Ingredience: 350 g jahod 300 ml smetany na vaření 1 pudink bez vaření Créme Olé med (podle potřeby)
Postup: Jahody opláchneme, odstraníme okvětní lístky a dáme do vhodné nádoby. Šťouchadlem na brambory je rozmačkáme, podle potřeby osladíme medem a promícháme.Do druhé hlubší nádoby nalijeme smetanu, vysypeme obsah sáčku a při nejvyšších otáčkách 3 minuty šleháme ručním elektrickým šlehačem.Na dno vhodných...
Ingredience: 1 kg jahod 250 g tučného měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 1 sáček kokosového pudinku 500 ml mléka 4 vanilkové cukry moučkový cukr 2 lžíce rumu 2 lžíce dobré jahodové marmelády vanilkové trubičky na ozdobu a nabírání
Postup: Jahody nakrájíme na malé kousky, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a přidáme marmeládu prošlehanou s rumem.Kokosový pudink, mléko a vanilkové cukry svaříme na...
Ingredience: 1 měkký tvaroh 1 zakysaná smetana 200 g jahod 1 vanilkový cukr máslo
Postup: Smícháme v míse zakysanou smetanu a tvaroh, přidáme vanilkový cukr. Ochutnáme a případně přidáme cukr.Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme jahody, chvíli osmahneme, až začnou pouštět šťávu a přidáme vanilkový cukr.Do poháru vrstvíme jahody, tvaroh, jahody, tvaroh. Dáme do chladu. Přizdobíme čokoládou a trubičkou...
Ingredience: 100 g bílé čokolády 2 lžíce mléka 250 g měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání moučkový cukr podle chuti asi 500 g jahod
Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu nalámanou na kostičky spolu s mlékem. Rozehřátou čokoládu zamícháme asi s 1 lžící cukru do tvarohu. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a také ji vmícháme do tvarohu.Jahody rozmačkáme, podle chuti dosladíme. Do pohárků...
Ingredience: 1 tvaroh 1 créme fraiche 1 vanilkový cukr cukr moučka dle chuti 100 ml vaječného likéru pár lístů máty 8 plátků želatiny jahody
Postup: V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu. Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh, créme fraiche, najemno nasekanou mátu, rozmíchaný vaječňák s želatinou a všechno důkladně...
Ingredience: Piškot: 4 vejce 1/2 hrnku vanilkového cukru (používám domácí výrobu) 1/2 hrnku oleje 1 hrnek jahod (rozmixovaných nebo rozmačkaných) 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva špetka soli (na šlehání sněhu) Náplň: 1 jahodová marmeláda 1/2 hrnku rozmixovaných jahod 1 sáček želatinových plátků (Dr. Oetker) Šlehačka: 1 šlehačka Rama Cremefine (na šlehání) 2 sáčky šlehačky v prášku (Dr....
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 1 balení mascarpone (Lidl) 2 vejce (bílky, žloutky) 250 g jahody 1 balení cukr. piškoty vanilkový cukr 1-2 lžíce Jahodové marmelády (dle chutí) amaretto
Postup: Uslehame z bilku tuhy snih, ze smetany slehacku a mascarpone s marmeladou a zloutky. To opatrne smichame vse dohromady s vanilkovym cukrem a kousky jahod, kdo bude chtit muze pridat trosku ztuhovace slehacky....
Ingredience: Korpus: 3 vejce (oddělené bílky a žloutky) 3 lžíce polohrubé mouky 3 lžíce pískového cukru na hrot nože prášku do pečiva 2-3 lžíce kakaa Náplň: 500 g čerstvých jahod 2 tvarohy 2 vanilkové cukry 1 želé ztužovač za studena Dr.Oetker Ozdoba: 1 smetana ke šlehání 1 Smetafix (ztužovač šlehačky) strouhaná čokoláda
Postup: Nejdříve si upečeme korpus. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím...
Ingredience: Piškot: 3 vejce 55 g cukru 40 g hladké mouky 25 g kukuřičného škrobu Jahodový krém: 500 g očištěných jahod 8 plátků želatiny 100 g cukru 400 ml smetany ke šlehání 100 ml horké vody Na dokončení: 100 g očištěných jahod 1 sáček dortové želatiny
Postup: Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Ušleháme sníh z bílků. Opatrně smícháme žloutky se sněhem. Mouku prosejeme a...
Ingredience: Sorbet: 150 g jahod 20 g třtinového cukru kůra z 1/2 limetky 1 lžička limetkové šťávy 70 ml vody Krém: 1 lžíce moučkového cukru 8 lístků máty 1 lžička limetkové šťávy 50 g créme fraiche 100 g smetany ke šlehání 4-5 cl bílého karibského rumu
Postup: Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou...
Ingredience: 1 hrnek simple sirupu (voda uvařená s cukrem v poměru 1:1) 2 hrnky čerstvých jahod (nakrájených na půlky a zamíchané s pár kapkami balsamikového octa) 1/2 hrnku čerstvé máty 2 lžíce citronové šťávy
Postup: 1) Vše rozmixujeme, dáme do lednice zchladit a necháme udělat ve zmrzlinovači.
Ingredience: 300 g jahod 1 mascarpone medové plátky ( koupí se v tesku ) vanilkový cukr 1 pomeranč cukr krystal 1 dcl pomerančového džusu 1,5 tabulky čokolády
Postup: Jahody očistíme , propláchneme a nakrájíme na kostky. Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme. Necháme pár minut odležet. Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr. Ve vodní lázní necháme rozpustit...
Ingredience: Korpus: 120 g hladké mouky 120 ml mléka 100 g jahodové marmelády 50 g rozpuštěného másla 50 g krupicového cukru 5 bílků 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžičku prášku do pečiva 1/4 lžičky soli šťáva z půlky citronu červené potravinářské barvivo Jahodové mléko: 50 ml mléka 50 ml smetany ke šlehání 40 ml neslazeného kondenzovaného mléka 1 lžička vanilkového extraktu podle chuti jahodová...
Ingredience: 5 vajec 120 g cukru krupice 120 g pol. mouky na špičku nože prášek do pečiva špetka soli na náplň" 400 ml bílý jogurt 2 lžíce cukru asi 200 g jahod želatina
Postup: Ušleháme tuhý sníh se solí, postupně vešleháme po jednom žloutku, zasypeme cukrem a tak opakujeme do vypotřebení, nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do peč. Nalijeme na plech,pečeme na pečícím papíru 8 min.na 180C. /Tento plát...
Ingredience: 300 g čerstvých jahod nebo malin 1 smetana ke šlehání 1 polotučný tvaroh 3 lžičky třtinového moučkového cukru (může být i klasický moučkový) agávový nebo javorový sirup (nemusí být) lístky máty na ozdobu
Postup: Jahody / maliny omyjeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku. Smetanu vyšleháme dotuha a pak zašleháme tvaroh s cukrem.Do skleniček dáme rozmačkané jahody / maliny, na to navrstvíme krém a...
Ingredience: 500 g jahod 125 g másla 125 g hrubé mouky 4 lžíce třtinového cukru 4 vejce 130 g žervé nebo lučiny 2 sáčky vanilkového cukru
Postup: Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji ( já ) zapékacích misek. Trochu upěchujeme. Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to...
Ingredience: 270 ml smetany ke šlehání (33%) 1 vanilkový pudink bez vaření 350 g jahod 2 lžíce moučkového cukru (dle sladkosti jahod) Na přízdobu: zakysaná smetana (18%) plátky jahod
Postup: Jahody odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky.Do vyšší nádoby nalijeme studenou smetanu ke šlehání. Do smetany pomalu přisypáváme obsah sáčku s pudinkem a elektrickým ručním šlehačem šleháme 3 minuty při nejvyšších...
Ingredience: 1 sáček galaretky s jahodovou příchuti čerstvé jahody (nebo jahodový kompot)
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období použijeme místo 500 ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout.Do pohárků naskládáme čerstvé jahody a zalijeme vychlazenou galaretkou.Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Skvělé chutná se šlehačkou.
Ingredience: 700 g jahod šťáva z 1/2 pomeranče 2 bílé jogurty 50 g moučkového cukru 50 ml rumu (nebo koňaku)
Postup: Jahody omyjeme a rozpůlíme, polijeme je pomerančovou šťávou a necháme chvilku vychladit.Jogurt vyšleháme s cukrem, koňakem nebo rumem a se šťávou z jahod.Jahody narovnáme do skleniček nebo do pohárků a přelijeme jogurtovým krémem.
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%) 1 sáček ztužovače šlehačky (Smetana fix – Dr. Oetker) 1-2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker) 200 g hustého bílého jogurtu 1 balíček červeného dortového želé (Dr. Oetker) + 500 ml vody 3 lžíce krupicového cukru 250 g jahod
Postup: Jahody nakrájejte na drobné kostky. Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte...
|< 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz