postup: Ze surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 2 díly. Vyválíme ho na co nejtenší plát a radýlkem nařežeme na kostičky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 210C a pečeme cca 10 minut. Po upečení od sebe...
Ingredience: 1 hrnek ovesných vloček 50 g rozinek 25 g mandlí 25 g slunečnicových semínek 220 g jablečné přesnídávky (pyré)
Postup: Všechny suroviny smícháme. Vznikne nám hustší těsto (hmota). To rozprostřeme na pečící papír,který máme ve vyšší zapékací formě. Pečeme zhruba 30minut na 180stupňů. Přeji dobrou chuť :)
Ingredience: Sypké suroviny : 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnku hnědého cukru (nebo normální cukr, stévie, med, javorový sirup, umělé sladidlo apod.) 1 pudink v prášku (čokoláda, vanilka) 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 lžíce holandského kakaa 2 lžíce mleté skořice Ostatní: 2 vejce 1 lžíce medu 1 hrnek oleje 2 hrnky mléka 2 lžíce marmelády, doporučuji...
Ingredience: 1 smetana ke šlehání 1 zakysaná smetana 250 g tvarohu ve vaničce cukr moučka (podle chuti) lentilky (nebo ovoce) čokoládová poleva (nemusí být)
Postup: Šlehačku vyšleháme, přidáme cukr, zakysanou smetanu, tvaroh a nesekané lentilky nebo rozmačkané ovoce. Dáme do tvořítek na zmrzlinu a zamrazíme (nejlépe do druhého dne). Zmrzlé nanuky můžeme namočit do hořké, mléčné nebo bílé čokoládové polevy.
Ingredience: 2-3 balení sušenek Lotus 2 smetany ke šlehání - 33% 1 mascarpone
Postup: Šlehačky a mascarpone ušleháme do hladka. Nesladíme.Na dno formy vyskládáme Lotusky a pomažeme krémem, dáme další vrstvu Lotusek a opět pomažeme krémem.Takto dále vrstvíme, dokud nedojde krém. Jako poslední vrstvu dáme krém.Nakonec dáme do ledničky a necháme uležet do druhého dne.Medovník posypeme opraženými mandličkami...
Ingredience: 200 g lískových oříšků 50 g hořké čokolády (70-80 %) 2 lžíce datlového sirupu (nebo jiného sladidla) voda
Postup: Lískové oříšky dáme na 15 minut do trouby vyhřáté cca na 150 °C.Opražené oříšky vložíme do mixéru (nebo food procesoru) a mixujeme vždy přibližně půl minuty. Poté směs promícháme a znovu mixujeme, dokud nevznikne řídká hmota.Rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu a po zchladnutí ji...
Ingredience: 480 ml smetany ke šlehání (33%) 1 kondenzované mléko (250 g) 250 g Nutelly 100 g nahrubo nasekaných lískových ořechů (70 g do zmrzliny, 30 g na zmrzlinu)
Postup: Do větší mísy nalijte studenou smetanu a vyšlehejte ji do tuha. Ke smetaně přilijte kondenzované mléko a Nutellu. Vše na nejmenší rychlost prošlehejte.Do směsi stěrkou vmíchejte 70 g nahrubo nasekaných lískových ořechů. Směs vlijte do...
Ingredience: 500 ml smetany 33% 200 ml rostlinného mléka OREO sušenky stévie
Postup: Mísu na zmrzlinu necháme přes noc v mrazničce, aby byla dokonale namražená. Druhý den ji vytáhneme a vlijeme do ní smetanu s mlékem. Teď už jen zapneme robot a necháme ho pracovat za nás. Po 20. minutách vmícháme do zmrzliny na kousky nalámané OREO sušenky a stévii. Zmrzlinu můžeme rovnou jíst nebo ji vrátit zpět do...
Ingredience: 2 hrnky ovesných vloček 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek třtinového cukru 200 g oleje 5 lžic medu 1 prášek do pečiva 1 skořicový cukr 150 g bílého jogurtu z Valašska (3%) trocha kokosu Semínka a oříšky: trochu vlašských ořechů (nebo lískových) trochu lněných semínek dýňová semínka 100 g slunečnicových semínek
Postup: Ve velké míse smícháme ovesné vločky, které napůl rozmixujeme a všechny ostatní...
|< 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady