Ingredience: Vajíčka 3 ks 250 g Sýr Mascarpone 400 g Smetana ke šlehání Cukr Hořká čokoláda Kokosová moučka Trocha rozpustné kávy (uvařené) 5 cl Pomerančový likér Podlouhlé piškoty
Postup: Nejprve si dáme do vodní lázně rozpustit čokoládu (ne vařit pouze rozpustit) Dále do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Z bílků šleháme sníh. Když je hmota skoro tuhá přidáme trochu krystalového cukru a došleháme do...
Ingredience: Těsto: 250 g Hery 250 g cukru krupice 250 g polohrubé mouky 2 lžíce rumu 3 vejce rozinky kandované ovoce ořechy tuk Krém na slepení: 1 celé máslo 3 vejce 150-210 g cukru 1 vanilkový cukr kakao (nebo oříšky, tresť ... ) Krém na zdobení: 300 ml mléka 2 balíčky vanilkového cukru 2 lžíce Maizeny (Solamylu) 1 máslo 120 g moučkového cukru
Postup: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou...
Ingredience: 1 balení listového těsta 4 bílky 200 g cukru krystal Dále: 1 vejce na potření moučkový cukr na posypání
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 200-220 °C.Listové těsto vyválíme a nakrájíme na proužky 2-3 cm široké. Proužky spirálovitě obtočíme na trubičku na kremrole. Takto postupujeme, dokud nepoužijeme všechno těsto.Kremrole potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 10 minut....
Ingredience: Těsto: 350 g hladké mouky 250 g tuku (Hera) 125 ml smetany ke šlehání Náplň: 2 menší jablka 350 g moučkového cukru 2 bílky
Postup: V míse vypracujeme z mouky, tuku a smetany hladké těsto, které necháme hodinu v chladničce uležet.Těsto tence vyválíme, krájíme na 2 cm široké proužky a navíjíme s přesahem na kovové trubičky.Na vymazaném plechu pečeme dozlatova při 170°C asi 15 minut podle velikosti...
Ingredience: 40 dkg hladké mouky 25 dkg másla 1/4 l šlehačky špetka soli Sníh: na 1 bílek 6 dkg cukru moučka
Postup: Uděláme těsto, které nakrájíme na proužky a obalíme na formičky. Upečeme dorůžova.Vychladlé plníme šlehačkou nebo sněhem. Sníh: Bílky se ušlehají dohusta a potom se dají do vodní lázně, kde se přidá cukr a šlehá se do zhoustnutí.
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g zakysané smetany 250 g másla 2 žloutky Krém: 1/2 l mléka 2 vanilkové pudinky 8 lžic cukru krupice 250 g másla rum (dle chuti)
Postup: Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a uděláme vláčné těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku asi 2 hodiny odležet.Poté rozválíme plát a rádlem krájíme pruhy, které natáčíme na kovové trubičky, které jsme předem pomazali...
Ingredience: 30 dkg hladké mouky 25 dkg tuku ( máslo ) 2 lžíce octa 6 lžíce mléka 2 žloutky Na náplň: 5 dkg cukru (=na 1 bílek )
Postup: Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto, které dáme do potravinové folie a necháme v lednici do druhého dne odpočinout. Pak vyválíme placku, nakrájíme na proužky a navinujeme na trubičky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předem zahřáté trouby na 180°C a...
Ingredience: 1 těsto: 10 dkg polohrubé výběrové mouky 1 máslo (250 g) 2 těsto, tzv. nudlové: 15 dkg polohrubé mouky 3 žloutky 3 lžíce vody 2 lžíce octa Sníh: 36 dkg práškového cukru 6 bílků
Postup: 1. těsto: Máslo rozkrájíme na malé kousky, smícháme s moukou a rozpracujeme tak, aby bylo hladké, bez hrudek. Zabalíme do folie a dáme do chladničky odležet.2. těsto: Na vál vysypeme mouku. Do té uděláme...
Ingredience: Těsto: 2 lžíce octa špetka soli 300 g hladké mouka 250 g másla 3 vaječné žloutky 3 lžíce vody Náplň: 7 vaječných bílků 420 g cukru krupice
Postup: Zváženou mouku nasypeme do velké mísy, přidáme na kostky nakrájené máslo, 2 lžíce octa, 3 lžíce vody, 3 žloutky a špetku soli.Důkladně těsto vypracujeme v hladkou hmotu a odložíme na cca 30 minut do lednice. Mezitím si připravíme náplň do...
Ingredience: 500 g listového těsta hladká mouka (na podsypání) 1 vejce cukr moučka (na ozdobu) Na bílkovou polevu: 500 ml vody 300 g cukru 5 bílků 200 g cukru
Postup: Troubu rozehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na tenké plátky a potřete rozšlehaným vejcem. Rádýlkem vykrajujte proužky cca 3 cm široké a proužky těsta obtáčejte na kovové trubičky tak, aby vejcem potřená strana zůstala na povrchu. Konce pečlivě...
Ingredience: Těsto: 280 g špaldové mouky špetka soli 250 g másla + na potření trubiček 2 žloutky 120 ml kefíru 1 vejce na potření Krém: 400 g žervé 200 ml smetany ke šlehání 4-5 lžic hustého borůvkového džemu moučkový cukr na posypání
Postup: Mouku se solí vysypeme do mísy, přidáme povolené máslo, žloutky a kefír a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme...
Ingredience: Těsto: 270 g hladké mouky 150 g studeného čerstvého másla 100 g smetany ke šlehání 50 g jogurtu 2 g soli Na náplň: 60 g bílků (asi ze 2 vajec) 60 g malinového pyré 220 g cukru krupice 20 g citronové šťávy Na dokončení: 1 vejce na potření 20 g cukru krupice 10 g mrazem sušených malin
Postup: Mouku smícháme se solí, přidáme na větší kousky nakrájené studené máslo a vypracujeme lehkou drobenku....
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 250 g másla 100 g zakysané smetany 100 g smetany ke šlehání Dále: olej nebo ghí na potření kovových trubiček 1 vejce na potření těsta Náplň: 80 g bílků (2 ks) 160 g cukru 40 ml vody
Postup: Z mouky, másla a obou smetan vypracujeme hladké těsto, zaděláváme v robotu. Zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice.Kovové trubičky potřeme olejem, chutnější je použít ghí....
Ingredience: 170 ml mléka 600 g hladké mouky 50 g cukru špetka soli 70 g sádla 80 g másla 4 žloutky 1 lžíce rumu 25 g droždí
Postup: Zadělá se na kynuté těsto. Já jsem to dala do DPekárny( napřed tekuté potom sypké). Až je těsto vykynuté, tak jej rozválíme na placku asi 1/2 cm.Nakrájíme na 3-4 cm pruhy, které namotáme na kovové trubičky. Nachystáme si dvě misky. Do jedné rozšleháme vejce a do druhé dáme...
Ingredience: Těsto: 3 žloutky 1 šlehačka 1 Hera 1 špetka soli trochu octa 400 g hladké mouky Náplň: 3 bílky krupicový cukr vanilka
Postup: Těsto pořádně z uvedených surovin propracovat a nechat asi hodinu odpočinout.Pak namotat proužky na malé kremrolkové trubičky.Péct na 170 °C (horkovzdušná trouba), musí být po upečení světlé.Pak je plníme sněhem ušlehaným v páře s krupicovým cukrem a vanilkou.
Ingredience: 2 listová těsta 250 g másla 2 vanilkové pudingy 1 l mléka 1 vanilkový cukr lžíce rumu cukr moučka 1 citron rybízová marmeláda
Postup: Obě listová těsta upečeme a uvaříme puding ze 2 sáčků.Až bude puding zcela vychladlý, postupně ho přidáváme ke změklému máslu a vyšleháme hladký krém. Osladíme dle chuti a pro vůni přidáme rum.Listové těsto namažeme krémem, přiklopíme druhým plátem a ten povrchu...
Ingredience: Máslový krém (základní): 2 balíčky vanilkového pudinku 500 ml mléka 120 g másla 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 kapky rumové tresti (nemusí být) Čokoládový krém: 600 ml mléka 2 čokoládové pudinky 200 g másla 100 g čokolády na vaření moučkový cukr Ořechový krém: 100 ml mléka 100 g hrubě mletých ořechů 2 lžíce rumu 2 lžíce medu 100 g cukru krupice 3 vejce 250 g másla Kokosový...
Ingredience: (KRÉM DO VĚNEČKŮ): 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru (ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ): 1/2 litru sladké smetany 4 žloutky 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 40 g škrobové moučky (POLEVA NA VĚNEČKY): 130-150 g moučkového cukru 1 lžíce horkého mléka (KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I): 1 litr mléka 4 balíčky vanilkového pudinku 100 g cukru moučka 1 vanilkový...
Ingredience: 1/2 l cukru moučka 2 vejce 2 X 1/2 l hladké mouky 100 ml oleje 1/2 l vlažné vody cca 2 lžíce kakaa 2 lžíce marmelády 1 peč. prášek do perníku 1 prášek do pečiva strouhaný kokos, olej - na vysypání plechu
Postup: Cukr rozšleháme s vejci a přidáme zbytek surovin, dobře promícháme.Těsto lijeme na hlubší plech, vysypaný strouhaným kokosem. Pečeme cca na 180 stupňů, nastavuji na 30 min.,...
Ingredience: 40 dkg hladké mouky 1 Omega 3 vejce do těsta 1 vejce na potření 3 lžíce vody 3 lžíce octa Náplň jablka jak kdo má rád (nastrouhaná jablka, skořice, vanilkový cukr, nasekané ořechy a hrozinky)
Postup: Z uvedených surovin ručně zpracujeme těsto a zabalené dáme na chvíli do lednice.Mezi tím si připravíme jablečnou náplň. Jablka pokrájíme na malé kousky a spolu s cukrem, skořicí, hrozinkami pomalu...
|< 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz