Ingredience: 1 kefír (0,5 l) 1/2 l výběrové mouky 0,4 l mletého cukru 3/4 dcl oleje lžička jedlé sody 3 lžičky kakaa 2 hrsti hrozinek 2 hrsti sekaných vlašských ořechů
Postup: Všechny suroviny důkladně smícháme a nalejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° - 200°C přibližně 30 minut. Když se koláč začne odlepovat od okraje, zkusíme do středu zapíchnout páratko....
Ingredience: 300 ml kefírového mléka 3 vejce 0,5 hrnku cukru krupice 1 vanilkový cukr 0,5 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek ovesných vloček Dále: 600 g rebarbory Na drobenku : 150 g másla 3 lžíce třtinového cukru 3 lžíce polohrubé mouky 1 skořicový cukr (nebo jen skořice)
Postup: Připravíme žmolenku smícháním uvedených ingrediencí.Rebarboru oloupeme a pokrájíme na...
Ingredience: 250 ml kefíru 2 vejce 10 lžic oleje 10 lžic cukru 20 lžic polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr švestky Drobenka: 1 silný plátek másla 3 lžíce hnědého cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1 kávová lžička skořice
Postup: Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme.Připravíme drobenku smícháním všech surovin a rozemneme mezi prsty.Zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 175 °C.Vyšší plech...
Ingredience: 300 g hladké mouky 2 vejce 170 g hnědého cukru 200 ml kefíru (podmáslí, jogurtu, kysané smetany) 100 ml oleje 3 velké broskve (čerstvé oloupeme) 1/2 balíčku prášku do pečiva špetku soli
Postup: 1 broskev nakrájíme na půlměsíčky a zbylé dvě nakrájíme na malé kousky. Vejce s mícháme s cukrem, kefírem, olejem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme kousky broskví. Těsto nalijeme do formy a...
Ingredience: 100 g hery 250 ml kefíru 300 g hladké mouky 200 g cukru krupice 300 g švestek 2 vejce 1 prášek do pečiva
Postup: Kefír nalejeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou heru s moukou a práškem do pečiva. Přidáme vejce a vypracujeme řídké těsto. Plech vymastíme, vysypeme hrubou moukou a nalijeme na něj těsto. Povrch uhladíme a poklademe na něj na malé kousky nakrájené švestky a dáme péct. Při 250...
Ingredience: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva (nebo lžička sody) 1 hrnek třtinového cukru 2-3 nastrouhaná jablka 1 lžíce meruňkové marmelády kůra z 1 omytého pomeranče 1/2 hrnku oleje 1,5 hrnku kefíru 1 hrnek mletého máku 3 vejce Poleva : 150 g moučkového cukru 1,5 lžíce šťávy z pomeranče 1,5 lžíce horké vody
Postup: Formu vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.Mouku...
Ingredience: 35 dkg polohrubé mouky 15 dkg mletého cukru 0,5 l kefíru 1 celé vejce 1 dcl oleje vanilkový cukr kypřící prášek 2 lžíce kakaa
Postup: Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (ideálně vysypat kokosem) a pečeme zhruba 30min.
Ingredience: 500 g hladké mouky 5 lžic moučkového cukru 1 kypřící prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 vejce 180 g Hery (nebo másla) 200 ml kefíru 500 g jablek (švestek, hrušek aj.) rozinky (nemusí být) rum (nemusí být) skořicový cukr (dle chuti) vejce na potření
Postup: Jablka nastrouháme nahrubo. Rozinky namočíme v rumu.Z mouky, cukru, vanilkového cukru, vajec, prášku do pečiva a tuku připravíme těsto,...
Ingredience: Korpus: 3 tatranky 3 cm plátek změklého másla Dále: 600 ml kefíru 100 ml mléka 30 g sypké želatiny 5 lžic moučkového cukru libovolné ovoce
Postup: Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu. Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 2 vrchovaté lžíce kakaa 2 lžičky skořice 2 lžičky jedlé sody 2 vejce 0,5 hrnku oleje 0,5 l kefíru
Postup: Smícháme sypké suroviny, potom smícháme tekuté suroviny (vejce dáme do tekutých).Přidáme tekuté do sypkých a utřeme poměrně řídké těsto. Troubu rozpálíme na 180 stupňů.Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rovnoměrně...
Ingredience: 35 dkg cukru 1/2 kg polohrubé mouky 1 sklenka oleje 1/2 l kefíru 3 lžíce kakaa prášek do pečiva
Postup: Vše smíchat, těsto vylít do formy na věnec a péct.
Ingredience: 250 g mletých máslových sušenek 150 g cukru 40 g mletých ořechů 80 g másla 4 lžíce černé kávy Náplň: 60 g másla 120 g moučkového cukru 1 lžička rumu
Postup: Prísady na cesto dobre vymiešame, cesto rozvaľkáme na 7 mm hrubý obdĺžnik.Všetky prísady na náplň vyšľaháme.Potrieme plnkou, stočíme do rolády, obalíme v práš. cukre a dáme stuhnúť do chladničky.Režeme na polcentimetrové kolieska.
Ingredience: 1 kelímek zakysané smetany 1 kelímek cukru moučka 1 kelímek mletých ořechů 1 kelímek polohrubé mouky 1/2 kelímku oleje 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 3 vejce 10 dkg rozinek
Postup: Cukor a vajcia vyšľaháme do peny.Postupne pridávame 1) orechy 2) múku s PDP 3) olej 4) smotanu 5) vanilkový cukor a hrozienka.Pečieme pri teplote 160°C 50 minút.
Ingredience: Koláč 1 kelímek bílého jogurtu (400-500g) 4 kelímky polohrubé mouky ( 1 kelímek-130g) 1 kelímek moučkového cukru 2 prášky do pečiva 2 vejce plechovka ovoce (broskve, švestky, borůvky...) Drobenka: hrubá mouka moučkový cukr máslo
Postup: Předehřejeme troubu na 200°C. Smícháme sypké suroviny a přidáme do nich tekuté. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem. Nakrájime ovoce a poklademe na těsto...
Ingredience: 2 kelímky jogurtu 1 kelímek třtinového cukru 2 kelímky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1/2 čajové lžičky mleté skořice 1 vejce vlašské ořechy libovolné ovoce čekankový sirup (můžete nahradit kvalitním medem) máslo
Postup: Jogurty smícháme s vejcem a cukrem. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, mletou skořici a zamícháme.Formu na koláč vymažeme a vysypeme hrubou moukou.Těsto vlijeme do...
Ingredience: 250 g míchaného ovoce v konzervě (ovocný koktejl) 150 g rozdrcených kešu 300 g hladké mouky 1 kypřící prášek 1 skořicový cukr 100 g cukru 125 g hnědého cukru 150 ml oleje 3 vejce 2 plné lžíce mléka
Postup: Ovoce necháme okapat. Mouku,kypřící prášek,skořicový cukr,cukr, olej, vejce a mléko smícháme a zpracujeme šlehačem. Potom přidáme ovoce a kešu. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové...
Ingredience: 2 hrnečky kešu ořechů 100 ml kokosové smetany 4 lžíce rybízu 1 lžička kokosového cukru 1 lžička psyllia máta na ozdobení
Postup: Nejprve necháme namočit kešu ořechy na ideálně 3-6 hodin. Ořechy krásně změknou a půjdou snadno rozmixovat. Poměr pro namočení by měl být 2 hrnečky ořechů na 1 hrneček vody. Následně ořechy s vodou rozmixujeme a přidáme kokosovou smetanu.Připravíme rybízový přeliv....
Ingredience: 300 g sušenek 120 g másla 4 lžíce třtinového cukru 1 salko 5 vajec 8 limetek
Postup: Sušenky s cukrem důkladně v mixeru pomeleme, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Takto vzniklou směs, zhruba konzistence drobenky, pěkně "udusáme" do koláčové formy vyložené alobalem, není nutno nic vymazávat. V předehřáté troubě na 200°C jsem pekla samotný korpus zhruba 10-12 min. (troubu ztlumit na...
Ingredience: Těsto: 300 g sušenek Bebe (používám obyč Anglické sušenky z Alberta, lze použít Bebe nebo obdobné suché sušenky) hrst mandlí 100 g rozpuštěného másla (popř. více - záleží na sušenkách, jak moc budou sát) 60 g cukru (já jsem dala 1/2 třtinového, 1/2 normálního) Náplň: 1 konzerva sladkého kondenzovaného mléka (Salko) 1 vejce 200 - 230 ml šťávy z limetek (cca 6 ks limetek) kůra z jedné...
Ingredience: Náplň: 50 g másla (asi 3 lžíce) 120 ml mléka 180 g sušeného mléka 120 g moučkového cukru 40 g nesolených, nepražených pistácií (nebo mandlí) 0,5 lžičky mletého kardamomu (cca 5 tobolek) Těsto: 360 g hladké mouky voda 50 g másla (asi 3 lžíce) přepuštěné máslo na smažení (nebo olej)
Postup: Nejdříve připravíme khoyu (náplň).Necháme na pánvi na středně nízkém plameni rozpustit 3 lžíce másla a...
|< 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz