Ingredience: banány med hnědý cukr zmrzlina mandle (na zdobení)
Postup: Banán neloupeme, ale jen překrojíme. Řeznou stranu pomažeme medem a posypeme hnědým cukrem. Dáme řeznou plochou na gril a necháme zkaramelizovat. Na talíři zdobíme šlehačkou a zmrzlinou.
Ingredience: 2 hrnky hladké mouky 170 g třtinového cukru 1 kypřicí prášek 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 3 vejce 1 hrst malin 1 hrst borůvek 1 sáček karamelového pudinkového prášku
Postup: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Chlebíčkovou formu vyložíme pečicím papírem.Vejce vyšleháme s cukrem, pak postupně zlehka přišleháme olej. Mouku smícháme s kypřicím práškem a pudinkovým práškem a postupně přimícháváme do...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 1 hrnek cukru (220 ml) 0,25 hrnku oleje 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 sáček prášku do pečiva 1 sáček vanilkového cukru 400 ml podmáslí citronová kůra 1 lžíce kakaa 0,5 sáčku karamelového pudinku Náplň: 1 tvaroh ve vaničce 3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 vejce 0,5 sáčku karamelového pudinku Dále: tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Předehřejeme troubu na...
Ingredience: 100 g cukru krupice 200 ml uvařené rozpustné kávy 50 ml vody 1 vanilkový pudinkový prášek 250 g změklého másla
Postup: Cukr nasypeme do kastrůlku a roztavíme na zlatavý karamel. Když je karamel hotový, zalijeme ho horkou kávou a mícháme do rozpuštění.Do karamelové směsi vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný v 50 ml vody. Vaříme do zhoustnutí.Odstavíme z plotny, překryjeme potravinovou fólií a...
Ingredience: 1 konzerva Salka 200 g změklého másla
Postup: Zavřenou konzervu salka vložíme do mírně vroucí vody na 2 hodiny.Necháme ji vychladnout a až poté jí otevřeme.Máslo ušleháme do pěny a po částech přidaváme karamelové salko.Krémem pomažeme hotový přepůlený piškotový korpus.
Ingredience: Těsto: 4 vejce 1 hrnek krupicového cukru 1/2 hrníčku vlažné vody 1 hrnek oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 10 lžic kakaa Krém: 2 karamelové pudingy 50 g cukru moučka 350 g změklého másla broskvová marmeláda Karamelová poleva: cukr mléko moučkový cukr
Postup: Na těsto vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a...
Ingredience: 1 karamelové Salko 200 ml zakysané smetany libovolné ovoce na ozdobu kompotované broskve kulaté dětské piškoty
Postup: Salko vyšleháme s tvarohem do hladkého krému.Do pohárů krém prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi.Povrch ozdobíme zakysanou smetanou a ovocem. Poháry vložíme do chladničky a necháme odležet.
Ingredience: 20 piškotů džem (podle chuti) 2 Pribináčky Mixík karamel-vanilka šlehačka ovoce nebo ořechy (podle chuti)
Postup: Potřete dětské piškoty svým oblíbeným džemem a spojte. Piškoty vyskládejte do skleněných pohárů.Přelijte Pribináčkem Mixík karamel-vanilka, ozdobte šlehačkou a ovocem nebo ořechy.
Ingredience: 100 g vlašských ořechů 100 g strouhanky 100 g cukru moučky 6 bílků trochu prášku do pečiva dortové pláty Krém: 1 kondenzované mléko 1 máslo
Postup: Bílky ušleháme a postupně přidáváme další suroviny. Dortové oplatky rozložíme na plech ( na pečící papír) a na ně vylijeme těsto. Pečeme na 180 stupních. Karamel smícháme s máslem a rozetřeme na upečené těsto. Posypeme ořechy a můžeme polít...
Ingredience: 1 hrnek cukru (225 g) 1 polévková lžíce kukuřičného sirupu 1/4 hrnku vody (60 ml) 1/2 hrnku 31% smetany (120 ml) 2 polévkové lžíce másla (30 g) 1 čajová lžička vanilkového extraktu špetka soli
Postup: Příprava domácího karamelového sirupu je mnohem jednodušší, než si možná myslíte. Nepotřebujete žádné zvláštní suroviny (pravda, tento recept používá kukuřičný sirup, který ale bez problému sežene...
Ingredience: Odpalované těsto: 750 ml vody 230 g másla 230 g hladké mouky 1 špetka soli 8 vajec Karamelová náplň: 750 ml mléka 250 g másla 2 karamelové pudinky cukr moučka (podle chuti) Šlehačková náplň: 500 ml smetany na šlehání 2 ztužovače cukr moučka (podle chuti) Karamelová poleva: 250 g cukru krupice 250 ml smetany na šlehání
Postup: Vodu rozehřejeme s máslem a solí, poté naráz přidáme mouku a za...
Ingredience: 150 g másla 150 g pískového cukru 170 g hladké mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva špetka soli 2 vejce kůru ze 3 citronu 2 lžičky čerstvého drceného kardamonu 150 g moučkového cukru na obalení
Postup: Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vejce, aby vám vznikla hustá pěna. Do pěny postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kořením. Kardamon jsou...
Ingredience: 40 g ovesných vloček 15 g hladké mouky 50 g celozrnné pšeničné hladké mouky 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky prášku do pečiva 2 lžíce sezamových semínek 3 tobolky kardamonu 4 lžíce teplé vody 1 lžíce olivového oleje Dip: 40 g vyzrálého avokáda 2 lžíce zakysané smetany několilk kapek limetkové šťávy kůra z 1/2 limetky
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Semínka z...
Ingredience: Těsto: 200 g teplého mléka 21 g droždí 60 g třtinového cukru 360 g hladké mouky 80 g změklého másla 1 lžíce kardamonu sůl Náplň: 100 g změklého másla 70 g třtinového cukru 60 g kakaa Dále: 1 vejce na potření
Postup: Těsto: Mléko, droždí a cukr smícháme. Vytvoříme tak kvásek, který necháme 10 minut vzejít.Do mísy dáme mouku, máslo, kardamon a sůl. Nakonec přidáme kvásek a hněteme, alespoň 10...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 4 žloutky 100 g cukru krupice 80 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Sníh: 6 bílků 200 g cukru krupice Smetanový náplň: 750 ml smetany ke šlehání 1 malá konzerva mandarinek marmeláda šlehačka
Postup: Připravíme sněhové těsto. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a šleháme, až tvoří špičky.Na piškotové těsto ušleháme celá vajíčka, žloutky a cukr do husté...
Ingredience: Piškotové těsto: 2 vejce 4 žloutky 100 g cukru krupice 80 g hladké mouky 0,5 prášku do pečiva Sněhové těsto: 6 bílků 200 g cukru krupice Náplň: 750 ml smetany ke šlehání 1 malá konzerva mandarinek (marmeláda) šlehačka (není nutné)
Postup: Sněhové těsto: Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr. Těsto je hotové, když tvoří špičky.Piškotové těsto: Celá vajíčka, žloutky a cukr...
Ingredience: Na bílkové těsto: 3 bílky 100 g krupicového cukru špetka soli Na piškotové těsto: 2 celá vejce 3 žloutky 50 g krupicového cukru 80 g hladké mouky. Na dohotovení: rybízový džem nejlépe domácí 1 kelímek smetany ke šlehání min. 33% tuku moučkový cukr na lehký posyp
Postup: Plech vyložíme papírem na pečení (po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od...
Ingredience: 1 větší ananasový kompot 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr citronová šťáva z 1/2 citronu 250 ml smetany ke šlehání
Postup: Scedíme ananas a nakrájíme ho na malé kousky. Smícháme ananasovou šťávu, citronovou šťávu a do půl litru doplníme vodou. Přidáme vanilkový cukr a pudink a uvaříme jako normální pudink. Do vlažného pudinku zamícháme ananas a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme do tuha...
Ingredience: 2 vejce 1 hrnek moučkového cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 kypřicí prášek do pečiva 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2 lžíce kakaa 2-3 lžíce mléka tuk (na vymazání formy) strouhanka (na vysypání formy)
Postup: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Troubu rozehřejeme na 170-180 °C.Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, prosátou polohrubou...
Ingredience: Těsto: 450 g hrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 5 vajec 1 vanilkový cukr 300 g cukru krupice 180 g změklého másla 250 ml plnotučného mléka Poleva: 200 g moučkového cukru 3 lžíce malinového sirupu 1 lžíce horké vody
Postup: Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme sníh.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko a jemně vmícháme sníh a mouku s kypřicím práškem.Pečeme na 180...
|< 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady