Ingredience: 200 g čirokové mouky (Adveni Medical) 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí) 120 g cukru 1 kypřicí prášek 1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru) 1/2 lžičky mleté skořice 1 lžička perníkového koření 1 hrnek jemně nastrouhané dýně hokkaidó 4 lžíce oleje 400 ml vody Citronová poleva na dozdobení: 2 lžíce citronové šťávy moučkový cukr dle potřeby
Postup: Dýni očistíme a i se slupkou...
Ingredience: Korpus: 300 g tmavších sušenek 3 lžíce rozpuštěného másla 1 lžíce vody Náplň: 500 g měkkého tvarohu 500 ml dýňového pyré 3 vejce 3 lžíce hladké mouky 1/2 citronu (šťáva) 200 g krupicového cukru 1 lžička perníkového koření 1/2 lžičky soli 100 g čokolády na vaření
Postup: Dýni oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na menší kousky. Pokud použijete hokaido, loupat nemusíte.V pekáčku podlijte...
Ingredience: 500 g celozrnné mouky 1 sáček kypřícího prášku 3 vejce – oddělené žloutky a bílky 200 g třtinového cukru 200 g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná oloupaná dýně Hokkaido) 300 ml podmáslí 100 ml oleje 2 lžičky perníkového koření skořice 2 lžíce kakaa 100 g vysokoprocentní čokolády 120 ml plnotučné smetany cukr
Postup: Promísíme mouku, prášek na pečení, cukr a koření. Přidáme...
Ingredience: 2,5 hrnku (hrnek - 250ml) špaldové nebo polohrubé mouky 1,5 lžíce jedlé sody 1 lžíce koření Medový perník 2 vejce 1,5 hrnku kefíru (mléka) 3/4 hrnku oleje 3/4 hrnku třtinového cukru Dále: 2,5 hrnku strouhané dýně (bez pecek) 3 lžíce třtinového cukru na prosypání dýně máslo do formy strouhaný kokos Na žmolenku: 100 g másla 100 g polohrubé mouky 100 g cukru
Postup: Vejce ušleháme s cukrem, přidáme...
Ingredience: 200 g očištěné dýně hokkaido 2 vejce 1 menší bio citron (kůra a šťáva) 125 g másla 130 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 hrst kandovaného ovoce 250 g polohrubé mouky (i více) 3/4 sáčku prášku do pečiva Dále: máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání Na povrch volitelně: poleva moučkový cukr
Postup: Koláčovou formu o průměru cca 30 cm a nebo dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažeme...
Ingredience: Těsto: 1 kg malé dýně (hokaido) 150 g hladké mouky 150 g másla 150 g cukru krystal (nebo napůl s medem) 300 g mletých ořechů 50 ml mléka 1 kypřicí prášek do perníku 2 lžičky skořice 1 lžička mletého hřebíčku 3 vejce 1 špetka soli Krém: 250 g měkkého tvarohu 1/2 kelímku smetany ke šlehání 1 balíček ztužovače šlehačky 30 g rozpuštěného másla 3 lžičky cukru moučka Dále: tuk na vymazání...
Ingredience: 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku vody 1/2 prášku do pečiva 3/4 cukru 1 1/2 hrnku hrubé mouky 1 velká sklenice zavařené dýně citronová kůra perník na strouhání kousek másla a hnědého cukru
Postup: Vejce s cukrem utřeme a střídavě přiléváme olej, vodu a přisypáváme mouku. To vše při stálém míchání na konec přidáme citr. kůru a kypř. prášek. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Na...
Ingredience: Těsto: 3 hrnky očištěné nastrouhané dýně citronová šťáva a kůra dle chuti (může být i pomerančová) 1-1,5 hrnku cukru krupice cca 2,5 hrnku polohrubé mouky - dle hustoty těsta 1 hrnek oleje 3 vejce 3 lžíce kakaa 1-2 lžičky mleté skořice 1 prášek do pečiva mléko, je-li třeba Poleva: 100 g másla 140 g moučkového cukru 1 vrchovatá lžíce kakaa hnědý rum nebo převařená voda dle...
Ingredience: 150 g vlašských ořechů 1 dýně 2 jablka 1 lžíce medu 200 g hladké mouky 90 g cukru moučka 1 lžíce perníkového koření 110 g másla 1 vejce 1 lžíce vanilkového pudinku Na dokončení: mleté vlašské ořechy máslo
Postup: Ořechy nameleme, dýni a jablka nahrubo nastrouháme a dáme do hrnce s trochou vody.Necháme vřít, rozvaříme do změknutí a přidáme med. Necháme vychladnout.Mezitím uděláme těsto. Smícháme...
Ingredience: Těsto: 175 g hladké mouky 100 g másla (nebo Hery) 4 lžíce studené vody špetka soli Náplň: 500 g dýně hokaido 1 plechovka Salka 2 vejce 150 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 1 špetka skořice (dle chuti) 1 špetka muškátového oříšku
Postup: Z mouky, másla, studené vody a špetky soli zpracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinové folie a necháme v lednici odležet alespoň 30 minut.Dýni očistíme,...
Ingredience: cca 400 g dýně Hokkaido 2 stroužky česneku 4 rajčata 4 lžíce olivového oleje 400 g špaget 4 vejce 50 ml mléka 100 g sýru chedar bazalka pepř
Postup: Špagety si uvaříme do měkka a mezitím si vydlabeme a nastrouháme dýni. Na olivovém oleji ji osmahneme a až nám zhnědne, přidáme nakrájený česnek na plátky. Odstavíme z ohně, přesypeme do misky a přidáme uvařené špagety, nakrájená rajčata na...
Ingredience: Těsto: 150 g pohankové mouky (nebo špaldové) ½ lžičky prášku do pečiva 1 vejce 60 g másla špetka soli Náplň: 500 g očištěné dýně (jakékoliv, měla jsem odrůdu Bílý casper) 2 lžíce jogurtu nebo kyselé smetany 2 vejce 1 lžička skořice 1 vanilkový cukr drobné ovoce (nemusí být)
Postup: Dyňu nakrájame na kocky, podlejeme 2 lyžicami vody a na slabom plameni dusíme, kým trocha zmäkne (nie dlho, max. 10...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 1 kypřící prášek 80 g cukru krystal špetka soli 100 g másla 1 žloutek 3 lžíce mléka Náplň: 1 menší dýně 2 vejce 230 g hnědého cukru 1-2 lžíce hladké mouky 1 lžíce skořice 1 plechovka kondenzovaného mléka
Postup: Z mouky, kypřícího prášku, cukru, soli, změklého másla, žloutku a mléka vypracujeme hladké těsto. Prsty ho natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Dáme do...
Ingredience: Suroviny: 220 g hladké mouky 190 g třtinového cukru 210 g dýňového pyré 1 balíček vanilkového cukru 120 ml rostlinného olej 80 ml vody 2 vejce 3/4 lžičky soli 1 lžička jedlé sody 1/2 lžičky prášku do pečiva 1 lžíce dýňového koření moučkový cukr tuk a mouka na přichystání formy Dýňové koření: 2 lžičky umletého nového koření 2 lžičky umletého hřebíčku 3 lžíce mleté skořice 2 lžičky...
Ingredience: Těsto: 250 g jemně nastrouhané dýně 140 g cukru krupice 2 vejce 60 ml oleje 220 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do perníku Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání Volitelně dle chuti: kakao čokoláda ořechy kokos marmeláda (džem, povidla) čokoládová poleva
Postup: Kulatou formu o průměru 22-24 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Do mísy najemno nastrouháme očištěnou dýni,...
Ingredience: 350 g hladké mouky 350 g cukru 350 g dýně hokaido 100 g másla 150 ml mléka 3 vejce 1 kypřící prášek 2 lžíce kakaa 1 lžička skořice 1 lžička muškátového oříšku 100 g hořké čokolády 80 g nasekaných vlašských ořechů 30 g posekaných dýňových semínek
Postup: Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme. Dále postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva, kakao, skořici a...
Ingredience: Těsto: 220 g dýňového pyré 180 g mléka 80 g oleje 80 g cukru 80 g třtinového cukru 1 vejce 180 g hladké mouky 5-10 g koření do perníku 1 kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody špetka soli 150 g meruňkové marmelády na potření 1 hrst pekanových ořechů na posypání Poleva: 120 g moučkového cukru 60 g másla 15 g kakaa 15 ml rumu
Postup: Do misky prosejeme mouku. Promícháme s kypřicím...
Ingredience: 300 g dýně 1/2 plechovky kokosového mléka cukr nebo náhradní sladidlo mandle na ozdobení
Postup: Skvělý dezert na zahřátí pro studené dny :o) Dýni nakrájíme na kostičky a podusíme doměkka asi 10 minut. Přesuneme do mixéru, přilijeme kokosové mléko a rozmixujeme. Podle chuti dosladíme a na talíři ozdobíme mandlemi.
Ingredience: Na těsto: 450 g hladké mouky + na poprášení 2 polévkové lžíce octa 5 polévkové lžíce teplé vody 2 vejce 90 g rozpuštěného másla 90 g moučkového cukru špetka soli Na náplň: 500 g nastrouhané dýně citronová šťáva z 1/2 citronu 200 g cukru 2 kávové lžičky mleté skořice 60 g rozehřátého másla 2 vanilkové cukry 2 kávové lžičky koření na Jablkový závin od Kotányi 4 polévkové lžíce...
Ingredience: Korpus: 150 + 50 g drcených ovesných vloček 40 g kokosového tuku 120 g přezrálého banánu 1 lžíce kakaa ¼ lžičky tlučeného hřebíčku (někdo rád nemá – nedá) Náplň: 200 g dýně bez slupky (hokaido) 1 lžička kokosového tuku 500 g měkkého polotučného tvarohu 80 g přezrálého banánu 2 vejce 30 g javorového sirupu 1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu citronová kůra z ½ citronu
Postup: Troubu...
|< 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz