Ingredience: 150 g krupicového cukru 150 g dýňového pyré 100 g hladké mouky 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička dýňového koření 1 lžička jedlé sody 4 vejce špetka soli Krém: 250 g tučného tvarohu ve vaničce 100 ml zakysané smetany - 15% 3 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu kousek čokoládu Dýňové koření: 2 lžičky nového koření 2 lžičky hřebíčku 3 lžíce mleté skořice 2 lžičky...
Ingredience: 3 kg dýně 70 dkg krupicového cukru 1 PL kyseliny citrónové rumová tresť nebo punčová, ananasová atd (případně upravit gramáž podle množství dýně)
Postup: Dýni nakrájíme na kostky 2x2 cm a posypeme cukrem a kyselinou citrónovou. Promícháme a necháme 48 hodin stát. Pak dýní uvaříme dosklovita a přidáme tresť. Po vychladnutí scedíme, necháme okapat a usušíme. Přecezenou šťávu můžeme vypít jako...
Ingredience: Na brownies: 110 g hořké čokolády nasekané nahrubo 170 g čerstvého másla (nakrájeného na kostičky) 250 g krupicového cukru 3 vejce 1 KL vanilkového extraktu 1/4 KL soli 120 g hladké mouky Na dýňovou náplň: 110 g smetanového sýru např. Philadelphia, Lučina smetanová 125 g dýňového pyré 50 g krupicového cukru 1,5 KL dýňové koření 1/2 KL vanilkového extraktu Na polevu: 110 g hořké...
Ingredience: Dýňové pyré: 1 menší dýně hokaido Těsto: 100 g hladké mouky 90 g polohrubé mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 1 lžička mleté skořice 1/4 lžičky mletého hřebíčku 190 g dýňového pyré 1/2 lžičky soli 115 g měkkého másla (nebo máslové Hery) 200 g cukru krupice 2 vejce 1 lžička vanilkového extraktu Krém: 200 g mascarpone 100 g tučného tvarohu 100 g smetany ke...
Ingredience: Těsto: 130 ml oleje 90 g třtinového cukru 2 vejce špetka drcené vanilky 180 g oloupané dýně hokkaido (nebo máslové) 45 g sušených rozinek 45 g sušených brusinek citrónová kůra 1 lžička mleté skořice 180 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody Dále: 125 g čerstvého smetanového sýra (philadelphia, Buko, lučina) 40 g moučkového cukru hrst kešu oříšků (nebo jiných...
Ingredience: 500 g dýně 200 g strouhané piškoty pomerančová šťáva z 1 pomeranče 150 g mletých ořechů 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr Na obalování: kokosová moučka strouhané ořechy
Postup: Tekvicu na pečenie umyjeme, pokrájame a upečieme. Vidličkou, tyčovým mixérom dužinu rozmiešame, rozmixujeme, necháme vychladnúť. Pridáme ostatné suroviny, formujeme guličky, obaľujeme v strúhanom kokose, necháme...
Ingredience: 600 ml ananasové šťávy 1 menší dýně Hokkaido (do 1kg) 2 ananasové pudinky 2 zarovnané lžíce moučkového cukru šťávu z 1 citronu
Postup: Dýni kartáčkem ve vodě důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Odřízneme stonek, dýni přepůlíme, načtvrtíme a nejlépe lžící vydlabeme dužinu se semínky. Dužinu i semínka můžeme použít na zeleninový vývar. Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, tak ji ponecháme a...
Ingredience: 1,5 hrnku hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 400 g čerstvé dýně (nebo kompotované) 1/3 hrnku oleje 2 vejce 1 lžička skořice 1/2 lžičky zázvoru 1/2 lžičky drceného hřebíčku 1/2 lžičky mletého muškátového ořechu 1 lžička vanilkového extraktu 1,25 hrnku cukru krupice 1/2 lžičky jedlé sody 1/2 lžičky soli
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Dýni očistíme a nakrájíme na menší...
Ingredience: Muffiny : asi 200 g dýňového pyré (hokkaido) asi 200 g hladké mouky 100 g cukru 1/4 prášku do pečiva 2 lžíce oleje 100 ml mléka 1 vejce 1/4 lžičky skořice Zmrzlina : asi 200 g uvařené a rozmixované dýně hokkaido cukr nebo med podle chuti 1 kysaná smetana (250 g) 1 šlehačka šťáva a kůra z 1 citronu 1 vanilkový cukr
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme....
Ingredience: 90 g jemných ovesných vloček 90 g ovesných vloček (namletých na mouku) 200 g dýňového pyré 2 vejce 150 ml kokosového mléka 20 g arašídového másla 140 g řeckého jogurtu med prášek do pečiva perníkové koření skořice mletá špetka mletého zázvoru
Postup: Zvlášť smícháme suché a mokré suroviny. Poté přelijeme mokré do suchých a důkladně smícháme. Vzniklým těstem naplníme muffinové formičky a pečeme...
Ingredience: 350 g dýně hokkaido (upečené) 240 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky zázvoru koření 1/4 lžičky mletého nového koření 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku 50 g nastrouhaných vlašských ořechů 180 g tmavého třtinového cukru (nebo březového) 3 velká vejce 2 lžíce medu 150 ml oleje Krém: 1 tvaroh ve vaničce 1 Palouček 1 smetana ke šlehání 3 vrchovaté...
Ingredience: 330 g hladké mouky 100 g másla 250 g třtinového cukru 200 g dýňového pyré 2 vejce 1,5 lžičky prášku do pečiva 1/4 lžička soli 1 lžička dýňového koření (kdo chce, přidá i 1 lžičku sušeného zázvoru)
Postup: Do mísy jsem nasypala hladkou mouku, přisypala jsem prášek do pečiva, sůl a dýňové koření. Suchou směs jsem zamíchala a dala stranou.Do mísy od robota jsem dala máslo, třtinový cukr a vše...
Ingredience: 200 g dýně hokaido 200 g hladké mouky 50 g másla 80 g třtinového cukru 3 žloutky 3 bílky 1/2 kypřicího prášku do pečiva olej
Postup: Dužinu dýně nakrájíme, vložíme do horké vody a 15 minut povaříme na mírném ohni doměkka.Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme k nim dýni, mouku s kypřicím práškem do pečiva a z bílků vyšlehaný sníh.Těsto pečeme asi 3 minuty v rozehřátém vaflovači mírně...
Ingredience: 1 pomeranč (dužina i kůra) 150 g datlí sušených 250 g dýňového pyré 175 g másla (případně Hery ) 250 g pohankové nebo špaldové mouky 3 celá vejce 150 ml mléka 50 g třtinového cukru 1 prášek do pečiva 1 KL vanilkového cukru 1 KL dýňového koření
Postup: Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme semeník a dáme péct při teplotě 170°C cca 40 minut. Upečenou dýni rozmixujeme, odměříme potřebné množství a...
Ingredience: Těsto: 750 g nahrubo nastrouhané oranžové dýně 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1/2 hrnku oleje 4 vejce 1 prášek do pečiva ostružiny
Postup: Všetky ingrediencie na cesto dobre premiešame. Cesto rozotrieme na plech a poukladáme černice. Pečieme v rúre pri strednej teplote. Horúci koláč posypeme práškovým cukrom.
Ingredience: 300 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody špetka soli 250 g másla 250 g třtinového cukru 2 vejce 1/2 lusku vanilky 2 hrsti nakrájené dýně na malé kostičky 1 čokoláda na vaření
Postup: Smícháme mouku se solí, cukrem, vyškrábaným vanilkovým luskem a jedlou sodou.Nakrájíme oloupanou dýni a čokoládu na drobné kostičky.K mouce přidáme vejce, máslo a vše zpracujeme dohromady.Nakonec vmícháme...
Ingredience: Korpus: 250 g sušenek Bebe rodinné 120 g másla Náplň: 250 g sýr Gervais 150 g cukru 3 PL polohrubé mouky 300 g dýňového pyré 3 vejce 150 g zakysané smetany 1 ČL dýňového koření 1/2 ČL soli 100 g čokolády na vaření
Postup: V míse podrtíme sušenky tak, abychom dostali konzistenci strouhanky. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy.Sýr našleháme dohladka, přidáme cukr, dýňové pyré,...
Ingredience: Tmavé těsto: 100 g másla 50 g moučkového cukru 2 vejce 200 ml mléka 170 g hladké pšeničné mouky 6 g kypřícího prášku do pečiva 2 lžíce práškového kakaa Světlé těsto: 150 g másla 80 g moučkového cukru 3 vejce 150 g dýně Hokaido 150 ml mléka 250 g hladké pšeničné mouky 10 g kypřícího prášku do pečiva
Postup: Nejdříve připravím tmavé těsto. Změklé máslo s cukrem vyšlehám do pěny a...
Ingredience: Těsto: 100 g jemných ovesných vloček 10 g holandského kakaa 2 vejce 100 g bílého jogurtu 1 lžička skořice prášek do pečiva koření do perníku sladidlo dle chuti 25 g rozinek 25 g vlašských ořechů 150 g dýňového pyré (dýni upečeme do měkka a rozmixujeme) Poleva: jogurt tvaroh moučkový cukr vlašské ořechy na ozdobu
Postup: Všechny suroviny smícháme dohromady (z vajec pouze žloutky) a malinko...
Ingredience: 150 g tuku na pečení (nebo másla) 1 hrnek krystalového cukru 2 lžíce strouhané pomerančové kůry 2 vejce 1 hrnek dýně (na kostičky krájené) 1 hrnek nadrobno nařezaných sušených švestek 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva špetka soli 1/2 hrnku mléka
Postup: Maslo dobre vymiešame s cukrom a kôrou. Pridáme po jednom vajíčka, zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme tekvicu, slivky, múku s...
|< 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz