Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Domácí ovocná zmrzlina

Ingredience: 1 smetana ke šlehání 1 tvaroh 1 kokosové mléko (pevná část) vanilkové aroma limetková šťáva sirup nebo cukr na oslazení 300 g borůvek (jahody, maliny, banány)

Postup: Šlehačku ušleháme a přidáme k tvarohu, kokosovému mléku, vanilce a limetkové šťávě. Podle chuti dosladíme, popř. přidáme limetku nebo vanilku…Ovoce v hrnci chvíli ohřejeme, aby pustilo trochu šťávy a pokud chceme,...

 
Domácí perník

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 0,5 hrnku hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 2 lžíce kakaa 1 prášek do perníku 0,5 prášku do pečiva 1 skořicový cukr 1 hrst vlašských ořechů 0,5 hrnku oleje 1 vejce 2 lžíce medu 2 lžíce rumu citronová kůra 250–350 ml mléka (podle potřeby) 1 najemno nastrouhané jablko (možno vynechat)

Postup: Hluboký plech vyložíme papírem na pečení.V míse smícháme všechny sypké...

 
Domácí perník podle mne

Ingredience: Těsto: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 2 hrnky mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku 1 lžička mleté skořice 3 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání plechu strouhanka na plech Poleva: čokoláda na vaření 50 g Omegy

Postup: Všechny suroviny vyšleháme do řidšího těsta a nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou. Pečeme na 200 °C asi...

 
Domácí perník s meruňkami

Ingredience: Těsto: 180 g hladké mouky 180 g moučkového cukru 3 vejce 75 g mletých ořechů 50 g másla 30 g čokolády na vaření 1 kypřící prášek 0,4 dl oleje 1 lžička koření do perníku 1 lžička kakaa špetka soli Náplň: 5 dl meruňkového kompotu 1,5 dl smetany (30%) 0,5 dl sladkého Salka rum Na zdobení: 100 g tmavé čokoládové polevy 50 g čokoládové zdobení

Postup: Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej...

 
Domácí piškoty

Ingredience: 165 g krupicového cukru 165 g hladké mouky 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) moučkový cukr na poprášení před pečením

Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z bílků a 1/3 krupicového cukru ušleháme pevný sníh, ze žloutků a zbytku cukru ušleháme nadýchanou pěnu. Obě směsi zlehka smícháme a vmícháme hladkou mouku.Na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme cukrářským sáčkem bez špičky...

 
Domácí pralinky Hvězdoprašky

Ingredience: 3 bílé čokolády 3 mléčné čokolády 2 hořké čokolády kokos strouhaný ořechy tuk Omega Nutela Zdobení: čokoládové polevy vanilková tresť rumová tresť mandlová tresť griliáš

Postup: Vezmeme plastové platíčko od bonboniéry a postupně si podle fantazie rozehřejeme čokoládu s troškou tuku (pozor, dáme opravdu málo, jinak čokoláda po ztuhnutí připomíná spíše ledovou).Vždy do košíčku malinko kápneme...

 
Domácí pravá vanilková zmrzlina

Ingredience: 240 ml plnotučného mléka 170 g krupicového cukru 480 ml smetany ke šlehání (31%) 1 špetka soli 1 vanilkový lusk 6 žloutků 3/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup: Ve středně velkém hrnci smícháme mléko, cukr, 1 hrnek (240 ml) smetany a sůl.Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a semena vyškrábeme. Semena i lusk vložíme do hrnce k mléčné směsi.Za stálého míchání směs zahřejeme na mírném ohni, dokud se...

 
Domácí pribináček zaxy

Ingredience: 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce 2 lžíce kakaa 5 lžic cukru 1 vanilkový cukr

Postup: Všechny suroviny dáme do misky a důkladně rozmícháme. Necháme půl hodiny odležet a znova rozmícháme.

 
Domácí pribináčky s ovocem

Ingredience: 250 g mäkkého tvarohu 250 ml smetany na šlehání 1 ks ztužovač šlahačky 2 PL práškový cukr 2 ks vanilkový cukr (mrazena ovocná zmes, ktorú po rozmrazení prisladíme) mražené jahody mražené maliny

Postup: Všetky suroviny vyšľaháme v šľahači do hladka. Plníme formičky, "kelinky".Pred podávaním necháme postáť v chladničke.

 
Domácí přítel

Ingredience: 4 vejce 2 hrnky moučkového cukru 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1/2 hrnku nastrouhaných ořechů

Postup: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme olej, mléko a poté vmícháme mouku promíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

 
Domácí puding

Ingredience: 500 ml mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce hladké mouky 1 lžícecukru (máslo)

Postup: Do hrnce nalijeme asi 350 ml mléka a přidáme cukr. Ve zbytku mléka si rozšleháme žloutek a hladkou mouku. Tuto směs nalijeme do horkého mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do misek a necháme ztuhnout.

 
Domácí pudink (DlabemeZdrave)

Ingredience: 450 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 30 g škrobové moučky (Gustinu) 30 g fruktózy 1/2 vanilkového lusku

Postup: Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme, dokud pudink nezačne bublat. Poté přelijeme do mističek a necháme...

 
Domácí pudink s piškoty a šlehačkou

Ingredience: 8 lžic mléka 6 žloutků 1 vanilkový cukr 4 lžíce mandlové mouky piškoty 1 smetana ke šlehání 1 lžíce cukru krystal 1 lžíce Granka

Postup: Do hrnce na mléko dáme žloutky, mléko a vanilkový cukr. Pořádně rozšleháme, přidáme mandlovou mouku. Vaříme na mírném ohni, častěji mícháme. Vaříme až do zhoustnutí.Pak ušleháme šlehačku. Cukru můžeme dát i více, jak kdo sladí.Do skleniček dáme na dno pár...

 
Domácí punčová zmrzlina

Ingredience: 3 šlehačky 1 salko rozinky rum punčové aroma

Postup: Rozinky překrojit a namočit aspoň na hodinu do rumu. Šlehačky vyšlehat do tuha, zašlehat salko, punčové aroma podle chuti, přidat namočené rozinky i s rumem. Případně můžete trochu přibarvit červeným barvivem, chtěla jsem to přibarvit rybízovou marmeládou, ale ta barva byla hrozná... Přendat do nádoby vhodné do mrazáku a dát zamrazit....

 
Domácí rumové řezy

Ingredience: Korpus: 2 vejce 4 žloutky 150 g cukru moučka kůra ze 2 citronů 150 g hrubé mouky rum (podle chuti) rybízová marmeláda Náplň: 150 g cukru krupice 2 dl vody 20 mletých dětských piškotů 200 g mletých ořechů šťáva z 1-2 citrónů 50 g čokolády na vaření 1 dl rumu Čokoládová poleva: 150 g čokolády na vaření 150 g másla 15 g cukru moučka 1-2 lžíce smetany ke šlehání

Postup: Celá vejce a žloutky...

 
Domácí rýžová mouka

Ingredience: 1 kg rýže (NE parboiled) voda dle potřeby

Postup: Nejprve rýži nasypeme do velké mísy, poté do ní napustíme vodu tak, aby byla rýže všechna potopená - voda se trochu zakalí. Rýži rukou pořádně propereme a vodu scedíme.Poté opět napustíme vodu a propereme. Tento postup opakujeme až do té doby, než voda zůstane úplně čistá.Jakmile je voda čistá, necháme v ní rýži nejlépe 4 hodiny (jde to i na 1...

 
Domácí skořicové vafle

Ingredience: 200 g hladké mouky 200 ml mléka 3 vajíčka 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička skořice 1 lžíce cukru

Postup: Oddělíme bílek od žloutku, bílek zatím odložíme stranou. Žloutek v míse rozšleháme s mlékem.K mléku s žloutkem přisypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, cukr a pořádně zamícháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto by mělo být lehce tekuté, ale ne příliš.V misce vyšleháme sníh z bílků a...

 
Domácí slazené kondenzované mléko (Salko)

Ingredience: 500 g plnotučného mléka 100 ml smetany na šlehání 31% 200 g cukru krupice 40 g másla

Postup: V mléce a smetaně rozpustíme máslo, cukr a přivedeme k varu.Stáhneme teplotu a pozvolna za stálého míchání vaříme cca 25 minut.Ke konci určené doby začíná mléko znatelně houstnout a očekávanou hustotu bude mít až po vychladnutí.

 
Domácí slazené mléko-SALKO

Ingredience: 300 ml mléka 100 g krupicového cukru 20 g másla

Postup: Mléko nalijeme do hrnce s nepřilnavým dnem, přidáme cukr, máslo a rychle přivedeme k varu.Ztlumíme plamen a vaříme za stálého míchání asi 20 minut.Mléko by mělo ke konci pěnit při rychlejším míchání. Na první pohled se nezdá, že má tu správnou hustotu, ale při krátkém zchlazení je nádherně husté, jako salko z plechovky.Z této dávky je ho...

 
Domácí smetanová zmrzlina

Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 2 vejce 80 g cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce vody

Postup: Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv žloutkového smítka.Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru.Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku.Žloutky utřeme nebo ušleháme až do běla s oběma cukry a nakonec ještě vešleháme lžíci...

 

|<   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz