Ingredience: 80 g rozpuštěného tuku 75 g celozrnné pšeničné mouky 75 g hladké mouky 120 g ovesných vloček 1 lžička prášku do pečiva 2 větší hrušky 90 g hořké čokolády 2 vejce 100 g cukru 180 ml mléka sůl
Postup: Mouku v míse promícháme s vločkami, práškem do pečiva a solí. Oloupeme a nakrájíme hrušky na malé kostičky, čokoládu nasekáme na kostičky a přidáme do mísy.V jiné míse prošleháme vejce s máslem a...
Ingredience: 250 g oloupaných hrušek bez jadřinců (nebo jablek) 1 lžíce citronové šťávy 40-50 g krupicového cukru 1 svitek celé skořice (možno vynechat) 70 ml vody 140 g perníčků s cukrovou polevou 250 g měkkého tvarohu z vaničky 50 g moučkového cukru (podle chuti) 150 ml smetany na šlehání 33% (nebo rostlinné ke šlehání) 1 špetka mleté skořice Na povrch volitelně: ovoce máta cukrářské zdobení
Postup: Hrušky...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 12 lžic krystalového cukru 12 lžic polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 2 lžíce vlažné vody Nádivka: 4 vajíčka 300 g krystalového cukru 2 másla 1 vanilkový cukr 2 skleničky zavařených hrušek Poleva: 2 tmavé polevy
Postup: Piškotu si upečieme nasledovne rozdelíme vajíčka ,ušlaháne z bielkou tuhý sneh a pomali pridávama žĺtka po jednom a stale šlaháme,do múky pridáme prášok a pomali...
Ingredience: Těsto: 20 dkg hladké mouky 6 dkg cukru 12,5 dkg Hery 1 vejce 1/2 prášku do pečiva 1 vanilinový cukr špetka soli Náplň: hruškový kompot (460 g) 25 dkg měkkého tvarohu 15 dkg Lučiny 5 dkg cukru šťáva z 1 citronu 250 ml smetany ke šlehání 1 želírovací ztužovač za studena (dr. Oetker) Na želé: 500 ml šťávy z hruškového kompotu (doplnit vodou) 4 polévkové lžíce cukru 2 balíčky dortového...
Ingredience: 2 bílky (na sníh) 2 žloutky 1 špetka soli cukr (podle chuti) 300-350 g hladké mouky 500 ml mléka 1 velká zralá hruška 1 špetka mleté skořice citronová kůra z 1/2 citronu
Postup: Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh na na chvíli ho odložíme. Žloutky ušleháme s cukrem a postupně přidáváme mléko a mouku a ostatní suroviny.Hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na jemném...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 1 hrnek vody 1 hrnek cukru 1/2 hrnku oleje 1 lžíce kakaa 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 hrnku rozinek 1/2 hrnku sekaných ořechů 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 hrnky hrušek nakrájených na kostičky Dále: čokoládová poleva sekané ořechy (na zdobení)
Postup: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky utřeme s cukrem, kakaem a olejem, postupně po...
Ingredience: 1 l hruškového džusu s dužinou 2 čerstvé měkké hrušky střední velikosti 35-40 g práškové želatiny necelá lžíce citrónové šťávy trochu skořicového cukru trošku moučkového cukru 1-2 balení perníkových medových plátů po 3 ks nebo piškoty
Postup: Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého...
Ingredience: 1 hruška 1/2 polévkové lžíce 100% tuku čokoláda na vaření mandlové lupínky
Postup: Oloupeme hrušku, rozkrojíme na půl a odstraníme jadřinec, potom dáme do hrnce rozpustit 100% tuk a nalámeme do něj čokoládu. Vezmeme překrojenou hrušku, smočíme ji v rozpuštěné čokoládě a navrch do ní zapícháme mandlové lupínky. Přeji dobrou chuť :)
Ingredience: Těsto: 140 g másla 100 g třtinového cukru 2 vejce 225 g hladké mouky 3 lžičky prášku do pečiva 1 lžička koření do perníku 3 lžíce mléka 500 g hrušek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostičky) Drobenka: 50 g mletých mandlí 50 g hladké mouky 25 g třtinového cukru 25 g másla
Postup: Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku,...
Ingredience: Těsto: 5 vajec 1 necelý hrnek cukru krupice, dle sladkosti ovoce 4 hrnky hrušek - očištěných, pokrájených na kousky 1 citron = šťáva a kůra 2 hrnky polohrubé mouky 0,5 hrnku oleje 1 lžička mleté skořice 1 plnější lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Drobenka: 100 g másla - změklého 140 g polohrubé mouky 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr nebo skořicový
Postup: Hrušky oloupeme,...
Ingredience: 250 g hrušek 6 vajec 250 g cukru 3 lžíce mandlového likéru 1 lžíci kakaa 75 g krupice 125 g mletých mandlí 50 g mandlových lupínků 3 lžíce meruňkové marmelády 150 g čokolády na polevu
Postup: Ušleháme žloutky a 125 g. cukru, vmícháme likér, kakao, krupici, mandle a na kostičky nakrájené hrušky. Bílky ušleháme se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do těsta. Nalijeme do dortové formy a upečeme (...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 8 lžic mléka 2 lžičky prášku do pečiva Náplň: několik větších hrušek a jablek trochu skořice Drobenka: 4 lžíce hladké mouky 4 lžíce kokosu 5 lžic cukru kousek změklého másla nebo tuku
Postup: Vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem a postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky (100 g polohrubé, 200 g celozrnné pšeničné, 200 g hladké) 250 g cukru ( 50 g diacukru na pečení) 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr (pro diabetiky můžeme vynechat) 1 lžíce skořice 130 ml oleje 300 ml kefíru (i podmáslí atd.) citronová šťáva Náplň: 1 kg ovoce: hrušky jablka lžička skořice kelímek sladké smetany (15 %)
Postup: Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém...
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 250 g másla 1 sáček kypřicího prášku 7 lžic mléka 1,5 lžíce cukru 1 vejce Dále: 1 větší hruška 3 jablka Karamel: 50 g másla 100 g cukru krystalu
Postup: Mouku, máslo, kypřicí prášek, mléko, cukr a vejce smícháme a uhněteme v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 30 minut v lednici. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Z másla a cukru připravíme...
Ingredience: Těsto : 150 g hladké mouky 1,5 lžíce práškového cukru 125 g másla 1 lžíce studené vody Náplň : 4 – 5 jabĺek 5 hrušek 1 hrst rozinek 1 lžíce citrónové šťávy 3 lžíce medu 1 lžička skořice Na posypání: 4 lžíce nahrubo pomletých mandlí
Postup: Prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň. Na náplň narežeme hrušky a jablká na drobné kocôčky, pridáme hrozienka, med, šťavu a...
Ingredience: Křehké těsto: 200 g hladké mouky 1 KL nastrouhané citronové kůry 50 g moučkového cukru špetka soli 1 vejce 100 g vychlazeného másla nakrájeného na kousky mouka na posypání desky Hera na vymazání dortové formy Náplň: 200 g mletého máku ochuceného cukrem 3 žloutky 3 bílky ušlehané do tuha 4 hrušky 2 cl rumu 2 lžíce jahodových povidel moučkový cukr na posypání hotové pochoutky (nemusí...
Ingredience: 100 g změklého másla 150 g cukru moučka 1 vejce 380 g hladké mouky 20 g mletého máku 1/2 sáčku kypřicího prášku 1/2 šálku mléka 3 hrušky Drobenka: 100 g sušenek 3 lžíce cukru 1 lžička skořice 1 lžička mletého máku 40 g másla Na plech: tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme.Hrušky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu i se slupkou nakrájíme...
Ingredience: 2 tvarohy 100 g másla 100 g cukru 2 polévkové lžíce kakaa 3 vejce 4 polévkové lžíce vrchovaté dětské krupičky 1/2 prášku do pečiva 1/2 tabulky hořké čokolády 2-3 hrušky
Postup: Nejprve ušleháme máslo, žloutky a cukr do pěny. Poté přidáme tvarohy, krupičku, kakao, prášek do pečiva a vše pořádně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Čokoládu nasekáme na kousky a spolu se sněhem opatrně vmícháme...
Ingredience: 4 pevné hrušky 0,5 dcl jablečného moštu 0,5 dcl bílého vína 3 lžičky medu kousek celé skořice 1 hvězdička badyánu asi 8 hřebíčků 2-3 lžíce rumu 1/2 l mléka 1 sáček čokoládového pudinku 2 lžíce cukru šlehačka
Postup: Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky hrušek a...
Ingredience: 4 hrušky 3 lžíce cukru krupice máslo 3 žloutky 150 ml mléka 1 vanilkový cukr 50 ml oleje 140 g hladké mouky špetka soli 1/2 lžičky prášku do pečiva máslo na pánev Na povrch: 4 hrušky 3 lžíce cukru krupice mletá skořice 3 lžíce rumu
Postup: Hrušky oloupeme a nakrájíme.Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci...
|< 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz