Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Falešné punčové řezy

Ingredience: Těsto: 9 vajec 9 zarovnaných lžic hladké mouky 270 g moučkového cukru 3 pudinkové prášky - smetanový, jahodový a čokoládový 3 špetky prášku do pečiva 3 špetky soli Krém: 2 šlehačky 2 zakysané smetany 2 ztužovače smetany 3 lžíce moučkového cukru Poleva: 130 g moučkového cukru 2 lžíce červeného vína 2 lžíce rumu

Postup: Ze uvedených surovin na těsto budou 3 piškotová těsta.Na první oddělíme bílky...

 
Falešné tiramisu hotové do deseti minut

Ingredience: cukrářské piškoty uvařená silná káva 2 lžíce vaječného likéru 1 mascarpone půl hrnku smetany cukr dle chuti vaječný likér na dochucení krému kakao

Postup: Uvaříme silnou kávu, přidáme likér a namáčíme piškoty, které skládáme podle obrázku.Na krém v míse vyšleháme mascarpone spolu se smetanou, cukrem a likérem.Cukrářským sáčkem a trubičkou na piškoty stříkáme krém a posypeme kakaem.

 
Falešný koláč Dundee

Ingredience: 150 g másla pokojové teploty 150 g cukru 3 velká vejce 225 g prosáté mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva mléko (je-li třeba) 2 vrchovaté lžíce mletých mandlí nastrouhaná pomerančová kůra z 1 pomeranče nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu asi 20 celých mandlí na ozdobu Dále (podle původního receptu): 175 g rybízu 175 g sultánek 50 g třešní v rumu (nasekaných na kousky) 50 g...

 
Falešný sacher

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 250 g cukru moučky 300 g jemně mletých jablek 100 g másla 3 celá vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce kakaa - meruňková marmeláda čokoládová poleva šlehačka na ozdobu

Postup: Ušlehat změklé máslo s cukrem a vanilkou, postupně přidat celá vejce, zašlehat mouku s peč. práškem. Nakonec vmíchat nastrouhaná jablka. Vymazat a vysypat formu (průměr cca 28 cm) nebo...

 
Falešný tvarohový koláč

Ingredience: Těsto: 25 dkg hrubé mouky 1 vařený strouhaný brambor 5 dkg cukru krupice 5 dkg másla 1 žloutek 1 prášek do pečiva Náplň: 1/2 kg vařených strouhaných brambor 3 žloutky 20 dkg cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžíce másla 3 dkg hrozinek kůra z 1/2 citronu sníh ze 4 bílků Drobenka: 1 díl hrubé mouky 1 díl cukru krupice 1 díl másla

Postup: Vypracujeme těsto, které namačkáme na vymazaný...

 
Famózní švestkový koláč

Ingredience: Těsto: 150 g másla 3 lžíce cukru 300 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 2 žloutky 1 PL zakysané smetany špetku soli Na vymazání formy: tuk kokos Náplň: 3 žloutky 5 bílků 1 sáček vanilkového pudinku 400 ml zakysané smetany 4 lžíce cukru 1 kg švestek nebo sezónního ovoce skořice 5 PL dětské krupice

Postup: Zpracování těsta: Smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, špetku soli a...

 
Fánky - boží milosti

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 50 ml oleje 60 g práškového cukru 3 žloutky 4 lžíce rumu sůl 100 ml zakysané smetany 1 špetka soli 20 g čerstvého droždí mléko (podle potřeby) Na posypání: práškový cukr vanilkový cukr olej na smažení

Postup: Z prísad vypracujeme cesto, necháme vykysnúť.Jemne vyvaľkáme a radielkom narežeme na obdĺžniky asi 10x3 cm a v strede každého urobíme rez. Jeden...

 
Fánky z trouby

Ingredience: 400 g hladké mouky 250 g Hery 250 ml zakysané smetany 1 žloutek 1 špetka soli Na obalování: vanilkový cukr (nebo moučkový cukr)

Postup: Všetky suroviny vypracujeme a dáme odležať na pár hodín do chladničky.Potom nakrájame na obdlžníky (v strede tiež urobíme rez) obalíme s cukrom a dáme na plech vyložený s papierom na pečnie.Pečieme na 190-200°C asi 12 min.

 
Fanta řezy

Ingredience: Korpus: 6 vajec 5 lžic polohrubé mouky 5 lžic krystalového cukru 2 lžíce kakaa 0,5 prášku do pečiva 100 ml oleje Krém: 300 g tvarohu 3 lžíce moučkového cukru 300 ml smetany ke šlehání 31% Vrchní vrstva: 800 ml Fanty 3 lžíce krystalového cukru 2 balíčky vanilkového pudinku tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu

Postup: Ušleháme vajíčka spolu s cukrem do pěny.Postupně přidáme olej a...

 
Fantastické Koka sušenky z různých nemouk, otrub a podobně

Ingredience: 200 g másla 200 g cukru moučka 240 g pohankové hladké mouky (nebo mleté ovesné vločky, mleté pohankové vločky, ovesné otruby...) 100 g kokosu 1 vejce 2 lžíce kakaa 1 lžíce měkkého tvarohu

Postup: Všechny suroviny dohromady uhněteme, ručně nebo v robotu, vypracujeme těsto (jde to i z chladného másla).Tvoříme kuličky, klidně i větší, jako velké třešně.Pokládáme na plech s pečicím papírem a...

 
Fantastický kynutý koláč s pudinkem

Ingredience: Těsto: 200 ml mléka 100 g rozehřátého másla (hera) 2 vejce 1/2 kg polohrubé mouky 100 g cukru krystal nebo krupice špetka soli 10 g sušeného droždí Náplň: 1 l mléka 75 g cukru 2 vanilkové cukry 2,5 balíčku vanilkového pudinku čokoládová poleva dle chuti (1 na "pocákání" nebo 2 "na potření"; třetí barevně odlišná může být na ozdobu) - já pocákala jen jednou

Postup: Příprava těsta - domácí...

 
Fantazie řezy

Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 PL krystalového cukru 6 PL hladké mouky speciál 1 KL prášek do pečiva na špici nože sody bicarbony Krém I.: 700 ml meruňkového kompotu i se šťávou 1 bal. Zlatého klasu Krém II.: 500 ml mléka 2 bal. jahodového pudinku 200 g másla 150 g práškového cukru 1 KL vanilkového aroma Sirup na máčení piškotů: 100 ml jahodového sirupu 50 ml vody 1,5 bal. kulatých...

 
Farská bábovka

Ingredience: 250 g másla 6 vajec 250 g moučkového cukru 250 ml smetany 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva strouhaná citronová kůra 2 lžíce strouhaných mandlí 2 lžíce rozinek (namočených v rumu) rum 1 vanilkový cukr citronová šťáva do sněhu tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu vymažeme moukou a vysypeme hrubou moukou.Žloutky oddělíme od bílků. Sníh vyšleháme s několika...

 
Fata Morgana

Ingredience: 20 dkg polohrubé mouky 20 dkg moučkového cukru 4 celá vejce 10 lžic horké vody prášek do pečiva Krém: 3 karamelové pudinky 3/4 litru mléka 750 ml zakysané smetany 20 dkg cukru Dále: piškoty káva rum kakao (Granko)

Postup: Nejprve upečeme piškot: ušleháme celá vejce s cukrem a 10 lžícemi horké vody, nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva.Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a...

 
Fazolové brownies bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 1 hrnek uvařených fazolí (300 ml) 200 ml vody 3 lžíce kakaa 2 lžíce mandlové mouky (Adveni Medical) 1 lžíce slunečnicové mouky (Adveni Medical) 5 lžic univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku) 1 lžíce oleje 3 lžíce cukru 3 lžíce sekaných ořechů 3 lžíce sekané čokolády bez mléka

Postup: Uvařené a vychladlé fazole zalijeme trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme...

 
Fazolové brownies s karobovou moukou

Ingredience: 1 hrnek uvařených bílých fazolí 3 lžíce karobové mouky (Adveni Medical) 3 lžíce lískooříškové mouky (Adveni Medical) 3 lžíce univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 1.5 lžíce kvalitního neslazeného kakaa (ne Granko) 5 lžic cukru (nejlépe tmavého) 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce oleje rostlinné mléko dle potřeby

Postup: Uvařené a vychladlé fazole zalijeme...

 
Ferrero rocher

Ingredience: Těsto: 6 vajec 100 g cukru moučky 1 špetka soli 25 g kakaa 2 lžíce škrobu Gustinu 180 g čokolády 50% a více 2 lžíce horké vody Krém: 250 g mascarpone 250 g Nutelly 150 g pražených drcených lískových ořechů Poleva: 200 g tmavé čokolády 25 g másla 50 g pražených drcených lískových ořechů

Postup: Zahřejme troubu na 180 °C. Plech vysteleme pečicím papírem.Těsto: Čokoládu rozpustíme nad párou....

 
Ferrero rocher na plechu

Ingredience: Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru vanilinový cukr prášek do pečiva 3/4 hrnku oleje 1,5 hrnku mléka 2 celá vejce kakao dle svého, jak kdo má rád Náplň: 1 neslazené kondenzované mléko (Tatra Grand-9%) 200 g změklého másla 5 oříškových tatranek 100 g nugety 100 g sekaných nesolených arašídů čokoládová poleva hrst nasekaných neosolených. arašídů

Postup: Suroviny na těsto smícháme a vlijeme...

 
Fíková bublanina s rybízem

Ingredience: 3-4 čerstvé fíky 100 g rybízu 4 vejce 250 g polohrubé mouky 200 g cukru 150 g Hery 100 ml mléka 1/2 sáčku prášku do pečiva sůl rum Na vymazání a vysypání pekáčku: trochu sádla mouka

Postup: Žloutky, změklou Heru a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh, který jemně zapracujeme do připravené směsi.Čerstvé fíky omyjeme, nakrájíme...

 
Fíkové peřinky

Ingredience: 160 g vody strouhaná citronová kůra 60 g cukru 60 g změklého másla (nebo i sádla) špetka soli 1 žloutek (bílek zůstane na potření pečiva před pečením) 200 g hladké mouky 180-190 g polohrubé mouky 15 g čerstvého droždí 100-150 g velkých, měkkých sušených fíků (nakrájených na větší kousky) nebo datlí

Postup: Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odvážených...

 

|<   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz