Ingredience: 2 pomazánkové másla 2 šlehačky 5 polévkových lžic cukru moučka 2 balení cukrářských piškotů ovocný nektar 250 g jahod 150 g hroznů 200 ml šlehačky Hollé červené potravinářské barvivo Máta na ozdobu
Postup: Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování. Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme - nejprve piškoty, ty potřeme...
Ingredience: 10 g želatiny 100 ml vody (na želatinu) 200 g jahod 150 g krupicového cukru 200 ml smetany ke šlehání 200 g čerstvého sýra
Postup: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Jahody nakrájíme, vložíme do kastrůlku, osladíme a rozvaříme. Kastrůlek odstavíme a přilijeme do něj želatinu a necháme ji rozpustit. Smetanu vyšleháme dotuha a zlehka ji promícháme se sýrem a s jahodami. Plníme do...
Ingredience: 500 g jahod asi 3 lžíce cukru ( podle chuti ) 500 g tvarohu z vaničky 2 smetany ke šlehání 3 plátky želatiny
Postup: Jahody rozmixujeme s cukrem, přidáme tvaroh a rozmícháme do hladka.Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do hmoty.Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku (oddělíme si na ozdobu) a naplníme poháry. Ozdobíme šlehačkou a jahodou.
Ingredience: 2 vejce 80 g hladké mouky 80 g cukru krupice 1/2 KL kypřícího prášku 2 PL horké vody (ne vařící) Jahodové želé: 125 g zralých a voňavých jahod 80 g cukr krupice 2 - 3 plátky želatiny Žloutkový krém: 3/4 l mléka 3 pudinky 15 dkg cukru 2 žloutky 1 lžíci másla dát do mléka uvařit 15 dkg másla 6 lžic rumu trochu rumu (na pokropení korpusu) zdobení
Postup: Bílky vyšleháme s polovinou cukru,...
Ingredience: TĚSTO 5 vajec 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce horké vody 2 lžíce oleje 3 lžíce kakaa 6 lžic polohrubé mouky 1/2 balíčku kypřícího prášku jahodový džem Náplň 2 zakysané smetany 2 balíčky vanilkového cukru 1 šlehačka v prášku 100 ml mléka čerstvé jahody
Postup: CESTO:Vajcia vymiešame s cukrom,pridáme vodu,kakao,olej,múku a kypraci prášok a vymiešame. Pridáme vyšľahané bielka a dáme na vymastený a...
Ingredience: Mousse: 200 g jahod 50 g moučkového cukru 3 lžíce pomerančové šťávy 2 plátky želatiny 200 g crème fraîche 100 g smetany 33% tuku Želatina: 2 plátky želatiny 100 g jahod moučkový cukr (podle chuti) Krém: 125 g mascarpone 125 g bílého jogurtu 1 lžíce Lemon curd 1 lžíce Grand Marnier moučkový cukr
Postup: Na přípravu pěny (mousse) namožíme plátky želatiny do studené vody a necháme nabobtnat....
Ingredience: jahody maliny šlehačka smetana
Postup: Jahody razmixujeme s malinami dále přidáme moučkový cukr, smetanu nebo nejlépe domácí šlehačku. Zamícháme, na vrch ozdobně dáme trochu šlehačky a pár jahod.
Ingredience: 1 Jahodový pudink Dr.Oetker 500 ml mléka 500 ml jahodový jogurt 200 g jahod 1 červené dortové želé cukr krupice – podle chuti šlehačka
Postup: Jahodový pudink uvaříme podle návodu na obalu. Za častého míchání ho necháme zchladnout. Mezitím si na dno pohárků rozdělíme jahodový jogurt. Opatrně na něho vlijeme pudink a necháme vychladnout. Na ztuhlý pudink rozložíme překrojené jahody, které...
Ingredience: Krém: 250 g měkkého tvarohu 200 ml smetany ke šlehání 33% 1 vanilkový cukr cukr krupice dle chuti citronová kůra na špičku lžičky lžička citronové šťávy cca 500 g očištěných jahod Dále dle chuti: dětské piškoty cukrářské piškoty oplatky dle chuti bílá čokoláda nebo čokoládová poleva
Postup: Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové...
Ingredience: 800 g jahod šťáva z 1/2 citronu 40 g moučkového cukru 2 plátky želatiny Marcipánový krém: 350 ml mléka 100 g marcipánu 50 g moučkového cukru 1 vanilkový lusk 2 plátky želatiny 250 ml smetany na šlehání Na dokončení: jahody
Postup: Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Očištěné jahody rozmixujeme společně s cukrem a citronovou šťávou a rozdělíme na dvě části. Menší množství uložíme do lednice k...
Ingredience: 350 g jahod 300 ml smetany na vaření 1 pudink bez vaření Créme Olé med (podle potřeby)
Postup: Jahody opláchneme, odstraníme okvětní lístky a dáme do vhodné nádoby. Šťouchadlem na brambory je rozmačkáme, podle potřeby osladíme medem a promícháme.Do druhé hlubší nádoby nalijeme smetanu, vysypeme obsah sáčku a při nejvyšších otáčkách 3 minuty šleháme ručním elektrickým šlehačem.Na dno vhodných...
Ingredience: 1 kg jahod 250 g tučného měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 1 sáček kokosového pudinku 500 ml mléka 4 vanilkové cukry moučkový cukr 2 lžíce rumu 2 lžíce dobré jahodové marmelády vanilkové trubičky na ozdobu a nabírání
Postup: Jahody nakrájíme na malé kousky, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a přidáme marmeládu prošlehanou s rumem.Kokosový pudink, mléko a vanilkové cukry svaříme na...
Ingredience: 1 měkký tvaroh 1 zakysaná smetana 200 g jahod 1 vanilkový cukr máslo
Postup: Smícháme v míse zakysanou smetanu a tvaroh, přidáme vanilkový cukr. Ochutnáme a případně přidáme cukr.Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme jahody, chvíli osmahneme, až začnou pouštět šťávu a přidáme vanilkový cukr.Do poháru vrstvíme jahody, tvaroh, jahody, tvaroh. Dáme do chladu. Přizdobíme čokoládou a trubičkou...
Ingredience: 100 g bílé čokolády 2 lžíce mléka 250 g měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání moučkový cukr podle chuti asi 500 g jahod
Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu nalámanou na kostičky spolu s mlékem. Rozehřátou čokoládu zamícháme asi s 1 lžící cukru do tvarohu. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a také ji vmícháme do tvarohu.Jahody rozmačkáme, podle chuti dosladíme. Do pohárků...
Ingredience: 1 tvaroh 1 créme fraiche 1 vanilkový cukr cukr moučka dle chuti 100 ml vaječného likéru pár lístů máty 8 plátků želatiny jahody
Postup: V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu. Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh, créme fraiche, najemno nasekanou mátu, rozmíchaný vaječňák s želatinou a všechno důkladně...
Ingredience: Piškot: 4 vejce 1/2 hrnku vanilkového cukru (používám domácí výrobu) 1/2 hrnku oleje 1 hrnek jahod (rozmixovaných nebo rozmačkaných) 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva špetka soli (na šlehání sněhu) Náplň: 1 jahodová marmeláda 1/2 hrnku rozmixovaných jahod 1 sáček želatinových plátků (Dr. Oetker) Šlehačka: 1 šlehačka Rama Cremefine (na šlehání) 2 sáčky šlehačky v prášku (Dr....
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 1 balení mascarpone (Lidl) 2 vejce (bílky, žloutky) 250 g jahody 1 balení cukr. piškoty vanilkový cukr 1-2 lžíce Jahodové marmelády (dle chutí) amaretto
Postup: Uslehame z bilku tuhy snih, ze smetany slehacku a mascarpone s marmeladou a zloutky. To opatrne smichame vse dohromady s vanilkovym cukrem a kousky jahod, kdo bude chtit muze pridat trosku ztuhovace slehacky....
Ingredience: Korpus: 3 vejce (oddělené bílky a žloutky) 3 lžíce polohrubé mouky 3 lžíce pískového cukru na hrot nože prášku do pečiva 2-3 lžíce kakaa Náplň: 500 g čerstvých jahod 2 tvarohy 2 vanilkové cukry 1 želé ztužovač za studena Dr.Oetker Ozdoba: 1 smetana ke šlehání 1 Smetafix (ztužovač šlehačky) strouhaná čokoláda
Postup: Nejdříve si upečeme korpus. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím...
Ingredience: Piškot: 3 vejce 55 g cukru 40 g hladké mouky 25 g kukuřičného škrobu Jahodový krém: 500 g očištěných jahod 8 plátků želatiny 100 g cukru 400 ml smetany ke šlehání 100 ml horké vody Na dokončení: 100 g očištěných jahod 1 sáček dortové želatiny
Postup: Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Ušleháme sníh z bílků. Opatrně smícháme žloutky se sněhem. Mouku prosejeme a...
Ingredience: Sorbet: 150 g jahod 20 g třtinového cukru kůra z 1/2 limetky 1 lžička limetkové šťávy 70 ml vody Krém: 1 lžíce moučkového cukru 8 lístků máty 1 lžička limetkové šťávy 50 g créme fraiche 100 g smetany ke šlehání 4-5 cl bílého karibského rumu
Postup: Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou...
|< 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady