Ingredience: 1 smetana ke šlehání 1 tvaroh 1 kokosové mléko (pevná část) vanilkové aroma limetková šťáva sirup nebo cukr na oslazení 300 g borůvek (jahody, maliny, banány)
Postup: Šlehačku ušleháme a přidáme k tvarohu, kokosovému mléku, vanilce a limetkové šťávě. Podle chuti dosladíme, popř. přidáme limetku nebo vanilku…Ovoce v hrnci chvíli ohřejeme, aby pustilo trochu šťávy a pokud chceme,...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 0,5 hrnku hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 2 lžíce kakaa 1 prášek do perníku 0,5 prášku do pečiva 1 skořicový cukr 1 hrst vlašských ořechů 0,5 hrnku oleje 1 vejce 2 lžíce medu 2 lžíce rumu citronová kůra 250–350 ml mléka (podle potřeby) 1 najemno nastrouhané jablko (možno vynechat)
Postup: Hluboký plech vyložíme papírem na pečení.V míse smícháme všechny sypké...
Ingredience: Těsto: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 2 hrnky mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku 1 lžička mleté skořice 3 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání plechu strouhanka na plech Poleva: čokoláda na vaření 50 g Omegy
Postup: Všechny suroviny vyšleháme do řidšího těsta a nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou. Pečeme na 200 °C asi...
Ingredience: Těsto: 180 g hladké mouky 180 g moučkového cukru 3 vejce 75 g mletých ořechů 50 g másla 30 g čokolády na vaření 1 kypřící prášek 0,4 dl oleje 1 lžička koření do perníku 1 lžička kakaa špetka soli Náplň: 5 dl meruňkového kompotu 1,5 dl smetany (30%) 0,5 dl sladkého Salka rum Na zdobení: 100 g tmavé čokoládové polevy 50 g čokoládové zdobení
Postup: Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej...
Ingredience: 165 g krupicového cukru 165 g hladké mouky 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) moučkový cukr na poprášení před pečením
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z bílků a 1/3 krupicového cukru ušleháme pevný sníh, ze žloutků a zbytku cukru ušleháme nadýchanou pěnu. Obě směsi zlehka smícháme a vmícháme hladkou mouku.Na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme cukrářským sáčkem bez špičky...
Ingredience: 3 bílé čokolády 3 mléčné čokolády 2 hořké čokolády kokos strouhaný ořechy tuk Omega Nutela Zdobení: čokoládové polevy vanilková tresť rumová tresť mandlová tresť griliáš
Postup: Vezmeme plastové platíčko od bonboniéry a postupně si podle fantazie rozehřejeme čokoládu s troškou tuku (pozor, dáme opravdu málo, jinak čokoláda po ztuhnutí připomíná spíše ledovou).Vždy do košíčku malinko kápneme...
Ingredience: 240 ml plnotučného mléka 170 g krupicového cukru 480 ml smetany ke šlehání (31%) 1 špetka soli 1 vanilkový lusk 6 žloutků 3/4 lžičky vanilkového extraktu
Postup: Ve středně velkém hrnci smícháme mléko, cukr, 1 hrnek (240 ml) smetany a sůl.Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a semena vyškrábeme. Semena i lusk vložíme do hrnce k mléčné směsi.Za stálého míchání směs zahřejeme na mírném ohni, dokud se...
Ingredience: 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce 2 lžíce kakaa 5 lžic cukru 1 vanilkový cukr
Postup: Všechny suroviny dáme do misky a důkladně rozmícháme. Necháme půl hodiny odležet a znova rozmícháme.
Ingredience: 250 g mäkkého tvarohu 250 ml smetany na šlehání 1 ks ztužovač šlahačky 2 PL práškový cukr 2 ks vanilkový cukr (mrazena ovocná zmes, ktorú po rozmrazení prisladíme) mražené jahody mražené maliny
Postup: Všetky suroviny vyšľaháme v šľahači do hladka. Plníme formičky, "kelinky".Pred podávaním necháme postáť v chladničke.
Ingredience: 4 vejce 2 hrnky moučkového cukru 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1/2 hrnku nastrouhaných ořechů
Postup: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme olej, mléko a poté vmícháme mouku promíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Ingredience: 500 ml mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce hladké mouky 1 lžícecukru (máslo)
Postup: Do hrnce nalijeme asi 350 ml mléka a přidáme cukr. Ve zbytku mléka si rozšleháme žloutek a hladkou mouku. Tuto směs nalijeme do horkého mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do misek a necháme ztuhnout.
Ingredience: 450 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 30 g škrobové moučky (Gustinu) 30 g fruktózy 1/2 vanilkového lusku
Postup: Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme, dokud pudink nezačne bublat. Poté přelijeme do mističek a necháme...
Ingredience: 8 lžic mléka 6 žloutků 1 vanilkový cukr 4 lžíce mandlové mouky piškoty 1 smetana ke šlehání 1 lžíce cukru krystal 1 lžíce Granka
Postup: Do hrnce na mléko dáme žloutky, mléko a vanilkový cukr. Pořádně rozšleháme, přidáme mandlovou mouku. Vaříme na mírném ohni, častěji mícháme. Vaříme až do zhoustnutí.Pak ušleháme šlehačku. Cukru můžeme dát i více, jak kdo sladí.Do skleniček dáme na dno pár...
Ingredience: 3 šlehačky 1 salko rozinky rum punčové aroma
Postup: Rozinky překrojit a namočit aspoň na hodinu do rumu. Šlehačky vyšlehat do tuha, zašlehat salko, punčové aroma podle chuti, přidat namočené rozinky i s rumem. Případně můžete trochu přibarvit červeným barvivem, chtěla jsem to přibarvit rybízovou marmeládou, ale ta barva byla hrozná... Přendat do nádoby vhodné do mrazáku a dát zamrazit....
Ingredience: Korpus: 2 vejce 4 žloutky 150 g cukru moučka kůra ze 2 citronů 150 g hrubé mouky rum (podle chuti) rybízová marmeláda Náplň: 150 g cukru krupice 2 dl vody 20 mletých dětských piškotů 200 g mletých ořechů šťáva z 1-2 citrónů 50 g čokolády na vaření 1 dl rumu Čokoládová poleva: 150 g čokolády na vaření 150 g másla 15 g cukru moučka 1-2 lžíce smetany ke šlehání
Postup: Celá vejce a žloutky...
Ingredience: 1 kg rýže (NE parboiled) voda dle potřeby
Postup: Nejprve rýži nasypeme do velké mísy, poté do ní napustíme vodu tak, aby byla rýže všechna potopená - voda se trochu zakalí. Rýži rukou pořádně propereme a vodu scedíme.Poté opět napustíme vodu a propereme. Tento postup opakujeme až do té doby, než voda zůstane úplně čistá.Jakmile je voda čistá, necháme v ní rýži nejlépe 4 hodiny (jde to i na 1...
Ingredience: 200 g hladké mouky 200 ml mléka 3 vajíčka 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička skořice 1 lžíce cukru
Postup: Oddělíme bílek od žloutku, bílek zatím odložíme stranou. Žloutek v míse rozšleháme s mlékem.K mléku s žloutkem přisypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, cukr a pořádně zamícháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto by mělo být lehce tekuté, ale ne příliš.V misce vyšleháme sníh z bílků a...
Ingredience: 500 g plnotučného mléka 100 ml smetany na šlehání 31% 200 g cukru krupice 40 g másla
Postup: V mléce a smetaně rozpustíme máslo, cukr a přivedeme k varu.Stáhneme teplotu a pozvolna za stálého míchání vaříme cca 25 minut.Ke konci určené doby začíná mléko znatelně houstnout a očekávanou hustotu bude mít až po vychladnutí.
Ingredience: 300 ml mléka 100 g krupicového cukru 20 g másla
Postup: Mléko nalijeme do hrnce s nepřilnavým dnem, přidáme cukr, máslo a rychle přivedeme k varu.Ztlumíme plamen a vaříme za stálého míchání asi 20 minut.Mléko by mělo ke konci pěnit při rychlejším míchání. Na první pohled se nezdá, že má tu správnou hustotu, ale při krátkém zchlazení je nádherně husté, jako salko z plechovky.Z této dávky je ho...
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 2 vejce 80 g cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce vody
Postup: Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv žloutkového smítka.Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru.Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku.Žloutky utřeme nebo ušleháme až do běla s oběma cukry a nakonec ještě vešleháme lžíci...
|< 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady