Ingredience: 1 kg polohrubé mouky 3 vejce 0,5 l vlažného mléka 250 g tuku na pečení 1 kostka droždí 10 lžic pískového cukru citrónová kůra kakao sůl
Postup: Do vlažného mléka dáme kostku droždí se lžičkou mouky a cukru a necháme vzejít.Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěný tuk, cukr, špetku soli, nastrouhanou citrónovou kůru, přidáme vykynutý kvásek, vše řádně prohněteme a dáme vykynout na teplé...
Ingredience: 400 ml pomerančové šťávy (použila jsem 100% krabicovou) 20 g želatiny (1 sáček na vaječnou i salámovou tlačenku) 1 limetková šťáva nastrouhaná kůra z limetky (můžeme nahradit citronem) 1 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem) 1/2 lžičky mleté skořice 3 plody kaki (ne moc měkké)
Postup: Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Pokud chceme,...
Ingredience: Těsto: 125 g másla (nebo Hery) 3 vejce 1/2 l mléka 300 g špaldové mouky 100 g polohrubé mouky 150 g fruktozy (nebo normálního cukru) 1 prášek do pečiva kůra z 1/2 citronu Náplň: 4 kaki Na ochucení: kaki špetka skořice muškát citronová šťáva
Postup: Přiznávám, že já těsto díky únavě a pokročilé době dělala v pečce. Prostě jsem do nádoby dala suroviny v pořadí tekuté, tuhé, jak je uvedeno v...
Ingredience: Těsto: 270 g hladké mouky 180 g másla 90 g cukru moučky 1 žloutek 1 vanilkový cukr Krém: 500 g mascarpone 2-3 třtinové karamelové cukry 1 balení citronové kůry 3 lžíce sladké 36% smetany Dále: 3 kaki 2 sáčky dortové želé čiré 100 ml citronového sirupu 100 ml sirupu Lesní směs 300 ml vody libovolné ovoce na ozdobu
Postup: Kaki oloupeme, nakrájíme na plátky a máslo necháme povolit na pokojovou...
Ingredience: 600 ml vanilkové zmrzliny ve vaničce 200 g drcených cornflakes 1 lžíce mleté skořice cukr (podle chuti) 1 vejce rum (podle potřeby) olej na smažení K ozdobení: čokoláda (nebo topping) med šlehačka několik snítek máty
Postup: Ze zmrzliny ve vaničce tvoříme kleštěmi na zmrzlinu nebo kuličkovačem na meloun malé kuličky. Naskládáme na tác a dáme je zpět do mrazáku.Cornflaky rozdrtíme a smícháme se...
Ingredience: 4 balení tmavých BeBe sušenek 4 kysané smetany 200g 4 vanilkové cukry 2 kávové lžičky moučkového cukru (nemusí být) 2 šlehačky na šlehání 31% 200g 2 ztužovače šlehačky
Postup: Šlehačky ušleháme se ztužovačem šlehačky, vanilkovým a moučkovým cukrem a zlehka promícháme s kysanými smetanami. Na podložku skládáme BeBe do obdélníku o straně 6 x 4 sušenky ( počet sušenek si upravíme podle...
Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 2 lžičky cukru moučka 21 g kvasnic 400 g hladké mouky 0,5 lžičky soli 60 g rozpuštěného másla 2 lžíce cukru moučka Náplň (na každý obdélník po jedné dávce): 50 g změklého másla 3 lžíce cukru krystal 1,5 lžičky skořice Dále: 1 vejce na potření cukr krystal na posypání
Postup: V míse smícháme vlažné mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru a kvasnicemi. Necháme stát 15...
Ingredience: listové těsto (nejrychlejší chlazené, již rozválené v plátu) 1 vanilkový cukr (pokud máte raději sladší přidejte ještě trochu cukru) zavařené meruňky 1 tvaroh dětské piškoty
Postup: Listové testo rozválíme na plát. Doprostřed poklademe dětské piškoty, na které poklademe zavařené meruňky a zatřeme vrstvou tvarohu umíchaného s tvarohovým cukrem. Listové těsto o obou stran překryjem a na krajích...
Ingredience: Těsto: 30 dkg hladká mouka 30 dkg polohrubá mouka 2 rovné lžičky jedlé sody 10 dkg cukru 1/2 vanilkového cukru 1 vejce 2 lžíce mléka 1/2 Hery (másla) Náplň: 2 vaničky tvarohu 4-5 lžic cukru 1/2 vanilkového cukru 1/2 vanilkového pudinku 1 žloutek nebo celé vejce 4-5 lžic strouhaného kokosu
Postup: Do mísy proseju mouku, sodu, cukr, přímíchám mléko s vejcem a změklé rozsekané máslo, pak ručně...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 160 g cukru krupice 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 vejce 1 vrchovatá lžíce granulí rozpustné kávy 1 šlehačka 30% citronová šťáva z 1 malého citronu
Postup: Do mísy vyklepneme vajíčka, přidáme vanilkový a krupicový cukr, vyšleháme. šlehačku si ohřejeme spolu s rozpustnou kávou, mícháme až se rozpustí. Do mísy pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu z...
Ingredience: 300 g cukru krystal (nebo krupice) 200 g smetany ke šlehání 125 g másla
Postup: Do vyššího hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Občas zamícháme, ať se nepřipálí a po chvílích stáhneme z plotny a mícháme mimo.Do zkaramelizovaného cukru přidáme máslo a pořád mícháme, až se máslo rozpustí. Přilijeme smetanu, začne bublat (cukr se srazí a ztvrdne, pozor na opaření) a za stálého míchání...
Ingredience: 1 větší jablko mletá skořice 1 lžíce hnědého cukru máslo plátky mandlí citronová šťáva (podle chuti) --- 2 plátky bílého toustového chleba 1 vejce cca 3-4 lžíce smetany nebo mléka 1 lžička vanilkového cukru strouhaný kokos na obalení máslo+kapka oleje na opečení
Postup: Toustový chléb rozkrájíme na trojúhelníky. Rozšleháme vejce s cukrem a smetanou. Chleba namočíme a obalíme v kokosu. Usmažíme...
Ingredience: 300 g hrušek (nebo jablek) 80 - 100 g cukru krupice (dle sladkosti ovoce) 50 ml vody 1 svitek celé skořice 1 kus hřebíčku (možno vynechat) 30 g vlašských ořechů (možno vynechat)
Postup: Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a za stálého míchání připravíme zlatavý až světle hnědý karamel. Zalijeme malým množstvím vody a karamel rozvaříme.Ovoce očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ke...
Ingredience: 2 velké hrušky 100 g másla 2 lžíce krupicového cukru Omáčka Créme Anglaise: 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička vanilkového extraktu Vanilleschoten 30 g moučkového cukru 2 žloutky
Postup: Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku vanilkového extraktu a na nejnižší teplotě...
Ingredience: 150 g třtinového cukru 200 ml smetany 500 g řeckého jogurtu 200-300 g ovoce ořechy
Postup: V rendlíku zahřejeme cukr, až se rozpustí a zezlátne na karamel, pak do něj pomalu přilijeme smetanu, ale pozor, začne to prskat a bublat, ať se nespálíte.Promícháme a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Promícháme s jogurtem. Rozdělíme do misek.Z tohoto množství jsou 2 velké nebo 4 menší poháry....
Ingredience: 1 hrnek cukru krystal 5 lžic másla 120 ml smetany ke šlehání špetička soli
Postup: Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar. Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli - cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět...
Ingredience: Těsto: 1 lžíce instantní kávy 2 lžíce kakaa 170 g tuku (Hery) 100 g cukru krupice 3 vejce 2 lžíce tekutého medu 2 lžíce mléka 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 10 ks mléčných karamelek Poleva: 5 karamelek 25 g másla 25 g cukru moučka 2 lžíce mléka
Postup: Kávu a kakao smícháme se 2 lžícemi horké vody. Máslo vyšleháme s cukrem, vejci, medem, mlékem a kávovou kašičkou. Pak přidáme...
Ingredience: 220 g změklého másla 180 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 5 vajec 320 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 karamelový pudink lžička medu 250 ml smetany ke šlehání 200 g karamelové bonbony (měkké)
Postup: Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a medem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky jeden po druhém vmícháme do másla. Mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva smícháme v misce a pomalu vmícháme po...
Ingredience: 1 pevnější hruška 30 g krupicového cukru 100 ml vody (nebo červeného vína) 2 hřebíčky kousek skořice (nebo malinký kousek badyánu) 2 kopečky zmrzliny Na zdobení: šlehačka menší kousky ovoce meduňka (nebo máta, dle vlastní fantazie)
Postup: Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, zespodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly.Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání...
Ingredience: 100 ml smetany ke šlehání (33% a více) 1 rovná lžíce cukru krystal nebo krupice
Postup: Připravíme den předem: cukr v kastrolku se silnějším dnem necháme zkaramelizovat. Pokud máme sklokeramickou desku, nemusíme míchat, pokud máme plyn, raději mícháme, aby se to nezačalo od jednoho místa připalovat.Když začne na okrajích cukr roztávat, stáhneme z ohně a asi za minutu zalijeme šlehačkou. Nevadí,...
|< 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz