Ingredience: Těsto: 250 ml vody (nejlépe půl na půl voda a mléko) 200 g hladké (nebo polohrubé) mouky 100 g másla špetka soli 50 g cukru 4 vejce (v pokojové teplotě) Na potření: 1 vejce (rozšlehané) trocha mléka čokoládové lupínky (nebo perlový cukr - viz poznámka)
Postup: Svaříme vodu i mléko s máslem, solí a cukrem, do horkého vysypeme najednou všechnu mouku, snížíme plamen a za stálého míchání krátce...
Ingredience: Mušelínový krém: 240 ml mléka 3 žloutky 60 g cukru 50 g másla 30 g kukuřičného škrobu (např. Gustin) 1 vanilkový lusk 180 g smetany - 33% Craquelin (vrchní vrstva bochánků): 100 g másla 100 g hladké mouky 100 g třtinového cukru Choux (bochánky): 60 g másla 60 g vody 60 g plnotučného mléka 1 špetka soli 1 lžička cukru 70 g hladké mouky vysokolepkové (min. 12% bílkovin) 110 g vajec...
Ingredience: 80 g vody 80 g mléka 60 g olivového oleje (dala jsem máslo místo oleje) 10 g cukru krupice 3 g soli 150 g hladké mouky 3 vejce M olej na smažení Omáčka podle mě: 200 ml smetany 31% 100 g kvalitní hořké čokolády 1 kapka vanilkového extraktu Dále: skořicový cukr smíchaný s trochou krupicového na obalení
Postup: Dáme svařit vodu s mlékem, solí a tukem. Když začne tekutina vřít, přidáme mouku a...
Ingredience: Těsto: 310 ml plnotučného mléka 60 g másla 15 g třtinového cukru špetka soli 140 g hladké mouky 3 vejce Na smažení: 1 l rostlinného oleje na smažení Čokoláda: 150 ml smetany ke šlehání 100 g kvalitní čokolády Na obalení: skořicový cukr
Postup: Do hrnce dáme mléko, máslo, cukr, špetku soli, za stálého míchání na středním plameni přivedeme k varu a přisypeme mouku.Plotýnku vypneme a...
Ingredience: 310 ml mléka 60 g másla 15 g třtinového cukru 1 špetka soli 140 g hladké mouky 3 vejce olej na smažení Omáčka: 100 g kvalitní čokolády 150 ml smetany ke šlehání koření dle chuti (skořice, kardamom nebo chilli)
Postup: Do hrnce dáme mléko, máslo, cukr, špetku soli a za stálého míchání na středním plamenu přivedeme k varu. Poté přisypeme mouku. Plotýnku vypneme a ještě pár minut mícháme,...
Ingredience: Churros: 250 ml vody 75 g másla 2 lžíce hnědého cukru 125 g hladké mouky 1/2 lžičky soli 2 vejce 1/2 lžičky vanilkového extraktu olej (na smažení) moučkový cukr (na obalení, ale není nutné) skořice (na obalení, ale není nutné) Mexická čokoláda: 250 ml smetany na šlehání 75 ml mléka 40 g hnědého cukru (dala jsem 1PL) 140 g kvalitní hořké čokolády 1 lžička vanilkového extraktu špetka...
Ingredience: 4 vanilkové pudinkové prášky 150 g práškového cukru 40 g rozinek 2 dl oleje 1 sáček vanilkového cukru 1/2 sáčku prášku do pečiva 4 vajíčka trochu ovocné marmelády trochu čokoládové polevy
Postup: Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšleháme (doporučuje se el. šlehačem).Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva.Rozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do...
Ingredience: 20 dkg špaldové mouky 20 dkg cukru krystal 4 vejce 100 ml oleje 100 ml mléka 1 kypřící prášek do pečiva 2 kysané smetany uvařený pudink z jednoho sáčku 1 skořicový cukr na posypání
Postup: Podle návodu uvaříme pudink. Bílky vyšleháme dotuha.Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kypřící prášek, mléko a nakonec i tuhý sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech....
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 1/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 kelímek bílého jogurtu (150 g) 1/2 hrnku mléka 1 lžíce rumu (nemusí být) kakao (nemusí být)
Postup: Vejce vyšlehat s cukrem a za stálého šlehání přidávat mléko, jogurt a rum. Nakonec vmíchat mouku s práškem do pečiva. Nalít do formiček a dát péct. Pokud chceme mít muffiny mramorované, rozdělíme...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 1 kostka Hery (250 g) 2 obdélníčky taveného sýra Náplň: tvaroh povidla marmeláda Na obalení: cukr moučka s vanilkovým cukrem
Postup: Z polohrubé mouky, změklé Hery a sýra vypracujeme těsto. Z těsta si postupně vytvarujeme malé kuličky, do kterých prstem uděláme malý důlek, vzniknou tak malé koláčky. Koláčky naplníme dle chuti tvarohem (který můžeme smíchat s cukrem),...
Ingredience: 225 g hladké mouky 2/3 kypřicího prášku do pečiva 2-3 lžičky cukru 300 ml mléka 1 špetka soli 2 menší vejce 2-3 lžíce rozpuštěného másla olej na potření (pokud je třeba)
Postup: Všechny suroviny odvážíme a odměříme. Potom je smícháme v míse a nachystáme vaflovač.Do vaflovače vlijeme těsto (nepřilnavý vymazávat nemusíme, ostatní vaflovače před nalitím těsta zlehka potřeme olejem).Po upečení,...
Ingredience: 150 g hladké mouky špetka soli 1 polévková lžíce moučkového cukru 65 g másla (pokrájeného na centimetrové kostky) 1 vejce (M) (trochu našlehané) broskve půlené - kompot (820 ml) 60 g čokoládových kapek s vyšším obsahem kakaové hmoty, nebo hrubě nasekané čokolády 4 vejce 250 ml smetany ke šlehání 2 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru
Postup: Mouku, sůl a moučkový cukr vložte do sekacího...
Ingredience: 1,5 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru moučka 1 malý bílý jogurt 1/2 vaničky měkkého tvarohu 2 KL rumové tresti 2- 3 vejce 2 PL vanilkového pudingu 1/2 prášku do pečiva jahodový džem na potření (není nutné) 200 g jahod 200 g rebarbory 2 jahodové pudinky 500 ml mléka čokoláda kokos na zdobení šlehačka
Postup: Všechny uvedené suroviny na koláčové těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný...
Ingredience: 2 hrnky cukety 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 vejce 1-2 vanilkové cukry 1 kypřící prášek do pečiva 1-2 lžíce rumu (nebo rumové tresti) 2 lžíce kakaa 1 lžíce cappuccina Krém: 2 měkké tvarohy (ve vaničce) 250 gramů másla 200 gramů moučkového cukru 4 lžíce brusinek brusinkový džem čokoládová poleva (na pokropení a ozdobení)
Postup: K nahrubo nastrouhané cuketě přidáme všechny...
Ingredience: 180 g hladké mouky 180 g polohrubé mouky 130 g třtinového cukru 1 prášek do perníku 1 karamelový puding 1/2 prášku do pečiva 1 PL skořice 1 PL kakaa 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek kefíru 1 PL povidel 1 PL meruňkového želé poleva (kakao, máslo, cukr moučka, škrob, lžička kávy)
Postup: V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding,...
Ingredience: cca 3 dcl oblíbeného oslazenéh čaje (já použila Pu Ehr) 2 broskve kousek melounu
Postup: Nejsem sice příznivec slazených čajů, ale pro nanuky to rozhodně doporučuji. Pokud máte děti, můžete je zapojit do vykrajování ovoce různými tvořítky. Pak už stačí nakrájené ovoce jen nasypat do formiček, zalít vychladlým čajem a dát do mrazáku.
Ingredience: Buflery: 2 vejce 25 g cukru krupice 40 g hladké mouky Sněhový krém: 3 bílky 200 g cukru krupice trocha vody 2 vrchovaté lžičky marmelády Dále: čokoláda
Postup: Buflery: Bílky oddělíme od žloutku. 1/3 cukru vyšleháme se žloutky do pěny a zbytek cukru postupně přidáváme do bílků, které potřebujeme vyšlehat v pevný sníh.Poté mouku jemně smícháme se žloutkovou hmotou a postupně přidáváme i tuhý...
Ingredience: 1 piškoty 2 čokolády na vaření 7 bílků 350 g cukr moučka trochu marmelády
Postup: Ze 7 bílků ušleháme sníh nad párou, cukr postupně přidáváme při šlehání.Naplníme cukrářský sáček sněhem a na piškot potřený marmeládou děláme krouživými pohyby špičky. Nejdřív jsem si myslela, že dám špičky ztuhnout do mrazáku, aby se lépe polévaly čokoládou. Nevěděla jsem, že sníh nezmrzne, jen ztuhne.Takto...
Ingredience: 100 g cukru krupice 180 g mouka hladká 20 g kukuřiční škrob 4 vejce (240 g bílků a 140 g žloutků) 60 g vody
Postup: Buflery Bílky + cukr vyšleháme na pevný sníh. Zvlášť rozšleháme ručně žloutky s vodou a přidáme asi 1 třetinu mouky. Vznikne stejnorodá kašovitá hmota. Mouku do žloutků přidáme těsně před zamícháním sněhu. Jinak je hmota gumovitá. Dále část bílkového sněhu smícháme ze žloutkovou...
Ingredience: 4 vajíčka 160 g cukru 160 g polohrubé mouky 6 lžic vlažné vody 4 lžice oleje 1/2 prášku do pečiva Sněhová hmota: 4 bílky 120 g pískového cukru 50 g moučkového cukru vanilkový cukr džem čokoláda na vaření
Postup: Při míchání těsta postupujeme jako při piškotovém korpusu. Dáme péct do zlatova. Výroba sněhové hmoty: Z bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr a šleháme dále...
|< 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz