Ingredience: 300 g polohrubé mouky 160 g cukru krupice 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 vejce 1 vrchovatá lžíce granulí rozpustné kávy 1 šlehačka 30% citronová šťáva z 1 malého citronu
Postup: Do mísy vyklepneme vajíčka, přidáme vanilkový a krupicový cukr, vyšleháme. šlehačku si ohřejeme spolu s rozpustnou kávou, mícháme až se rozpustí. Do mísy pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu z...
Ingredience: 300 g cukru krystal (nebo krupice) 200 g smetany ke šlehání 125 g másla
Postup: Do vyššího hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Občas zamícháme, ať se nepřipálí a po chvílích stáhneme z plotny a mícháme mimo.Do zkaramelizovaného cukru přidáme máslo a pořád mícháme, až se máslo rozpustí. Přilijeme smetanu, začne bublat (cukr se srazí a ztvrdne, pozor na opaření) a za stálého míchání...
Ingredience: 1 větší jablko mletá skořice 1 lžíce hnědého cukru máslo plátky mandlí citronová šťáva (podle chuti) --- 2 plátky bílého toustového chleba 1 vejce cca 3-4 lžíce smetany nebo mléka 1 lžička vanilkového cukru strouhaný kokos na obalení máslo+kapka oleje na opečení
Postup: Toustový chléb rozkrájíme na trojúhelníky. Rozšleháme vejce s cukrem a smetanou. Chleba namočíme a obalíme v kokosu. Usmažíme...
Ingredience: 300 g hrušek (nebo jablek) 80-100 g cukru krupice (dle sladkosti ovoce) 50 ml vody 1 svitek celé skořice 1 hřebíček (možno vynechat) 30 g vlašských ořechů (možno vynechat)
Postup: Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a při nízké teplotě ho necháme bez míchání pozvolna rozpustit. Ke konci rozpouštění, kdy už cukr mění barvu už mícháme a připravíme zlatavý až světle hnědý karamel. Zalijeme...
Ingredience: 2 velké hrušky 100 g másla 2 lžíce krupicového cukru Omáčka Créme Anglaise: 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička vanilkového extraktu Vanilleschoten 30 g moučkového cukru 2 žloutky
Postup: Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku vanilkového extraktu a na nejnižší teplotě...
Ingredience: 150 g třtinového cukru 200 ml smetany 500 g řeckého jogurtu 200-300 g ovoce ořechy
Postup: V rendlíku zahřejeme cukr, až se rozpustí a zezlátne na karamel, pak do něj pomalu přilijeme smetanu, ale pozor, začne to prskat a bublat, ať se nespálíte.Promícháme a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Promícháme s jogurtem. Rozdělíme do misek.Z tohoto množství jsou 2 velké nebo 4 menší poháry....
Ingredience: 1 hrnek cukru krystal 5 lžic másla 120 ml smetany ke šlehání špetička soli
Postup: Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar. Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli - cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět...
Ingredience: Těsto: 1 lžíce instantní kávy 2 lžíce kakaa 170 g tuku (Hery) 100 g cukru krupice 3 vejce 2 lžíce tekutého medu 2 lžíce mléka 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 10 ks mléčných karamelek Poleva: 5 karamelek 25 g másla 25 g cukru moučka 2 lžíce mléka
Postup: Kávu a kakao smícháme se 2 lžícemi horké vody. Máslo vyšleháme s cukrem, vejci, medem, mlékem a kávovou kašičkou. Pak přidáme...
Ingredience: 220 g změklého másla 180 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 5 vajec 320 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 karamelový pudink lžička medu 250 ml smetany ke šlehání 200 g karamelové bonbony (měkké)
Postup: Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a medem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky jeden po druhém vmícháme do másla. Mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva smícháme v misce a pomalu vmícháme po...
Ingredience: 1 pevnější hruška 30 g krupicového cukru 100 ml vody (nebo červeného vína) 2 hřebíčky kousek skořice (nebo malinký kousek badyánu) 2 kopečky zmrzliny Na zdobení: šlehačka menší kousky ovoce meduňka (nebo máta, dle vlastní fantazie)
Postup: Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, zespodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly.Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání...
Ingredience: 100 ml smetany ke šlehání (33% a více) 1 rovná lžíce cukru krystal nebo krupice
Postup: Připravíme den předem: cukr v kastrolku se silnějším dnem necháme zkaramelizovat. Pokud máme sklokeramickou desku, nemusíme míchat, pokud máme plyn, raději mícháme, aby se to nezačalo od jednoho místa připalovat.Když začne na okrajích cukr roztávat, stáhneme z ohně a asi za minutu zalijeme šlehačkou. Nevadí,...
Ingredience: 1 plechovka Salko 500 ml smetany na šlehání (nejlépe 33 %)
Postup: Uzavřenou plechovku Salka vaříme asi 2 hodiny. Pak necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha. Poté přidáme vychladnuté a rozmíchané Salko a dohromady rozmixujeme.Směs vylijeme do zmrzlinovače, mícháme alespoň 40 minut, nebo dáme zmrzlinu do mrazničky a občas promícháme.
Ingredience: 1,25 hrnku cukru 2,25 hrnku šlehačky 1/2 lžičky mořské soli 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 hrnek mléka 3 velká vejce
Postup: 1) Rozehřejeme 1 hrnek cukru na střední teplotě, až bude rozpuštěný a začne se vařit přidáme 1 a 1/4 hrnku šlehačky, až se vše pořádně spojí, odstavíme. Přidáme sůl a vanil. extrakt a necháme chladit. 2) Mezitím přivedeme k varu zbytek cukru, mléko a zbytek...
Ingredience: Těsto: 3/4 hrnku vlažného mléka 1/2 kostky droždí (21 g) 1 špetka soli 1/2 hrnku cukru 1 vajíčko 1 lžička skořice 2 hrnky hladké špaldové mouky 1 hrnek hladké pšeničné mouky Na potření: 1 lžíce rumu 2 lžíce másla Poleva: 1/2 hrnku cukru 200 ml smetany Krém: 1 sáček karamelového pudinku 500 ml mléka 2 lžíce cukru 100 ml smetany Posypka: 2 hrsti mandlí
Postup: Všechny suroviny smícháme a vytvoříme...
Ingredience: 100 g krupicového cukru 500 ml mléka 1 karamelový pudink (v prášku) 250 g tvarohu z vaničky 100 g zakysané smetany 75 g dětských piškotů (podle potřeby) 130 ml uvařené a lehce oslazené silné černé kávy (podle potřeby) Volitelně na povrch: šlehačka cukrářské čokoládové ozdoby banány
Postup: Krupicový cukr dáme do rendlíku se silným dnem a necháme na nižším příkonu tepla bez míchání pozvolna...
Ingredience: Těsto: 150 g polohrubé mouky 120 - 150 g cukru vanilkový cukr 1 prášek do pečiva špetka soli 120 ml oleje 3 vejce 60 ml mléka 60 ml šťávy z kompotu Karamel: 50 g másla 200 g cukru trochu šťávy z kompotu Ovoce: ananasový kompot velký - ananas krájený na kolečka zavařené třešně nebo višně v rumu máslo na vymazání formiček
Postup: Nejprve připravíme těsto: do mísy dáme sypké...
Ingredience: Těsto: 150 g polohrubé mouky 60 g cukru 1/2 prášku do pečiva 125 g Lotus sušenek (1/2 balení) 3 vejce 100 ml mléka 50 ml oleje
Postup: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků a z bílků si ušleháme pevný sníh.Ke žloutkům přidáme cukr a ušleháme do pěny. Postupně přidáme rozdrcené sušenky, mouku s práškem do pečiva, mléko a olej.Nakonec vmícháme sníh a těsto máme hotové.Do formiček na muffiny dáme...
Ingredience: miska vlašských ořechů hnědý ( možno i bílý) cukr sezamové semínka
Postup: Po celém dnu pánve rozsypeme tenkou vrstvu cukru, který nechápe zkaramelizovat. Ořechy krátce spaříme a lehce okapáme, přidáme ke karamelu. Promícháme, aby se obalily hnědou vrstvou a vypneme oheň. Přidáme semínka.
Ingredience: listové těsto pískový cukr tuk na vymazání
Postup: Z těsta vyválíme plát asi 1/2cm silný. Vykrojíme z něho kolečka v průměru asi 5cm. Položíme je na vál posypaný cukrem a lehce vyválíme-pouze po jedné straně. Pocukrovanou stranou dáme na vymaštěný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dokud cukr nezkaramelizuje.
Ingredience: 1 plechovka Salka 6 žloutků 200 g moučkového cukru 200 g drcených lískových ořechů 6 lžic strouhanky 3/4 balíčku kypřicího prášku do pečiva 4 bílky 1 vanilkový cukr 250 g másla 1 dortové oplatky 1 čokoláda na vaření ořechy nebo mandle na ozdobu
Postup: Nejlépe den předem uvaříme Salko. Trvá to asi 1,5 hodiny, v polovině času plechovku obrátíme.Žloutky utřeme s cukrem dohladka. Přidáme ořechy,...
|< 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady