Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Galaretka s bublinkami

Ingredience: 1 Galaretka (rubínová nebo jahodová) 200 ml růžového vína 300 ml vody maliny (může být i jiné ovoce) 1 snítka meduňky

Postup: Galaretku připravíme podle návodu, použijeme ovšem pouze 300 ml vody.Do lehce vychlazené Galaretky vlijeme růžové víno a promícháme. Pohárky naplníme ovocem a zalijeme směsí.Necháme vychladnout a ztuhnout v ledničce. Podáváme ozdobené ovocem a snítkou meduňky.

 
Galaretka s příchutí angreštu s limetovým krémem

Ingredience: 1 galaretka s angreštovou příchuti 200 ml smetany ke šlehání 4 lžice krupicového cukru 3 lžice limetkové šťávy 2 kolečka limetky na ozdobu

Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují použit místo 500 ml vody pouze 400 ml). Zahřejte smetanu a cukr v kastrůlku až k bodu varu. Pak za stalého míchání nechte 2 minuty bublat. Sejměte z ohně a vmíchejte limetovou...

 
Gápeľský koláč

Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 400 g hladké mouky 80 g cukru ½ hrnku oleje 1,5 hrnku mléka 20 g droždí špetka soli Dále: cca 400 ml švestkových povidel 4 skořicové cukry 1 vejce na potření

Postup: Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom, posypeme 2 balíčkami škoricového cukru...

 
Gata - drobenkový závin

Ingredience: 500 g listového těsta 125 g másla 150 g hrubé mouky 150 g pískového cukru 1 vajíčko na potření

Postup: Listové těsto rozválíme na obdélník. Z másla, mouky a cukru zpracujeme drobenku. Na rozválené těsto nasypeme drobenku. Zavineme závin, nakrájíme na díly. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme na 200 °C do zlatova.

 
Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)

Ingredience: 4 vejce 100 g moučkového cukru 100 g másla 250 g čokolády 2 lžíce polohrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy

Postup: V malém hrnci si rozpustíme nad párou čokoládu, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo.Necháme rozpustit a dobře promícháme.Mezitím si vyšleháme v misce bílky do tuhého sněhu, v jiné misce utřeme žloutky s cukrem do pěny.Vymažeme a...

 
Gateau au chocolat ala elzarito :)

Ingredience: 4 vajcia 100 g cukru 100 g masla ( palmarin) 250 g kvalitnej čokolády 2 PL polohrubej múky 2 čl vanilkového extraktu trošku prášku do pečiva

Postup: Rozpustíme čokoládu , necháme trochu vychladit , zamiešame zmeknuté maslo a dobre spolu vymiešame . žltky vymiešame s cukrom , pridáme 2 PL múky , sneh z bielkov , pridáme čokoládu vymiešanú s maslom , premiešame a dáme piect na vymastený a vysypaný...

 
Generační bábovka s vůní vánoc

Ingredience: 125 g změklého másla 150 g cukru moučka 4 vejce 300 g hladké mouky 125 g lískových oříšků 1 prášek do pečiva 2 lžičky skořice 1/4 lžičky mletého hřebíčku 1/4 lžičky kardamomu 250 ml mléka 100 g hořké čokolády

Postup: Máslo s cukrem vyšleháme. Poté přidáme jeden po druhém žloutek.Mleté oříšky, mouku, prášek do pečiva a koření smícháme v misce. Postupně střídavě s mlékem přimícháme k vyšlehanému...

 
Geniální kokosový tvarožník

Ingredience: Korpus: 1 balení sušenek Koka (tj. 180g) 50 g rozpuštěného másla Náplň: 500 g měkkého tvarohu 100 g moučkového cukru 2 celá vejce 1-2 lžičky vanilkového extraktu 110 g strouhaného kokosu

Postup: 1. Sušenky rozdrtit a smíchat s máslem. Drobenku udusat na dno koláčové formy (vyložené pečicím papírem). 2. Vymíchat postupně všechny suroviny na náplň a tu nalít na korpus. Na 165-170°C cca hodinu...

 
Giovanni řezy

Ingredience: Těsto: 4 vejce 75 g moučkového cukru 90 g polohrubé mouky 25 g Gustin Dr. Oetker Vanilkový krém: 1 pudink s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 1/4 l mléka 1 žloutek 70 g cukru 1 vanilkový cukr Dr.Oetker 250 ml smetany na šlehání 1/2 balení želatiny čiré Dr.Oetker 50 ml vody Jahodová náplň: 400 g jahod 1 balení želatiny čiré Dr.Oetker 150 ml vody trochu citrónové šťávy 50 g cukru Na...

 
Glazované mascarponové koláčky s jablky

Ingredience: Na 3 koláčky o průměru cca 12 cm potřebujeme: 1/2 listového těsta 1 mascarpone 1 vejce 1 vanilínový cukr cca 6 PL citronovo-limetkové marmelády ( koupila jsem v Lidlu, viz. foto) 4 jablka oloupaná a nakrájená na plátky

Postup: Listové těsto vyválíme do tenka a vyložíme jím po okraj formičky na koláčky. Poklademe části jablek. Do mascarpone vsypeme vanilínový cukr a přidáme 3PL marmelády a...

 
Gofio jablečná buchta

Ingredience: 1/2 hrnku hladké mouky (použila jsem špaldovou) 1/2 hrnku kukuřičné mouky použila jsem silně praženou dětskou variantu) 1 hrnek rostlinného oleje (použila jsem řepkový) 3/4 hrnku třtinového cukru 2 vejce 4 menší jablka 1 lžíce kakaa 2 lžíce rumu (nemusí být) 1 lžička skořice 1/2 kypřícího prášku (používám bezfosfátový)

Postup: Vejce, olej a cukr vyšlehejte do pěny. Poté přidejte oba...

 
Granko - tvarohové řezy

Ingredience: Kakaové těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva 1 hrnek cukru krystal 3/4 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2 vejce 3 lžíce Granka citronová kůra z jednoho citronu Světlé těsto: 2 měkké tvarohy 1 vanilinový cukr 1 vanilkový pudink 1 hrnek cukru moučka 2 vejce 1 hrnek mléka Na vymazání a vysypání plechu: tuk a hrubá mouka

Postup: Na kakaové těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny....

 
Granko řezy

Ingredience: Těsto: 5 vajec 220 g cukru krystal 90 g Granka 180 g polohrubé mouky 2 lžíce umletých vlašských ořechů (nemusí být) 190 ml slunečnicového oleje 1 prášek do pečiva 1 špetka soli Na kávu: 200 ml studené vody 4-6 vrchovatě naplněných lžiček mleté kávy 4 lžičky cukru Na dokončení: 200-250 g rybízového džemu (nebo višňového) půlky ořechů na ozdobu několik lžic rumu Čokoládová poleva: 250 ml...

 
Gratinované broskve nebo meruňky

Ingredience: 4 větší broskve nebo velké meruňky hrst čokoládových sušenek nebo skořicových sušenek (např. BE-BE apod.) sekaná čokoláda 1 vejce mleté mandle nebo sekané mandle (nemusí být) med nebo hnědý cukr máslo K podávání. kysaná smetana

Postup: Omyté a osušené broskve nebo meruňky rozpůlíme a částečně vydlabeme. Vydlabanou dřeň smícháme s nadrcenými šušenkami, čokoládou, mandlemi, spojíme vejcem a medem...

 
Gratinovaný ostružinový pohár

Ingredience: čerstvé ostružiny 250 g tvarohu 200 ml zakysané smetany moučkový cukr (podle chuti) vanilková esence hnědý cukr na posypání

Postup: Dohladka ušleháme tvaroh se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovou esencí (já jsem použila Bourbon vanille od Dr. Oetkera)Na dno pohárků vhodných do trouby (zapékací mističky) poklademe ostružiny a na ně navršíme tvarohový krém. Trochu s pohárky zatřeseme,...

 
Grilášová roláda

Ingredience: Těsto: 8 vajec 8 lžic moučkového cukru 8 lžic hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva Krém: 300 g krystalového cukru 100 g drcených lískových oříšků nebo vlašské ořechy 3 vejce 2 lžíce hladké mouky 1 dl černé kávy 5 lžic mléka 300 g másla nebo ztuženého tuku 3 balení vanilkového cukru (Tento recept je na 2 kusy rolády)

Postup: Nejprve uděláme griláš, protože jej potřebujeme přidat...

 
Griliášový dezert s meruňkami

Ingredience: 300 g meruněk (lze i kompotovaných) 1 lžíce medu 2 lžičky másla 1 lžíce rumu (podle chuti i víc) 250 g mascarpone 1 vanilkový cukr Griliáš: 3 lžíce cukru krupice 2 lžíce medu 150 g drcených oříšků Na ozdobu: meduňka kousky griliáše

Postup: Meruňky chvíli orestujeme na másle a medu, odstavíme, polijeme rumem a necháme vychladit.Připravíme griliáš – do rendlíku dáme cukr s medem a necháme jej...

 
Grilovaná hruška s brusinkami a zakysanou metanou

Ingredience: zelená hruška voda 2 lžíce cukru 4 hřebíčky kousek celé skořice 1/2 badyánu med brusinky zakysaná smetana nakrájené mandle

Postup: Hrušku oloupeme, překrojíme napůl a vyřízneme jadřinec. Dáme do kastrólku s vodou, do které přidáme cukr. Hruška by měla být celá pod vodou. Přidáme skořici,badyán a hřebíček. Vaříme do té doby, než je hruška měkká. Hrušku dáme na zapékací talíř, potřeme medem,...

 
Grilovaný ananas s čokoládou

Ingredience: 1 ananas med 150 g čokolády kousek másla

Postup: Ananas okrájíme, zbavíme tvrdého středu a nakrájíme na hranolky, které napíchneme na dřevěné špízy. Položíme na suchou a horkou grilovací pánev. Opečeme, pokapeme medem a necháme zkaramelizovat.Čokoládu s kouskem másla rozehřejeme ve vodní lázni.Grilovaný ananas namáčíme v čokoládě.

 
Grilovaný ananas s karamelovou omáčkou

Ingredience: 1 dobře vyzrálý ananas 2 KL třtinového cukru kousek másla 1 PL třtinového cukru 100 ml 31% šlehačky zmrzlina brusinkový kompot k podávání

Postup: Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme plátky ananasu, přitom z obou stran lehce poprášíme třtinovým cukrem. Ten na ovoci...

 

|<   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz