Ingredience: 500 g hladké mouky 250 g ztuženého tuku nebo 100 ml oleje 180 ml vody 1 špetka soli 1 vejce na potření Náplň: 1 kg jablek (bez slupek a jadřinců) cukr moučka mletá skořice lískové oříšky nasekané mandle podle potřeby (lze použít i hrozinky)
Postup: Na vál prosejeme mouku, na ni nastrouháme tuk, nebo vlijeme olej, přidáme sůl, vodu a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku a...
Ingredience: 1 listové těsto (já měla Babické) 8 větších jablek strouhanka skořicový cukr 1 perník na strouhání hrst rozinek (ideálně namočených v rumu cca půl hodiny předem) vejce na potření
Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme. Perník na strouhání také nastrouháme.Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé postupně vyválíme plát, který posypeme strouhankou, jablky, rozinkami, skořicovým...
Ingredience: 1 balení chlazeného listového těsta (ideálně již rozváleného) 2 větší červená jablka 2 balíčky vanilkového cukru 1 lžička skořice špetka kardamomu 4 lžíce strouhaného kokosu 6-8 vlašských ořechů Dále: vejce na potření moučkový cukr na posypání
Postup: Omytá jablka zbavíme slupek a nakrájíme na malé kostičky. Plát listového těsta rozmotáme a po obou stranách vytvoříme nožem po celé délce proužky,...
Ingredience: listové těsto (zde použito chlazené listové těsto Billa) 2 jablka skořice mletá cukr třtinový vanilková zmrzlina borůvky jogurt
Postup: Listové těsto rozválíme na pečícím papíru (nebo použijeme už rozválené z obchodu). Na náplň použijeme nastrouhaná jablka, zbavená slupky a jadřinců. Posypeme po rozváleném těstě, rovnoměrně přidáme mletou skořici a třitnový cukr.Těsto s náplní stočíme do...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 2 PL cukru krupice 20 g droždí 1/8 l mléka 100 g másla (Hery) Náplň: strouhanka a kokos na podsypání 1 kg jablek hrst drcených vlašských ořechů skořice cukr rozinky
Postup: Do mouky rozdrobíme droždí. V hrnku rozpustíme máslo a přidáme do něj cukr a mléko. Zamícháme, vlijeme do mísy s moukou.Vypracujeme těsto, uděláme bochánek a necháme 15 minut pod utěrkou odpočívat....
Ingredience: 40 dkg hladké mouky 10 dkg moučkového cukru 10 dkg tuku(hera) 2 celá vejce citronová kůra(štáva) 3/4 prášku do pečiva 6 lžic mléka Náplň: 8 ks nastrouhaných jablek(ochucených vanilkovým cukrem a skořicí) (pokud děláte poloviční dávku, stačí 4 jablíčka)
Postup: Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto. Rozdělíme na půl. Polovinu těsta roztáhneme, já to válela válečkem na nudle, přidáme náplň...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g Hery 250 g tvarohu (ve vaničce) Náplň: 8 jablek rozpuštěné máslo na potření těsta strouhanka skořicový cukr krupicový cukr
Postup: Z mouky, Hery a tvarohu uděláme hladké těsto a rozdělíme ho na 3 části.Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubého struhadle.Troubu předehřejeme na 200 °C.Z každé části těsta vyválíme tenčí plát, pomažeme máslem, posypeme...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 450 g tvarohu 150 g cukru moučka 250 g Hery 1 špetka soli Náplň: 1 kg jablek skořice rozinky strouhanka cukr (podle chuti) Na potření: 1 žloutek
Postup: Do mísy vložíme mouku, cukr, sůl a promícháme. Pak přidáme tvaroh, Heru a zpracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout.Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a nakrájíme je.Těsto rozdělíme podle potřeby...
Ingredience: 100 g celozrnné pšeničné mouky 100 g špaldové mouky 3 vejce 70 g fruktosy 40 g obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj) 100 ml vody 50 g oleje 4 g bio kypřícího prášku 2 lžíce bio kakaového prášku 500 g jablek 2 lžíce skořice 2 lžíce medu 200 g vanilkového pudinku 100 g jablečného pyré 10 g kukuřičného škrobu hořká čokoláda
Postup: Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké...
Ingredience: 2 jablka 4 dcl vody 3 lžíce cukru 10 ks hřebíčku citron 50 g másla 50 g cukru mléko pudink
Postup: Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Nesmí se rozvařit. Poté vyndáme a necháme zchladnout. Na pánvičce rozpustíme 50 g másla s 50 g cukru a vymačkáme půlku citronu...
Ingredience: listové těsto jablka
Postup: Troubu zapneme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.Listové těsto si rozdělíme na několik částí a z každého kusu vyválíme kulatou placku o průměru asi 20 cm, kterou rozdělíme na 8 dílů. Ozdobně nařízneme podle obrázku a na každou výseč položíme dílek jablka. Přehneme rohy přes sebe a dole stiskneme.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do lehkého zrůžovění....
Ingredience: 1 listové těsto jablka cukr skořice
Postup: Nakrajime jablka na kolecka a prostredky jablek dame pryc. Obalime ve skorici s cukremRozvalime listove testo a nebo si koupime listove testo, ktere je uz rozvalene. Naklademe obalena jablka skorici na listove testo a nakrajime na ctverce.Pote zabalime do tvaru satecku a dame pect na cca 5 min. Preji dobrou chut :-)
Ingredience: 25 dkg polohrubé mouky 25 dkg jablíček (nakrájených na malé kostičky) 15 dkg moučkového cukru (nebo krupice) 2 vejce 1 dl oleje 1 dl mléka 1 prášek do pečiva trochu citronové kůry trochu citronové šťávy rozinky
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme citronovou kůru i šťávu, olej a střídavě mléko a mouku s práškem. Nakonec vmícháme rozinky a jablíčka. Pečeme při 160°C asi 45...
Ingredience: 4 vejce 20 dkg cukru 6 lžic hladké mouky 30 dkg nastrouhaných jablek skořice cukr
Postup: Plech vyložíme papírem , který vymažeme a vysypeme hladkou moukou. Nastrouhaná jablka rozložíme na plech a posypeme cukrem ,skořicí a můžeme přidat rozinky a nastrouhané oříšky. Ušleháme cukr a vejce, až je hmota hustá a hladká. Jemně vmícháme mouku, nalijeme na jablka a dám péct. Po upečení otočíme papír...
Ingredience: 1 kg jablek 600 ml vody 150 g cukru 2 sáčky (80 g) vanilkového pudinku 2 balení (260 g) BeBe sušenek 1/2 lžičky skořice 2 lžíce rumu šťáva z 1 citronu Na dokončení: 2 smetany ke šlehání 33 % kakao na posypání (nebo nastrouhaná čokoláda)
Postup: Opraná, oloupaná a nastrouhaná jablka svaříme s vodou asi 5 minut, aby trochu změkla.Pudinky smícháme s 12 lžícemi vody a vlijeme do jablíček. Přidáme...
Ingredience: 4-5 velkých jablek 2 měkké tvarohy 120 g ovesných vloček trochu mléka cukr skořice rozinky olej
Postup: Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, jablíčka rozkrájíme na kousky (asi 1 cm velké). Zhruba na 3 lžících vody podusíme kousky jablek, pak přidáme skořici a rozinky a podle kyselosti jablek můžeme přidat i cukr.Do misky dáme oba tvarohy, osladíme podle chuti a rozředíme mlékem a našleháme.Do...
Ingredience: 2 jablka 1 pudink cukr skořice voda
Postup: Nadrobno nakrájejte jablka, přidejte trošku skořice a opravdu jenom trochu vody. Jablka rozvařte a potom rozšťouchejte. V troše vody rozmíchejte 1-2 pudinky (nejlépe chutná klasický vanilkový) a přilejte k jablkům. Míchejte do zhoustnutí. Nakonec přisladit a vychladit v lednici.
Ingredience: 1 listové těsto 4 jablka citron kousek másla skořice mletá moučkový cukr marmeláda
Postup: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále. Nakrájíme na delší pláty. Jablka zbavíme jadřinců, rozpůlime a nakrájíme na tenké plátkyNa pláty listového těsta dáme marmeládu, rovnoměrně rozetřeme. Poklademe jablky na vrchní polovině těsta. Posypeme skořicí. Z jednoho konce zamotáme, tím se vytvoří růže, tu...
Ingredience: 120 g cukru krupice 3 vejce 60 ml oleje 60 ml vody 150 g hladké mouky 1/4 balíčku prášku do pečiva 2 vanilkové pudinky 60 g cukru 1/2 litru jablečného džusu 3 kyselejší jablka 250 ml šlehačky ztužovač šlehačky marmeláda trocha skořice nebo kakaa
Postup: Cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vodu,olej a promícháme. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva,prosijeme a přisypeme k předešlým...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky 4 nastrouhaná jablka šťáva z 1 citronu 3 PL sušených brusinek 4 PL strouhaného kokosu 1 dl rumu 3 dl oleje 1 bílý jogurt 1 tvaroh 2-3 vejce 1 prášek do pečiva 160 g cukru krupice 1/2 sáčku vanilkového pudinku Na vymazání formy: tuk kokos perlivá voda podle hustoty těsta
Postup: Jablíčka oloupeme, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. V míse...
|< 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz