Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem

Ingredience: Na těsto: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku mletého cukru 1 hrnek mléka 0,5 hrnku oleje 2 vejce 1 balíček kypřicího prášku do pečiva 1 balíček vanilkového cukru Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu Na náplň: 500 g tvarohu (z vaničky) 150 g cukru moučka rebarbora (dle potřeby) vanilkový cukr (dle chuti)

Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme...

 
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou

Ingredience: Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 1 kypřicí prášek do pečiva 1 špetka soli 2 vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje Náplň: 2 kostky tvarohu 1/2 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1 sáček vanilkového pudinku 1 hrnek mléka 1-2 vejce 1 malá sklenička povidel, džemu (nebo ovoce dle chuti) Drobenka: 1 hrnek polohrubé mouky 1-2 vanilkové cukry 50 g másla 1 malé vejce (nemusí...

 
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)

Ingredience: Těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek hrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 vejce 1/2 kypřicího prášku Žmolenka: 150-160 g polohrubé mouky 60 g cukru krupice 80 g másla 1 vanilkový cukr Dále: ovoce tuk na vymazání plechu strouhanka na vysypání plechu

Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.Nejprve připravíme žmolenku (drobenku). V misce smícháme změklé...

 
Hrnkový koláč z cukety

Ingredience: 2 hrnky cukety 3 vejce 1,5 hrnku cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek 1/2 lžičky skořice rozinky (nebo brusinky) oříšky (do těsta) marmeláda (na potření) kokos (nebo oříšky na posypání) čokoláda

Postup: Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, tak aby jsme měli množství asi 2 napěchované hrnky. Vejce utřeme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a zamícháme....

 
Hrnkový makovník

Ingredience: 1 hrnek mletého máku 1/2 hrnku cukru krupice 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 lžičky jedlé sody pikantní marmeláda na promazání čokoláda na zdobení tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, mléko a mouku smíchanou se sodou. Poté přidáme mák.Nalijeme do vymazaného a vysypaného, menšího,...

 
Hrnkový mazanec

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 5 lžic krystalového cukru 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 1/2 hrnku vlažného mléka 21 g čerstvého droždí (nebo 4 g sušeného droždí) 2 žloutky 125 g másla nasekané mandle rozinky Dále: plátky mandlí na posypání 1 žloutek na potření

Postup: Do mísy nasypeme mouku, oba cukry a špetku soli, promícháme.Do hrnku nalijeme trochu vlažného mléka, přidáme lžíci cukru, rozdrobené...

 
Hrnkový ovocný koláč s tvarohem

Ingredience: Na těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 0,75 hrnku třtinového cukru 0,75 hrnku oleje 0,75-1 hrnek mléka 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva šťáva z 0,5 citronu 1 sáček vanilkového pudinku špetka soli Na tvarohovou náplň: 250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky) 1 vejce 0,5 hrnku třtinového cukru 1 sáček vanilkového cukru 1 kelímek zakysané smetany šťáva z 0,5...

 
Hrnkový perník se špaldovou moukou

Ingredience: 1,5 hrnku hladké mouky 1/2 hrnků špaldové mouky 1 hrnek třtinového cukru 1 prášek do perníku 1 vejce 1/2 hrnku oleje 1/4 hrnku mléka (podle potřeby a konzistence) 2 lžíce holandského kakaa kokos špetka soli

Postup: Všechny ingredience smícháme a vlijeme do vymazaného pekáče, který jsme si vysypali buďto moukou nebo kokosem. Po upečení můžeme polít hořkou čokoládou na vaření PŘEJI DOBROU...

 
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky (1/4 litrové) 2 hrnky krystalového cukru 2 celá vejce 1/2 hrnku oleje 1,5 hrnku mléka 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku 1 lžička perníkového koření Náplň: švestková marmeláda

Postup: Všechny suroviny smíchejte v míse a vylijte na vysoký plech vyložený pečicím papírem.Pomyslně rozdělte na jednotlivé řezy, jak budete krájet po upečení a doprostřed...

 
Hrnkový retro makovec s jablky

Ingredience: 2 velká jablka 1 hrnek mletého máku 1,5-2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 2 vejce 0,5 hrnku slunečnicového oleje 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 špetka soli citronová kůra 1 troška mleté skořice tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu

Postup: Troubu předehřejte na 170 °C.Jablka očistěte, oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte.Na těsto nejprve...

 
Hroznová šťáva, mražené podzimní mlsání

Ingredience: 800 g modrých hroznů 100 ml vody 5 hřebíčků 4 cm dlouhá skořice 3-4 lžíce medu šťáva z citronu podle chuti

Postup: Do malého kastrůlku dáme hřebíček a skořici, přidáme 100ml vody a slabým varem vaříme pod pokličkou 10minut. Mezitím důkladně opláchneme hrozny, otrháme od stopek a bobule umeleme v odšťavńovacím mlýnku. Jde to dobře i na masovém mlýnku, ale pak musíme vše ještě propasírovat...

 
Hroznové potěšení v listovém těstě

Ingredience: 1 listové těsto 1 hrnek bílých hroznů 1 hrnek červených hroznů 1 smetana na šlehání 1 ztužovač Smeta-fix 1 čirá želatina na 250ml tekutiny 1 pevná poleva Bílá čokoláda cukr krystal dle chuti

Postup: Listové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm. Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout. Bílou polevu rozehřeleme, částí pocákáme...

 
Hroznový chlebokoláč

Ingredience: 500 g hroznů 500 g rozinek sladké víno podle potřeby na rozinky 150 ml vlažného mléka 2 lžičky sušených kvasnic 120 g moučkového cukru 300 g hladké mouky olivový olej máslo sůl

Postup: 1. Hrozienka dame do pohara so sladkym vinom napucat. Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru aktivovat, ked sa nic nedeje, po 5 minutach vyhodime a pouzijeme ine. 2. Do misky...

 
Hroznový koláč

Ingredience: 3 vajíčka 150 g cukru 100 g měkkého tvarohu do těsta 2 lžíce mléka 150 g polohrubé mouky špetka kypřicího prášku 300 g hroznového vína 2 vaničky měkkého tvarohu na náplň 2 lžíce mletého cukru do tvarohové náplně 2 balíčky želatinové polevy na dorty (stačí i jeden) cukr (do želatiny podle chuti) máslo hrubá mouka

Postup: Źloutky si vyšleháme s cukrem a tvarohem. Vmícháme mouku s práškem do pečiva...

 
Hroznový páj s mascarpone a mandlovou krustou

Ingredience: Na těsto: 300 g hladké mouky 6 lžic krupicového cukru 160 g másla 4 lžíce ledové vody Na náplň: 200-300 g hroznového vína 6-9 lžic krupicového cukru 250 g mascarpone 2 celá vejce 2 lžíce hladké mouky 100 g plátků mandlí

Postup: V robotu promícháme mouku, cukr a chlazené nasekané máslo na drobenku.Přidáme 4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujeme.Vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu...

 
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )

Ingredience: Těsto: 350 g hladké mouky 150 g hrubé mouky 110 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 3 žloutky 120 g másla 1 špetka soli citrónová kůra 150-180 ml vlažného mléka 1 sáček sušeného droždí Náplň: hrušková povidla mletý badyán (dle chuti) mletá skořice (dle chuti) rum (dle chuti) Drobenka: 80 g másla 80 g cukru 160 g polohrubé mouky Dále: máslo rum

Postup: Máslo rozpustíme a vlijeme do větší mísy....

 
Hruščák s tvarohem

Ingredience: Těsto: 160 g vody 70 g měkkého sádla 80 g cukru 1 špetka soli 400 g hladké mouky 15 g droždí Náplň: 250 g tvarohu 1 vejce 1 lžíce vanilkového pudinku bez vaření (Créme Olé) 2 lžíce cukru Dále: 300 ml hruškových povidel Posýpka: 150-160 g polohrubé mouky 80 g moučkového cukru (nebo krupicového) 80 g másla

Postup: Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a...

 
Hruška na červeném víně

Ingredience: 2 hrušky citronová šťáva kousek celé skořice 2 hřebíčky červené víno (podle potřeby) cukr (podle chuti) Na ozdobu: kompotované višně lístky máty

Postup: Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku v celku.Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené. Přidáme citronovou šťávu, cukr, koření a přiklopíme pokličkou.Pozvolna vaříme asi 30minut, podle tvrdosti hrušek. Během vaření hrušky obracíme. Hrušky...

 
Hruška na červeném víně se zeleným pepřem

Ingredience: 1 zelená hruška (nesmí být moc zralá) 2 dcl červeného vína 1 dcl Cinzana bianco 5 ks hřebíčku špetka mleté skořice plátek másla 1 lžička zeleného pepře ve slaným nálevu med

Postup: Hrušku oloupeme rozpůlíme a zbavíme jadřinců, dáme vařit do malého kastrůlku spolu s vínem, cinzanem, skořicí a hřebíčkem. Vaříme do měkka, až se tekutina téměř vyvaří, hrušky vyjmeme a přidáme máslo, pepř a med dle...

 
Hruška v kabátku

Ingredience: pěkně zralé hrušky rozválené lístkové těsto skořicový cukr vejce na potření zavařenina zmrzlina šlehačka

Postup: Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně...

 

|<   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz