Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jahody s rebarborovým sněhem

Ingredience: 2-3 stvoly rebarbory 2 čerstvé bílky 1 vanilkový cukr cukr krupice -podle chuti čerstvé jahody

Postup: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Osladíme podle chuti, krátce s cukrem povaříme, necháme vystydnout a rozmixujeme. Mělo by nám vzniknout hustší pyré. Z bílků vyšleháme pevný sníh a...

 
Jahody s vanilkovým krémem

Ingredience: 4 ks smetanového krému termizovaného (80 g - např.mráček) 500 ml smetany 30% 1 kg jahod čerstvá máta na ozdobu 5 polévkových lžic cukru

Postup: Jahody omyjeme,pokrájíme na čtvrtky a vložíme do připravených sklenic nebo misek.Poté dotuha vyšleháme smetanu s cukrem.Těsně před stuhnutím přidáme smetanový krém a došleháme.Z této homty pak pomocí lžíce vytvoříme noky,kterými ozdobíme jednotlivé...

 
Jahody s želatinou

Ingredience: 500 g jahod 500 g tvarohu 125 g rozpuštěného másla 2 lžíce želatiny 1/4 l horkého mléka 100 g cukru 1 balíček dětských piškotů

Postup: V míse, nebo mixeru spolu rozmícháme tvaroh, máslo, mléko s želatinou a cukrem. Do dortové formy vsypeme piškoty, poklademe jahodami a zalijeme rozmixovanou tvarohovou směsí. Necháme v ledničce vychladit.

 
Jahody se smetanou

Ingredience: 375 g zakysané smetany 250 g měkkého tvarohu 1 vanilkový cukr jahody piškoty

Postup: Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Zakysanou smetanu a měkký tvaroh rozmícháme dohladka a podle chuti můžeme přidat i cukr.Do misky nebo většího hrnku vyskládáme na dno piškoty a na ně první vrstvu smetany s tvarohem, kterou poklademe jahodami. Vrstvy opakujeme v tomto pořadí až do vyčerpání...

 
Jahody se smetanovou lučinou

Ingredience: 400 g čerstvých jahod 250 g lučiny 20 g sypké želatiny 50 ml smetany - 33% med (podle potřeby) kůra z 1 citronu

Postup: Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky.Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a...

 
Jahody v čokoládě na velikonoční stůl

Ingredience: čerstvé jahody hořká nebo mléčná čokoláda (kvalitní) drobné zdobení špejle barevné stužky

Postup: Připravíme špejle a navážeme na ně barevné stužky. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v misce nad párou. Pozvolna mícháme do rozpuštění.Jahody umyjeme a osušíme. Každou jahodu napíchneme na připravenou špejli a namočíme do čokolády. Posypeme zdobením podle fantazie a stavíme do vyšší...

 
Jahody v sněhovém závoji

Ingredience: 1/2 balení listového těsta 1 vejce 50 g moučkového cukru 1 lžička jahodového džemu 5 jahod

Postup: Nechcelo sa mi robiť trubičky a mali sme chuť na čosi podobné, tak som stvorila toto. Upiekla som mriežku z cesta a niekoľko lístkov na dekor z bielka som ušlahala s cukrom nad parou. Sníh, do ktorého som pre farbu dala jahodový džem, nadekorovala som to na mriežku a podávala. Jedlo sa to s...

 
Jahody v želé se šlehačkou

Ingredience: 250 g jahod 4 PL moučkového cukru 1 sáček želatiny 200 ml jahodového džusu 1 šlehačka 1 ztužovač

Postup: Jahody nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem. V džusu rozmícháme želatinu, uvaříme dle návodu. Do pohárů dáme jahody, zalijeme želatinou. Dáme vychladit. Šlehačku ušleháme se ztužovačem dotuha a ozdobíme jí poháry ...

 
Jahody ve skle

Ingredience: 300 g jahod 1 lžička moučkového cukru (nebo medu) šťáva ze čtvrtky citronu lístky máty na ozdobení

Postup: Dvě třetiny jahod rozmixujeme s cukrem nebo medem a citrónovou šťávou dohladka a rovnoměrně rozdělíme do misek.Zbývající jahody nakrájíme na malé kousky a zamícháme do směsi.Před podáváním můžeme ozdobit lístky máty.

 
Jahůdkáček pro Vás všechny:-))

Ingredience: 120 g cukrářských piškotů 75 g másla 150 g jahod 1/2 litru jahodového džusu 2 jahodové pudinky 30 g moučkového cukru šlehačka ztužovač šlehačky vanilkový cukr

Postup: Piškoty umeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a vmačkáme do dortové formy. Uvaříme si pudink z džusu, pudinkových prášků a moučkového cukru. Do pudinku vmícháme na plátky nakrájené jahody a nalijeme na piškoty. Dáme do lednice...

 
Jahůdkové řezy

Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce kakaového prášku špetka prášku do pečiva Krém: 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu 1 jahodový pudinkový prášek 200 g másla 4 lžíce moučkového cukru Na posypání: 50 g čokolády

Postup: Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto...

 
Jahůdkové tiramisu

Ingredience: 2 pomazánková másla 1 zakysaná smetana 1 šlehačka na šlehání 1 vanilkový cukr moučkový cukr káva (silná,vychlazená) piškoty rum vaječný koňak nebo Baileys jahody kakao

Postup: Pomazánková másla dáme do mísy společně se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, podle chuti vaječný koňak nebo baileys. Vše zamícháme dohromady ( můžete ručně ale nejlépe šlehačem, pozor aby jste to...

 
Jak zpracovat a upéct kynuté těsto

Ingredience: Kynuté těsto, na potření vejce

Postup: Když nám těsto vykynulo na dvojnásobek původního objemu, je čas ho zpracovat a upéct (nemáme-li možnost to udělat hned, těsto jen propracujeme a necháme znovu kynout). 1) vyklopíme těsto z mísy na mírně! pomoučenou desku stolu 2) pořádně ho propracujeme, prohněteme (přetužíme ho), aby se nám s ním lépe pracovalo 3) nakrájíme ho na potřebné...

 
Jamajo

Ingredience: 200 g vyzrálých jahod (a 4 celé na dozdobení) 1 zakysaná smetana 1 vanička tvarohu 2 PL přírodního cukru pár lístků máty 1 ČL moučkového cukru 1/2 balení želatinového ztužovače limetka

Postup: Očištěné jahody nakrájíme na malé kostky, smícháme s přírodním cukrem a zakapeme limetkou. Přidáme nakrájené lístky máty. Zakysanou smetanu a tvaroh promícháme, přidáme 1 ČL moučkového cukru a 1/2 bal...

 
Jamajské muffiny

Ingredience: 2 vejce 1/2 kostky tuku /Hera/ 1,5 dcl cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 dcl mleté oříšky 1 dcl kokosu 1 lžička skořice 1 prášek do pečiva 3 lžíce rumu 1 lžíce vrchovatá kakaa 2 dcl mléka 3 dcl polohrubé mouky 1-2 banány

Postup: Vejce, cukr a tuk utřeme, nejlépe mixérem, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Banány si nakrájíme na kolečka a ty pak vložíme...

 
Janina tvarohová bábovka

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1 tvaroh 3 vejce 1 Hera máslo 1 prášek do pečiva mléko podle potřeby tuk na vymazání formy kokos na vysypání formy rozinky

Postup: Všechny přísady dobře promícháme,přidáme rozpuštěnou a vychladlou Heru. Těsto můžeme dle potřeby trochu naředit mlékem. Pečeme ve vyhřáté troubě 45 minut .

 
Janiny kokosové řezy

Ingredience: Těsto 270 g hladké mouky 180 g másla 90 g cukru 2 žloutky marmeláda Náplň: 250 g kokosu 220 g cukru 100 g 100% tuku velký panák rumu 1 celé vejce Poleva: 1 čokoláda 50 g tuku 20 g kakaa

Postup: Těsto Vše promícháme a uděláme placku na plech , propícháme trochu vidličkou a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout. Pomažeme rybízovou marmeládou, nebo jinou hodně pikantní a necháme...

 
Janiny věnečky

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g másla 500 ml vody 1 špetka soli 8 vajec Krém: 250 g másla 1 l mléka 4 vanilkové pudinky 14 lžic cukru rum dle chuti

Postup: Do hrnce dáme vodu, sůl a tuk. Směs přivedeme k varu. Odstavíme, vsypeme najednou všechnu mouku, důkladně do hladka rozmícháme, vrátíme na zdroj tepla a při mírné teplotě za stálého míchání propařujeme.Těsto vytvoří hladkou kouli, nelepí se...

 
Japonský cheesecake ze 3 surovin

Ingredience: 3 vejce (oddělené bílky a žloutky) 120 g nalámané bílé čokolády 120 g čerstvého krémového sýru typu Lučina, nejlépe v pokojové teplotě; použila jsem domácí Lučinu

Postup: Nejdříve si rozpusťte nalámanou čokoládu ve vodní lázni. Na sporák si postavte malý kastrůlek se 2-3 cm vody a dejte vařit. V bodu varu stáhněte na minimum a postavte na kastrůlek mističku s čokoládou a nechejte rozpustit....

 
Japonský tvarohový koláč bez mouky

Ingredience: 3 vejce 150 g měkkého tvarohu 150 g bílé čokolády

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Čokoládu si rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni), když trochu zchladne, vmícháme ji do tvarohu a pak přimícháme i žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tvarohové hmoty. Vzniklé těsto vlijeme do 15 cm kulaté formy vymazané tukem. Koláč pečeme 15 minut při teplotě...

 

|<   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz