Ingredience: Těsto: 21 dkg hladké mouky 21 dkg másla 1 žloutek 4-5 lžic vlažného mléka 1 dkg kvasnic 1 lžíce cukru Nádivka: 13 dkg ořechů 11 dkg moučkového cukru sníh z 1 bílku
Postup: Z těsta se vyválí plát a rádýlkem se rozdělí na čtverečky. Z nádivky vyválíme válečky, které vložíme na těsto. Dva konce křížem slepíme pomocí bílku a těsto potřeme žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené...
Ingredience: 220 g polohrubé mouky 125 g másla 2 vejce 150 g cukru krupice 5 lžic kakaa 1 prášek do pečiva Náplň: 750 g měkkého tvarohu 125 g másla 2 vejce 200 g cukru krupice 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr
Postup: Změklé máslo vyšlehejte s vejci a cukrem, přidejte kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rukama vypracujte pevné těsto, které nechte v lednici půl hodiny odpočívat. Poté z něj tvarujte...
Ingredience: Kakaový korpus: 110 g polohrubé mouky (1 hrnek) 25 g kakaa 100 g cukru krystal 1/2 lžičky sody 1/4 lžičky prášku do pečiva špetka soli 5 lžic oleje 2 velká vejce 150 g jogurtu nebo zakysanky 12% Flan: 1 kondenzované slazené mléko 510 g 375 ml mléka (1,5 hrnku) 6 vajec pár kapek vanilkové příchuti
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C, rošt dáme o 1 níž, než je střed. Nejprve...
Ingredience: 1 hrnek pískového cukru 2 vejce 1 lžička vanilkové příchuti 1/4 hrnku oleje 1,75 hrnku hladké mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody 2/3 hrnku kakaa 1 lžička instantní kávy 3/4 hrnku vody 3/4 hrnku podmáslí Poleva: 200 g hořké čokolády 2/3 hrnku smetany 30 g másla
Postup: Cukr s vejci vyšleháme, přidáme vanilkovou příchuť, olej a šleháme do pěny. Střídavě přidáme promíchanou...
Ingredience: Těsto: 150 g polohrubé mouky 100 g mletého cukru 2 lžíce kakaa 6 vajec 200 g mletých ořechů 1/2 sáčku prášku do pečiva marmeláda rybízová (na pomazání) Náplň: 1 plechovka Salka 250 g másla Na ozdobu: hrubě sekané ořechy kousek másla čokoláda na vaření
Postup: Den předem celou plechovku neotevřeného sladkého kondenzovaného mléka Salko vařte ve vodě 2 hodiny. Poté nechte neotevřené vychladit.Celá...
Ingredience: 1 Salko Možno přidat: vanilková zmrzlina ušlehaná šlehačka jádra lískových oříšků
Postup: Potřebuješ konzervu Salka - slazeného zahuštěného mléka. Konzervu neotvírej, jen z ní sundej papírový přebal.Dej ji do hrnce a zalij vodou, aby byla plechovka ponořená.Zakryj poklicí a dej na oheň. Jakmile se začne voda vařit, ztlum oheň (ale jen tolik, aby se voda nepřestala vařit) a vař 2 hodiny. Nech...
Ingredience: 4 vejce 120 cukru krupice 1 vanilkový cukr 110 g rozpuštěného másla 120 g hladké mouky pomerančová kůra z jednoho pomeranče nebo citronu 470 ml vlažného plnotučného mléka sůl na špičku nože máslo na vymazání formy
Postup: Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu a necháme stranou. Žloutky vyšleháme s cukry a jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou (pomeranč nejlépe v bio kvalitě) do pěny....
Ingredience: 500 g jablek (čistá váha bez slupky) 300 g hladké mouky 250 ml mléka 1 vejce špetka soli 80 g rozehřátého másla Kromě toho: trochu hladké mouky kousek másla
Postup: Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. Mouku smícháme se špetkou soli, přidáme mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Vymícháme těsto trochu hustější než na palačinky. Do těsta vmícháme kostičky jablek.Plech vyložíme...
Ingredience: 250 g tvaroh ve vaničce 250 g hladké mouky 125 g moučkového cukru 1 vejce 1 prášek do pečiva 1 skořicový cukr 1-2 jablka
Postup: Z tvarohu, mouky, cukru, vajíčka a prášku do pečiva umícháme tužší těsto, které rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formy. Na těsto nastrouháme jablka (hrubé slzičky) a posypeme je skořicovým cukrem. Dáme do trouby a pečeme při 175°C asi 20 minut.
Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky kůra z 1/2 bio citronu 1 špetka soli 80 g moučkového cukru 210 ml mléka 70 g másla (nebo jiného tuku) 1 žloutek 16-18 g čerstvého droždí Náplň: 250 g tvarohu v kostce 50 g krupicového cukru (podle potřeby) 1 vanilkový cukr kůra z 1/2 bio citronu 1 lžíce rumu 1 menší vejce 70 g povidel strouhaný perník na zahuštění povidel (pokud je...
Ingredience: 300 ml mléka 30 g droždí 1 lžíce polohrubé mouky do kvásku 1 lžíce cukru do kvásku 500 g polohrubé mouky troška soli 80 g moučkového cukru citronová kůra 3 žloutky 100 g rozpuštěného másla 50 g mandlí 80 g rozinek namočených v rumu Dále: vejce na potření
Postup: Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky zaděláme kvásek a necháme asi 10 minut odpočinout.Mouku osolíme, nasypeme do mísy,...
Ingredience: Těsto: 5 vajec 100 g čokolády na vaření 250 g polohrubé mouky 250 g moučkového cukru 1 prášek do pečiva 2 jablka 250 g Hery 1 vanilkový cukr 150 g lískových oříšků Poleva: 100 g moučkového cukru 100 g čokolády na vaření 100 ml vody
Postup: Jablka i čokoládu nastrouháme nahrubo.Žloutky, Heru a cukry utřeme do pěny, přidáme mouku, prášek, mleté ořechy, čokoládu, jablka a nakonec sníh z...
Ingredience: Světlé těsto: 360 g polohrubé mouky 360 g másla (Hery) 3 polévkové lžíce vody Tmavé těsto: 200 g moučkového cukru 6 vajec 50 g kakaa 70 g oříšků (jaké kdo má rád) Krém: 250 g másla 200 g cukru 1/4 l mléka 1 vanilkový pudink 1 žloutek
Postup: Ze všech ingrediencí vypracujeme světlé těsto a necháme 2 hodiny odpočívat. Připravíme si tmavé těsto, ušleháme cukr se žloutky a...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva 1 Hera 2 vejce 120 g moučkového cukru mléko podle potřeby tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu Náplň: 1,5 kg jablek nakrájených na plátky 3 balíčky vanilkového pudinku 8 lžic cukru (podle kyselosti jablek) mletá skořice rozinky ořechy
Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme odpočinout v...
Ingredience: Bílé těsto: 450 g polohrubé mouky 450 g másla (Hery nebo jiný tuk na pečení) 3 lžíce vody Tmavé těsto: 200 g cukr moučka 6 vajec 50 g kakao 70 g mleté ořechy Krém: 250 g másla 200 g cukr moučka 1 žloutek 1/4 l mléka 1 pudink vanilkový
Postup: Vypracujeme bílé těsto a necháme odpočinout v ledničce.Připravíme tmavé těsto:ušleháme cukr se žloutky a kakaem,vmícháme mleté oříšky a sníh ze 6...
Ingredience: 7 vajec 15 dkg polohrubé mouky 280 g cukru 1 balíček vanilkového pudingu 250 ml mléka 200 g změklého másla 1 vanilkový cukr džem 5 ks větších banánů čokoládová poleva
Postup: Upečeme piškot. (5 žloutků, 7 bílků, 15 dkg polohrubé mouky, 180 g cukru) 5 žloutků utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku a nakonec zlehka zapracujeme ušlehaný sníh z osmi bílků. Piškot pečeme při 160 stupních do...
Ingredience: plech 33x23 cm 400 g hladké mouky 1 Hera 2 lžíce moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce citronové šťávy 1 vejce 1 kypřící prášek do pečiva 7 lžic mléka Náplň: 1 kg jablek 3 vanilkové pudinky 2 vanilkové cukry 8 lžic krystalového cukru 2 lžíce hrozinek
Postup: Nejprve obkreslíme pekáč délky 33 cm a šíře 23 cm na pečicí papír. Povolenou Heru rozetřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem ve velké...
Ingredience: 500 g hl. mouky 60 g změklého másla 3 dcl mléka (teplého) 20 gr droždi strouhaná citronová kůra 7 gr soli 45 gr cukru 2 vejce
Postup: Ze surovin vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout (i s překládáním) a pak rozdělíme na stejné díly. Každý díl naplníme dle chuti (tvaroh, povidla, mák, čokoláda atd.) Já plnila nutelou a povidly. Kdo nechce plnit může dát do těsta kandované ovoce nebo...
Ingredience: Světlé těsto: 3 vejce 3 lžíce špaldové mouky hladké 2 lžíce třtinového cukru (very dark) Kakaové těsto: 6 vajec 6 lžic špaldové mouky hladké 4 lžíce třtinového cukru (very dark) 1-2 lžíce bio kakaového prášku višňová marmeláda na potření 400 ml rostlinné šlehačky 250 g měkkého tvarohu 100 g hořké čokolády (Vivani)
Postup: Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků....
Ingredience: 4-5 lžic cukru krupice 4 lžíce mletých lískových ořechů 300 g másla 200 ml mléka (přibližně) 2 lžíce hladké mouky olivový olej na vymazání pánve 2 balení laskonek (korpusy) 1 lžíce vody
Postup: Mělkou pánev vymažeme olejem. Do nerez kastrůlku nasypeme cukr krupici a přidáme lžíci vody. Zapneme na malý plamen. Cukr se rozpustí, je třeba stále míchat. Jakmile začne žloutnout, vsypeme oříšky a...
|< 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz