Ingredience: 210 g celozrnné mouky 2 vejce 150 ml rostlinného mléka 1/2 hrnku třtinového cukru 1/2 hrnku rozpuštěného másla 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička přírodního vanilkového aroma Krém: 200 g ricotty třtinový cukr (dle chuti) 2 lžíce bílého řeckého jogurtu 200 g jahod
Postup: Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových...
Ingredience: 150 g polohrubé mouky (3/4 hrnku) půl lžičky prášku do pečiva 2 lžíce cukru + 1 vanilkový cukr 2 lžíce slunečnicového oleje 2 vejce špetka soli kůra z poloviny citronu jahody nebo jiné ovoce podle sezóny (v zimě třeba mraženou lesní směs, kompotované ovoce nebo mandarinky)
Postup: Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku...
Ingredience: Těsto: 1 hrnek (250 ml) cukru krupice 1 hrnek mléka 2 hrnky polohrubé mouky 2 vejce 1/2 hrnku (125 ml) oleje 1 sáček vanilkového cukru 1 celý prášek do pečiva 2-3 lžíce kakaa Poleva-krém: 1 litr mléka 5 lžic cukru 2 jahodové pudinky (-na pudink) 2 zakysané smetany 1 vanilkový cukr jahody (čím víc,tím lépe) cukru tolik, jak máme rádi sladké 1 želatinová poleva 100 ml vody
Postup: Cukr, mléko,...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku cukru 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 1 vejce 1/4 hrnku řepkového oleje 3/4 hrnku plnotučného mléka 1 lžička vanilkového extraktu 2 hrnky jahod Náplň: 100 g krémového sýra (philadelphia, lučina, žervé) 1/3 hrnku cukru 2 lžíce rozkvedlaného vejce 1 lžička vanilkového extraktu Drobenka: 1/4 hrnku hladké mouky 1/4 hrnku cukru 1 lžička...
Ingredience: 1. vrstva: 200 ml kokosového mléka 2-3 lžíce chia semínek 1 lžíce medu 2. vrstva: 250 g jahod 100 ml bílého jogurtu 100 ml zakysané smetany 2 lžíce medu Na ozdobu: snítky máty
Postup: Kokosové mléko promícháme s medem, chia semínky a necháme postát, až semínka nabobtnají a mléko zhoustne.Asi čtyři jahody odložíme stranou a zbytek jahod rozmačkáme a smícháme s jogurtem, zakysanou smetanou a...
Ingredience: jahody 1-1,5 balíčku dlouhých cukrářských piškotů 375 g zakysané smetany 250 g tvarohu vanilkový cukr 2 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr rozpustná káva
Postup: Nejdříve uvaříme silnější kávu.V misce smícháme zakysanou smetanu a tvaroh, přidáme oba cukry, v případě potřeby přidáme cukru více.Do misky nebo krabičky skládáme piškoty, které jsme navlhčili kávou. Na ně poklademe rozpůlené jahody,...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g 100% tuku 250 ml smetany Krém: 3/4 l mléka 2 jahodové pudinky 3 PL cukru 120 g másla jahody
Postup: Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Pak těsto rozválíme na dva pláty, přeneseme na plech, propícháme vidličkou a každý upečeme zvlášť (nemusíme potírat vajíčkem). V mléku s cukrem uvaříme pudink, do ještě horkého...
Ingredience: 200 g světlých Bebe sušenek 90 g másla 150 g měkkého tvarohu 1 lžíce cukru moučka 2 lžíce vaječného likéru 12 větších jahod kokos na obalení
Postup: Bebe sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme válečkem. Smícháme je s rozehřátým máslem, tvarohem, lžící cukru a vaječným likérem. Utvoříme těsto, dáme ho asi na 10 - 15 minut do chladu. Pak těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého kousku vytvoříme...
Ingredience: 1/2 kg jahod 1 smetana 30% tvaroh 2 lžíce moučkového cukru vanilkový cukr formičky na ledňáky
Postup: Smetanu smícháme s oběma cukry a půlkou tvarohu. Asi 3/4 jahod rozmixujeme. Rozmixované jahody smícháme se smetanou. Zbytek jahod nakrájíme na kousky. Jahody přidáme do krému, kterým naplníme formičky a dáme zmrazit.
Ingredience: Korpus: 150 g cukru 4 vejce 1/2 lžičky prášku do pečiva 120 g polohrubé mouky 2 lžíce teplé vody Krém: 1 hrnek rozmačkaných jahod 1,5 kostky másla 8 lžic cukru Poleva: 1 čokoláda na vaření máslo (nebo Hera, podle potřeby) Dále: tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme...
Ingredience: Jahody jahodová galaretka šlehačka jogurt cukr zmrzlina
Postup: Galaretku připravíme podle návodu a naplníme jí připravené skleničky. Jahody nakrájíme, část opatrně vložíme do galaretky a necháme v lednici dobře ztuhnout, nejlépe přes noc. Vyšlehanou šlehačku smícháme s jogurtem a cukrem, přidáme nakrájené jahody, promícháme a naplníme skleničky. Necháme vychladit. Před podáváním přidáme...
Ingredience: 410 g jahodový kompot v konzervě 250 g čerstvých jahod 1 sáček jahodové Galaretky -ochucená sypká želatina z Lidlu
Postup: Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na hrubší kusy. Šťávu z jahod dáme do hlubšího hrnku přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do horké šťávy přidáme...
Ingredience: 12 středně velkých jahod 150 g másla nebo rostlinného tuku 100 g cukru 1 vanilkový cukr špetku soli 3 vejce 200 g polohrubé mouky 50 g maizeny 0,5 sáčku prášku do pečiva 6 lžic mléka moučkový cukr na posypání formu na muffins
Postup: Jahody omyjeme, očistíme a necháme na sítu okapat. Tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, a špetkou soli šleháme 5 minut do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme...
Ingredience: 200 g polohrubé mouky 100 g jahod 120 g bílého jogurtu 70 g mléka 80 g cukru 80 g oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva sůl
Postup: Do mísy vložíme mléko, cukr, olej a jogurt, vyklepneme vejce a vše smícháme.Dále přidáme prášek do pečiva, mouku, ovoce a špetku soli. Znovu vše důkladně promícháme.Hotové těsto vylijeme do formy na muffiny nebo do košíčků, které vkládáme na rovný plech.Pečeme asi 20...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 100 g panely (nebo klasického cukru) lžička prášku do pečení bez fosfátů 100 g nasekané bílé čokolády 1 hrnek nakrájených jahod vanilkové aroma dle chuti (já dávám 3-5 kapek) špetka soli 200 g zakysané smetany 100 ml rostlinného mléka (lze i kravského) 80 g másla (rozpustit a nechat trochu zchladnout) Krém: 1 vanilkový puding 250 ml mléka (rostlinného nebo...
Ingredience: 200 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 100 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 150 g másla 3 vejce 50 g Solamylu 1 lžička limetkové šťávy špetka soli 6 lžic mléka čerstvé jahody
Postup: Maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom, štipkou soli a limetkovou šťavou.Postupne pridáme po 1 vajci, ďalšie pridáme až vtedy, keď je predchádzajúce dobre zašľahané.Pridáme mlieko, múku s práškom do...
Ingredience: 1/2 šálku oleje 1/2 šálku podmáslí 1/2 šálku mléka 2 vejce 1/2 lžičky mandlového extraktu 1,25 šálku mouky 1/2 šálku cukru vanilkový cukr 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 1/2 šálku kokosových vloček 1 šálek nasekaných jahod Na drobenku: 3 lžíce hladké mouky 3 lžíce cukru 3 lžíce kokosových vloček 1 lžíce rozpuštěného másla
Postup: Metličkou vyšleháme máslo, podmáslí, cukry, sůl, vejce,...
Ingredience: 2 hrnky rýžové mouky 1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné) 2 vejce 1/2 hrnku rostlinného oleje 200 g čerstvých jahod stévie (podle chuti) 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička vanilkového extraktu špetka soli kokosový olej (na vymazání formy)
Postup: Do mísy kuchyňského robotu vsypeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Zapneme...
Ingredience: 200 g jahod 70-90 g krupicového cukru (podle sladkosti jahod) 10 g kukuřičného škrobu (Maizena) 25 ml vody 150 g bílého smetanového jogurtu (10% tuku)
Postup: Jahody odstopkujeme, důkladně propláchneme vodou a nakrájíme na kousky. Rovnou je vložíme do menšího rendlíku.K jahodám přidáme cukr a za častého promíchání je malou chvilku ve vlastní šťávě dusíme.Maizenu rozmícháme ve vodě a jahody...
Ingredience: 300 g očistěných jahod 150 g polotučného tvarohu z vaničky 120 g cukrového sirupu - dle potřeby 20 g vanilkového pudinkového prášku bez vaření Créme Olé 125 ml Ramy krémové na šlehání (v lahvičce) nebo klasické smetany na šlehání
Postup: Jahody, tvaroh a vychlazený cukrový sirup rozmixujeme a nejlépe ručním šlehačem zašleháme pudinkový prášek bez vaření. Šleháme 3 minuty až nám směs zhoustne.Z...
|< 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz