Ingredience: 1 hrnek simple sirupu (voda uvařená s cukrem v poměru 1:1) 2 hrnky čerstvých jahod (nakrájených na půlky a zamíchané s pár kapkami balsamikového octa) 1/2 hrnku čerstvé máty 2 lžíce citronové šťávy
Postup: 1) Vše rozmixujeme, dáme do lednice zchladit a necháme udělat ve zmrzlinovači.
Ingredience: 300 g jahod 1 mascarpone medové plátky ( koupí se v tesku ) vanilkový cukr 1 pomeranč cukr krystal 1 dcl pomerančového džusu 1,5 tabulky čokolády
Postup: Jahody očistíme , propláchneme a nakrájíme na kostky. Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme. Necháme pár minut odležet. Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr. Ve vodní lázní necháme rozpustit...
Ingredience: Korpus: 120 g hladké mouky 120 ml mléka 100 g jahodové marmelády 50 g rozpuštěného másla 50 g krupicového cukru 5 bílků 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžičku prášku do pečiva 1/4 lžičky soli šťáva z půlky citronu červené potravinářské barvivo Jahodové mléko: 50 ml mléka 50 ml smetany ke šlehání 40 ml neslazeného kondenzovaného mléka 1 lžička vanilkového extraktu podle chuti jahodová...
Ingredience: 5 vajec 120 g cukru krupice 120 g pol. mouky na špičku nože prášek do pečiva špetka soli na náplň" 400 ml bílý jogurt 2 lžíce cukru asi 200 g jahod želatina
Postup: Ušleháme tuhý sníh se solí, postupně vešleháme po jednom žloutku, zasypeme cukrem a tak opakujeme do vypotřebení, nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do peč. Nalijeme na plech,pečeme na pečícím papíru 8 min.na 180C. /Tento plát...
Ingredience: 300 g čerstvých jahod nebo malin 1 smetana ke šlehání 1 polotučný tvaroh 3 lžičky třtinového moučkového cukru (může být i klasický moučkový) agávový nebo javorový sirup (nemusí být) lístky máty na ozdobu
Postup: Jahody / maliny omyjeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku. Smetanu vyšleháme dotuha a pak zašleháme tvaroh s cukrem.Do skleniček dáme rozmačkané jahody / maliny, na to navrstvíme krém a...
Ingredience: jahody 1 lžíce medu čtyřbarevný pepř nebo černý pepř kousek másla mletá skořice pistácie neslané a nepražené vanilková zmrzlina
Postup: Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme nasekané pistácie, které osmahneme, zaprášíme je mletou skořicí, přidáme med a po jeho rozehřátí nasypeme pokrájené jahody a promícháme s omáčkou. Pak dáme pepř, kterým nemusíme šetřit-minimálně 10x zatočíme mlýnkem nad...
Ingredience: 500 g jahod 125 g másla 125 g hrubé mouky 4 lžíce třtinového cukru 4 vejce 130 g žervé nebo lučiny 2 sáčky vanilkového cukru
Postup: Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji ( já ) zapékacích misek. Trochu upěchujeme. Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to...
Ingredience: 270 ml smetany ke šlehání (33%) 1 vanilkový pudink bez vaření 350 g jahod 2 lžíce moučkového cukru (dle sladkosti jahod) Na přízdobu: zakysaná smetana (18%) plátky jahod
Postup: Jahody odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky.Do vyšší nádoby nalijeme studenou smetanu ke šlehání. Do smetany pomalu přisypáváme obsah sáčku s pudinkem a elektrickým ručním šlehačem šleháme 3 minuty při nejvyšších...
Ingredience: 1 sáček galaretky s jahodovou příchuti čerstvé jahody (nebo jahodový kompot)
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období použijeme místo 500 ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout.Do pohárků naskládáme čerstvé jahody a zalijeme vychlazenou galaretkou.Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Skvělé chutná se šlehačkou.
Ingredience: 700 g jahod šťáva z 1/2 pomeranče 2 bílé jogurty 50 g moučkového cukru 50 ml rumu (nebo koňaku)
Postup: Jahody omyjeme a rozpůlíme, polijeme je pomerančovou šťávou a necháme chvilku vychladit.Jogurt vyšleháme s cukrem, koňakem nebo rumem a se šťávou z jahod.Jahody narovnáme do skleniček nebo do pohárků a přelijeme jogurtovým krémem.
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%) 1 sáček ztužovače šlehačky (Smetana fix – Dr. Oetker) 1-2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker) 200 g hustého bílého jogurtu 1 balíček červeného dortového želé (Dr. Oetker) + 500 ml vody 3 lžíce krupicového cukru 250 g jahod
Postup: Jahody nakrájejte na drobné kostky. Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte...
Ingredience: 2-3 stvoly rebarbory 2 čerstvé bílky 1 vanilkový cukr cukr krupice -podle chuti čerstvé jahody
Postup: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Osladíme podle chuti, krátce s cukrem povaříme, necháme vystydnout a rozmixujeme. Mělo by nám vzniknout hustší pyré. Z bílků vyšleháme pevný sníh a...
Ingredience: 4 ks smetanového krému termizovaného (80 g - např.mráček) 500 ml smetany 30% 1 kg jahod čerstvá máta na ozdobu 5 polévkových lžic cukru
Postup: Jahody omyjeme,pokrájíme na čtvrtky a vložíme do připravených sklenic nebo misek.Poté dotuha vyšleháme smetanu s cukrem.Těsně před stuhnutím přidáme smetanový krém a došleháme.Z této homty pak pomocí lžíce vytvoříme noky,kterými ozdobíme jednotlivé...
Ingredience: 500 g jahod 500 g tvarohu 125 g rozpuštěného másla 2 lžíce želatiny 1/4 l horkého mléka 100 g cukru 1 balíček dětských piškotů
Postup: V míse, nebo mixeru spolu rozmícháme tvaroh, máslo, mléko s želatinou a cukrem. Do dortové formy vsypeme piškoty, poklademe jahodami a zalijeme rozmixovanou tvarohovou směsí. Necháme v ledničce vychladit.
Ingredience: 375 g zakysané smetany 250 g měkkého tvarohu 1 vanilkový cukr jahody piškoty
Postup: Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Zakysanou smetanu a měkký tvaroh rozmícháme dohladka a podle chuti můžeme přidat i cukr.Do misky nebo většího hrnku vyskládáme na dno piškoty a na ně první vrstvu smetany s tvarohem, kterou poklademe jahodami. Vrstvy opakujeme v tomto pořadí až do vyčerpání...
Ingredience: 400 g čerstvých jahod 250 g lučiny 20 g sypké želatiny 50 ml smetany - 33% med (podle potřeby) kůra z 1 citronu
Postup: Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky.Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a...
Ingredience: čerstvé jahody hořká nebo mléčná čokoláda (kvalitní) drobné zdobení špejle barevné stužky
Postup: Připravíme špejle a navážeme na ně barevné stužky. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v misce nad párou. Pozvolna mícháme do rozpuštění.Jahody umyjeme a osušíme. Každou jahodu napíchneme na připravenou špejli a namočíme do čokolády. Posypeme zdobením podle fantazie a stavíme do vyšší...
Ingredience: 1/2 balení listového těsta 1 vejce 50 g moučkového cukru 1 lžička jahodového džemu 5 jahod
Postup: Nechcelo sa mi robiť trubičky a mali sme chuť na čosi podobné, tak som stvorila toto. Upiekla som mriežku z cesta a niekoľko lístkov na dekor z bielka som ušlahala s cukrom nad parou. Sníh, do ktorého som pre farbu dala jahodový džem, nadekorovala som to na mriežku a podávala. Jedlo sa to s...
Ingredience: 250 g jahod 4 PL moučkového cukru 1 sáček želatiny 200 ml jahodového džusu 1 šlehačka 1 ztužovač
Postup: Jahody nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem. V džusu rozmícháme želatinu, uvaříme dle návodu. Do pohárů dáme jahody, zalijeme želatinou. Dáme vychladit. Šlehačku ušleháme se ztužovačem dotuha a ozdobíme jí poháry ...
Ingredience: 300 g jahod 1 lžička moučkového cukru (nebo medu) šťáva ze čtvrtky citronu lístky máty na ozdobení
Postup: Dvě třetiny jahod rozmixujeme s cukrem nebo medem a citrónovou šťávou dohladka a rovnoměrně rozdělíme do misek.Zbývající jahody nakrájíme na malé kousky a zamícháme do směsi.Před podáváním můžeme ozdobit lístky máty.
|< 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady