Ingredience: jedlé kaštany voda Dále - na 1 kg masy: 120-150 g moučkového cukru 100 g másla 100 ml šlehačky (nebo mléka) vanilkový cukr rum špetka soli
Postup: Jedlé gaštany - pekné a veľké - dáme variť do vody, varíme 30 - 40 minút. Potom ešte teplé šúpeme z oboch vrstiev. Pracujeme s horúcimi, teplými gaštanmi, z vychladnutých hlavne vnútorná šupa ide dolu veľmi ťažko. Ak nám vychladnú, zas ich vo vode...
Ingredience: Korpus: 4 vejce 6 lžic cukru 6 lžic polohrubé mouky 100 ml oleje l lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Krém: 125 g másla 250 g kaštanového pyré 3 lžíce cukru 1 prášek Zlatý klas 300 ml mléka 5 lžic rumu (možno vynechat) Šlehačka: 4 lžíce cukru krystal 300 ml mléka 2 šlehačky v prášku 1 ztužovač Dále: marmeláda (možno vynechat)
Postup: Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého...
Ingredience: Korpus: 4 vejce 120 g cukru 150 g polohrubé mouky Náplň: 300 ml mléka 1 pudinkový prášek do krémů (Zlatý klas) 125 g másla 250 g kaštanového pyré 3 lžíce cukru rum dle chuti Na dokončení: marmeláda (volitelně) 500 ml (2 balení) rostlinné šlehačky cremefine (nebo trvanlivé pařížské šlehačky)
Postup: V robotu našleháme bílky, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Včas...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 240 g cukru krupice 160 g polohrubé mouky 80 g mletých ořechů špetka soli 3 lžíce oleje 3 lžíce vody (teplé) Krém: 3 dcl mléka 1 Zlatý klas 125 g másla 3 lžíce cukru 250 g kaštanového pyré rum Šlehačka: 3 kelímky pařížské šlehačky
Postup: Těsto: Bílky ušleháme se špetkou soli. Přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Pak vmícháme olej a vodu. Nakonec ořechy a mouku. Pečeme...
Ingredience: 150 g vařených a loupaných kaštanů 150 g jemného tvarohu 2 jablka 1 lžička medu nebo moučkového cukru cca 0,5-1 dl mléka skořice
Postup: Gaštany, tvaroh a jaderníkov zbavené jablká rozmixujeme s cukrom a mliekom. Mlieko pridávame len postupne, po malých množstvách, aby sa krém dal rozmixovať dohladka, ale nebol tekutý.Krém dáme do pohárov, posypeme škoricou a ozdobíme topingom a ovocím...
Ingredience: 200 g máslových sušenek 80 g másla 375-400 g čerstvého smetanového sýra (ideál Philadelphia/Buko) 250 g slazeného kaštanového pyré 90-100 g cukru krupice 3 celá vejce 50 ml smetany ke šlehání 100 g hořké čokolády 1 zakysaná smetana 12%
Postup: 1. Sušenky nadrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Dnem skleničky udusat na dno formy, vyložené pečicím papírem. 180°C - 8 (max 10) min předpéct. 2....
Ingredience: 500 g jedlých kaštanů 250 g plnotučného tvarohu (Mascarpone) 500 ml mléka 200 ml smetany ke šlehání pomerančová kůra rýžový sirup pochopitelně můžete nahradit jiným nebo cukrem 2 lžíce tekutého medu lžíce oleje
Postup: Kaštany nařízněte rovným řezem před vypouklou část. Vařte v čisté vodě 10 minut. Poté vodu slijte a kaštany nechte v hrnci pod pokličkou ještě dalších 5 minut v páře. Takto...
Ingredience: Korpus: 5 vajec 5 lžic hladke mouky 5 lžic cukru krystal 5 lžic vody 1 lžic mleté kávy 1 balík kaštanového pyré 750 ml šlehačky 250 g mascarpone práškový cukr čokoláda (nebo granko na ozdobu)
Postup: Klasický piškótový korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme na hustý sneh. Potom nasypeme múku, žĺtka premiešané s vodou, suchú kávu a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na menší plech a...
Ingredience: 30-40 jedlých kaštanů červené víno
Postup: Kaštany nařízněte do kříže a asi 15 minut pečte v troubě nebo na pánvi. Pak ještě horké oloupejte. Zalijte vínem tak, aby byly ponořené a vařte na mírném ohni asi 30 minut, aby se chutě prolnuly. Přebytečné víno slijte. Podávejte ke skleničce oblíbeného sladkého likéru nebo ke kávě.
Ingredience: 1 l plnotučného mléka 3 žloutky 100-150 g cukru 40 g maizeny citronová nebo pomerančová kůra 1 skořice vcelku Na dokončení: cukr
Postup: Z kůry citronu/pomeranče si škrabkou na brambory seřízneme několik delších proužků, pokud možno bez bílé dužiny.Odlijeme si cca 200 ml mléka.Zbytek mléka dáme vařit společně se skořicí a citronovou nebo pomerančovou kůrou.Metličkou si smícháme cukr, maizenu,...
Ingredience: 250 g změklého másla nebo margarínu 300 g cukru 1 vanilínový cukr 4 vejce 380 g hladké mouky 1 balíček kypřícího prášku 1 polévková lžíce kakaa 100 g nasekaných mandlí 1 kávová lžička citrónového aroma 250 ml silné kávy
Postup: Máslo ušleháme s cukrem a s vanilínovým cukrem dohladka. Postupně po jednom přidáváme vejce.Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi a citrónovým aroma.Směs...
Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g másla 250 g mletých ořechů 200 g cukru 100 g čokolády na vaření 5 vajec 2 lžičky mleté kávy 1/2 prášku do pečiva
Postup: Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Oříšky umeleme. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme tuhý sníh z bílků a jemně promícháme. Přidáme kávu a čokoládu. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a oříšky. Nelekněte se, těsto je trošičku...
Ingredience: 4 vejce 150 g másla 150 g práškového cukru 3 lžičky instantní kávy špetka soli 1/2 lžičky citronové kůry 1/2 lžičky mleté skořice 300 g polohrubé mouky prášek do pečiva 200 ml mléka
Postup: Žloutky, cukr a máslo utřeme. Přidáme kávu, skořici, citronovou kůru, špetku soli a našleháme. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto...
Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 200 g mletého cukru 4 vejce 10 lžic horké vody 1 prášek do pečiva Krém: 750 ml mléka 3 vanilkové pudinky 200 g mletého cukru 3 zakysané smetany 1.5 balíčku piškotů 1 hrnek kávy rum (kdo nechce, nemusí být) granko
Postup: Suroviny na piškot smícháme a upečeme.V mléce si uvaříme pudinky s cukrem.Necháme vychladnout a poté postupně vmícháme zakysané...
Ingredience: 150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 120 g cukru krupice 4 lžíce oleje 250 ml vlažného mléka 1 kypřicí prášek 2 lžíce rozpustné kávy(sypká směs) 2 lžíce rumu 3 celá vejce KRÉM 1: 250 g tvarohu 100 g másla cukr dle chuti trochu rumu KRÉM 2: 370 ml mléka 1 karamelový pudink 2-3 lžíce cukru 150 g másla meruňková marmeláda piškoty uvařená silná káva+ rum(vychladlá) granko
Postup: Suroviny na...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 180 g krystalového cukru 3 lžíce silné kávy 180 g hrubé mouky 1 prášek do pečiva Krém: 300 ml mléka 1 žloutek 3 lžíce hrubé mouky 1 lžička mleté kávy 200 g másla 200 g moučkového cukru 50 g mletých ořechů
Postup: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame horúcu kávu. Dobre vyšľaháme. Postupne primiešame sneh z bielkov a múku s práškom. Cesto vylejeme na vymastený plech a...
Ingredience: 300 ml velmi silného Espressa 300 ml vody 90-100 g krupicového cukru máta na ozdobu možno i trošku šlehačky na ozdobu
Postup: Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak musíme zamíchat a utvořené krystaly ledu rozbít např. vidličkou, použila jsem i metličku. Hotovou granitu...
Ingredience: 6 plátků želatiny 250 ml šlehačky šlehačka na ozdobu 200 g Salka (zhruba 1/2 plechovky) 1 lžíce instantní kávy 500 g tvarohu 200 ml silné vařené kávy 1 balíček dětských piškotů 1 vanilkový cukr
Postup: Dortovou formu vyložíme alobalem nebo potravinářskou folií. .Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, 100 ml šlehačky zahřejeme a rozmícháme v ní želatinu dokud se nerozpustí.V míse prošleháme...
Ingredience: 4 plátky želatiny 400 ml 33% smetany 1 malé espresso (30 ml) 100 g vanilkového cukru 300 g rybízu 100 g cukru krystalu
Postup: Želatinu namočíme do trošky vody a necháme nabobtnat. Smetanu smícháme s espressem, vanilkovým cukrem a přivedeme k varu.Smetanovou směs odstavíme z vařiče. Želatinu zahřejeme a za stálého míchání ji necháme úplně rozpustit.Do tekuté želatiny vmícháme lžíci smetanové...
Ingredience: Panna cotta: 150 ml silné kávy 500 ml smetany na šlehání 80 g cukru 8 g plátkové želatiny (asi 4 plátky) Karamel: 100 g cukru 10 lžic vody
Postup: Panna cotta: Želatinu namočíme do studené vody.Za občasného promíchnutí zahřejeme kávu, smetanu a cukr, těsně před tím než začne směs vařit ji odstraníme z ohně.Do horké směsi dáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Mícháme do úplného...
|< 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz