Ingredience: 4 vejce 1/2 hrnku třtinového cukru 3/4 hrnku silné uvařené kávy 1/2 hrnku oleje 3 PL ovesných vloček 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 lžičky jedlé sody 2 PL kakaa Na krém : 1 hrnek mléka (250 ml) 1/2 hrnku třtinového cukru 3 1/2 PL hladké mouky 125 g másla 1 1/2 PL sypké rozpustné kávy 1 PL rumu nebo tresti 1 dětská jablečná přesnídávka
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem,...
Ingredience: 4 vejce 80 g třtinového cukru 120 g polohrubé mouky 50 g mletého máku 20 g rozpustné kávy nebo Cara Nestlé 2 polévkové lžíce oleje 1 vanilkový cukr Na potření: džem rybízový nebo povidla Náplň : 170 g másla 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 250 g měkkého tvarohu 250 g domácí Lučiny nebo Lučiny z kostky 8-10 ks švestek do rolády a na ozdobu rum nebo rumová tresť
Postup: Bílky s cukrem...
Ingredience: 200 ml studené kávy (uvařit a nechat vystydout) 1/2 litru mléka 300 g hladké mouky 1/2 mléčné čokolády 1 balení máslových sušenek Club 2 vejce kypřicí prášek 1 panák rumu (pro vůni) drobenka (mouka, cukr a máslo ve stejném poměru)
Postup: Nalámeme sušenky a naložíme do kávy (uděláme spíše silnější).Smícháme kypřicí prášek s moukou, poté přidáme všechny ostatní ingredience a přidáme na...
Ingredience: Těsto: 4 bílky 85 g cukru krupice 40 g hladké mouky 30 g strouhaného kokosu Náplň: 150 g másla (Hery) 150 g cukru moučka 2 žloutky 80 g strouhaných lískových oříšků 1 lžička jemně mleté kávy (nebo instantní) 1 lžíce rumu Na ozdobu: rozpuštěná čokoláda na vaření
Postup: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do směsi zlehka přidáme mouku a kokos. Vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený...
Ingredience: 250 g mléka 60 g krupicového cukru 1/2 vanilkového cukru 20 g smetanového pudinku 3 lžičky instantní kávy 150 g zakysané smetany
Postup: Do kastrůlku vlijeme mléko a necháme ho zahřívat. Když bude vlažné, až lehce teplé, tak přidáme cukr smíchaný s vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a instantní kávou. Menší metličkou stále mícháme, až směs dosáhne bodu varu a ještě velmi krátce povaříme,...
Ingredience: 140 ml ledové vody 10 g instantní kávy arabica 130 g cukru krupice 250 g tvarohu (z vaničky) 200 g kysané smetany
Postup: Vodu s kávou a cukrem dáme do šlehací nádoby.Šleháme nejméně 5 minut. Pak přidáme tvaroh a ušleháme.Směsí naplníme skleničky a navrch přidáme kysanou smetanu.
Ingredience: 100 g kakaových sušenek Bebe dobré ráno 50 g hořké čokolády 70% 1/4 lžičky instantní kávy 120 ml kávového likéru Baileys 250 ml smetany na šlehání
Postup: Sušenky rozdrtíme nahrubo. Dáme stranou. Do nádoby vhodné do mikrovlnky nalámeme čokoládu na kousky a dáme ji rozehřát. Po 30 vteřinách vždy čokoládu vyndáme a promícháme ji. Celý tento proces trvá asi 1 minutu a 30 vteřin. Do horké čokolády...
Ingredience: 2 tvarohy 4 vejce 150 g kokosu 130 g cukru 100 g mletých ořechů 1 lžička jedlé sody citronová kůra 4 lžíce instantní kávy Jacobs velvet
Postup: Žloutky s cukrem ušleháme a postupně vešleháme ostatní přísady. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh.Těsto vlijeme do malého vymazaného pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35-40 minut.Dezert ozdobíme kysanou smetanou...
Ingredience: 2 lžíce zrnkové kávy 150 ml horké vody 250 g tvarohu 200 g kysané smetany 200 ml smetany ke šlehání cukr dle chuti 1 želatinový ztužovač za studena cukrářské piškoty
Postup: Zrnkovou kávu spaříme horkou vodou a necháme chvíli louhovat. Dortovou formu vyložíme potr.fólií. Kávu zcedíme, vylouhovaný lógr nevyhazujeme, budeme ho potřebovat.T varoh smícháme se zakysanou smetanou, přidáme moučkový...
Ingredience: 300 ml mléka 4 lžíce chia semínek 3 lžíce fruktózy nebo cukru 2 lžíce kávy Velvet Jacobs 250 ml kysané husté smetany ořechy na ozdobu
Postup: Do misky dáme kávu, zalijeme ji horkým mlékem a přidáme semínka s cukrem, vše promícháme.Do skleniček dáme kysanou smetanu a zalijeme vychladlým mlékem s kávou a semínky. Dáme do ledničky, nejlépe přes noc. Ozdobíme kysankou a ořechy.
Ingredience: 100 g másla 200 g přírodního cukru 3 vejce 200 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 2 lžičky Vita kávy 2 lžíce vody kůra z poloviny citronu džem na promazání (nemusí být) Hera (na vymazání formy) hrubá mouka (na vysypání formy) Kávová poleva: 1 bílek 150 g moučkového cukru 1 lžíce Vita kávy
Postup: Změklé máslo utřeme s přír. cukrem, žloutky a Vita kávou. Za stálého míchání přidáváme...
Ingredience: 250 g máslové Hery 120 g moučkového cukru 4 vejce 380 g hladké mouky 160 ml kokosového mléka 1 prášek do pečiva 1 malý hruškový kompot 5 lžic silné kávy 2 lžíce strouhaného kokosu 2 lžíce kakaa tuk a kokos na vymazání a vysypání formy
Postup: Změklou Heru utřeme s cukrem do pěny. Do pěny po jednom vmícháme vejce. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva a kokosové mléko. Hrušky necháme...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g cukru 150 g mletých ořechů 100 g strouhané čokolády 1 prášek do pečiva 1/2 lžičky skořice 3 vejce hrnek studené kávy 80 g rozpuštěné hery
Postup: V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dobře promícháme. Dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Vychladlý koláč polijeme čoko polevou.
Ingredience: 120 g pekanových ořechů 1 ½ lžičky skořice 50 g jemného cukru 150 g cukru 150 g másla 4 žloutky 150 g zakysané smetany 3 lžíce velmi jemné mleté kávy 200 g hladké mouky 1 lžička kypřícího prášku ½ lžičky jedlé sody
Postup: Ořechy nasekáme nahrubo a smícháme se skořicí, přírodním cukrem a 25 g pískového cukru – můžeme vše rozmixovat.Zbylý cukr a máslo utřeme do pěny a přimícháme žloutky a...
Ingredience: 300 ml mléka 1 lžička krystalového cukru 1 vanilka 2 lžíce hladké mouky 1 žloutek 2 lžičky kakaa 20 g másla 10 ks piškotů 1 dcl silné kávy 10 ml rumu
Postup: Polovicu mlieka varíme spolu s cukrom a vanilkou. Druhú polovicu mlieka zmiešame s múkou, kakaom, žltkom a vlejeme do horúceho mlieka. Spolu varíme do zhustnutia.Necháme trocha vychladnúť a primiešame maslo.Piškóty namočíme do vývaru z...
Ingredience: 250 ml silné černé kávy 50 g hrubé mouky 70 g vanilkového cukru 70 g másla vlašské ořechy
Postup: Uvaříme čtvrt litru silné černé kávy, necháme vychladnout. Vlašské ořechy jemně nasekáme.Pak do kávy rozkvedláme 50 g hrubé mouky a při stálém míchání svaříme na hustou kaši.Zvlášť utřeme 70 g vanilkového cukru se 70 g másla (může být polovina rostlinného tuku).Do prochladlé kávové kaše vmícháme...
Ingredience: 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky 125 ml mléka 50 g ztuženého tuku 1 vanilkový cukr 200-250 g másla cukr moučka (podle chuti) 200 ml silné studené kávy
Postup: Z mouky a mléka uvaříme hustou kaši.Ještě do horké kaše vmícháme ztužený tuk a vanilkový cukr. Občas promícháme a necháme zcela vychladnout.Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po lžících přidáváme moučnou kaši a studenou kávu.
Ingredience: 250 ml mléka 1 sáček vanilkového pudinku 2 lžíce krupicového cukru 1 žloutek 60 ml silné černé kávy (překapávané) 250 g plnotučného tvarohu v kostce 50 g strouhané hořké čokolády 1 kelímek husté kysané smetany strouhaná čokoláda na posyp
Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink.Do horkého přidáme horkou kávu, žloutek a kostku tvarohu. Ručním šlehačem ušleháme.Pak vmícháme...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 200 g krystalového cukru 2 vejce 1 dl oleje 2,5 dl vychlazené černé kávy (instantní, nebo turecká, scezená) 2 dl mléka 1 prášek do pečiva 1 lžíce perníkového koření ½ lžičky skořice kůra z 1 citrona 100 g mletých ořechů Poleva: 250 g moučkového cukru 2 lžíce instantní kávy (nezalité) 6 lžic horkého mléka
Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne všľaháme...
Ingredience: 180 g hladké mouky 180 g polohrubé mouky 150 g cukru 1 prášek do perníku 3 lžíce kávy Nescafe 2 lžíce rumu 150 ml oleje 100 ml mléka 2 vejce 2-3 lžíce medu jahody (maliny) Dále: mouka na vysypání plechu olej na potření plechu
Postup: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Vyšší plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou.V míse smícháme obě mouky, cukr, kávu a prášek do perníku a promícháme. Přidáme...
|< 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz