Ingredience: ½ hrnku jáhel 1 jablko 1 hrst sušených brusinek 1 lžička cukru kousek másla
Postup: Pšeno (jáhly) sparíme horúcou vodou, zlejeme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka.Na masle chvíľku pražíme brusnice, jablko nakrájané na kocôčky a cukor, asi 3 min.Pridáme šťavu z polovice limetky a zmiešame s pšenom.Teraz máme 2 možnosti : 1. Pšeno jeme hneď teplé z taniera. 2. Pšeno natlačíme do...
Ingredience: Na korpus: 200-250 g jáhel v suchém stavu hrst rozinek 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť) cukr dle chuti (sladidlo) Náplň: 4-5 jablek (množství záleží na vás) skořice Drobenka: 2-3 polévkové lžíce Cottage (lepší hutný než tekoucí) 50 g vloček 50 g špaldové celozrnné mouky (nebo jiné) 50 g vlašských ořechů trochu cukru (já dala špetku stévie)
Postup: Nejdříve propláchneme jáhly ve...
Ingredience: 250 g jáhel 250 g sušených fíků vanilkový cukr 1 lžička škrobu lžička tuku (já používám kokosový) plátky mandlí mletá skořice na posypání voda rýžové mléko (nemusí být)
Postup: jáhly spaříme vroucí vodou (spařuju je na sítě vodou z konvice), promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka a zároveň aby byla všechna tekutina vsáknutá do jáhel(podle potřeby přidáváme v průběhu...
Ingredience: 80 g jáhel 50 g ořechů 750 ml mléka 1 vanilkový cukr špetka soli 1 lžíce chia semínek 50 g čokolády 70 g medu jogurt
Postup: Orechy nasucho opražíme a zomelieme.Pšeno (jáhly) prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom, pridáme orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Varíme 20-25 minút a rozmixujeme (netreba úplne dohladka).Vmiešame nalámanú čokoládu, med a chia semienka a...
Ingredience: Na piškot: 3 vejce 3 lžíce horké vody 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 70 g hladké mouky 70 g solamylu 1 lžička kypřícího prášku do pečiva Na krém: 1000 g jahod 2 lžíce citrónové šťávy 6 lžic moučkového cukru 700 g měkkého tvarohu 5 plátků želatiny 100 ml vody A ještě: sáček dortového želé Dr. Oetker červené extra silné na 500 ml tekutiny velkou hrst mandlových lupínků
Postup: Celá...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 200 g rozpuštěného másla 150-160 g moučkového cukru 3 vejce 3 lžičky citronové šťávy 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 30-50 kusů čerstvých jahod (tady platí čím více tím lépe) Na dochucení může být: 1/3 čokolády na vaření 100 ml smetany stačí 12%
Postup: Rozpuštěné máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem a vajíčkama vyšleháme na hladké těsto, mouku si...
Ingredience: Na roládu: 5 vajec 150 g cukru 100 g hladké mouky 50 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Krém: 1/3 másla 750 ml mléka 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr jahody čerstvé - jde použít i mražené nebo kompotované
Postup: Piškot: Šleháme vejce s cukrem 20 minut potom přidáme mouky a prášek do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 180C. Ještě za horka smotáme a piškot necháme vychladnout. Poté opatrně...
Ingredience: Piškotový korpus: 8 vajec 8 lžic cukru krupice 4 lžíce hladké mouky 4 lžíce polohrubé mouky tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy Krém: 750 ml mléka 2 pudinky (jogurtové nebo vanilkové) 3-4 lžíce cukru 250 g másla jahody Poleva: 2 vejce 150 g moučkového cukru 3 lžíce kvalitního kakaa 250 g másla
Postup: Plech s vyššími okraji nebo obdélníkovou dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme...
Ingredience: 200 g polohrubé mouky 100 g cukru 1 vanilkový cukr 10 lžic mléka 1 velké vejce nebo 2 malá 3/4 prášku do pečiva 1,5 dl oleje máslo a hrubá mouka na pekáček 500 g jahod Tvarohová náplň: 1 a ½ až 2 kostky tvarohu 1 hodně velké vejce nebo 2 malá 2 vanilkové cukry Pokud použiji vaničkový tvaroh, přidávám ještě 1 PL vanilk. pudinku.
Postup: Suroviny zpracujeme (nejlépe ručním el....
Ingredience: Nálev ze sterilizované cizrny - (je ho jen trochu) 3 žloutky 1/2 hrnku fruktozy 1 dcl uparveného sojového mléka- (sušené mléko rozšlehané ve vodě) 1/2 hrnku polohrubé mouky 1/4 hrnku špaldové mouky 1/4 hrnku řepkového oleje 1 prášek do pečiva 1-2 lžíce plátků mandlí jahody podle potřeby Drobenka: 2 lžíce oleje 2 lžíce fruktozy podle potřeby hrubá mouka
Postup: Nálev z plechovky...
Ingredience: Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva jahody (nebo jakékoliv jiné ovoce) 2 sáčky vanilkového pudinku 5 lžic cukru 800 ml mléka
Postup: Z uvedených surovin vymícháme těsto a nalijeme ho na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech.Jahody očistíme, nakrájíme na libovolně velké kousky a poklademe je na těsto.Z mléka,...
Ingredience: Těsto: 150 g jogurtu 100 ml mléka 120 g oleje 120 g cukru 2 vejce 250 g špaldové mouky 5 g kypřícího prášku 2 g jedlé sody Náplň: 250 g čerstvých jahod 250 g tvarohu z vaničky 20 g cukru 20 g kukuřičného škrobu 10 ml rumu Drobenka: 30 g másla 30 g mouky 25 g cukru skořice dle chuti
Postup: Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme...
Ingredience: 6 lžic polohrubé mouky 2 lžíce cukru moučka 3 lžíce rozpuštěného másla 190 ml zakysané smetany 3 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 1 špetka soli 250 g jahod tuk na vymazání pekáčku hrubá mouka na vysypání pekáčku
Postup: Menší pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.V misce rozšleháme žloutky se smetanou, cukrem, vanilkovým...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 - 1 hrnek mléka 1/2 hrnku mraženého ovoce (nebo 1 hrnek čerstvého) 1 prášek do pečiva 4 lžíce oleje 3 vejce kůra z 1 citronu (nemusí být) 2 hrnky jahod 1-2 kiwi (podle velikosti a chuti) Dále: tuk na vymazání plechu strouhanka na vysypání
Postup: Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme...
Ingredience: 1 hrnek žitné celozrnné mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek třtinového cukru 1 hrnek mléka 1/2 hrnku olivového oleje 1 prášek do pečiva 2 vejce lžička kakaa lžička skořice
Postup: Do misky dáme mouku, cukr, mléko, olej a důkladně promícháme. Potom přidáme vajíčka, prášek do pečiva, kakao a skořici a opět promícháme.Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo můžeme i kokosem. Těsto vylijeme...
Ingredience: Na těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek cukru (může být i méně) 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 1/4 hrnku oleje 1/2 vanilkového cukru 1/2 hrnku mléka Na mřížkování: 1 tvaroh 1 vanilkový pudink cukr dle chuti 1 vanilkový cukr jahody
Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.Smícháme suroviny na tvarohovou hmotu a na těstě uděláme mřížku. Do každého...
Ingredience: 1,3 kg rozmixovaných jahod 3 hrnky polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru 1/2 hrnku oleje 2 vajíčka prášek do pečiva
Postup: Vše smícháme, vlejeme na připravený plech s vysokým okrajem a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout a pak krájíme na pravidelné kousky.
Ingredience: 250 g měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 1 dl mléka 2 vanilkové cukry 3-4 lžíce moučkového cukru (dle chuti) 1 sáček jemně mleté želatiny (20 g) piškoty jahody šlehačka na ozdobení
Postup: Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme...
Ingredience: 5 vajec 5 lžic vody 200 g hladké mouky 200 g cukru krupice 1,5 lžičky prášku do pečiva 2 šlehačky 2 ztužovače šlehačky 2 lžíce moučkového cukru 500 g čerstvých jahod 1 balíček želatiny
Postup: Vejce vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.Formu vymažeme trochou oleje a vysypeme...
Ingredience: 250 g jahod 8-10 sněhových pusinek 200 ml zakysané smetany 200 ml smetany ke šlehání 20 lístků máty 2 lžičky moučkového cukru (podle chuti)
Postup: Oprané a osušené mátové lístky překrájíme nadrobno a v hmoždíři spolu s cukrem utlučeme na kaši. Tu následně vmícháme do kysané smetany.Šlehačku vyšleháme dotuha. Pokud máme radši sladší chutě, přisladíme.Do každého poháru nadrobíme na dno jednu...
|< 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz