Ingredience: 300 g hladké mouky (nebo polohrubé) 20 g čerstvého droždí 30 g pískového cukru 150 ml mléka 1 lžíce sójové mouky 1 vejce 40 g rozehřátého tuku tuk na vymazání formy 400 g zmrazené rebarbory Drobenka: 100 g polohrubé mouky 80 g rostlinného tuku 80 g pískového cukru 1 lžička mleté skořice
Postup: Do trochu vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme trochu cukru a hladkou mouku, tak aby vzniklo...
Ingredience: 400 ml kyselého mléka 400 g polohrubé mouky 400 g krystalového cukru 75 ml oleje 3/4 čl sody rozinky rum nebo amaretto kakao čokoládové zdobení
Postup: V mise zmiešame mlieko s cukrom, pridáme múku a olej a nakoniec sódu bikarbónu.Vmiešame odkvapkané hrozienka, ktoré trochu pováľame v múke, aby pri pečení neklesli na dno koláča.Ešte opatrne vmiešame kakao tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.Cesto...
Ingredience: 2 celá vejce 30 dkg pískového cukru 5 lžic oleje 2 lžíce kakaa 2 lžíce marmelády (dala jsem meruňkovou) 1 vanilkový cukr 1/2 litru kyšky 25 dkg hladké mouky 25 dkg hrubé mouky 1 lžička jedlé sody 1/2 prášku do pečiva
Postup: Vajíčka ušleháme s vanilkovým a pískovým cukrem.Přidáme olej, kakao a marmeládu a ještě mixujeme.Pak přidáme kyšku, obě mouky, do kterých zamícháme sodu a prášek...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 1 hrnek cukru krupice 1 vanilkový cukr 1,5 hrnku polohrubé mouky 0,5 prášku do pečiva 0,5 hrnku oleje 1 hrnek kyšky 1 lžíce citronové šťávy Tvarohová náplň: 1 tvaroh ve vaničce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krupice strouhaná citronová kůra
Postup: Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Metličkou postupně zamícháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva,...
Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 300 g cukru krupice 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 3 vejce 10 lžic oleje 0,33 l pomerančové limonády (sycené) Dále: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání Poleva: 50 g tuku Omega (podle potřeby) 200 g čokolády na vaření
Postup: Všechny ingredience smícháme, nejprve sypké, pak přidáme olej, vejce a limonádu - může být i sodovka s pomerančovou šťávou, důležité...
Ingredience: 500 g listového těsta 2 vanilkové pudinky 1/2 litru mléka 4 jablka 240 g dětských piškotů 1 lžíce rumu cukr (dle chuti) vajíčko na potření tuk na vymazání
Postup: Z listového těsta vyválíme dvě stejně velké placky. Jablka nastrouháme nahrubo.Z 1/2 litru mléka a 2 sáčků pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.První placku dáme na tukem vymazaný plech, poklademe piškoty,...
Ingredience: 2 listová těsta (kruhy) 700 g jablek kousek másla 50 g cukru vanilkový cukr 50 g rozinek 50 g sekaných mandlí nebo ořechů 1 ČL skořice šťáva z půlky citronu voda žloutek mléko
Postup: Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na silnější plátky. V kastrolu rozpustíme cukr, když začne karamelizovat, přilijeme...
Ingredience: Na odměřování surovin použijeme čtvrtlitrový (250 ml) hrnek 1 hrnek najemno nastrouhaných vařených brambor (cca 3 střední brambory) 1 vejce 0,5 hrnku oleje 0,5 hrnku cukru krupice 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 prášek do pečiva mléko čerstvé nebo kompotované švestky 1 sáček vanilinového cukru 1 hrnek strouhaného perníku (popř. můžeme namíchat se strouhanými ořechy)
Postup: Do mísy dáme...
Ingredience: Těsto: 100 g hladké mouky 100 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí) 40 g moučkového cukru 1 vrchovatá lžička kakaa špetka soli 1 žloutek 90 g vychlazeného másla 1 lžíce hodně studené vody Náplň: 250 ml smetany ke šlehání 200 g kvalitní hořké čokolády asi 300 g zralých třešní 1 vrchovatá lžíce krystalového cukru Na ozdobu: 2 lžíce mletých mandlí lístky máty
Postup: Den předem smetanu...
Ingredience: 3 vejce 200 g práškového cukru 300 g polohrubé mouky 1 plochá lžíce sody bicarbony 2 lžičky kakaa 1 dl oleje 500 ml pochoutkové zakysané smetany Náplň: 250 g tvarohu 50 g másla 1 žloutek 1 lžíce práškového cukru 1 lžička Maizeny
Postup: Všetky prísady na cesto zmiešame na redšiu hmotu a polovicu vylejeme na vymastený plech. Tvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom, maslom a maizenou a lyžičkou...
Ingredience: 3 přesnídávky 400 g polohrubé mouky 1,5 lžičky sody 2 lžičky kakaa 200 ml oleje 1 vejce 300 g krystalového cukru
Postup: Vše promíchat v těsto. Nalít na plech. Pečeme při 200 °C 20min.
Ingredience: 250 g Ricotty 175 g měkkého tvarohu 3 vejce 140 g třtinového cukru citronová kůra z 1/2 citronu 1 lžička skořice 1 panák rumu 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 200 g dětské krupičky špetka soli ovoce mléko dle potřeby tuk na vymazání plechu kokos na vysypání plechu
Postup: Do mísy dáme ricottu, měkký tvaroh, vejce. Cukr, rum, citronovou kůru, špetku soli a vše pěkně vyšleháme. Postupně...
Ingredience: 200 g tmavé teffové mouky (firma Adveni medical, viz poznámky) 200 g rýžové mouky 120 g cukru 1 prášek do pečiva 1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru) 1 lžička mleté skořice 5 lžic oleje 400 ml vody (2 lžíce kakaa)
Postup: Všechny sypké suroviny odměříme do hlubší nádoby a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. To nalijeme na plech vyložený pečicím...
Ingredience: Těsto: 250 g měkkého tvarohu 180 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 3 vejce 3 lžíce rumu 50 ml mléka 300 g hladké mouky 1 kypřicí prášek do pečiva Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání Ovoce: meruňky (asi 9 ks) Drobenka: 2 lžíce másla 3 lžíce cukru 3 lžíce hrubé mouky
Postup: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Z másla, cukru a hrubé mouky připravíme promnutím...
Ingredience: Těsto: 125 g hladké mouky 125 g tvarohu tučného 100 g másla 1 vanilkového cukru 1 špetka soli Náplň: 5 jablek 1 lžíce cukru 1/2 lžičky skořice 3 lžíce džemu Sypanka: 50 g másla 50 g cukru 100 g mouky Dále: tuk na vymazání plechu strouhanka na vysypání plechu
Postup: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme alespoň na hodinu odležet do lednice.Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek práškového cukru 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva Dále: 1 špagetová dýně (použijeme cca 400 g) kokos 1 vanilkový cukr 150 g kandovaných třešní
Postup: Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti dyne, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou...
Ingredience: Těsto: 250 g špaldové mouky 2 lžíce krystalového cukru 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 100 g másla 2 žloutky 100 g mandlových lupínků Náplň: 1 plnotučný tvaroh v kostce 3 lžíce mléka 200 ml zakysané smetany 2 vanilkové cukry 2 žloutky kompotované ovoce (broskve, meruňky, švestky, jahody…)
Postup: Tvaroh, mléko, zakysanou smetanu, vanilkové cukry a žloutky umícháme dohladka.Na těsto v míse...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 180 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 6 g sody 3 vejce +1 bílek 400 g 16% zakysané smetany 100 ml oleje 1 lžíce kakaa Mramorování: 1 tvaroh - kostka 30 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 10 g bramborového škrobu 1 žloutek rozinky, sušené meruňky (nemusí být)
Postup: Nejdříve zapneme troubu na 180°C, formu silně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Připravíme...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 2 vejce 200 g zakysané smetany 200 ml mléka 1 prášek do pečiva citronová kůra Náplň: 2 tvarohy ve vaničce 1 vejce cukr 1 vanilkový cukr 1 lžíce kakaa 50 ml mléka trocha skořice povidla Drobenka: 200 g polohrubé mouky 80 g másla 80 g cukru moučka
Postup: Všechny přísady na těsto umícháme dohladka.Nalijeme na větší plech s pečicím...
Ingredience: 4 vejce 1 šálek cukru 1 šálek oleje 1 šálek mléka 2 šálky hl. mouky 1 vanilkový cukr kůra z jednoho citrónu 1 prášek do pečiva 1 lžička rozpustné kávy 4 lžíce kakaa špetka soli
Postup: Celá vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do hladké hmoty. Pak za stálého šlehání přidáme olej, mléko, citrónovou kůru. Nakonec mouku smíchanou s pečícím práškem a solí. V mističce si rozpustíme lžičku kávy ( já...
|< 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz