Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jezuitky

Ingredience: 1 listové těsto strouhané mandle 1 vajíčko na potření spojů Náplň: 34 g mandlové moučky 34 g krystalového cukru 34 g pravého másla 1 vejce Créme patissière: 10 cl polotučného mléka 14 g krystalového cukru 12 g hladké mouky 1 žloutek

Postup: Maslo si vymiešame na pomádu. Do masla pridáme cukor a poriadne vmiešame. Keď sa cukor poriadne vstrebal, pridáme mandľovú múčku....

 
Ježci

Ingredience: Těsto: 30 dkg práškového cukru 2 vejce 5 dkg másla 1 prášek do pečiva 2 dcl mléka 30 dkg hladké mouky Náplň: 2 dcl mléka 20 dkg másla 2 lžíce kakaa 20 dkg krystalového cukru 1 vanilkový cukr

Postup: Těsto : Cukr, žloutky a máslo vymícháme, přidat mléko a vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Dáme upéct na vymaštěný a hrubou moukou posypaný plech. Náplň : Zamícháme spolu, dáme...

 
Ježci - povidlové buchty

Ingredience: 150 ml mléka 70 ml oleje 1 vejce 350 g polohrubé mouky 35 g cukru sůl 1,5 kl sušených kvasnic povidla olej na potření rozinky jako oči

Postup: Všechno dáme do misky, mléko teplé a vymícháme těsto. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou kynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama. Rozdělíme na osum stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhneme, pomocí dvou lžiček...

 
Ježci plnění ořechy

Ingredience: 1 listové těsto 2 vejce Nádivka: 200 g vlašských ořechů 100 g práškového cukru 1 dl horkého mléka

Postup: Cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré naplníme orechovou plnkou, zatočíme do valčeka, na konci urobime noštek, a oči vpichneme hřebíčky natrieme vajíčkom a ostne nastriháme núškama.. V predošlom recepte sa nezobrazilo foto, tak som to zopakovala pod trošku iným menom ha,ha,

 
Jidáše

Ingredience: 42 g čerstvého droždí 250 ml mléka (dle potřeby) 50 g cukru 2 žloutky 70 g másla (nebo Hery) 500 g polohrubé mouky 1 špetka soli Dále: 1 vejce na potření med

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z droždí, mléka a 2 lžiček cukru zaděláme kvásek.Cukr, tuk a žloutky utřeme do světlé pěny a osolíme. Přidáme mouku a vykynutý kvásek. Zpracujeme v tužší těsto,...

 
Jidáše - drobenkové

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička strouhané citronové kůry 1 špetka soli 30 g čerstvého droždí 120 g rozpuštěného másla 280 ml mléka 2 lžíce rumu 1 hrst rozinek (namočených v rumu) Drobenka: 100 g polohrubé mouky 50 g změklého másla 1 vanilkový cukr 40 g moučkového cukru mandle (nebo ořechy nasekané) Dále: 1 vejce na potření

Postup: Mouku v míse smícháme...

 
Jidáše - medové

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 100 g medu 1 vanilkový cukr 30 g čerstvého droždí 1 žloutek 250 ml vlažného mléka 1 špetka soli 120 g rozpuštěného másla (nebo sádla) 2 lžíce rumu citronová kůra (čerstvě nastrouhaná) 1 hrst rozinek 1 bílek na potření rum (na namočení rozinek)

Postup: Rozinky předem namočíme v rumu. Obě mouky smícháme v míse se solí a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme...

 
Jidáše - sádlové

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 120 g rozpuštěného sádla 260 ml vlažného mléka (podle potřeby) 2 lžíce rumu 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry (čerstvě nastrouhané) 1 špetka soli 30 g čerstvého droždí 1 hrst rozinek nasekané mandle (nebo ořechy dle chuti) Na potření po upečení: rozpuštěné máslo rum

Postup: Rozinky namočíme do rumu.Mouky smícháme v míse s...

 
Jidáše bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 400 g bezlepkové mouky (například Doves Farm bílá bez lepku) 1 lžička xanthanu (nebo guaru) 75 g cukru 60 g oleje 250-280 ml vlažné vody 3 vrchovaté lžíce instantního sojového nápoje Zajíc 2 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy citronová kůra 1,5 lžičky sušeného droždí tekutý med (na potření)

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem.Instantní nápoj Zajíc rozpustíme ve vlažné vodě, přidáme lžíci...

 
Jidáše podle babičky

Ingredience: 500 g hladké mouky 50 g cukru krupice 1 lžička strouhané citronové kůry na špičku nože soli 2 vejce 2 lžíce vlažného medu 1 vanilkový cukr 50 g sádla rozinky (nebo brusinky) mléko (podle potřeby) Kvásek: mléko 1 lžíce hrubé mouky 1 lžíce cukru 1/2 kostky čerstvého droždí Na potření: rozšlehané vejce trochu rumu Na potření: 1 lžíce vlažného medu

Postup: Nejdříve založíme kvásek. Ve vlažném mléce...

 
Jidáše velikonoční

Ingredience: 60 g krupicového cukru 500 g hladké mouky 300 ml smetany na vaření 12 % 40 g droždí 2 žloutky 150 g změklého másla kůru z 1 citronu 2 lžičky citronové šťávy 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 1 vejce na potření med na pokapání

Postup: Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravíme kvásek.Zhruba po 15 minutách ho smícháme se zbytkem cukru a mouky, žloutky, měkkým máslem, citronovou...

 
Jidáše z bramborového těsta

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 200 g vařených brambor 1 lžička strouhané citronové kůry 30 g čerstvého droždí 150 ml vlažného mléka 2 lžíce rumu 1 špetka soli 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 žloutek 100 g másla 1 hrst rozinek (namočených v rumu) Dále: bílek na potření moučkový cukr (nebo skořicový) mandle (nebo ořechy) máslo rum

Postup: Uvařené brambory oloupeme a...

 
Jidáše, jidášky…

Ingredience: 300 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 150 g vody (nebo 170 g mléka) 100 g povoleného másla 2 žloutky 70 g cukru 1-2 lžičky citronové kůry 1 špetka soli 30 g čerstvého droždí rozinky Na potření: 1 vejce med

Postup: Do části vlažné vody (mléka) přidáme trochu cukru, 2-3 lžíce mouky a droždí z přichystaných surovin. Zamícháme a asi 20 minut necháme vzejít kvásek.Ke kvásku přidáme zbytek všech...

 
Jidášky

Ingredience: 42 g droždí 2 lžíce moučkového cukru 500 g polohrubé mouky 2 žloutky 100 g másla 100 g medu 250 ml mléka 1 špetka soli

Postup: Nejprve připravíme z droždí, cukru, trochy mouky a trochy vlažného mléka kvásek.Mezitím co kyne kvásek, utřeme v míse máslo, žloutky a med. K utřenému máslu přidáme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko, špetku soli, prosátou mouku a zaděláme hladké těsto.Hotové těsto...

 
Jidášky - hrnkový recept

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku mléka 6 lžic pískového cukru 125 g másla (nebo hery) 42 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného) 1 žloutek 8 g vanilkového cukru 2 lžičky strouhané citronové kůry 3 lžíce citronové šťávy 2 lžíce medu 1 špetka muškátového oříšku 1 špetka soli rozinky dle chuti Dále: 1 vejce plátky loupaných mandlí

Postup: Nejprve necháme vzejít kvásek - smícháme vlažné mléko,...

 
Jidášky s rozinkami

Ingredience: 200 ml vlažného mléka 30 g čerstvého droždí 100 g cukru moučka 2 lžíce hrubé mouky 100 g tuku na pečení 2 žloutky 300 g hladké mouky 1 špetka soli 1 balíček vanilkového cukru strouhaná kůra z 1 biocitronu 1 lžíce rozinek 1 vejce na potření

Postup: Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, hrubou mouku a necháme vzejít kvásek, zhruba 10-15 minut.Tuk se zbylým cukrem a žloutky utřeme v...

 
Jidášky sypané mákem

Ingredience: Těsto: 1/2 kg polohrubé mouky 1 špetka soli 4 lžíce cukru citronová kůra 21 g čerstvého droždí (1/2 kostky) 1/4 l vlahého mléka 2 žloutky 125 g másla Dále: 1 vejce na potření mák na posypání

Postup: Z části vlahého mléka, trochy cukru a droždí umícháme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít, zhruba 10-15 minut.Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě. Mouku prosejeme a promícháme se solí a...

 
Jidášky z majonézy

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli 50 g cukru 1 lžička vanilkového cukru 42 g droždí 1 vejce 200 ml majonézy 200 ml vlažného mléka Na potření: 1 vejce mák K podávání: med

Postup: V míse smícháme mouky a sůl, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.Do mísy přidáme celé vejce, majonézu a...

 
Jidášovy provazy

Ingredience: 50 dkg hladké mouky 15 dkg cukru moučky 1/2 balíčku prášku do pečiva sůl 3 lžíce zakysané smetany 3 celá vejce 15 dkg másla (Hery ...) - rozpustit 3 lžíce rumu 1 čajová lžička mleté skořice

Postup: Vypracovat těsto, zabalit do fólie a nechat 30 min. odpočinout v lednici. Pak vyválet slabé "proužky", uplést provazy a smažit v oleji. Teplé obalit ve skořicovém cukru (nemusí být).

 
Jihočeské kynuté koláče

Ingredience: 800 g hladké mouky 30 g droždí (3/4 kostky) špetka soli 100 g cukru krupice 500 ml mléka (vlažného) 25 g sádla 25 g másla 3 žloutky 50 ml sodovky (minerálky) Na potření: 1 žloutek 1 lžíce oleje 1 lžíce mléka

Postup: Smícháním 450 g mouky, droždí, soli, cukru a teplého mléka připravíme řidší zákvas, který necháme cca 15 minut vzejít.Poté přidáme žloutky, minerálku a zbytek mouky, nakonec...

 

|<   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz