Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jahodová zmrzlina s kousky jahod

Ingredience: 400 g jahod (čerstvé jsou lepší, ale dají se použít i zmražené) 3 lžíce citronové šťávy 1/3 hrnku moučkového cukru 1 hrnek mléka 2/3 hrnku cukru krupice 2 hrnky šlehačky 1 lžička vanilkového extraktu

Postup: 1) Čerstvé jahody nakrájíme na menší kousky a smícháme s citronovou šťávou a cukrem. Dáme do ledničky asi na 2 hodiny. 2) Mléko a cukr šleháme mixérem asi 2 minuty. Přidáme šťávu od jahod,...

 
Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem

Ingredience: 400 g čerstvých jahod 200 g pomazánkového másla bez příchuti 75 g zahuštěná slazená smetana Jesenka v tubě 1 sáček vanilkového cukru (podle potřeby a sladkosti jahod si každý může přisladit moučkovým cukrem nebo medem)

Postup: Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do...

 
Jahodová zmrzlina z kyšky a zahuštěného mléka

Ingredience: 400 g jahod 1 kelímek Valašské kyšky (400 ml) 1 tuba Pikniku (150 g) moučkový cukr (podle potřeby)

Postup: Jahody opláchneme, odstraníme zelené okvětí a nakrájíme.Dáme je do mixéru, přidáme kyšku a zahuštěné slazené mléko a rozmixujeme.Ochutnáme a pokud bude potřeba, přisladíme.Rozmixovanou směs nalijeme do silikonových mističek a dáme nejlépe přes noc zmrazit.

 
Jahodová zmrzlinka

Ingredience: šlehačka kysaná smetana jogurt (nebo tvaroh) cukr moučka citron jahody

Postup: Našleháme šlehačku, přidáme kysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh), cukr moučka, rozmixované jahody (dle chuti citron) a necháme zmrazit.Zamícháme.A dáme zmrazit.

 
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Ingredience: Na sušenkovou "řasu": 100 g máslových sušenek nebo podobných sušenek (použila jsem Petit Beurre, Lidl) 100 g změklého másla 50 g čokolády na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl) 30 g moučkového cukru 25 g kakaa 20 g strouhaného kokosu Na rýžovou náplň: 50 g kulatozrnné rýže (použít můžete i některý z druhů na risotto) 1 lžíce moučkového cukru mléko dle potřeby (bude to...

 
Jahodové "tiramisu"

Ingredience: 2 pomazánková másla bez příchuti 1 zakysaná smetana 1 smetana na šlehání 33% 3 lžíce vaječného likéru 200 ml uvařené silné kávy 1 jahodový kompot 2 balení piškotů (dětských kulatých) 1 vanilkový cukr

Postup: Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku.Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót namáčaných v káve. Obložíme...

 
Jahodové carpaccio

Ingredience: jahody balzamikový krém nebo balzamiková redukce podle chuti tmavá čokoláda zmrzlina šlehačka

Postup: Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek.Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala vychladnout.Doplníme podle chuti ušlehanou šlehačkou (my ji rádi...

 
Jahodové cupcakes s ricottou

Ingredience: 210 g celozrnné mouky 2 vejce 150 ml rostlinného mléka 1/2 hrnku třtinového cukru 1/2 hrnku rozpuštěného másla 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička přírodního vanilkového aroma Krém: 200 g ricotty třtinový cukr (dle chuti) 2 lžíce bílého řeckého jogurtu 200 g jahod

Postup: Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových...

 
Jahodové dortíky

Ingredience: 150 g polohrubé mouky (3/4 hrnku) půl lžičky prášku do pečiva 2 lžíce cukru + 1 vanilkový cukr 2 lžíce slunečnicového oleje 2 vejce špetka soli kůra z poloviny citronu jahody nebo jiné ovoce podle sezóny (v zimě třeba mraženou lesní směs, kompotované ovoce nebo mandarinky)

Postup: Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku...

 
Jahodové dvoubarevné pohlazení

Ingredience: Těsto: 1 hrnek (250 ml) cukru krupice 1 hrnek mléka 2 hrnky polohrubé mouky 2 vejce 1/2 hrnku (125 ml) oleje 1 sáček vanilkového cukru 1 celý prášek do pečiva 2-3 lžíce kakaa Poleva-krém: 1 litr mléka 5 lžic cukru 2 jahodové pudinky (-na pudink) 2 zakysané smetany 1 vanilkový cukr jahody (čím víc,tím lépe) cukru tolik, jak máme rádi sladké 1 želatinová poleva 100 ml vody

Postup: Cukr, mléko,...

 
Jahodové cheesecake muffiny

Ingredience: Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku cukru 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 1 vejce 1/4 hrnku řepkového oleje 3/4 hrnku plnotučného mléka 1 lžička vanilkového extraktu 2 hrnky jahod Náplň: 100 g krémového sýra (philadelphia, lučina, žervé) 1/3 hrnku cukru 2 lžíce rozkvedlaného vejce 1 lžička vanilkového extraktu Drobenka: 1/4 hrnku hladké mouky 1/4 hrnku cukru 1 lžička...

 
Jahodové chia pohárky s medem

Ingredience: 1. vrstva: 200 ml kokosového mléka 2-3 lžíce chia semínek 1 lžíce medu 2. vrstva: 250 g jahod 100 ml bílého jogurtu 100 ml zakysané smetany 2 lžíce medu Na ozdobu: snítky máty

Postup: Kokosové mléko promícháme s medem, chia semínky a necháme postát, až semínka nabobtnají a mléko zhoustne.Asi čtyři jahody odložíme stranou a zbytek jahod rozmačkáme a smícháme s jogurtem, zakysanou smetanou a...

 
Jahodové jako tiramisu

Ingredience: jahody 1-1,5 balíčku dlouhých cukrářských piškotů 375 g zakysané smetany 250 g tvarohu vanilkový cukr 2 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr rozpustná káva

Postup: Nejdříve uvaříme silnější kávu.V misce smícháme zakysanou smetanu a tvaroh, přidáme oba cukry, v případě potřeby přidáme cukru více.Do misky nebo krabičky skládáme piškoty, které jsme navlhčili kávou. Na ně poklademe rozpůlené jahody,...

 
Jahodové krémeše

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g 100% tuku 250 ml smetany Krém: 3/4 l mléka 2 jahodové pudinky 3 PL cukru 120 g másla jahody

Postup: Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Pak těsto rozválíme na dva pláty, přeneseme na plech, propícháme vidličkou a každý upečeme zvlášť (nemusíme potírat vajíčkem). V mléku s cukrem uvaříme pudink, do ještě horkého...

 
Jahodové kuličky

Ingredience: 200 g světlých Bebe sušenek 90 g másla 150 g měkkého tvarohu 1 lžíce cukru moučka 2 lžíce vaječného likéru 12 větších jahod kokos na obalení

Postup: Bebe sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme válečkem. Smícháme je s rozehřátým máslem, tvarohem, lžící cukru a vaječným likérem. Utvoříme těsto, dáme ho asi na 10 - 15 minut do chladu. Pak těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého kousku vytvoříme...

 
Jahodové ledňáky

Ingredience: 1/2 kg jahod 1 smetana 30% tvaroh 2 lžíce moučkového cukru vanilkový cukr formičky na ledňáky

Postup: Smetanu smícháme s oběma cukry a půlkou tvarohu. Asi 3/4 jahod rozmixujeme. Rozmixované jahody smícháme se smetanou. Zbytek jahod nakrájíme na kousky. Jahody přidáme do krému, kterým naplníme formičky a dáme zmrazit.

 
Jahodové míša řezy

Ingredience: Korpus: 150 g cukru 4 vejce 1/2 lžičky prášku do pečiva 120 g polohrubé mouky 2 lžíce teplé vody Krém: 1 hrnek rozmačkaných jahod 1,5 kostky másla 8 lžic cukru Poleva: 1 čokoláda na vaření máslo (nebo Hera, podle potřeby) Dále: tuk na vymazání mouka na vysypání

Postup: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme...

 
Jahodové mlsání

Ingredience: Jahody jahodová galaretka šlehačka jogurt cukr zmrzlina

Postup: Galaretku připravíme podle návodu a naplníme jí připravené skleničky. Jahody nakrájíme, část opatrně vložíme do galaretky a necháme v lednici dobře ztuhnout, nejlépe přes noc. Vyšlehanou šlehačku smícháme s jogurtem a cukrem, přidáme nakrájené jahody, promícháme a naplníme skleničky. Necháme vychladit. Před podáváním přidáme...

 
Jahodové mlsání,nejen v zimním období

Ingredience: 410 g jahodový kompot v konzervě 250 g čerstvých jahod 1 sáček jahodové Galaretky -ochucená sypká želatina z Lidlu

Postup: Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na hrubší kusy. Šťávu z jahod dáme do hlubšího hrnku přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do horké šťávy přidáme...

 
Jahodové muffins

Ingredience: 12 středně velkých jahod 150 g másla nebo rostlinného tuku 100 g cukru 1 vanilkový cukr špetku soli 3 vejce 200 g polohrubé mouky 50 g maizeny 0,5 sáčku prášku do pečiva 6 lžic mléka moučkový cukr na posypání formu na muffins

Postup: Jahody omyjeme, očistíme a necháme na sítu okapat. Tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, a špetkou soli šleháme 5 minut do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme...

 

|<   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz