Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Flamendrovský koláč

Ingredience: 250 g krupicového cukru 4 vejce 100 g oleje 300 g polohrubé mouky švestky, drobenka

Postup: Z bílků vyšleháme sníh, cukr utřeme se žloutky do pěny, pak přidáme olej a mouku, nakonec sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papíře, nebo vymyštěným. Poklademe švestkami posypeme drobenkou.(já dělám od oka, máslo, cukr m. a pol.mouka). Dáme péct na 180° a pečeme dozlata :)

 
Flamengo řezy

Ingredience: Těsto: 450 g hladké mouky special 6 PL práškového cukru 1 a 1/2 PL vepřového sádla 2 vejce 150 ml mléka na špici nože gelové cukrářské barvivo 1 prášek do pečiva na špici nože sody bicarbony Krém: 700 ml mléka 2 Zlaté klasy 250 g másla 180 g práškového cukru 1 vanilkový cukr 1 KL vanilkového aroma Poleva: 180 g bílé čokolády 1 Pl oleje na špici nože gelové cukrářské barvivo Na potření...

 
Flapjack

Ingredience: 500 g ovesných vloček 120 g másla 100 g třtinového cukru (i méně, podle chuti) 1-2 lžíce medu banán (nebo jiné ovoce) 6 čtverečků hořké čokolády trochu mléka (není nutné) 1 vejce Dle chuti: rozinky ořechy brusinky

Postup: Ovesné vločky trošku nasekáme. Rozpustíme máslo s cukrem a přimícháme ho do ovesných vloček, přidáme vejce, med, nakrájený banán, posekanou čokoládu nebo další suroviny dle...

 
Florida řezy

Ingredience: Těsto: 5 vajec 10 dkg cukru 1 vanilkový cukr 10 dkg hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 50 ml oleje Krém: 400 ml mléka 10 dkg cukru 1 vanilkový pudink 1 máslo Šlehačka: 2 smetany ke šlehání 2 ztužovače Dále: broskvový kompot

Postup: Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny a pomalu přiléváme olej, bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Do žloutkové pěny přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec...

 
Floridské ožralé jablkové koláče

Ingredience: Těsto: 3,5 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku hladké mouky 200 ml mléka 2 lžíce rumu 2 žloutky 1 špetka soli 1 sáček sušených kvasnic citronová kůra 4 lžíce cukru 1/3 hrnku oleje 1 lžička vanilkového extraktu Jablkový rozvar: 6 jablek 1 lžíce vody 1 lžička vanilkového extraktu 3 lžíce cukru 1/2 lžičky skořice Drobenka: 200 g mouky 200 g másla 200 g cukru skořice Dále: máslo rum na potírání

Postup: Z...

 
Focaccia s příchutí skořicových šneků

Ingredience: Těsto na focacciu: 270 g teplé vody 6 g cukru 4,5 g soli 370 g hladké mouky 1 balíček sušeného droždí 1 lžíce másla na vymazání plechu Skořicová poleva: 125 g másla 100 g třtinového cukru 1,5 lžíce mleté skořice Na dozdobení: rozpuštěná bílá čokoláda

Postup: Smícháme všechny ingredience na těsto a v robotu hněteme cca 4 minuty, dokud nebude hladké a elastické.Poleva: Na pánvi rozpustíme máslo s...

 
Fofr buchta na vikend

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1-2 hrnky půl nahrubo nastrouhaných jablek 1 hrnek zakysaného mléka s ovocem( nebo kefir ovocny) 3/4 hrnku oleje 1 vejce 1 prášek do pečiva troška vody s citronem (cca 2 lzice, pro deti, ale jinak davam 2 lzice rumu) 1 čokoláda na vařeni lžička mleté kávy kokos strouhany

Postup: Zamichame vsechny uvedene suroviny a dame peci na 180 stupnu na 25 minut, pak...

 
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Ingredience: Těsto do formy o průměru 22 - 24 cm: 1 kelímek bílého jogurtu 120 g (použita sladká activia) 1 kelímek cukru krupice (lze samozřejmě ubrat) 1 kelímek polohrubé mouky 1/2 lžičky sody 1 plná lžička kakaa Krém: 200 - 250 ml 33% smetany ke šlehání 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce) 1 vanilkový cukr 2 - 3 lžíce moučkového cukru Dále dle chuti: čerstvé nebo kompotované ovoce dle...

 
Fofr broskvový koláč

Ingredience: Těsto: 300 g smetanového jogurtu 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krupicového cukru 1 prášek do pečiva 2 vejce 4 lžíce oleje Drobenka: 150 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru krupice Dále: broskve (jakékoliv ovoce, nebo kompot)

Postup: Všechny přísady na těsto společně smícháme metličkou.Těsto nalijeme na plech (30x40 cm) vyložený pečicím papírem.Poklademe pokrájenými broskvemi nebo jiným...

 
Fofr bublanina

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukr krupice 1 hrnek mléka 1 cukr vanilka 2 vajíčka 1 prášek do pečiva 130 g másla nebo hery ovoce - jahody, borůvky (co kdo má nejraději a je to výborný, jde jakékoliv ovoce)

Postup: Mouku, cukr, máslo dáme do mísy a rukama uděláme žmolenku, poté odebereme hrnek a dáme stranou. Do zbytku, co zůstal v misce, přidáme mléko, vajíčka, prášek do pečiva a vymícháme v...

 
Fofr buchta

Ingredience: 3 vajíčka 6 lžic cukru 6 lžic polohrubé mouky 4 lžíce oleje 4 lžíce vlažné vody 1/2 prášku do pečiva

Postup: Všechny suroviny smícháme a dáme na vymazaný plech. Popřípadě přidávám libovolné ovoce.

 
Fofr dezert z tvarohu, likéru a sušenek

Ingredience: 350-400 g tvarohu (použila jsem nízkotučný a nechala ho půl dne vykapat přes plátýnko; zbylou syrovátku jsem použila na pečení chleba) 100 g zakysané smetany 200 ml šlehačky (ušlehat do tuha) Sladidlo: med anebo vanilkový cukr 2-3 panáky oblíbeného likéru nebo třeba rumu 1/2 balíčku grahamových sušenek (nebo třeba máslových sušenek či piškotů) případné ovoce (použila jsem mražené...

 
Fofr francouzský koláč

Ingredience: 400 g kyselejších jablek 400 g čerstvých hrušek nebo kompotovaných hrušek 130 g pískového cukru 1 balíček vanilkového cukru 6 lžic rostlinného oleje 3 vejce velikosti M 150 g hladké mouky 1/4 l mléka moučkový cukr na posypání (nemusí být)

Postup: Tak jdeme na to. Je to rychlovka: Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme...

 
Fofr koláč s ovocem

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 4 lžíce oleje 2 vejce ovoce

Postup: Smícháme suroviny, nalejeme na plech, poklademe ovocem a upečeme.

 
Fofr koláčky

Ingredience: 400 g listového těsta hladká mouka na podsypání těsta 250 g tvarohu cukr krupice (dle chuti) 1 vanilkový cukr 1 vejce na potření 1 žloutek do tvarohu lískové ořechy rozinky rum (na namočení rozinek)

Postup: Listové těsto rozválíme na plát o síle cca 3 mm a rádýlkem z něj vykrájíme čtverečky. Na každý dáme lžičku ochuceného tvarohu (raději balený, z vaničky je moc řídký, do něj je třeba přidat...

 
Fofr krtek

Ingredience: Na korpus: 2 vejce 2 práškové pudinky( kromě ovocných, užila jsem vanilku a karamel) 2 polévkové lžíce hořkého kakaa 100 ml oleje 80 g moučkového cukru 1 polévkové lžíce rumu (nebo pár kapek rumové tresti) 1/2 prášku do pečiva 1/2 KL xantanu Na krém: 1 smetana ke šlehání 1 mascarpone 2 zralé banány 2 PL javorového sirupu 1 ztužovač šlehačky 2 PL banánového granka, rozpuštěného v...

 
Fofr moučník z ovocného kompotu pro návštěvu

Ingredience: 1 koupený piškotový korpus 1 velký broskvový kompot 1 mascarpone 1 malý meruňkový džem 1 dortová želatina 1 lžíce medu 1 lžíce rumu nebo rumové tresti kokos na ozdobu šlehačka na ozdobu

Postup: Nejdříve jsem nechala okapat broskvový kompot a pak jsem broskve pokrájela na čtvrtky. Dortovou želatinu jsem rozpustila podle návodu, ale dala jsem ji místo do vody, do odkapané kompotové šťávy....

 
Francescovy muffiny

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky 2 lžíce skořicového cukru 2-3 lžíce cukru krystalového 1/2 lžičky kypřícího prášku špetku soli 1 větší vajíčko 2 jestliže jsou vajíčka malá 1 hrnek mléka 1/4 hrnku oleje skořice máslo na vytření plechu

Postup: 1.Do mísy dáme mouku,kypřící prášek,skořicový cukr,cukr krystal a špetku soli. Promícháme. 2.Do druhé mísy rozklepneme vajíčka přidáme mléko,olej a...

 
Francouské rohlíky-croissant

Ingredience: 1 vejce 225 ml vody nebo mléka 60 g másla 1 kávová lžička soli 2 PL cukru 400 g hladké mouky 1/4 balíčku sušeného droždí

Postup: program-příprava těsta Vyjměte těsto z formy. Nechte jej odležet a pak znovu zpracujte. Uložte do lednice asi na půl hodiny. Potom těsto vyválejte, polejte rozpuštěným máslem a třikrát přeložte jako dopis, to opakujte třikkrát. Pak ho vložte do mikr. sáčku a dejte na...

 
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Ingredience: 500 g třešní 100 g moučkového cukru 125 g hladké mouky 3 vejce 300 ml mléka 1 špetka soli moučkový cukr na posypání máslo na vymazání formy

Postup: Třešně omyjeme a odstraníme stopky. Pokud chceme, vypeckujeme.Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi, odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut.Předehřejeme troubu na 180 °C a máslem vymažeme formu o průměru 24 cm.Prosejeme mouku, přidáme...

 

|<   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz