Ingredience: 300 g polohrubé mouky 220 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek 2 celá vejce 60 ml oleje 100 ml mléka 100 ml mandarinkové šťávy z kompotu 2 lžíce kakaa
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme metlou. Těsto vlijeme do menšího pekáčku s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 40 minut, podle typu trouby. Vychladlou buchtu nakrájíme a...
Ingredience: 200 g uvařené červené řepy 50 g ovesných vloček 150 ml mléka 2 lžíce kakaa 40 g třtinového cukru 100 g bílého jogurtu 100 g medu 120 g hladké celozrnné pšeničné mouky 60 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody 50 ml oleje 1 vejce 1 lžička skořice
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček (cca 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme) Mléko nalijeme do kastrolu a lehce...
Ingredience: Těsto: 3 hrnky polohrubé mouky 1,5 lžičky jedlé sody 3 lžíce tmavého kakaa 1 hrnek cukru 3/4 hrnku oleje 2 vejce 2 hrnky podmáslí Krém: 1 smetana ke šlehání 1 ztužovač šlehačky moučkový cukr (na dochucení)
Postup: Smícháme všechny suché suroviny a přidáme tekuté. Pořádně promícháme ručním šlehačem. Když by bylo těsto moc husté, přidáme ještě podmáslí.Vylejeme na vymazaný a vysypaný...
Ingredience: Roláda: 150 g polohrubé mouky 4 větší vajíčka 120 g pískového cukru 2 lžíce kakaa mléčná poleva (nebo čokoládová poleva) čerstvé jahody Krém: 1 jahodový kompot 200 g másla 1 vanilkový pudinkový prášek 4 lžíce moučkového cukru
Postup: Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané...
Ingredience: 50 g kulatozrnné rýže 200 ml plnotučného mléka + 2 lžíce pro lepší rozmixování kokosu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžíce kakaa dužina z jednoho mladého kokosu špetka soli brusinková marmeláda nepražené kakaové boby na ozdobu
Postup: Rýži zalijte mlékem, přidejte lžíci moučkového cukru a špetku soli a uvařte - dokud se mléko do rýže nevsaje a nevytvoří kaši. Do ještě teplé vmíchejte kakao a odložte...
Ingredience: 5 vajec 5 lžic cukru 3 lžíce studené vody špetka soli 1 pudink v prášku Hořká čokoláda Dr. Oetker 2 lžíce hladké mouky 1 pudink v prášku Créme Olé vanilka Dr. Oetker 200 g zakysané smetany 16% 1 lžíce moučkového cukru 1 poleva tmavá Dr. Oetker 100 ml plnotučného mléka
Postup: Z bílků, špetky soli a vody vyšleháme sníh. Poté zašleháváme cukr, žloutky a mouku promíchanou s pudinkovým práškem....
Ingredience: 80 g hladké mouky 1 vejce 1 lžíce kakaa 140 ml mléka 2 lžíce práškového cukru 80 ml smetany na šlehání 3 plátky želatiny 1 vanilkový cukr 1/2 čajové lžičky přášku do pečiva 200 g Mascarpone maliny
Postup: Rozslehame vejce, pridame vanilkovy cukr, kakao a zamichame. Pridame mleko a mouku s kypricim praskem, promichame a nechame cca 10 min. odstat. Mezitim si pripravime krem...Mascarpone smichame...
Ingredience: 100 g moučkového cukru 100 g rostlinného tuku 20 g kakaa 1 lžíce mléka
Postup: Do kastrůlku, který je ve vodní lázni, dáme rozpustit tuk s cukrem a mlékem.Neustále směs mícháme.Dosypeme kakao a mícháme nad parou, dokud se směs nespojí a nezhoustne.Polevu můžeme využít na moučníky, perníky a řezy.
Ingredience: 200 ml vody 200 ml mléka 10 dkg cukru moučka 1 dkg kakaového pudinku 3,5 dkg kakaa
Postup: Vše smícháme metličkou dohromady a vaříme jako pudink - já to dělám v pískáči - do zhoustnutí. Není to husté jako pudink, jen takové polotekuté. Na dno pohárů dávám ovoce, čerstvé, nebo kompotované, piškoty - nejlepší jsou cukrářské, zaliji polevou a po vychladnutí ozdobím šlehačkou.
Ingredience: 1 celé vejce 120 g cukr moučka 3 lžíce kakaa holandského typu 80 g másla případně ztuženého tuku
Postup: V hrnci rozehřejeme máslo.Cukr, kakao a vajíčko smícháme v misce a přidáme do másla. Vymícháme dohladka.Poleva zůstane na moučníku vláčná. Dá se přihřívat, naopak tím získá i lesk. Pokud chceme polevu pevnější, je možno máslo přiměřeně nahradit ztuženým tukem.Toto množství stačí na jeden...
Ingredience: 100 g másla 4 lžíce Holandského kakaa 5 lžic cukru moučka 6 lžic horké vody
Postup: Nejprve si rozehřejeme na sporáku tuk.Následně do něj vmícháme kakao, cukr a přilijeme horkou vodu.Vše důkladně promícháme, necháme mírně vychladnout a můžeme použít.
Ingredience: Těsto: 4 celá vejce 3 lžíce cukru 2 lžíce teplé vody 1 lžíce oleje 4 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce kakaa Náplň: 100 g másla 1 čokoládový pudink bez vaření 300 ml mléka Granko
Postup: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a pomalu přidaváme vodu a olej. Mouku promícháme s kakaem a lehce vmícháme do vyšlehané pěny. Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečema cca 8-10min na...
Ingredience: Těsto 5 vajec 10 dkg cukru 3 dkg kakaa Náplň 250 ml šlehačky 1 vanilkový cukr 1 ztužovač šlehačky
Postup: Vyšleháme bílky do husté pěny, přidáme cukr (šlehat), poté přidáme žloutky a opět šleháme (chvilku) a nakonec kakao. těsto vylijeme na pečící papír a pečeme na 180° 8-10 minut. Během pečení připravíme šlehačku. Po vyndání těsta z trouby teplé těsto pomažeme šlehačkou a zarolujeme. Dáme do...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 160 g moučkového cukru 4 lžíce vody 160 g hladké mouky 1 lžička kypřícího prášku do pečiva 2 lžíce holandského kakaa Krém: 300 ml mléka 1 vanilkový cukr 2 lžíce hladké mouky 200 g másla 160 g moučkového cukru 2 lžíce rumu marmeláda hořká čokoláda
Postup: Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme vodu a mouku smíchanou s kypřícícm práškem a kakaem....
Ingredience: 6 vajec 6 lžic kakaa 6 lžic krupicového cukru 1 špetka soli 250 ml smetany ke šlehání 33% 1 ztužovač šlehačky 1 tyčinka (Ledové kaštany)
Postup: Ledové kaštany nalámeme do šlehačky, rozpustíme a necháme přejít varem. Dáme vychladit do chladničky asi na 1 hodinu.Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu.Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, stěrkou vmícháme prosáté kakao a poté lehce...
Ingredience: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 3 lžíce kakaa 400 ml smetany ke šlehání 31-33 % 1 ztužovač šlehačky (nemusí být) 100 g čerstvých jahod
Postup: Včas zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a do směsi prosejeme kakao. Opatrně, ale důkladně promícháme.Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně...
Ingredience: 5 vajec 5 lžic polohrubé mouky 5 lžic cukru 5 lžic oleje
Postup: Oddělíme žloutky od bílků, z bílku vyšleháme tuhý sníh.Do sněhu zašleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mouku a olej.Těsto promícháme a přidáme kakao (1-2 kávové lžičky). Na plech vyložený pečícím papírem dáme těsto a pečeme asi 10 min na 170 stupňů.Když je těsto upečené, necháme vychladnout, naplníme vyšlehanou šlehačkou...
Ingredience: 5 vajíček 100 g cukr krupice 100 g polohrubé mouky 3 lžíce horké vody 2 lžíce kvalitního kakaa 3 banány Krém: 0,5 l rostlinné šlehačky 3 lžíce cukru 500 g jogurtu může být i ovocný ale plnotučný
Postup: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáváme po lžících vodu a nakonec mouku a kakao. Pečeme na pečícím papíru asi 15 minut. Po upečení srolujeme roládu po delší straně i s papírem a necháme...
Ingredience: 6 vajec 6 PL pískového cukru 4 PL polohrubé mouky 2 PL lžíce kakaa Krém: 250 g másla 1 vanilkový cukr 100 g moučkový cukr 1 žloutek 125 ml mléka 2 lžičky hrubé mouky
Postup: Bílky vyšleháme s pískovým cukrem do husté pěny, následně přidáváme po jednom žloutky, po částech kakao a mouku.Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 min. Upečený piškot...
Ingredience: Na korpus: 5 vajec 160 g cukru krupice 160 g hladké mouky 20 g kakaa 1/4 balíčku prášku do pečiva Na náplň: 100 g jahod 50 g cukru moučky 250 g smetany na šlehání 40% nebo Rama Cremefine Na dozdobení: 100 g jahod cukr moučka na posypání (případně čokopoleva)
Postup: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.Celá vejce s cukrem vyšleháme nad parou do nadýchané pěny. Šleháme...
|< 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady