Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Francouzský hruškový koláč

Ingredience: 2 vajíčka 1 lžíce vlažné vody 1 lžíce oleje 100 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 100 g mletého cukru 2 hrušky skořicový cukr plátky mandlí

Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem, vodou a olejem. Z bílků ušleháme pevný sníh, poté na střídačku s moukou a pr. do pečiva vmícháváme do žloutkového základu. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Povrch těsta poklademe...

 
Francouzský citronový koláč

Ingredience: 160 g polohrubé mouky 100 g másla 30 g krupicového cukru 1 žloutek 1 špetka soli Krém: 350 ml vody 1 vanilkový pudink (Zlatý klas) 4 lžíce cukru 50 g másla 2 žloutky 1 citronu (šťáva a kůra) 1 vanilkový extrakt Sníh: 3 bílky 3 lžice krupicového cukru 3 lžíce moučkového cukru 1 lžička solamylu (nebo maizeny)

Postup: Na vál dáme prosátou polohrubou mouku, cukr a na plátky nakrájené změklé máslo....

 
Francouzský citronový koláč se sněhem

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla změklého při pokojové teplotě 70 g krupicového cukru 2 žloutky 5 ml vody špetka soli Citronový krém: 2 vejce 2 žloutky 250 ml smetany 1 rovná lžíce Solamylu 160 g krupicového cukru 2 citrony (šťáva ze 2 citronů a kůra z 1) špetka soli Sněhová pokrývka: 4 bílky 100 g cukru

Postup: Z mouky, másla, cukru, žloutků, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto....

 
Francouzský dezert Flaugnarde s meruňkami

Ingredience: asi 8 velkých zralých meruněk 3 vejce 150 ml mléka 100 ml smetany ke šlehání 50 ml whisky 80 g cukru trochu dřeně z vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu špetka soli 75 g hladké mouky

Postup: Koláčovou formu (průměr 25 cm) vymažeme máslem. Meruňky přepůlíme, odstraníme pecky a rozložíme je do vymazané formy řeznou stranou nahoru.V míse prošleháme vejce s mlékem, smetanou,...

 
Francouzský hruškový koláč

Ingredience: 7 hrušek cukr na posypání mletá skořice Těsto: 300 g polohrubé mouky 200 g cukru 2 vejce 200 ml mléka 6 lžic oleje 1 kypřící prášek do pečiva 1 špetka soli Směs na zalití: 160 g másla 1 lžíce medu 6 lžic cukru 2 vejce

Postup: Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky.V míse ušleháme vejce a postupně přidáme cukr.Doplníme moukou, špetkou soli a kypřícím práškem do pečiva, přidáme mléko, olej a vše...

 
Francouzský hruškový koláč

Ingredience: 4-5 zralých hrušek 150 g mouky 100 g cukru 2 vejce 1 dcl mléka 3 PL oleje 2 čl prášku do pečiva sůl Na polití: 80 g másla 1 vejce 3 PL cukru

Postup: Do misy dáme cukor, vajcia a štipku soli . Vyšľaháme do peny.Zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame to do vaječnej zmesi. Nakoniec pomaly vmiešame mlieko zmiešané s olejom.Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vymažeme maslom a...

 
Francouzský jablečný koláč

Ingredience: 500 g listového těsta 8 jablek 1 balíček sekaných mandlí Náplň: 3 lžíce hladké mouky 4 lžíce moučkového cukru 2 kelímky smetany na šlehání

Postup: Listové těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem tak, aby byly okraje vyvýšené. Dno propícháme vidličkou a na ně poklademe oloupaná na měsíčky nakrájená jablka. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C asi 15 minut.Mezitím připravíme náplň:...

 
Francouzský jablečný koláč s marmeládou

Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 vejce 1 špetka soli 6 jablek 1 lžíce meruňkové marmelády + na potření 1 balíček skořicového cukru

Postup: Kulatou formu vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Jablka oloupeme, 4 jablka nakrájíme na plátky, 2 jablka nakrájíme na čtvrtky.V kuchyňském robotu rozšleháme mouku s máslem a vajíčkem. V průběhu šlehání přidáme trochu vody.Těsto...

 
Francouzský křehký jablečný koláč

Ingredience: 3 lžičky meruňková marmeláda  1 balíček vanilkový cukr  1 ks jablko  0,5 lžičky rum 1 ks vejce 1 špetka sůl 75 g máslo 40 g cukr  130 g hladká mouka 3 lžíce chladná voda

Postup: Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl hodiny až 1 hodinu odpočinout v lednici. Mezitím 1 velké jablko...

 
Francouzský medový krémeš

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky speciál 100 g práškového cukru 1 PL rumu 1 vejce 1 žloutek 1 ČL sody bikarbóny 50 g Hery 1 PL medu Krém: 1 l mléka 2 Zlaté klasy 3 PL polohrubé mouky 3 žloutky 250 g másla 200 g práškového cukru 2 šlehačky v prášku 300 ml mléka do šlehaček

Postup: Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme...

 
Francouzský ořechový řez

Ingredience: Těsto: piškotové 2x: 3 vejce 3 PL krystalového cukru 3 PL hladké mouky (speciál) 1 KL prášku do pečiva na špici nože sody bicarbony Těsto: ořechové: 6 vajec 180 g krystalového cukru 3 PL horké vody 1/2 dl oleje 3 PL hladké mouky (speciál) 1 KL prášku do pečiva 150 g mletých ořechů Krém: 750 ml mléka 2,5 bal. Zlatého klasu 1 vanilkového cukru 1 PL rumu 250 g...

 
Frgál makový

Ingredience: Těsto: 350 ml mléka 400 g hladké mouky 140 g moučkového cukru 2 žloutky 250 g másla 30 g čerstvého droždí 1 špetka soli Náplň: 400 g mletého máku 560 ml mléka (podle potřeby) 4-5 lžic cukru (dle chuti) trochu másla Drobenka: 300 g polohrubé mouky 200 g másla 200 g moučkového cukru Na povrch: rozpuštěné máslo 1 vejce

Postup: Začneme přípravou těsta. Do velké mísy nalijeme vlažné mléko. Přidáme...

 
Frgále

Ingredience: Těsto: 600 g hladké mouky 400 g hrubé mouky 120 g sádla 120 g másla (ale může být jenom 240 g másla) 240 g cukru krupice 60 g droždí 200 ml mléka (podle potřeby) 4 žloutky 1 špetka soli Tvarohová náplň: 2 tvarohy 1 vejce 3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr Dále: švestková povidla jablečná povidla hrušková povidla maková náplň drobenka 1 vejce na potření okrajů máslo na potření okrajů

Postup: P...

 
Frgále bez kynutí

Ingredience: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 125 ml oleje 1 kostka droždí sůl trochu cukru NÁPLŇ: tvaroh cukr žloutek marmeláda nebo povidla DROBENKA: polohrubá mouka mletý cukr máslo

Postup: Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto. Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenký plát, přeneseme na plech a potřeme tvarohovou...

 
Frgále po mém

Ingredience: 150 g tuku Stelly (rozpustit) 1 kvasnice 250 ml vlažného mléka 60 g cukr lžička soli 2 vejce 700 g polohrubé mouky Drobenka: kousek tuku Stelly cukr hrubá mouka Maková náplň: mák 100 g bílého jogurtu moučkový cukr Tvarohová náplň: vaničkový tvaroh moučkový cukr Ostružinová náplň: 200 g ostružin moučkový cukr (hodně - jsou kyselé) 150 g bílého jogurtu

Postup: Rozdrobíme si do misky kvasnice a...

 
Frgále s povidly a domácí marmeládou

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 250 ml vlažného mléka 70 g cukru 125 g rozpuštěného másla 1 kostka droždí 2 žloutky špetka soli citronová kůra Drobenka: 130 g polohrubé mouky 130 g cukru krystalu 130 g másla Náplně: povidla marmeláda tvaroh žloutek na potírání okrajů

Postup: Uděláme kvásek: vlažné mléko, trošku cukru, mouky a kostka droždí. Necháme na teplém místě...

 
Frgálová buchta

Ingredience: Těsto: 2 vejce 1 hrnek moučkového cukru 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva Tvarohová náplň: 2 balíčky tvarohu 1 hrnek mléka 1 hrnek moučkového cukru 1 vanilínový cukr 1 vanilkový pudink Dále: maková náplň povidla

Postup: Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto.Na tvarohovou náplň všechny suroviny promícháme,...

 
Frgálový dort

Ingredience: 200 g polohrubé mouky 300 g hladké mouky 200 ml vody 90 g cukru 1 žloutek špetka soli 125 g změklého másla 20 g droždí

Postup: Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho vykynutí přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 5 částí a...

 
Frgály Petry z MasterChef Česko

Ingredience: Těsto: 212 ml plnotučného mléka 17 g droždí 1 vejce 1 žloutek 475 g hladké mouky 120 g pískového cukru 2,5 g soli 50 g másla citronová kůra z 1 citronu Maková náplň: 400 g mletého máku 400 ml mléka 4 lžíce krupicového cukru (dle chuti) celá skořice 2 lžíce rumu 2 vrchovaté lžíce povidel 3 lžíce rozmixovaných piškotů Hrušková povidla: 4 větší hrušky 3 lžíce třtinového cukru 3 kytičky...

 
Fritole di Carnevale (Benátské koblihy)

Ingredience: 100 g vody 100 g mléka 40 g másla 30 g cukru vanilkový cukr 2 vejce strouhaná citronová kůra 1 lžíce rumu 420 g hladké mouky 150 g rozinek 21 g čerstvého droždí (1/2 kostky) 1 špetka soli Na obalení: cukr písek

Postup: Aspoň 2 hodiny předem do vody, (mimo recept) namočíme rozinky.Zvlášť ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme řidší, lepkavé těsto, které necháme asi hodinu...

 

|<   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz