Ingredience: Těsto: 3 vejce 250 g cukru 300 g polohrubé mouky 10 lžic oleje kypřící prášek do pečiva vanilkový cukr cca 1 dl mléka Drobenka: máslo hrubá mouka cukr Ovoce: např. broskve, jahody, borůvky, jablka - dle chuti
Postup: Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, vanilkový cukr a metličkou promícháme. Potom smícháme s olejem, moukou a kypřícím práškem do pečiva. Nakonec vmícháme...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 2 vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva
Postup: Ze všech surovin vyšleháme těsto.Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech.Poklademe ovocem, dáme posypku a upečeme.
Ingredience: 200 g polohrubé mouky 100 g cukru 1 vanilkový cukr 80 g másla 1/2 baličku skořicového cukru 300 g jahod 200 g meruněk Na náplň: 250 g měkkého tvarohu 2 lžíce lučiny 1 vanilkový cukr 2 lžíce vaječného koňaku 1 žloutek mouka na vysypání formy tuk (na vymazání formy)
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme moukou.Cukr, máslo, vanilkový cukr, skořicový cukr a...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 1 vanilkový pudink (sáček) 30 g cukru krupice 1 špetka soli 2 lžičky sušeného droždí (pekařské Vitana) 130 ml vlahého mléka 1 žloutek 100 ml oleje Ovoce: muchovník (borůvky) Drobenka: 200 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru 1 vanilkový cukr Na potření po upečení: 10 g másla 1 lžíce rumu
Postup: Nejprve z uvedených surovin ručně vytvoříme drobenku a dáme stranou. ...
Ingredience: Na těsto: 200 g hladké mouky 100 g másla 1 vejce 80 g cukru Na náplň: 750 g jablek 125 g mletých mandlí nebo kokosu sníh ze 3 bílků 125 g cukru 1 KL skořice Na krém: 250 ml mléka 1/2 bal. vanilkového pudinku 1 PL moučkového cukru 250 ml smetany na šlehání kakao na posypání
Postup: Troubu si předehřejeme na 190C. Jablka necháme se slupkou a odstraníme pouze jadřince. Vložíme je na plech a...
Ingredience: 260 g celozrnných kakaových sušenek 500 g mascarpone 50 g másla 2 dcl mléka 1 polotučný tvaroh 1 hrnek třtinového cukru 2 vejce 1 lžička mleté skořice 1 lžička přírodního vanilkového aroma pekanové ořechy
Postup: Nejprve si připravíme korpus. Celozrnné sušenky rozmixujeme nahrubo v mixéru, přidáme čtvrt hrnku třtinového cukru, rozpuštěné máslo a mléko. Celou hmotu poté vtlačíme do máslem...
Ingredience: 250 g hladké mouky 100 g cukru moučkového 4 vejce 1/2 lžičky jedlé sody 150 ml oleje 150 ml mléka 2 hrsti strouhaného perníku rebarbora skořice třtinový cukr
Postup: Zapneme troubu na 180 °C.Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej a mléko, potom mouku smíchanou s jedlou sodou a strouhaný perník.Nakonec vmícháme sníh, ušlehaný z bílků.Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.Poklademe...
Ingredience: 300 g meruňek 30 g rozinek 2 lžíce medu 50 ml rumu 250 g másla 250 g cukru krupice 4 vejce 400 g hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva
Postup: Nejdříve namočíme rozinky do rumu a necháme je asi hodinu nasáknout. Pro přípravu těsta utřeme změklé máslo s polovinou cukru a žloutky do pěny.Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě obojí...
Ingredience: 300 g sušenek 1 lžička vanilkového extraktu 75 g rozpuštěného másla Na náplň: 3 vrchovaté lžíce hnědého cukru 3 lžíce hladké mouky špetka soli 3 vejce 1 lžička vanilkového extraktu špetka strouhaného muškátového oříšku 1 lžíce rozpuštěného másla 375 ml podmáslí ovoce na ozdobu
Postup: Předehřejte troubu na 170 stupňů. Sušenky rozmixujte (nebo je rozdrobte v igelitovém sáčku paličkou na maso či...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 100 g cukru krystal 100 g vlažného tuku 2 žloutky 40 g čerstvého droždí 1 špetka soli 250 ml vlažného mléka vanilka (dle chuti) citronová kůra (dle chuti) Nádivky: 2 větší jablka 150 g máku 200 g povidel 100 g Nutelly cukr (dle potřeby) 1 lžíce pudinkového prášku 200-250 ml mléka mletá skořice (dle chuti) vanilka (dle chuti) citronová kůra (dle chuti) rum (dle...
Ingredience: Těsto: 5 vajec 250 g krystalového cukru 100 ml horké vody 250 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 100 ml oleje kakao Puding: 1 l mléka 2 balíčky vanilkového pudinku 3 lžíce cukru 2 zakysané smetany 1 vanilkový cukr Dále: tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Včas předehřejeme troubu na...
Ingredience: Těsto: 5 vajec 250 g krystalového cukru 250 g hladké mouky trošku mléka kypřící prášek (vše smíchat) 2 lžíce kakaa 1 vanilkový pudink 2 lžíce cukru 500 ml mléka 1 zakysaná smetana 1 šlehačka na šlehání vanilkový cukr skořice
Postup: Všechny suroviny na těsto dáme dohromady a vyšleháme, vzniklou světlou hmotu vylijeme na plech, trošku si v míse necháme cca 0,5 dcl a do těsta přidáme...
Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 150 g cukru moučka 4 vejce 100 ml vody 100 ml oleje 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa tuk a hrubá mouka na vymazání Na pudink: 750 ml mléka 2 vanilkové pudinky 2 lžíce cukru Na dohotovení: 2 zakysané smetany 1 skořicový cukr
Postup: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu, olej a následně všechny sypké ingredience.Vyšleháme těsto a nakonec...
Ingredience: Na těsto: 250 g hladké mouky 125 g cukru moučka 1 lžička citronové kůry šťáva z půlky citronu 1 střední vejce 125 g másla Na krém: 1 vanilkový pudink 310 ml mléka 5 lžiček cukru krystal 250 g měkkého tvarohu Na dozdobení: mražené lesní ovoce Na formu: tuk/máslo hrubá mouka
Postup: Těsto: Nejdříve uděláme těsto, které vypracujeme smícháním všech surovin. Poté ho dáme na 30-40 min do...
Ingredience: 500 g rebarbory 50 g krupicového cukru 100 ml vody Na těsto: 200 g másla 200 g moučkového cukru 3 vejce 1 kypřicí prášek do pečiva 1 špetka soli 380 g hladké mouky Na drobenku: 50 g másla 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 80 g polohrubé mouky Dále: 20 g plátků mandlí marmeláda (nemusí být)
Postup: Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky. V hrnci svaříme vodu s cukrem a rebarboru v ní...
Ingredience: Těsto: 160 g hladké mouky 120 g ovesných jemných vloček 1 vejce 5 lžic cukru krystal 110 g másla 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička skořice Dále: tuk na vymazání formy Náplň: 250 g měkkého tvarohu 250 g ricotty 2 lžíce cukru krystal 2 vejce 1 vanilkový lusk Ovocná náplň: 4 řapíky rebarbory 10 větších jahod 2 lžíce cukru (krystal, moučka) 1 lžíce vanilkového pudinku
Postup: Troubu předehřejeme...
Ingredience: 500 g rebarbory 700 g (cca 12 kusů) 250 g tuku 7 vajec 300 g ovocného cukru (fruktóza) 30 g umělého sladidla (nebo 350 g cukru krupice) 6 mletých hřebíčků 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 60 g Solamylu 200 ml smetany kůra z 1/2 citronu šťáva z 1/2 malého citronu tuk (na vymazání plechu) kokos nebo mouka (na vysypání plechu)
Postup: Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a...
Ingredience: koláčová forma průměr 30 cm Těsto: 3 vejce 150 g cukru moučka 150 g hladké mouky 60 ml oleje 60 ml vody ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva 1 lžíce kakaa Dále: 400 ml mléka 1 sáček vanilkového pudinku 1 kelímek zakysané smetany 2 řapíky rebarbory 50 g čokolády podle chuti skořicový cukr, cukr moučka a krystal
Postup: Do 200 ml mléka přidáme podle chuti cukr krystal, přivedeme k varu, přilijeme...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 150 g másla (nebo Hery) 150 g moučkového cukru 4 vejce 4 lžíce smetany (nebo jogurtu) 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu Rebarborová náplň: kousek másla rebarbora trocha vanilkového pudinku cukr krupice rozinky (nemusí být) Tvarohová náplň: 2 tvarohy 200 ml zakysané smetany 1 žloutek moučkový...
Ingredience: 150 g cukru 300 g hladké mouky 300 g Ricotty 150 g Solamylu 3 vejce 1 lžička skořice 1 prášek do pečiva 2 lžíce rumu 2 lžíce kakaa 1,5 dcl mléka (dle potřeby) 2 lžíce oleje strouhaná citronová kůra 2 jablka
Postup: Všetky suroviny okrem jabĺk díme do misy a dobre premiešame. Mlieko dáme podľa potreby, ale cesto nesmie byť riedke. Cesto preložíme do vymastenej tortovej formy a navrch poukladáme...
|< 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady