Ingredience: 40 g ovesných vloček 15 g hladké mouky 50 g celozrnné pšeničné hladké mouky 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky prášku do pečiva 2 lžíce sezamových semínek 3 tobolky kardamonu 4 lžíce teplé vody 1 lžíce olivového oleje Dip: 40 g vyzrálého avokáda 2 lžíce zakysané smetany několilk kapek limetkové šťávy kůra z 1/2 limetky
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Semínka z...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 4 žloutky 100 g cukru krupice 80 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Sníh: 6 bílků 200 g cukru krupice Smetanový náplň: 750 ml smetany ke šlehání 1 malá konzerva mandarinek marmeláda šlehačka
Postup: Připravíme sněhové těsto. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a šleháme, až tvoří špičky.Na piškotové těsto ušleháme celá vajíčka, žloutky a cukr do husté...
Ingredience: Piškotové těsto: 2 vejce 4 žloutky 100 g cukru krupice 80 g hladké mouky 0,5 prášku do pečiva Sněhové těsto: 6 bílků 200 g cukru krupice Náplň: 750 ml smetany ke šlehání 1 malá konzerva mandarinek (marmeláda) šlehačka (není nutné)
Postup: Sněhové těsto: Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr. Těsto je hotové, když tvoří špičky.Piškotové těsto: Celá vajíčka, žloutky a cukr...
Ingredience: Na bílkové těsto: 3 bílky 100 g krupicového cukru špetka soli Na piškotové těsto: 2 celá vejce 3 žloutky 50 g krupicového cukru 80 g hladké mouky. Na dohotovení: rybízový džem nejlépe domácí 1 kelímek smetany ke šlehání min. 33% tuku moučkový cukr na lehký posyp
Postup: Plech vyložíme papírem na pečení (po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od...
Ingredience: 1 větší ananasový kompot 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr citronová šťáva z 1/2 citronu 250 ml smetany ke šlehání
Postup: Scedíme ananas a nakrájíme ho na malé kousky. Smícháme ananasovou šťávu, citronovou šťávu a do půl litru doplníme vodou. Přidáme vanilkový cukr a pudink a uvaříme jako normální pudink. Do vlažného pudinku zamícháme ananas a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme do tuha...
Ingredience: 450 g hrubé mouky 1 prášek do pečiva 5 vajec 1 vanilkový cukr 300 g cukru krupice 180 g másla 250 ml plnotučného mléka Poleva: 200 g moučkového cukru 3 lžíce malinového sirupu 1 lžíce horké vody
Postup: Bílky a vanilkový cukr vyšleháme na sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem dopěny, přidáme máslo, mléko a jemně vmícháme sníh a mouku s práškem. Pečeme na 180°C asi 50 minut. Bábovku polijeme...
Ingredience: 1. těsto: 150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 100 g másla 2 PL cukru moučka 2 žloutky 20 g droždí 7 lžic vlažného mléka sůl 2. těsto: 2 bílky 3 lžíce cukr moučka 1 cukr vanilkový 3 - 4 lžíce mletých ořechů podle potřeby džem
Postup: Do mísy prosejeme mouku s cukrem a solí, nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít krásek. Pak přidáme vlahý tuk, žloutky a vypracujeme...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 1 kg strouhaných jablek 1 skořicový cukr skořice mletá dle chuti 250 g másla
Postup: Troubu zapneme na 180 °C. Jablka očistíme a nastrouháme.Dokonale promícháme mouku s cukrem. Asi 2/3 sypké hmoty vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřeme.Hmotu poklademe rovnoměrně jablky, posypeme skořicovým cukrem, skořicí (hodně) a...
Ingredience: 1 sklenice hladké mouky 1 lžíce moučkového cukru 1 vejce 1 žloutek 1 lžíce rozměklého másla 1 lžíce rumu špetka soli trocha citrónové kůry bílek marmeláda nebo povidla
Postup: Z uvedených surovin vypracujeme těsto (poměrně tuhé), které ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka tří velikostí. Každé kolečko po obvodu několikrát nakrojíme. Kolečka slepíme bílkem a uprostřed stlačíme vařečkou....
Ingredience: 2 vejce 200 g hladké mouky 80 g cukru 30 g karobu 5 g skořice 100 ml oleje 200 ml mléka 3 PL kahluy (kávový likér) špetka soli 1/2 balíčku kypřícího prášku
Postup: Zvlášť smícháme mokré a suché suroviny. Pak je smícháme dohromady.Vymažeme a vysypeme formu a troubu zapneme na 180°C.Do formy nalijeme těsto, můžeme nahoru nasypat i ovoce, tvaroh. A pečeme 40 minut.
Ingredience: hrnek polohrubé mouky (hrnek = 200ml) 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 hrnku cukru 1/2 hrnku mléka 1/4 hrnku oleje vejce špetka soli 1-2 lžíce karobu 2 lžíce cukrářské zdobení čoko hovínek do + na posypání
Postup: Dle pořadí vše smícháme dohromady, vylijeme na plech a posypeme zdobící čokloládou. Pečeme asi 25min na 180stupňů.
Ingredience: 6 PL hl. mouky nebo polohrubé 2 PL Karobu 1-2 PL třtinového cukru 2 PL oleje 8 PL sójového mléka 1 PL jahodové marmelády 1 lžička prášku do pečiva
Postup: Mouku s práškem a karobem prosejeme. V druhé misce smícháme mléko, olej, marmeládu a cukr. Přidáme k sypké směsi a pečeme v menší formě. Doba pečení je individuální. Mě se stalo, že po rozkrojení bylo místama ještě syrové těsto tak jsem to...
Ingredience: 100 g másla 100 g hnědého cukru 50 g Karobu 40 g hladké mouky 40 g mletých mandlí 4 vejce 1 lžička prášku do pečiva
Postup: V míse vyšleháme máslo s cukrem. Přidáme žloutky a opatrně vmícháme karob smíchaný s moukou a mletými mandlemi. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Připravené těsto vlijeme do formy, dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme zhruba 20 minut...
Ingredience: 3 vejce 200 g cukru krupice 2 lžičky vanilkového cukru 1 lžička prášku do pečiva 375 ml slunečnicového oleje 200 g kukuřičného škrobu (nebo kukuřičné mouky) 400 g hladké mouky 2 lžíce sušeného mléka (nemusí být) vejce na potření
Postup: Vejce s cukrem vyšlehejte do husté pěny a pak do ní tenkým pramínkem přilévejte olej, až těsto získá konzistenci majonézy. Pak postupně po lžících...
Ingredience: 200 g hladké mouky 75 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 čajovou lžičku prášku do pečiva 1 menší vajíčko 100 g másla nebo Hery Tvarohová náplň 750 g méně tučného tvarohu 4 menší vajíčka 150 g cukru (i méně) 1 vanilkový cukr citronová kůra 250 ml mléka 1 balíček (přípravku Dr.Oetker Käsekuchen Hilfe nebo) vanilkového pudinku
Postup: Těsto dobře uhněteme. 2/3 těsta vyložíme dno dortové formy...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 1 špetka soli 21 g čerstvého droždí 50 g cukru 150 ml mléka 2 žloutky 30 g másla (a trochu na vytření formy) 300 g vyloupaných jedlých kaštanů 1/2 skleničky meruňkové zavařeniny 1 balení čokoládové polevy (nebo jiné, není nutné)
Postup: Mouku prosejeme do mísy se špetkou soli. Stranou uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. To zasypeme cukrem a zalijeme částí vlažného...
Ingredience: 500 g kaštanové pyré 120 g másla trochu rumu Na krém: 3 vejce 120 g práškového cukru 100 g hořké čokolády 120-150 g másla
Postup: Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke.Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo miešame do zhustnutia. Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom hladký krém.Čistú...
Ingredience: Korpus: 250 g polohrubé mouky 200 g cukru 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva kůra z 1 citronu 2 vejce 250 ml mléka 75 ml oleje Dále: tuk na vymazání plechu Náplň: 400 g vyloupaných kaštanů 300 ml mléka cukr (podle chuti) 2 lžíce rumu 250 ml smetany na šlehání
Postup: 1. způsob loupání kaštanů: V louskáčku na ořechy zmáčknu kaštan, slupka praskne. Pomocí malého nožíku pak slupku snadno...
Ingredience: 250 g kaštanové pyré (220 g do těsta, zbytek uložíme) 200 g Hery 160 g moučkového cukru 50 g rozpuštěné hořké čokolády 2 žloutky 380 g polohrubé mouky vanilkový cukr 1/2 lžičky rumové příchuti 500 g domácí rybízový džem 500 ml smetany na šlehání rostlinné nebo 500 ml smetany 33 % 2 ztužovače
Postup: Heru a cukr , vanilkový cukr ,rumovou příchuť a žloutky vyšleháme ,přidáme rozpuštěnou čokoládu...
Ingredience: Těsto: 1 kg pšeničné mouky 50 g kvasnic 20 g soli 200 g cukru 100 g másla 6 žloutků 2 vanilkové cukry kůra z 1 citronu 500 ml mléka (podle potřeby) 1 dl rumu Náplň: 300 g oloupaných pečených kaštanů 300 ml mléka 100 ml smetany 80 g cukru 1 špetka soli 2 lžíce rumu Dále: tuk na smažení
Postup: Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé.Na náplň nejprve kaštany vařte...
|< 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz