Ingredience: 50 g instantní polenty 200-250 ml jablečného džusu
Postup: Jablečný džus nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 60 °C. Poté za stálého míchání přisypáváme instantní polentu a vymícháme v hladkou kaši. Přelijeme do mističek a ozdobíme kousky ovoce. Podáváme buď teplé, nebo vychlazené.
Ingredience: 250 g jáhel 1 l jablečného džusu 2 vejce 1-2 vanilkové cukry 3-4 jablka rozinky
Postup: Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají všechnu tekutinu. Necháme vychladnout, osladíme vanilkovým cukrem, je-li potřeba, vmícháme žloutky a ušlehaný sníh z bílků. Do formy vyložené...
Ingredience: 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 125 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical) 100 g cukru 1/2 lžičky guaru 1 prášek do pečiva 3 lžíce oleje cca 400 ml vody 3-4 jablka 1 lžička skořice hrst rozinek hrst sekaných ořechů Na drobenku 3 lžíce rostlinného tuku (Stella, Alsan) 5-6 lžic čirokové mouky 2 lžíce cukru
Postup: Nejprve si připravíme jablkovou nádivku a drobenku....
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek pískového cukru 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 2 vejce 10 lžic oleje 4 lžíce rumu 1 lžička mleté skořice hrst rozinek 4 středně velká jablka
Postup: Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do těsta které uděláme tak, že všechny suroviny smícháme dohromady. Pečeme 30 minut na 180 stupnů v mírně vyhřáté troubě. Po upečení pocukrujeme nebo...
Ingredience: jablíčka asi 1 kg strouhanka na pdosypání pod jablíčka skořice perníkové koření sušené švestky rozinky - mohou být namočené v rumu cukr vejce na potření a nebo máslo 40 dkg hladké mouky 1 ztužený 100% tuk 2 dl mléka špetka soli
Postup: Ze surovin zpracujeme těsto, tuk nastrouháme na struhadle, aby se lépe zapracovávalo, z těsta vyjdou 4 záviny. Kdo chce silnější může jenom tři.Každý...
Ingredience: 2 jablka (žlutá nebo zelená) 20 g másla 20-30 g medu (podle sladkosti jablek) 1 banán 1 bílek 1 lžička vanilkové fruktosy skořice
Postup: Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. V rendlíku rozpustíme máslo a med, přidáme jablíčka a podusíme 5-10min, aby mírně změkla. Necháme vychladnout. Banán rozmačkáme vidličkou a spolu se skořicí přidáme ke studeným jablkům. Směs...
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 1 vejce 8 lžic mléka 1 prášek do pečiva 1 Hera 1 lžíce cukru Náplň: 2 kg jablek 2 vanilkové cukry 2 vanilkové pudinky 1 lžička rumu 5 lžic cukru (může být i méně)
Postup: Vypracujeme těsto a necháme v lednice chvíli odpočinou. Zatím si připravíme z jablek náplň - oloupeme je, nastrouháme nahrubo a přimícháme ostatní suroviny. Těsto rozpůlíme na dva kusy, rozválíme...
Ingredience: 500 g listového těsta 240 g piškotů 500 g jablek 750 ml mléka 2 sáčky vanilkového pudinku 1 vanilkový cukr cukr (dle chuti) mletá skořice (dle chuti) 1 vejce na potření
Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka nastrouháme nahrubo.Listové těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na rozměr plechu.Ve třetině mléka rozmícháme pudinkové prášky a zbylé dvě třetiny zahřejeme v kastrůlku....
Ingredience: jablka skořice cukr krupice máslo
Postup: Jablka oloupeme a rozkrájíme na měsíčky.Na pánvi rozehřejeme kousek másla. Měsíčky jablek dáme na rozpuštěné máslo, zasypeme trochou skořice a zaprášíme cukrem.Po minutě jablka otočíme. Pokud máte rádi skořici, znovu zasypte skořicí a trochou cukru.
Ingredience: 2 jablka 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy 1 celá skořice 2 hřebíčky Dále: 250 ml smetany ke šlehání 1 lžíce mletých ořechů strouhaná citronová kůra 1 lžíce agávového sirupu (nebo medu) Na ozdobu: ořechy citronová kůra plátky jablek troška mleté skořice
Postup: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kostičky a dáme do malého kastrůlku, osladíme medem a zakapeme citronovou šťávou,...
Ingredience: Karamel: 4 jablka 4 lžíce krystalového cukru 1 lžíce másla Na těsto: 70 g cukru 140 g másla 210 g hladké mouky 2 žloutky kůra z 1/2 citronu 1 kypřící prášek 1 vanilkový cukr tuk na vymazání
Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Pečící formu vymažeme tukem.Na rozpálené pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme krystalový cukr a za stálého míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat....
Ingredience: 2-3 jablka 3 lžíce cukru 40 g másla 3 lžíce smetany 31% 1 špetka skořice 100 g plátků mandlí
Postup: Na suché pánvi rozpustíme cukr. Vložíme máslo a mícháme do rozpuštění. Nakonec přidáme smetanu a skořici.Když se směs spojí a začne bublat, přidáme očištěná na měsíčky nakrájená jablka. Dusíme asi 5-6 minut, podle toho, jak je chceme měkká.Nakonec posypeme plátky mandlí. Podáváme nejlépe teplé....
Ingredience: 5 kyselejších jablek 3 vejce 250 ml bílého jogurtu 150 g hladké mouky 100 g strouhaného kokosu 50 g cukru krupice sůl citronová šťáva olej na pánev moučkový cukr skořice
Postup: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, pokropíme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme jogurt, mouku a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj strouhaný kokos...
Ingredience: 2 jablka 2 lžíce mleté skořice 275 g listového těsta 1 vejce skořicový cukr moučkový cukr
Postup: Jablka nakrájíme na plátky a vykrájíme jádřince. Jablka mohou být oloupaná nebo se slupkou.Jablka z obou stran posypeme skořicí.Z listového těsta nakrájíme proužky a každý plátek jablka ovineme dokola listovým těstem.Potřít vajíčkem a posypat skořicovým cukrem.Péct cca 20-25 minut při 180 °C.Nakonec...
Ingredience: 5-8 jablek (podle velikosti) 2 lžíce krupicového cukru trochu citronové šťávy 80-100 g malinové marmelády (nebo jiné) 30 g mandlí (nebo vlašských ořechů) Na těsto: 70 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 1 špetka soli do sněhu 120 g polohrubé mouky 2 špetky prášku do pečiva strouhaná citronová kůra Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání
Postup: Jablka oloupeme, jádřince...
Ingredience: 120 g hladké mouky 1 balení vanilkového pudinku v prášku 300 ml mléka 2 vejce 4 jablka tuk na smažení moučkový cukr na posypání
Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a podélně rozřežeme na tenké plátky.V nádobě smícháme ručním šlehačem mouku, vanilkový pudink (prášek), mléko a vejce.Mezitím v pánvi (nebo ještě lépe lívanečníku) necháme rozehřát tuk. Do těsta namáčíme jablka a pokládáme na...
Ingredience: 165 ml kokosového mléka 3-4 jablka 1 vejce 1 lžíce kokosu 1-2 lžíce cukru - podle kyselosti jablek 1 vanilkový cukr 4-5 lžic hladké mouky 1/2 lžičky kypřicího prášku lžička rumu citronová kůra špetka soli olej na smažení skořicový cukr na posypání
Postup: Plechovku s mlékem pořádně protřepeme. Do mísy dáme mléko, vejce a zbytek surovin. Metličkou pořádně promícháme a chvíli necháme...
Ingredience: 1 rozválený plát listového těsta (ten v rolke) 4 menší jablka 4 (+-)lžičky pikantního džemu (ja som pouzila brusnicovy) jádra vlašských ořechů nebo para ořechů práškový cukr na posyp
Postup: Jablka obielime a odstranime z nich jadrinec tak aby ostali cele. Listkove cesto porezeme na pasy. Do otvoru po jadrinci na spodok vlozime jadra orechov a na orechy dzem az dovrchu. Na vrch polozime dalsi...
Ingredience: 300 g hladké mouky špetka soli 50 g másla 60 g moučkového cukru 150-200 ml vlažného mléka 1 sáček sušeného droždí (10 g) 1 žloutek 6 menších jablek bílek na potření mandlové lupínky na posypání Náplň: marmeláda marcipán vlašské ořechy Omáčka: 500 ml mléka cukr (podle chuti) 0,5 sáčku vanilkového pudinku 2 lžíce rumu
Postup: Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed vsypeme droždí,...
Ingredience: 1 velké jablko 1 vejce 1 listové těsto 2 lžíce pikantního džemu mouka na vál skořice moučkový cukr zmrzlina
Postup: Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na silnější plátky. Poklademe je na těsto, do středu plátku dáme džem a konce těsta přeložíme. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme je odložit do chladna. Upečeme je ve...
|< 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz