Ingredience: 5 vajec 120 g cukru krupice (písek) 300 g hladké mouky 200 g másla (Hery) 1 prášek do pečiva měkké hrušky či hruškový kompot 2 zakysané smetany (400 ml) 4 lžíce cukru moučka 2-3 lžíce jemně strouhaných mandlí (nebo 3 kapky mandlového aroma)
Postup: V míse utřeme či ušleháme 3 žloutky s cukrem krupicí do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kostku tuku. Ze všeho prsty vypracujeme...
Ingredience: Těsto: 220 g hladké mouky 100 g másla 50 g cukru 3 lžíce studené vody Náplň: 280 ml zakysané smetany 3 žloutky 120 g moučkového cukru 60 g hladké mouky Na ozdobu: 3 hrušky strouhaný kokos
Postup: Z mouky, másla, cukru a studené vody vypracujeme těsto na koláč, které vmačkáme do koláčové formy o průměru 24 cm. V míse smícháme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Vymícháme na hladkou hmotu, kterou...
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/3 hrnku cukru 125 g Hery 1 bílý jogurt 1 vejce 1/2 prášku do pečiva kakao (skořice) Ovoce: hrušky nakrájené na plátky (jablka, renklody, švestky,...)
Postup: Z mouky, Hery a cukru utvoříme drobenku. 1/3 si odložíme, do dalších dvou přidáme jogurt, vejce a prášek do pečiva.Vznikne těsto, které dáme na plech s pečicím papírem, poklademe očištěnými hruškami, posypeme...
Ingredience: 220 g polohrobé mouky 120 g moučkového cukru 120 g změklého másla 2 vejce (bílky zvlášť) 1 lžíce citrónové šťávy 1/2 prášku do pečiva špetka soli 2 hrušky
Postup: V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a citrónovou šťávu. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, smícháme a nakonec zjemníme bílkama se špetkou soli. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou....
Ingredience: středně zralé hrušky podle počtu strávníků třtinový cukr máslo mletá skořice med mandlové lupínky rum
Postup: Nejprve máslem vytřeme pekáček nebo zapékací misku a lehce vysypeme třtinovým cukrem.Poté rozkrojíme podélně hrušky a lžičkou vykrojíme jadřinec.Do vzniklého důlku dáme malou lžičku tekutého medu, ani nemusí být celá, posypeme mletou skořicí, trochu opět třtinovým cukrem a nakonec...
Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g másla 80 g moučkového cukru 1 vejce 1 vanilkový cukr špetka soli Náplň: 500 g hrušek 4 kousky sušenek BeBe Dobré ráno 1/4 lžičky skořice 50 g třtinového cukru 60 g rozinek
Postup: Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme vejce, sůl, vanilkový cukr, pokrájené změklé máslo a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladna.Formu na...
Ingredience: 180 g hladké mouky 1/2 sáčku kypřicího prášku 3 vejce 170 ml oleje 170 g třtinového cukru 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku 3-4 hrušky 50 g másla 100 g krupicového cukru
Postup: Vejce vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do vyšlehané hmoty.Hrušky nakrájíme na plátky. Troubu včas rozpálíme na 170 °C a plech vyložíme...
Ingredience: 140 g hladké mouky 100 g třtinového cukru 40 g moučkového cukru 160 g změklého másla 2 velká vejce (nebo 3 menší) 1 lžička prášku do pečiva 50 g nahrubo nasekané hořké čokolády 100 g nahrubo nasekaných ořechů 1 hruškový kompot (0,7 l) 2 lžíce meruňkové marmelády 3 lžíce šťávy z hrušek 1 lžíce rumu 50 g hořké čokolády 1 lžíce másla 1 lžíce horké vody 1 zakysaná smetana
Postup: Troubu si...
Ingredience: 400 g listového těsta (1 balení) 4 hrušky 2 hrsti mandlí 100 g čokolády kokos (dle chuti) 1 vanilkový cukr (podle chuti hrušek) piškoty vejce na potření závinu mouku na vál
Postup: Oloupeme hrušky a nakrájíme je na malé kostičky. Dáme si je do mísy a přidáme vanilkový cukr, kokos a mandle, které buď rozdrtíme na kousky, nebo nastrouháme jak má kdo rád.Směs necháme stranou a rozválíme si...
Ingredience: 400 g hladké mouky 2 vejce + jedno na potření 1 dl vody 1 dl oleje špetku soli 2 lžíce cukru 1 lžíce octa 5 dkg rozpuštěného másla Náplň: hrušky nasekané ořechy rozinky namočené v rumu (já neměl rum, tak jsem použil slivovici) kakao vanilkový cukr
Postup: Těsto připravíme tak, že smícháme všechny potřebné ingredience dohromady. Popřípadě přidáváme lžičkou vodu tak, aby bylo těsto pěkně vláčné....
Ingredience: 0,5 kg tvarohu 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 1 pudinkový prášek 10 hrušek 4-5 PL moučkového cukru vanilkový cukr nasekané mandle
Postup: Do mísy rozklepneme žloutky, bílky ušleháme v tuhý sníh, hrušky okrájíme a nastrouháme najemno.Ke žloutkům přidáme tvaroh, cukr, nastrouhané hrušky včetně šťávy z nich, pudinkový prášek a vanilkový cukr. Vymícháme těsto, do kterého na závěr jemně...
Ingredience: 1 plát listového těsta 2 červené hrušky (nebo jiné) 1 hrst strouhanky z rohlíků 1 hrst sušených brusinek rum 1 hrst jader vlašských ořechů mletá skořice (podle chuti) 1 vanilkový cukr (stačí i polovina) 1 vejce na potření moučkový cukr na povrch
Postup: Troubu zapneme na 200 °C a plech vyložíme podložkou nebo papírem na pečení. Na plech běžné velikosti se vejdou 3 záviny a množství surovin...
Ingredience: 3 hrušky cca 40 g másla lžíce medu vlašské ořechy
Postup: Hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Do kastrůlku vložíme máslo a rozehřejeme. Přidáme hrušky, ořechy, pokapeme medem a opečeme z obou stran.
Ingredience: 6 středně velkých hrušek citronová šťáva máslo cukr 1 vejce 1 kelímek mascarpone 2 lžíce hladké mouky
Postup: Hrušky oloupejte, nakrájejte na dílky, ty nandejte do pekáčku vymazaného máslem a pokapejte citronem. Utřete 4 lžíce másla a 1/2 šálku cukru do pěny. Do hmoty zašlehejte 1 vejce a postupně, po částech mascarpone v pokojové teplotě. Nakonec důkladně vmíchejte mouku, nalijte na ovoce...
Ingredience: 1 sklenice půlených hrušek (0,7 l) 1 PL citron - šťávy 1 PL cukru na špičku nože skořice 1 PL pistácií (dle chuti) Na krém: 1/4 l šlehačky 2 PL medu 1 balíček vanilkového cukru 200 g hořké čokolády
Postup: Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme. Šlehačku (tedy 33 % smetanu ke...
Ingredience: 3 hrušky 300 g cukru krupice 2 lžíce másla 2 lžičky cukru moučka 1 špetka mleté skořice šťáva z 1/2 citronu karamelové zdobení dle potřeby strouhaná čokoláda dle potřeby
Postup: Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky.Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme hrušky a zasypeme moučkovým cukrem, špetkou skořice a citronovou šťávou. Hrušky vaříme na mírném ohni asi 5 minut.Mezitím v jiném...
Ingredience: 4 zapékací mističky 2 zralé hrušky 1 citron 200 g mascarpone 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka 2 vejce 40 g jemně mletých mandlí cukr moučka máslo a vymazání mističek
Postup: Zapékací mističky vymažeme máslem.Z citronu vymačkáme šťávu.Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kousky a každý kousek ponoříme do citronové šťávy, aby nezhnědly.Vejce rozšleháme s kondenzovaným...
Ingredience: 5 větších hrušek 1 kyselejší jablko (můžeme vynechat) 2 karamelové pudinky 3 lžíce hnědého třtinového cukru 2 lžíce krystalového cukru 500 ml mléka 200 ml vody čokoládový toping šlehačka na ozdobu
Postup: Opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců(pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Zalijeme...
Ingredience: 3 vejce 4 lžíce medu 3 velké zralé hrušky 5 lžic jogurtu 3 lžíce oleje 50 g hrubé celozrnné mouky 20 g kakaa (nebo karobu) 2 lžíce perníkového koření 1 lžička zázvoru vlašské ořechy podle chuti rozinky podle chuti brusinky podle chuti 180 g polenty 75-100 ml vody 250 g ricotty trocha skořice hořká čokoláda (není nutné)
Postup: Sušené ovoce pro lepší chuť zalijeme vroucí vodou a necháme na chvíli...
Ingredience: Těsto: 600 g hladké mouky 200 g cukru 200 g Hery 3 vejce 2 lžíce medu 3 lžíce mléka 1,5 lžičky jedlé sody kakao Náplň: 1 l mléka 4 vanilkové pudinky 500 g másla (nebo Hera) 2 žloutky 250 g moučkového cukru rum Na ozdobu: 150 g čokolády na vaření 80 g másla 3 lžíce mléka 1 lžička Solamylu vlašské ořechy
Postup: Všechny suroviny na těsto rukou zpracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly...
|< 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz