Ingredience: 4 žloutky 1 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 3 vanilkové cukry 80 g cukru krupice 375 g másla Dále: ovoce čirá želatina
Postup: Žloutky, mouku, mléko a cukry na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.Pudink necháme vychladnout. Máslo třeme do pěny a postupně přidáváme chladný pudink. Pozor - oboje musí mít stejnou teplotu.Do košíčků ozdobně nastříkáme krém, ozdobíme ovocem, které...
Ingredience: 250 ml mléka 1 žloutek 2 vanilkové cukry 100 g moučkového cukru 120 g mletých vlašských ořechů 50 g másla
Postup: V mléce rozmícháme žloutek, vanilkové cukry, moučkový cukr a ořechy.Za stálého míchání (rádo se připaluje) vaříme do úplného zhoustnutí, trvá to asi 30 minut. Necháme vychladnout.Nakonec do zchladlé hmoty vmícháme máslo a vyšleháme.
Ingredience: 250 ml vody 4 lžíce hladké mouky 4 lžíce vanilkového pudinku 2 žloutky 250 g másla 100 ml rumu 1 lžička kakaa 50-100 g moučkového cukru
Postup: Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.Než pudink vychladne, utřeme do pěny máslo, cukr, přimícháme...
Ingredience: 250 ml mléka 50 g hrubé mouky 200 g másla 200 g cukru moučka 2 lžíce rumu
Postup: Z mléka a mouky uvaříme v hrnci při nižší teplotě na hustou kaši. Za občasného promíchání ji necháme vychladnout. Nebo přetáhneme povrch kuchyňskou fólií.Prosejeme cukr. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s cukrem vyšleháme do pěny.Po vystydnutí prošleháme moučnou kaši a po částech ji zapracujeme...
Ingredience: 500 g 33% smetany 70 g cukru 6 plátků želatiny 1 vanilkový lusk K ozdobení: čerstvé ovoce džem
Postup: Nechte změknout ve studené vodě listy želatiny.Vanilkový lusk rozkrojte podélně, dřeň nožem vydlabejte a dejte do hrnce s vodou.K ní přidejte smetanu, cukr a přiveďte k varu. Poté nechejte směs zchladnout.Želatinu vymačkejte a nechte rozpustit ve smetaně a cukru.Vytáhněte vanilkový lusk a směs...
Ingredience: Krém: 180 g bílé čokolády 250 ml mléka 250 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého) pokojové teploty 3 plátky želatiny (6 gramů) Na ozdobení: bílá čokoláda maliny jahody
Postup: Čokoládu nasekáme na menší kousky. Želatinu namočíme do studené vody. Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda kompletně nerozpustí. Do směsi mléka a čokolády zamícháme...
Ingredience: 8 kinder čokoládek 250 ml smetany ke šlehání 1 kompot mango
Postup: Čokoládky nalámeme do misky a rozpustíme v mikrovlnce. Mezitím ušleháme smetanu, do které pak všleháme rozpuštěné čokoládky a ještě chvíli společně šleháme.Do pohárů dáme nakrájené kompotované mango a poklademe krémem. Ozdobíme mangem a čokoládou.
Ingredience: 250 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání 33 % cukr (podle chuti) kakaové sušenky čerstvé jahody čokoládové kočičí jazýčky strouhaná čokoláda
Postup: Mascarpone ušleháme s cukrem a zvlášť vyšleháme smetanu.Na dno pohárků dáme rozdrobené sušenky. Mascarpone a šlehačku smícháme dohromady a rozdělíme do pohárů, na rozdrobené sušenky.Poklademe očištěnými jahodami a ozdobíme strouhanou čokoládou a...
Ingredience: 1 banán 1 červená hruška 1 mrkev 1 kiwi 2 PL kvalitního kakaa 1 KL skořice 1 PL medu (dle chuti)
Postup: Banán nakrájíme na kolečka, mrkev a hrušku nastrouháme na velkých slzičkách nahrubo. Rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme kakao, skořici a med, promícháme, ochutnáme. Dáme do ledničky aspoň na 2 hodiny vychladit. Před podáváním krém obložíme oloupanými plátky a kousky kiwi.
Ingredience: hotové rozválené listové těsto 275 g rozšlehané vajíčko na potření Na krém: 1 sáček vanilkového pudinku 2 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 500 ml plnotučného mléka 1 vajíčko cca 20 g másla Na 2. vrstvu: smetana na šlehání 200 ml půl sáčku ztužovače lžíce vanilkového extraktu vanilkový cukr dle potřeby Na posyp/polevu: cukr moučka čokoláda dle libosti troška mléka
Postup: Listové těsto...
Ingredience: 500 g listového těsta Krém: 1 l mléka 3 vanilkové pudinkové prášky 200 g cukru 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 250 g másla Šlehačka: 500 ml smetany ke šlehání 50 g cukru semínka z 1 vanilkového lusku
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Listové těsto rozválíme na dva pláty o velikosti plechu a pečeme asi 10-15 minut při 200 °C.Pudink, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a svaříme na hustý...
Ingredience: 5 vajec 20 dkg cukr krupice 4 lžíce polohrubé mouky 8 dkg mletých ořechů 1 prášek do pečiva nebo raději 1/2 0,5 kg listové těsto Na krém: 1/2 litru mléka 6 lžic hladké mouky 15 dkg cukru krupice 28 dkg Hery nebo másla 1 vanilkový cukr rum
Postup: Šlehačem vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Upečeme na plechu s pečícím...
Ingredience: 4 hotové medové pláty Náplň: 1 l mléka 3 Zlaté klasy 130 g cukru 1 vanilkový cukr 1 žloutek 1 Hera Šlehačka: 2 šlehačky v prášku 300 ml mléka čokoláda na vaření tuk
Postup: 2 pláty položíme na plech, trochu mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a žĺtok, vylejeme to do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Vychladnuté vyšľaháme s Herou (Heru vyšľaháme s...
Ingredience: 2 listová těsta (rozválená) 1 malé vejce na potření Krém: 1 litr mléka 3 vanilkové pudinky 3 lžíce cukru krupice 3 vejce 1 špetka soli Dále: 2 smetany ke šlehání 33% 1 ztužovač 1 lžíce moučkového cukru na poprášení
Postup: Listové těsto podélně radýlkem rozdělíme na 4 pruhy a příčně na 8 obdélníčků.Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme na 180 °C.Obdélníčky vyskládáme na plech a takto...
Ingredience: listové těsto 1/2 l mléka 1 Zlatý klas (krémový prášek) 1 PL hladké mouky 40 g máslo 50 g práškového cukru 2 PL rumu Poleva: 1 PL Cera 50 g čokolády na vaření
Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a pokrájame na pásy dlhé asi 17 cm a široké 2,5 cm, ukladáme jeden vedla druhého do formy srnčí chrbát tak, aby prečnievalo cez ňu /vid. foto/ a dáme upiecť do ružova, upečieme si aj 11 cm plát na zakrytie...
Ingredience: 3 lžíce másla 3 lžíce kakaa 1 lžíce světlého kukuřičného sirupu nebo medu 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 hrnek moučkového cukru 1 lžíce mléka
Postup: Vymiešajte dôkladne maslo, kakao, kukuričný sirup (med) a vanilkový exrakt.Pridajte práškový cukor a mlieko, miešajte, kým zmes nie je hladká a ľahko rozotierateľná.Podľa potreby pridajte mlieko, 1/2 lyžičky raz za čas, pokým zmes nemá...
Ingredience: 4 vejce 200 g cukru krupice 6 lžic horké vody 6 lžic oleje 260 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 20 ml rumu (panák) Dále: marmeláda (jakákoliv) 2 velké banány cukrářské piškoty (i obyčejné) káva (může být s rumem) čokoláda Pudink: 1 vanilkový pudink 350 ml mléka Krém č. 1: 125 g másla 2 lžíce cukru 1/2 pudinku 1/2 karamelového Salka Krém č. 2: 125 g rozpuštěného másla 250 g...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 100 g krupicového cukru 80 g hladké mouky 20 g kakaa 1 lžíce prášku do pečiva Krém: 300 ml plnotučného mléka 1 balíček čokoládového pudinku 100 g čokolády na vaření 200 g másla 4 lžíce moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru
Postup: Nejprve si připravíme pudink na krém. Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 200 g cukru 3 vejce 1 kysaná smetana (250 ml) 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa Na krém: 2 vanilkové pudinky 1/2 litru mléka cukr dle chuti 1 máslo kokos dle chuti + máslo
Postup: Všechny ingredience na těsto smícháme (pokud bude těsto tužší, můžeme lehce naředit mlékem), dáme do středního plechu vyloženého pečicím papírem a pečeme na cca 180°C 20 minut.Krém: Uvaříme...
Ingredience: 500 g hladké mouky 25 g droždí 3 lžíce krupicového cukru 100 ml mléka 1 špetka soli 2 žloutky 140 g změklého másla Náplň: 350 ml vody 1 hvězdička badyánu 1 kousek celé skořice 1 plátek citronu 1 sáček vanilkového pudinku 3 lžíce krupicového cukru 1 lžíce hnědého třtinového cukru 3 broskve (podle potřeby) čokoládová poleva na zdobení
Postup: V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít...
|< 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz