Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Francouzské čokoládové dukáty

Ingredience: 150 g čokolády (nejlépe 50 %) 100 g polohrubé mouky 150 g cukr prášek 80 g másla 30 g škrobu (Maizena atd.) 2 vejce 1/2 prášku do pečiva špetka soli 100 g sekaných ořechů

Postup: Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a práškem do pečiva a nakonec hrubě...

 
Francouzské poleno

Ingredience: Těsto: 5 vajec 180 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 50 g kakaa tuk na vymazání plechu Krém: 500 ml mléka 2 čokoládové pudinkové prášky 100 g cukru moučka 70 g másla 1 vanilkový cukr 4 lžíce višňového džemu

Postup: Vejce a cukr ušleháme do pěny a přimícháme po lžičkách prosátou mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na vymazaný plech nebo pečicí papír a pečeme při 200 °C asi 5-7 minut.Upečený plát...

 
Francouzské řezy

Ingredience: 4 vejce 200 g krystalového cukru 1 dl vlažné vody 0,5 dcl oleje 220 g polohrubé mouky 30 g kakaa 1/2 balíčku prášku do pečiva Krém: 750 ml plnotučného mléka 150 g krystalového cukru 2 vanilkové pudingy 2 PL hladké mouky 3 žloutky 3 bílky 200 g másla Šlehačka: 500 ml 33% - 40% smetany ke šlehání 2 vrchovaté PL moučkového cukru 2 ztužovače do šlehačky

Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem, vlažnou...

 
Francouzské vánoční polínko

Ingredience: Těsto: 5 vajec 180 g cukru 200 g polohrubé mouky 20 g kakaa Na vymazání a vysypání plechu: tuk mouka Krém: 2 sáčky čokoládového pudinkového prášku 500 ml mléka 50 g másla 80 g cukru Na tvorbu houbiček: marcipán lžíce kakaa

Postup: Pečicí plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas vyhřejeme na 200 °C.Vejce s cukrem utřeme do pěny a přimícháme mouku a kakao. Na plech rovnoměrně rozetřeme...

 
Francouzský hruškový koláč

Ingredience: 2 vajíčka 1 lžíce vlažné vody 1 lžíce oleje 100 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 100 g mletého cukru 2 hrušky skořicový cukr plátky mandlí

Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem, vodou a olejem. Z bílků ušleháme pevný sníh, poté na střídačku s moukou a pr. do pečiva vmícháváme do žloutkového základu. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Povrch těsta poklademe...

 
Francouzský citronový koláč

Ingredience: 160 g polohrubé mouky 100 g másla 30 g krupicového cukru 1 žloutek 1 špetka soli Krém: 350 ml vody 1 vanilkový pudink (Zlatý klas) 4 lžíce cukru 50 g másla 2 žloutky 1 citronu (šťáva a kůra) 1 vanilkový extrakt Sníh: 3 bílky 3 lžice krupicového cukru 3 lžíce moučkového cukru 1 lžička solamylu (nebo maizeny)

Postup: Na vál dáme prosátou polohrubou mouku, cukr a na plátky nakrájené změklé máslo....

 
Francouzský citronový koláč se sněhem

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla změklého při pokojové teplotě 70 g krupicového cukru 2 žloutky 5 ml vody špetka soli Citronový krém: 2 vejce 2 žloutky 250 ml smetany 1 rovná lžíce Solamylu 160 g krupicového cukru 2 citrony (šťáva ze 2 citronů a kůra z 1) špetka soli Sněhová pokrývka: 4 bílky 100 g cukru

Postup: Z mouky, másla, cukru, žloutků, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto....

 
Francouzský dezert Flaugnarde s meruňkami

Ingredience: asi 8 velkých zralých meruněk 3 vejce 150 ml mléka 100 ml smetany ke šlehání 50 ml whisky 80 g cukru trochu dřeně z vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu špetka soli 75 g hladké mouky

Postup: Koláčovou formu (průměr 25 cm) vymažeme máslem. Meruňky přepůlíme, odstraníme pecky a rozložíme je do vymazané formy řeznou stranou nahoru.V míse prošleháme vejce s mlékem, smetanou,...

 
Francouzský hruškový koláč

Ingredience: 7 hrušek cukr na posypání mletá skořice Těsto: 300 g polohrubé mouky 200 g cukru 2 vejce 200 ml mléka 6 lžic oleje 1 kypřící prášek do pečiva 1 špetka soli Směs na zalití: 160 g másla 1 lžíce medu 6 lžic cukru 2 vejce

Postup: Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky.V míse ušleháme vejce a postupně přidáme cukr.Doplníme moukou, špetkou soli a kypřícím práškem do pečiva, přidáme mléko, olej a vše...

 
Francouzský hruškový koláč

Ingredience: 4-5 zralých hrušek 150 g mouky 100 g cukru 2 vejce 1 dcl mléka 3 PL oleje 2 čl prášku do pečiva sůl Na polití: 80 g másla 1 vejce 3 PL cukru

Postup: Do misy dáme cukor, vajcia a štipku soli . Vyšľaháme do peny.Zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame to do vaječnej zmesi. Nakoniec pomaly vmiešame mlieko zmiešané s olejom.Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vymažeme maslom a...

 
Francouzský hruškový koláč

Ingredience: 2 vejce 200 g moučkového cukru 200 ml oleje 100 ml mléka šťáva z 1/2 citronu 250 g měkkého tvarohu 1/2 sáčku kypřicího prášku 240 g polohrubé mouky 4 hrušky drobenka (není nutné) Na formu: máslo strouhanka

Postup: Ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej a mléko a šleháme dál. Postupně přidáme šťávu z citronu, měkký tvaroh, kypřicí prášek a nakonec mouku. Kulatou formu vytřeme máslem a...

 
Francouzský jablečný koláč

Ingredience: 500 g listového těsta 8 jablek 1 balíček sekaných mandlí Náplň: 3 lžíce hladké mouky 4 lžíce moučkového cukru 2 kelímky smetany na šlehání

Postup: Listové těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem tak, aby byly okraje vyvýšené. Dno propícháme vidličkou a na ně poklademe oloupaná na měsíčky nakrájená jablka. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C asi 15 minut.Mezitím připravíme náplň:...

 
Francouzský jablečný koláč s marmeládou

Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 vejce 1 špetka soli 6 jablek 1 lžíce meruňkové marmelády + na potření 1 balíček skořicového cukru

Postup: Kulatou formu vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Jablka oloupeme, 4 jablka nakrájíme na plátky, 2 jablka nakrájíme na čtvrtky.V kuchyňském robotu rozšleháme mouku s máslem a vajíčkem. V průběhu šlehání přidáme trochu vody.Těsto...

 
Francouzský koláč chinois

Ingredience: Těsto: 100 ml mléka 90 g másla 2 vejce 400 g hladké mouky 50 g krupicového cukru 1 lžička soli 20 g droždí Náplň: 250 ml mléka 100 g krupicového cukru 2 žloutky 1 sáček vanilkového cukru 30 g hladké mouky rozinky (podle chuti) Na dokončení: trochu cukru

Postup: Jednu lžičku z uvedeného množství cukru do těsta dáme stranou.Do nádoby domácí pekárny nalijeme nejprve vlažné mléko s rozšlehanými...

 
Francouzský křehký jablečný koláč

Ingredience: 3 lžičky meruňková marmeláda  1 balíček vanilkový cukr  1 ks jablko  0,5 lžičky rum 1 ks vejce 1 špetka sůl 75 g máslo 40 g cukr  130 g hladká mouka 3 lžíce chladná voda

Postup: Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl hodiny až 1 hodinu odpočinout v lednici. Mezitím 1 velké jablko...

 
Francouzský medový krémeš

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky speciál 100 g práškového cukru 1 PL rumu 1 vejce 1 žloutek 1 ČL sody bikarbóny 50 g Hery 1 PL medu Krém: 1 l mléka 2 Zlaté klasy 3 PL polohrubé mouky 3 žloutky 250 g másla 200 g práškového cukru 2 šlehačky v prášku 300 ml mléka do šlehaček

Postup: Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme...

 
Francouzský ořechový řez

Ingredience: Těsto: piškotové 2x: 3 vejce 3 PL krystalového cukru 3 PL hladké mouky (speciál) 1 KL prášku do pečiva na špici nože sody bicarbony Těsto: ořechové: 6 vajec 180 g krystalového cukru 3 PL horké vody 1/2 dl oleje 3 PL hladké mouky (speciál) 1 KL prášku do pečiva 150 g mletých ořechů Krém: 750 ml mléka 2,5 bal. Zlatého klasu 1 vanilkového cukru 1 PL rumu 250 g...

 
Frgál makový

Ingredience: Těsto: 350 ml mléka 400 g hladké mouky 140 g moučkového cukru 2 žloutky 250 g másla 30 g čerstvého droždí 1 špetka soli Náplň: 400 g mletého máku 560 ml mléka (podle potřeby) 4-5 lžic cukru (dle chuti) trochu másla Drobenka: 300 g polohrubé mouky 200 g másla 200 g moučkového cukru Na povrch: rozpuštěné máslo 1 vejce

Postup: Začneme přípravou těsta. Do velké mísy nalijeme vlažné mléko. Přidáme...

 
Frgále

Ingredience: Těsto: 600 g hladké mouky 400 g hrubé mouky 120 g sádla 120 g másla (ale může být jenom 240 g másla) 240 g cukru krupice 60 g droždí 200 ml mléka (podle potřeby) 4 žloutky 1 špetka soli Tvarohová náplň: 2 tvarohy 1 vejce 3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr Dále: švestková povidla jablečná povidla hrušková povidla maková náplň drobenka 1 vejce na potření okrajů máslo na potření okrajů

Postup: P...

 
Frgále bez kynutí

Ingredience: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 125 ml oleje 1 kostka droždí sůl trochu cukru NÁPLŇ: tvaroh cukr žloutek marmeláda nebo povidla DROBENKA: polohrubá mouka mletý cukr máslo

Postup: Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto. Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenký plát, přeneseme na plech a potřeme tvarohovou...

 

|<   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz