Ingredience: 500 g jahod 140 g bílého řeckého jogurtu 4 lžíce rostlinného mléka třtinový cukr (nemusí být) 2 lžičky rostlinné želatiny agar
Postup: Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém.Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Pokud chceme panna cottu sladší, přidáme k vaření i třtinový cukr, aby se stihl rozpustit.Jakmile jahodový krém...
Ingredience: 250 g jahod 1 lžíce moučkového cukru 200 g smetany ke šlehání
Postup: Pár jahod si dáme stranou na ozdobu a zbytek rozmixujeme s cukrem do hladka.Vychlazenou smetanu ušleháme.Do pohárů nebo skleniček dáme po lžíci jahodového pyré. Zbytek důkladně promícháme s ušlehanou smetanou a přidáme do pohárů. Ozdobíme rozkrojenou jahodou.Dáme alespoň na 2 hodiny vychladit.
Ingredience: Čokoládové košíčky: 150 g čokolády na vaření 30 g ztuženého tuku Pěna : 2 bílky 80-100 g cukr písek 200 g jahod špetka soli papírové košíčky
Postup: Čokoládu rozpustíme s tukem nad párou. Do každého košíčku dáme lžičku čokolády. Obrácenou stranou lžičky čokoládu roztíráme do boků. Děláme tak, aby ty stěny nebyly úplně tenké. Jde to dobře. Košíčky dáme ztuhnout, já jsem dala do mrazáku.Odebereme...
Ingredience: 500 g čerstvých jahod 4 pl moučkového cukru 4 pl jahodového sirupu 100 ml 30% sladké smetany 100 ml kefíru 10 g sypké želatiny
Postup: Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchadlem na přípravu bramborové kaše lehce rozmačkáme. Do nabobtnalé...
Ingredience: 3 vejce 125 g moučkového cukru 125 g hladké mouky 1 lžíce horké vody Náplň: 2 dl nízkotučného neslazeného bílého jogurtu 1 lžička mandlové esence (extraktu) 225 g malých jahod (můžou být i kompotované) 15 g opražených mandlových lupínků 1 lžička moučkového cukru
Postup: Předehřejte troubu na 220 stupňů celsia. Vyložte pečící plech o rozměrech 35x25 cm pergamenovým papírem.Do mísy dejte...
Ingredience: 400 g jahod 4 vejce 2 žloutky 125 g polohrubé mouky 75 g pískového cukru 4 lžíce studené vody 1/2 lžičky prášku do pečiva špetka soli 500 ml šlehačky opražené mandle
Postup: Z bílků, soli a vody ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, postupně zašleháme žloutky, a ostatní suroviny. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a upečeme v předehřáté troubě. Když je placka upečená, sejmeme...
Ingredience: 1 vanička čerstvých jahod (500 g) 1 balení dlouhých piškotů 250 ml smetany na šlehání mléko na namáčení piškotů 1 vanilkový cukr jahodová marmeláda
Postup: Nejprve vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem do hladkého krému.Jahody očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Nachystáme arch pečicího papíru, na ten dáme potravinářskou fólii a na ni naskládáme vrstvu plátků jahod. Následuje vrstva piškotů...
Ingredience: Těsto: 4 žloutky 4 lžíce horké vody 80 g moučkového cukru 120 g hrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 4 bílky 1 sáček vanilkového cukru Náplň: 75 g moučkového cukru 100 ml jahodové šťávy 1 sáček vanilkového cukru 4 plátky čiré želatiny 160 g smetany ke šlehání šlehačka jahody meduňka na ozdobení
Postup: Žloužky rozšleháte s horkou vodou, přídáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po...
Ingredience: 1 šlehačka 31% 2 žloutky 70 g moučkového cukru 4 lžíce drobně nakrájených jahod
Postup: Nejdříve ušleháme šlehačku do tuha. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme rozmačkané jahody i se šťávou a krátce prošleháme.Opatrně vmícháme do pěny ušlehanou šlehačku a nalijeme do nižší formy široké asi 12 cm, dlouhé 24 cm a dáme do mrazáku zmrznout na 3 a půl hodiny. Zmrzlinu promícháme a...
Ingredience: 350 g jahod 250 ml obilné smetany ke šlehání 100 g třtinového cukru 2 bílky
Postup: Polovinu cukru vyšleháme se smetanou do tuha. Do hotové smetany přidáme rozmixované jahody, dobře promícháme a dáme na 1hod od mrazáku. Z bílků a zbytku cukru ušleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do předmražené směsi. Zmrzlinu mrazíme v kovové misce. Před servírováním necháme 5min v pokojové teplotě, aby...
Ingredience: 0,4 l plnotučného mléka 2 lžíce sladké smetany 4 lžíce krystalového cukru 1 lžička vanilkového cukru 1 sáček mražených jahod pár kapek citronové šťávy (podle chuti)
Postup: V misce smícháme všechny suroviny kromě mléka. Jahody by měly být před postupem cca půl hodiny odmražené, ne však úplně.Ponorným mixérem za stáleho přilévání mléka mixujeme do doby, dokud není směs tuhá.
Ingredience: 500 g jahod 200 g syrové červené řepy 100 ml převařené vody tekutý med citronová šťáva podle chuti
Postup: Umyté jahody překrojíme na menší kousky. Oloupanou řepu nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Vše dáme do hlubší nádoby, přidáme chladnou převařenou vodu, 3 lžíce medu a trochu citronové šťávy. Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a ochutnáme. Podle potřeby přisladíme, okyselíme a...
Ingredience: 200 - 250 g čerstvých jahod nebo 2 dl domácí jahodové dřeně ½ vaničky tvarohu 200 - 250 g dobrého jahodového jogurtu s kousky ovoce 5 kávových lžiček třtinového cukru
Postup: Do misky dáme polovinu velkého půlkilového jahodového jogurtu a půl vaničky tvarohu, prošleháme metličkou nebo šlehačem, přidáme umixované jahody nebo rozmrazenou dřeň.Znovu prošleháme, aby se suroviny dobře spojily,...
Ingredience: 400 g jahod (čerstvé jsou lepší, ale dají se použít i zmražené) 3 lžíce citronové šťávy 1/3 hrnku moučkového cukru 1 hrnek mléka 2/3 hrnku cukru krupice 2 hrnky šlehačky 1 lžička vanilkového extraktu
Postup: 1) Čerstvé jahody nakrájíme na menší kousky a smícháme s citronovou šťávou a cukrem. Dáme do ledničky asi na 2 hodiny. 2) Mléko a cukr šleháme mixérem asi 2 minuty. Přidáme šťávu od jahod,...
Ingredience: 400 g čerstvých jahod 200 g pomazánkového másla bez příchuti 75 g zahuštěná slazená smetana Jesenka v tubě 1 sáček vanilkového cukru (podle potřeby a sladkosti jahod si každý může přisladit moučkovým cukrem nebo medem)
Postup: Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do...
Ingredience: 400 g jahod 1 kelímek Valašské kyšky (400 ml) 1 tuba Pikniku (150 g) moučkový cukr (podle potřeby)
Postup: Jahody opláchneme, odstraníme zelené okvětí a nakrájíme.Dáme je do mixéru, přidáme kyšku a zahuštěné slazené mléko a rozmixujeme.Ochutnáme a pokud bude potřeba, přisladíme.Rozmixovanou směs nalijeme do silikonových mističek a dáme nejlépe přes noc zmrazit.
Ingredience: šlehačka kysaná smetana jogurt (nebo tvaroh) cukr moučka citron jahody
Postup: Našleháme šlehačku, přidáme kysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh), cukr moučka, rozmixované jahody (dle chuti citron) a necháme zmrazit.Zamícháme.A dáme zmrazit.
Ingredience: Na sušenkovou "řasu": 100 g máslových sušenek nebo podobných sušenek (použila jsem Petit Beurre, Lidl) 100 g změklého másla 50 g čokolády na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl) 30 g moučkového cukru 25 g kakaa 20 g strouhaného kokosu Na rýžovou náplň: 50 g kulatozrnné rýže (použít můžete i některý z druhů na risotto) 1 lžíce moučkového cukru mléko dle potřeby (bude to...
Ingredience: 2 pomazánková másla bez příchuti 1 zakysaná smetana 1 smetana na šlehání 33% 3 lžíce vaječného likéru 200 ml uvařené silné kávy 1 jahodový kompot 2 balení piškotů (dětských kulatých) 1 vanilkový cukr
Postup: Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku.Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót namáčaných v káve. Obložíme...
Ingredience: jahody balzamikový krém nebo balzamiková redukce podle chuti tmavá čokoláda zmrzlina šlehačka
Postup: Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek.Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala vychladnout.Doplníme podle chuti ušlehanou šlehačkou (my ji rádi...
|< 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz