Ingredience: 200 g dětských piškotů malá káva 2 lžíce amaretta (mandlový likér) 500 g mascarpone 1 smetana na šlehání lžička vanilkového aroma 3 lžíce agávového sirupu 150 g jahod 150 g malin (i v jiném poměru - používáme-li zmražené ovoce, je třeba ho nejdříve nechat povolit) kakao na posypání
Postup: Piškoty jednotlivě namočíme v kávě s amarettem a polovinou vyložíme dno misky, ve které chceme tiramisu...
Ingredience: 200 g hořké čokolády Náplň: 100 g bílé čokolády 2 hrsti nahrubo mletých ořechů 200 g jahod 2 lžíce šlehačky
Postup: Najprv si urobíme náplň : Jahody rozmixujeme. Pridáme smotanu a privedieme k varu. Povaríme 1 minútu.Pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa neroztopí. Vmiešame orechy a necháme vychladnúť.Horkú čokoládu nalámeme na kúsky a dáme do menšej misky.Necháme zovrieť vodu vo väčšom...
Ingredience: Krém: 500 g tvarohu v celofánu 3 lžíce moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru 2 lžíce limetkové štávy 500 ml smetany na šlehání 1 plechovka jahod Těsto: 150 g cukru 2 lžíce teplé vody 1/2 lžičky prášku do pečiva 4 vejce 120 g polohrubé mouky Dále: tuk na vymazání mouka na vysypání Na ozdobení: jahody bílá čokoláda
Postup: Krém: Utřeme tvaroh s cukrem,vanilkovým cukrem a štávou z...
Ingredience: 1 kostka tvarohu 1 malý bílý jogurt 2 polévkové lžíce cukru moučky 500 ml mléka 2 vanilkové pudinky 2 vanilkové cukry 120 g čerstvých jahod 100 g Be-be sušenek (nebo piškoty) Na ozdobu: šlehačka čerstvé jahody
Postup: Tvaroh smícháme s jogurtem a s moučkovým cukrem a utřeme dohladka.Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně zchládnout a pak vmícháme do tvarohové...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 1 vanilkový cukr 150 g moučkového cukru 150 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva mléko na zředění (dle potřeby) Náplň: 2 kelímky kysané smetany 1 šlehačka 1 želatinový ztužovač práškový cukr (dle chuti) 410 g jahod (v konzervě) Domácí želatina: 1 jahodový pudink 3 lžičky cukru krystal šťáva z konzervy jahod
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky....
Ingredience: 210 g mouky pol. 100 g másla 75 g cukru 1 žloutek ¼ prášku do pečiva Náplň: 500 g jahod jahodový džem Sníh: 4 bílky 90 g cukru 1 citronový cukr
Postup: Jahody opláchneme, necháme okapat a několikrát překrojíme. Cukr s bílky ušleháme v tuhý sníh.Smícháme mouku s práškem, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme, jako by jsme dělali drobenku. Vysypeme do formy vyložené pečícím...
Ingredience: 4 vejce 200 g krystalového cukru 100 ml oleje 100 ml vody 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva špetka soli Jahodová masa: 2 jahodové kompoty (plechovka 400 ml) 3 Zlaté klasy 3 lžíce krystalového cukru cca 100 ml jahodového sirupu (nebo vody, v připadě potřeby) 2 vanilkové cukry Na ozdobu: 500 ml šlehačkové smetany 1 lžíce práškového cukru (nemusí být)
Postup: Zltky vyslahame do penista s...
Ingredience: 1 velké balení dětských piškotů 350 g nízkotučný tvarohu 300 g polotučný jogurtu 30 g třtinového cukru 2 polévkové lžíce kakaa 2 střední banány čerstvé jahody, třešně nebo jakékoliv jiné ovoce 1,5 dcl rumu klidně i více
Postup: Nejdříve omyjeme a nakrájíme ovoce na kolečka.Višně jen rozpůlíme a odstraníme pecky. Dále smícháme tvarohy, jogurty a cukr a ručně nebo mixérem prošleháme. Polovinu...
Ingredience: 350 g jahod 500 g plnotučného tvarohu ve vaničce 250 ml smetany ke šlehání 33 % 7 lžic krupicového cukru 1 vanilkový cukr
Postup: Jahody svaříme s cukrem (kdo chce, může propasírovat) a necháme vychladnout.Smetanu ušleháme do tuha, pak zašleháme oba tvarohy a vanilkový cukr.Nakonec vmícháme rozvařené vychladlé jahody i se šťávou kterou při dušení pustily.Celou směs můžeme buď dát zmrazit ve...
Ingredience: Těsto: 5 vajec 1 hrnek cukru 1 hrnek hladké mouky 1 prášek do pečiva 2 lžíce oleje 2 lžíce vody 2 lžíce kakaa Náplň: 250 g tvarohu v alobalu 200 ml smetany ke šlehání 100 g mletého cukru 1 želatinový ztužovač mléko dle potřeby Dále : 2 jahodové kompoty 1 červené cukrárenské želé (na 0,5 l vody)
Postup: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Na těsto všechny suroviny smícháme dohromady, dobře...
Ingredience: 4 vejce 4 lžíce krystalového cukru 4 lžíce polohrubé mouky špetka soli Náplň: 500 g měkkého tvarohu 200 ml zakysané smetany 2-3 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu kůra z 1 citrónu 2-3 lžíce nutelly na potření 300 g jahod
Postup: Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame...
Ingredience: Těsto: 170 g hladké mouky 60 g moučkového cukru 125 g másla 1 žloutek špetka soli 1 lžička vanilkového cukru Náplň: 500 g tvarohu 100 g cukru 1 vanilkový cukr 3 žloutky 3 bílky 1/2 vanilkového pudinku rum (podle chuti) jahody Drobenka: 60 g másla 6 lžíce cukru 6 lžíce hrubé mouky
Postup: Smícháme všechny suroviny na těsto. Až ho řádně propracujeme, dáme ho odpočinout na chvilku do lednice, než...
Ingredience: Korpus: 2 vejce 60 g cukru moučka 1 lžíce oleje 2 lžíce mléka 60 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Tvarohový krém: 1 měkký tvaroh (nebo zakysaná smetana, hustý bílý jogurt) 1 šlehačka 1 sypká želatina 50 ml horké vody cukr (podle chuti) Jahodová vrstva: 500 g jahod (mražené, kompotované či čerstvé) 1 sypká želatina 50 ml horké vody cukr (podle chuti) Na dozdobení: šlehačka cukrová...
Ingredience: 250 ml smetany 50-70 ml mléka 250 g tučného tvarohu vanilkový cukr 60-70 g cukru 5-8 jahod
Postup: Všechny suroviny umixujeme dohromady, pokud máme potřebu - dokyselíme, dosladíme a dáme umíchat do zmrzlinovače. Kdo strojek nemá, dá zmrazit do mrazáku. Potom je ale potřeba každou hodinu krabičku se zmrzlinou otevřít a dobře promíchat zmrzlou hmotu se zbytkem. Tím předejdeme tvorbě ledových...
Ingredience: 1 Galaretka jahodová 1 velká zakysaná smetana + 1 želatinový ztužovač čerstvé jahody mini piškoty jahodové hobliny - čokoládové
Postup: Na dno malých pohárků (mističek) dáme nakrájené jahody a pár mini piškotů.Zalijeme Galaretkou, necháme trochu ztuhnout.Dáme vrstvu ztužené zakysané smetany, nahoru položíme půl jahody a opět nalijeme Galaretku.Posypeme čoko-jahodovými hoblinami. Vše necháme...
Ingredience: 2 hrsti jahod 200 g vanilkových sušenek 200 g mascarpone 180 g zakysané smetany 200 g smetany ke šlehání cukr moučka (podle chuti) čokoláda k servírování
Postup: V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a moučkový cukr. Vše vyšleháme do lehkého a hladkého krému, který naplníme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou.Vanilkové sušenky nadrtíme najemno a omyté jahody...
Ingredience: 250 g tvarohu 150 g bílého jogurtu 420 g jahod v plechovce 1 lžíce medu 2 lžíce kokosu
Postup: Tvaroh a med promíchám, přidám dvě třetiny jogurtu.Jahody s trochou nálevu rozmixuji (pár jich odložím na ozdobení).Na dno poháru nebo sklenice dám trochu kokosu, na kokos umixované jahody, lžičkou přidávám po částech tvaroh s jogurtem, opět trochu kokosu a znovu vrstvím.
Ingredience: 1 měkký tvaroh v kelímku 1 vanilkový pudinkový prášek 1 lžička cukru (nebo prášková stevie) 400 ml mléka 300 g ovoce
Postup: Uvaříme podle návodu vanilkový pudink, který po vychladnutí rozšleháme s měkkým tvarohem. S ovocem je pohár připravený k podávání.Dozdobíme snítkou meduňky.
Ingredience: 700-800 g jahod 1 vanilkový pudink cukr krupice dle chuti piškoty dětské nebo cukrářské Dále dle chuti: šlehačka zakysaná smetana jahody
Postup: Jahody odstopkujeme, opláchneme a dáme do hrnce, kde je šťouchadlem na brambory trochu rozmačkáme. Kdo chce, může jahody rozmixovat.Jahody v hrnci přivedeme k varu, osladíme dle vlastní chuti a vlijeme pudink, rozmíchaný v malém množství vody (50 ml...
Ingredience: Těsto : 5 vajec 150 g cukru 1,5 lžíce oleje 225 g polohrubé (nebo hladké mouky) 3/4 lžičky kypřicího prášku Dále: 1,5 vanilkového pudinku 500 ml mléka 1 lžíce cukru jahody červené želé mandle na posyp boků jahodová marmeláda tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Troubu předehřejeme na 160 °C.Bílky ušleháme se 3 lžícemi studené vody a polovinou cukru na sníh.Ze žloutků, druhé...
|< 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady