Ingredience: Těsto: 5 vajec 5 lžic krupicového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce kakaa 1 lžička kypřicího prášku do pečiva Tvarohový krém: 1 kg tvarohu ve vaničce 50 ml smetany ke šlehání 31-33 % 100 g moučkového cukru 1 citron (šťáva i kůra) Karamelová vrstva: 150 g krupicového cukru 200 ml smetany ke šlehání 31-33 % Poleva: 150 g hořké čokolády 250 ml smetany ke šlehání 31-33 % 50 g lískových...
Ingredience: Křehké těsto: 300 g hladké mouky 2 vrchovaté lžíce tmavého kakaa 200 g másla nebo Hery 100 g cukru 2 vejce 1 prášek do pečiva Nápň: 1/2 l mléka 1,5 sáčku kakaového pudinku 1 lžíce kakaa 3 lžíce cukru jahody tmavá čokoláda
Postup: Všechny suroviny na křehké těsto odměříme do mísy a hnětačem zpracujeme. Koláčovou formu (nebo jakoukoliv jinou, vhodnou k pečení) vymažeme máslem,, vysypeme hrubou...
Ingredience: Těsto: 600 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 1 vanilkový puding (sypký) 1/2 prášku do pečiva 1 lžíce vanilkového cukru 250 g másla 3 žloutky 2 lžíce rumu citronová kůra (není nutná) 1 špetka soli Tvarohová náplň: 2 tvarohy ve staniolu polotučné 2 tvarohy ve vaničce plnotučné 1 vanilkový cukr 3 lžičky vanilkového pudingu 2 lžíce rumu cukr (dle chuti) 3 bílky (na sníh) 1 špetka soli...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 1/2 hrnku cukr krupice 1/2 hrnek mléka 1 hrnky polohrubé mouky 1/2 sáček prášek do pečiva (eventuélně kakao) Krém: 40 g moučkového cukru 15 g kakaa 2 polévkové lžíce mléka 100 g másla 1 žloutek Poleva: 125 g másla 100 g čokolády na vaření 20 g kakaa
Postup: Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a...
Ingredience: Křehké těsto: 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 100 g másla pokojové teploty 1 žloutek 2-3 lžíce studené vody špetka soli Náplň: 2 větší hrušky (oloupané na malé kostky) 4-5 jablek (oloupaných na tenké plátky) 1 hrst dětských piškotů podrtit (např. válečkem na těsto) 1 balení perníčků ( 2 hrsti podrtit - rozdrobit) 3-4 lžíce přírodního třtinového cukru trochu mleté skořice 50 g...
Ingredience: Těsto: 1/2 Hery nebo másla 1 vrchovatý hrnek polohrubé mouky 5 lžic pískového cukru 1/2 prášku do pečiva 1 vejce Náplň 1: koupená maková náplň můžeme si připravit doma - (uvaříme dva hrnky mletého máku ve dvou hrnkách mléka 15 minut, poté vmícháme vanilkový cukr a asi 4 lžíce pískového cukru. Můžeme přidat lžíci medu či zavařeniny a nastrouhanou citronovou kůru) 1 konzerva...
Ingredience: 3 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce cukru 3 lžíce polohrubé mouky 1/4 balíčku prášku do pečiva 300 g ostružin Drobenka: máslo mouka cukr skořice
Postup: Elektrickým šlehačem našleháme vejce s cukrem a olejem. Přidáme mouku s kypřicím práškem a promícháme. Ušlehané těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, ovoce poprášíme moukou a hustě je klademe na povrch. Posypeme drobenkou a skořicí...
Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 0,5 prášku do pečiva 3 vejce 120 g cukru močka 100 ml mléka 1 kg jablek Drobenka: 140 g polohrubé mouky 80 g tuku (Hera, máslo) 100 g cukru krupice
Postup: Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Z cukru krupice a másla vytvoříme drobenku.Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme mléko a následně mouku s práškem do pečiva. Do těsta zamícháme...
Ingredience: Těsto: 125 g změklého másla 100 g krupicového cukru 1 lžíce vanilkového cukru 3 vejce 50 g mletých lískových oříšků 100 g hladké mouky 1/2 kypřicího prášku do pečiva Do těsta: 100 g ostružin 2 menší jablka Na koláč: 1 větší jablko mletá skořice 2 lžíce třtinového hnědého cukru 25 g ztuhlého másla 40 g lískových oříšků
Postup: Změklé máslo vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny, pak...
Ingredience: 400 g hladké mouky 550 g cukru 30 g kakaa 4 žloutky 250 g hery 1 prášek do pečiva 160 ml mléka 750 g tvarohu 1 lžíce vanilkového pudinku (prášku) 250 ml mléka tvarohová náplň
Postup: Z mouky, 250 g cukru, jednoho žloutku, 160 ml mléka, hery, kakaa a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a dáme do mrazáku na cca 20 minut.Náplň: z tvarohu, 300 g...
Ingredience: 3 sklenice polohrubé mouky (200 ml) 2 sklenice moučkového cukru 500 ml polotučného mléka (může být i kyselé nebo kefír) 1/2 hrnku oleje 1 prášek do pečiva nebo 2 lžičky sody 1-2 lžíce kakaa 1 broskvový kompot nebo jiného ovoce
Postup: Mouku promícháme s práškem do pečiva a přidáme všechny ingredience-cukr, olej a mléko, všechno prošleháme. Větší část těsta vylijeme do koláčové formy, kterou...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 100 g moučkového cukru 2 žloutky 125 g Hery 500 g nastrouhaných jablek 1 sklenice rybízového džemu 2 lžíce pískového cukru 2 bílky
Postup: Měkkou Heru uhněteme s moukou, kypř. práškem, cukrem a žloutky na jemné těsto. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto buď rozválíme, nebo rukama roztlačíme pole velikosti plechu. Pak na těsto natřeme v...
Ingredience: 6 žloutků 6 lžic slunečnicového oleje 6 lžic 40% alkoholu (měla by být Rakije, já dala Metaxu) 6 lžic hladké mouky rozpuštěné máslo na potření moučkový cukr na posypání
Postup: Do misky dám žloutky a přiliji k nim olej a alkohol, v mém případě Metaxu. Všechny suroviny prošlehám ručním šlehačem. Do žloutkové směsi přidám mouku a opět vyšlehám. Vzniklou hmotu ještě promíchám stěrkou a přeliji...
Ingredience: Těsto: 225 g hladké mouky 135 g změklého másla 1 špetka soli 1,5 lžičky kypřicího prášku 1 vejce 2 lžíce cukru Náplň: 400 g dýně hokaido 250 g husté kysané smetany cukr (nebo med) 1 citron (šťáva a kůra) 1 vanilkový pudink asi 100 ml smetany Na posyp: rozinky namočené v rumu kešu oříšky
Postup: Ze všech uvedených surovin v míse vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout.Troubu...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1/2 kostky másla 1 balíček prášku do pečiva 1 hrnek mléka 2 vejce 700 g ovoce
Postup: Mouku smícháme s cukrem a promneme s máslem. Jeden hrnek drobenkové směsi oddělíme a do zbývající drobenky přidáme prášek do pečiva a vlahé mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Těsto promícháme a vlijeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech. Povrch...
Ingredience: 3 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krystalového cukru 1 hrnek vlažného mléka 1 hrnek oleje 1 hrnek nemletého máku 1 prášek do pečiva hrst sekaných ořechů 1 balení rozinek
Postup: Všetky ingrediencie dôkladne premiešame, cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme ( pri strednej teplote ). Necháme vychladnúť. Vrch koláča potrieme džemom, alebo šľahačkou alebo polejeme čokoládovou polevou.
Ingredience: 5 vajec 350 g mouky hladké 250 g másla (rozpustit) 240 g cukru krystal 1 vanilkový cukr pár kapek vanilkové tresti 1/2 prášku do pečiva 5 jablek
Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celá vejce a oba cukry vyšleháme do husté pěny. Přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, vanilkovou tresť a šleháme.Pak postupně přidáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto je trochu...
Ingredience: 250 g HERA 200 g cukru 4 vejce 400 g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva trocha soli mléko dle potřeby 1 kg jablek
Postup: Se všech surovin uděláme těsto. Jablka osrouháme a pokrájíme na kostky a pokapeme citronem aby nezčernala. Ty pak vmíchámé do těsta a dáme péct.cca 170 asi 30minut
Ingredience: Těsto: 220 gr polohrubé mouky 50 gr cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 vajíčko 1 lžička nastrouhané citrónové kůry 120 gr másla med na pocákání těsta Směs: 600 gr nastrouhaných jablek nebo hrušek 2 vanilkové cukry 1 lžička skořice 50 gr nastrouhaných piškotů Drobenka: mouka cukr máslo
Postup: Z mouky, cukru, vanilk. cukru, vajíčka, citr. kůry a másla zpracujeme těsto a dáme cca. na 1 hodinu...
Ingredience: 450 g polohrubé mouky 180 ml mléka 2 žloutky 1,5 lžičky sušeného droždí 50 g másla 70 g cukru sůl Náplň tmavší barvy: Nutella nebo kakao skořice apod. bílek na potření těsta před pečením
Postup: Smícháme mouku s droždím, solí a cukrem, zalejeme vlahým mlékem, přidáme ostatní a zpracujeme tužší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 40 min vykynout. Pak si těsto rozdělíme na 2 díly. Každý pak ještě...
|< 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady