Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 30 g droždí 60 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 200 ml mléka 1 špetka soli kůra z 1 citronu 2 žloutky 80 g tuku (např. 40 g másla a 40 g sádla) 20 ml rumu (malý panák) Drobenka: 125 g hrubé mouky 120 g moučkového cukru 80 g másla Borůvky: 1 kg očištěných a okapaných borůvek 100 g medu
Postup: Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku a...
Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 60 g krupicového cukru 200 ml mléka 80 g másla 2 žloutky 7 g sušeného droždí nebo 30 g čerstvého 1 špetka soli 1 špetka nastrouhané citronové kůry 1 špetka zázvoru Drobenka: 7 lžic hrubé mouky 3 lžíce másla 5 lžic moučkového cukru 1 lžíce skořice libovolné ovoce - čím více tím lépe vanilkový cukr
Postup: Do pekárny dáme suroviny takto: vlažné...
Ingredience: Na marinování: 1 kg hrubě nasekaných ořechů 1 kg rozinek sultánek 1 kg sušených fíků nakrájených na malé kousky 150 g cukru 2 citrony 2 pomeranče 2 lžičky anýzu 2 lžičky kmínu 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky mletého hřebíčku 500 ml svařeného vína 1 špetka soli Na chlebové těsto: 150 g pšeničné hladké mouky 100 g žitné mouky 25 g suchého droždí 1 lžíce oleje 1 špetka soli Dále na...
Ingredience: 6 vajec, kolik váží vejce, tolik cukru a polohrubé mouky 2-3 lžíce horké vody na piškot Na krém potřebujeme: 1 a 1/2 másla vanilkový cukr 20 dkg moučkového cukru 1/12 vanilkového pudinku 1/2 litru mléka rum marcipánové ovoce
Postup: Vejce,cukr,horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme.Uvaříme pudink,necháme vychladnout,máslo a cukr třeme ,potomsešleháme...
Ingredience: 250 g másla 100 g mléka 300 g cukru krupice 3 lžíce medu 3 vejce 400 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody Náplň: 250 g másla 1 Salko 2 zakysané smetany trochu cukru ořechy
Postup: V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty vešleháme vejce a mouku se sodou. Toto...
Ingredience: řecký jogurt banán dýňová semínka Karamelizovaná jablka: 1 jablko skořice agávový sirup (nebo jakýkoliv) kokosový olej
Postup: Jablko nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme, zaprášíme skořicí a přidáme trochu sirupu.Jablko opékáme do té doby, než začne karamelizovat.Podáváme s jogurtem, banánem, přizdobíme semínky.
Ingredience: 200 g jogurtu 1 jablko 2 lžičky medu 3 lžíce sekaných ořechů
Postup: Jablko zbavíme jaderníka a nakrájame na tenké plátky. Na panvičku dáme med, necháme ho jemne prehriať, pridáme jablká, orechy a restujeme, kým jablká med nevsiaknu. Potom do nich vmiešame škoricu.Do misky dáme jogurt a naň uložíme jablká.
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 150 ml oleje 250 ml bílého jogurtu + 1 lžíce navíc 4 vejce 2 lžíce kakaa
Postup: Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vymažeme a vysypeme.V míse vyšleháme vajíčka s vanilkovým a krupicovým cukrem a olejem. Do druhé mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Za stálého šlehání pomalu přidáváme po...
Ingredience: 1/2 l polohrubé mouky 1/4 l cukru 4 vejce 1/2 l bílého jogurtu 100 ml oleje 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr mléko (dle potřeby) Dále: tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Zapneme troubu na 170 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme jogurt a olej a zamícháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto musí být...
Ingredience: 2 řecké jogurty 1 máslo 330 g krupicového cukru 6 vajec 400 g hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva citronová kůra strouhaná
Postup: Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Pak ve větší míse vyšleháme máslo s cukrem, přidáme žloutky, kůru, jogurty a nakonec mouku s práškem. Bílky vyšleháme do tuha a vmícháme do základu. Formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme asi 45 minut na...
Ingredience: 200 g hladké mouky 150-200 g cukru krupice (podle chuti) 3 vejce 1 vanilkový cukr 200 g bílého jogurtu 1 prášek do pečiva 100 ml oleje kůra z 1 citronu moučkový cukr na posypání Na vymazání a vysypání formy: tuk hrubá mouka
Postup: Příprava je velmi jednoduchá. Všechny suroviny vložíme do hlubší misky a důkladně rozšleháme - nejlépe elektrickým šlehačem s metlami.Těsto nalijeme do dobře vymazané...
Ingredience: 4 vejce 150 g moučkového cukru 1 čokoládový jogurt 1 dl oleje 3,2 dl hladké mouky 0,8 balíčku prášku do pečiva Volitelně lze přidat: na kousky nasekaná čokoláda nasekané vlašské ořechy Dále: tuk na vymazání formy polohrubá mouka na vysypání
Postup: Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Můžeme podle starých rad postupovat i tak, že formu vymažeme tukem, pak ji...
Ingredience: 250 g hladké mouky 200 g cukru krupice (dala jsem 150 g) 100 ml oleje 150 g bílého jogurtu (zvolila jsem řecký) 5 vajec 1 vanilkový cukr 1/2 balíčku prášku do pečiva kůra z jednoho citronu citronové aroma
Postup: V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do světlé pěny. Poté postupně přidáváme jogurt, olej a mouku s práškem do pečiva.Nakonec zlehka vařečkou vmícháme vyšlehaný tuhý sníh...
Ingredience: Bábovka: 1 šálek celozrnné pšeničné mouky 2/3 šálku polohrubé mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky sody 1/4 lžičky soli 1/2 šálku másla 150 g bílého jogurtu 1/2 šálku mléka 1 vanilkový bio cukr 3/4 šálku třtinového cukru 3 velká vejce Poleva: 1/2 šálku třtinového cukru 4 lžíce mléka 1 lžíce medu 1 lžíce másla
Postup: Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. V jedné míse smícháme mouku,...
Ingredience: 125 g másla 100 g cukru 15 g domácího vanilkového cukru 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 210 g 10% řeckého jogurtu 225 g hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva špetka soli povidla (asi 10 lžiček) hořká čokoláda + máslo plátky mandlí na ozdobu
Postup: Ručním šlehačem vyšleháme máslo s oběma cukry do světlé pěny, jeden po druhém zašleháme žloutky a nakonec jogurt. Po částech...
Ingredience: 3 vejce 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 150 g bílého jogurtu 1 malinový pudink 100 ml oleje 1 lžíce citronové šťávy tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Troubu předehřejeme na 160 °C.Nejdříve připravíme formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Do mísy rozklepneme vejce, přidáme krupicový i vanilkový cukr, mouku...
Ingredience: 4 vejce 200 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 150 ml bílého jogurtu 100 ml oleje 250 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 150 g červeného rybízu Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání trocha moučkového cukru na povrch
Postup: Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přimícháme jogurt, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme opatrně do těsta i s...
Ingredience: 280 g hladké mouky 150 g cukru 1 kypřicí prášek do pečiva 2 vejce 120 ml oleje 150 ml mléka 1,5 lžičky skořice 1 vanilkový cukr 280 g řeckého jogurtu 50 g rozinek Dále: tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozpálíme na 180 °C.Vejce spolu s cukry vyšleháme do pěny. Přilijeme olej, mléko a promícháme.Přisypeme mouku...
Ingredience: 2 kelímky bílého jogurtu 1/2 kelímku oleje 1/2 kelímku cukru 3 kelímky polohrubé mouky 1 kelímek mléka malá lžička sody malá lžička ořechů 1 lžíce kakaa
Postup: V míse smícháme nejdříve tekuté suroviny - mléko, olej, jogurt.Poté přidáme sypké - cukr, mouku, sodu, ořechy a kakao.Vše pořádně metličkou promícháme.Připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou mouku....
Ingredience: 4 vejce 2 lžíce cukru 250 g bílého jogurtu 250 g krémového tvarohu 1 vanilkový lusk 1 lžíce kukuřičného škrobu 250 g borůvek (i mražené) máslo na vymazání formy piškoty na vysypání formy
Postup: Troubu předehřejeme na 160 °C. Dortovou formu zlehka vytřeme máslem a vysypeme piškotovými drobky.Vejce vyklepneme do misky, přisypeme cukr, přidáme jogurt a tvaroh a vyšleháme dohladka. Vanilkový...
|< 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz