Ingredience: 20 g droždí 200-300 ml mléka 50 g krupicového cukru 500 g hladké mouky sůl kůra ostrouhaná z 1 citronu 100 g másla 1 žloutek 3 lžíce rumu 1 lžíce moučkového cukru + trocha na pocukrování povidla
Postup: Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a promícháme. Necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme nastrouhanou kůru,...
Ingredience: 1/2 kostky droždí 375 g hladké mouky 150 ml mléka sůl 2 lžíce cukru 75 g másla Náplň: 1 vanilkový pudink ovoce (nebo kompot) kokos 1 zakysaná smetana vejce cukr čokoládová poleva
Postup: V troše mléka si zaděláme kvásek, do mísy prosijeme mouku, osolíme, do zbylého mléka dáme rozpustit máslo, 2 lžíce cukru a dáme do těsta. Přidáme vzejetý kvásek a zaděláme těsto. Po vykynutí rozválíme na...
Ingredience: 300 g hladké mouky 25 g droždí 60 g krupicového cukru 150 ml mléka sůl vejce 80 g másla Náplň: 400 ml zakysané smetany 100 g moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru 1 KL nastrouhané citronové kůry 2 Pl lžíce Solamylu 3 vejce Ovocná náplň: 700 g rebarbory 120 g krupicového cukru 1/2 KL lžičky mletého zázvoru 3 KL lžičky Solamylu Dala jsem i drobenku: 120 g krupicového cukru 1 KL...
Ingredience: Těsto: 300 ml kefíru (mám domácí) 150 ml oleje 10 g čerstvého droždí 2-3 lžíce cukru 1/2 rovné lžičky soli 500-520 g hladké mouky Náplň: 500 ml mléka 80 g krupice 250 g tvarohu citronová kůra vanilkový cukr 150 g moučkového cukru 3 vejce 5-8 řapíků rebarbory mletá skořice mandlové lupínky na posyp (nebo drobenka) Na povrch: trocha moučkového cukru
Postup: Těsto je velice snadné – v kefíru s...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 2 žloutky 2 lžíce cukru 2 lžíce povoleného sádla 1 kostka čerstvého droždí 250-300 ml mléka 1 lžička soli citronová kůra Tvarohová náplň: tvaroh cukr vanilkový cukr žloutek rozinky Povidlová: povidla cukr skořice Drobenka: 200 g polohrubé mouky 120 g másla 120 g moučkového cukru 1 skořicový cukr vejce na potření
Postup: Do vlahého mléka s cukrem...
Ingredience: 300 g hladké mouky 5 g sušeného droždí 2 vejce 80 ml mléka 40 g moučkového cukru 60 g rozpuštěného zchladlého másla 40 ml vody 1 špetka soli 3 větší jablka máslo na potření mletá skořice třtinový cukr nebo krupicový cukr na posypání
Postup: Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké.Po vykynutí těsto rozválíme...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 1 špetka soli citronová kůra z bio citronu 80 g moučkového cukru 80 g másla nebo jiného tuku 1 žloutek 180-190 ml mléka 25 g čerstvého droždí 25 g másla na potření povrchu 80 g švestkových povidel (podle potřeby) 10 mandlí (možno vynechat) trocha moučkového a vanilkového cukru (na posypání povrchu po upečení)
Postup: Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku,...
Ingredience: 100 ml vody 100 ml oleje (+ olej na pomazání těsta) 3 vejce 120 g cukru špetka soli 400 g polohrubé mouky 100 g hladké mouky vanilkový cukr kostka droždí (42 g) mák na posypání
Postup: Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně. Z vykynutého těsta uděláme uzly nebo housky. Potřeme je olejem, posypeme mákem a pečeme při 180 st. C asi 15 - 20 min. dle velikosti pečiva.
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 3 žloutky 1 špetka soli 200 ml smetany ke šlehání (min. 30%) cca 200 ml mléka 1 lžička cukru 35 g čerstvého droždí Náplň: 250 g tvarohu (v alobalu) 1 vejce 2 lžíce cukru Na dokončení: cukr na obalení vanilkový cukr 250 g másla na zalití koláčků
Postup: Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Z mouky, špetky soli, žloutků, kvásku a tekuté smetany zaděláme...
Ingredience: 300 ml mléka 2 vejce 100 g oleje 150 g cukru 1 vanilkový cukr 750 g hladké mouky 40 g kvasnic rozinky rozšlehané vejce na potření
Postup: Všechny suroviny dáme dohromady a vypracujeme vláčné, ale tuhé těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí ho rozdělíme na 4 díly, které vyválíme na dlouhé válečky, ze tří upleteme copán, který stočíme do tvaru srdce a čtvrtý položíme nahoru.Potřeme...
Ingredience: 8 hrnků hladké mouky 1 hrnek rozpuštěného tuku (olej,sádlo)ja použila olej) 2 hrnky mléka 1/2 hrnku cukru 1 ks droždí špetka soli 3 ks žloutky Drobenka: 3 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce moučkového cukru 3-4 lžíce másla (Hery) Na potření: 2 ks menších vajec
Postup: Do mísy dám mouku, na jednu stranu dám žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu mléka a udělám kvásek. Když kvásek...
Ingredience: 15 dkg polohrubé mouky 15 dkg hladké mouky 3 žloutky 1 Hera( nastrouhat) 1/2 kostky kvasnic 3 lžíce mléka 1 lžíce cukr (do kvásku) sůl (do mouky)
Postup: Uděláme kvásek : 3 lžíce mléka a 1 lžíce hladké mouky, kvasnice a 1 lžíce cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a uděláme těsto, skoro jako linecké. Ihned vyválíme, vykrájíme čtverečky a plníme náplní...
Ingredience: Základní kynuté těsto: 130 ml vlažného mléka špetka soli 60 g rozpuštěného másla 35 g cukru krupice 25 g čerstvého droždí 250 g hladké mouky 1 žloutek Náplň: 250 g měkkého tvarohu 2 lžíce vanilkového pudinku 4 lžíce cukru 1 žloutek 100 g mražených borůvek 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 vejce na potření
Postup: Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále a nakrájíme ho na čtverce (z...
Ingredience: Na kvásek (omládek): 100 g vlažné vody 1 rovná lžička medu (sladěnky) 130 g hladké mouky 25 g čerstvého droždí Dále: 70-90 g vody 2 lžíce rumu 50 g cukru 2 vanilkové cukry (balení po 20 g) 1/2 rovné lžičky soli 80 g změklého másla 340 g hladké mouky 80 g kandovaných brusinek (rozinek) 50 g kandovaného ovoce (např. třešně) 100 g kandované citronové kůry (nebo pomerančové) 50 g drobně...
Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 500 g hladké mouky 100 g másla 30 g čerstvého droždí 1 špetka soli 2 žloutky 100 g cukru krystal kůra z 1/2 citronu Náplň: 7 jablek mletá skořice máslo cukr krystal Na potření: 1 vejce
Postup: Nejdříve si připravíme kvásek: 4 lžíce vlažného mléka rozmícháme se lžící cukru, lžící mouky a rozdrobeným droždím. Necháme asi 15 minut stát na teplém místě, než kvásek vzejde.Zbylou...
Ingredience: 125 ml vlažného mléka 13 g čerstvého droždí 190 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 30 g cukru krupice špetka soli 1 celé vejce do těsta +1 vejce na potření taštiček 50 ml oleje Na plnění: 250 ml mléka 1/2 vanilkového pudinku cukr vanilkové aroma oříšek másla na zjemnění ovoce podle chuti (v zimě kompot, v létě nějaké dobroučké čerstvé, já měla meruňkový kompot)
Postup: Pudink jsem uvařila...
Ingredience: 150 g hladké mouky 150 g celozrnné mouky 170 ml vlažného mléka 1/2 kostky čerstvého droždí 50 g másla (já dala Heru máslovou) 2 vanilkové cukry 1 citronový cukr s citronovou kůrou 50 g cukru krupice špetka soli 1 vejce + 1 vejce na potření švestky
Postup: Obě mouky vysypeme do mísy, uděláme důlek, do něj nasypeme cukr rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme a necháme tak 10 minut...
Ingredience: 500 g hladké mouky 3 polévkové lžíce cukru 250 ml mléka 1/2 kávové lžičky soli 100 ml oleje 1 bílek 20 g čerstvého droždí Na švýcarky: 50 g másla cukr a skořice podle chuti nebo 50 g másla cukr mleté ořechy žloutek a trochu mléka na potírání
Postup: Zo surovín odoberieme 100 ml mlieka, 1 PL cukru a 100 g múky. Toto mlieko mierne ohrejeme, vmiešame do neho rozdrobené droždie a cukor, múku....
Ingredience: 0,5 kg polohrubé mouky 2 žloutky 0,5 prášku do pečiva 3 dl vlažného mléka 1,5 dl oleje 3 lžíce cukru trochu soli 5 dkg droždí
Postup: Všechny ingredience propracujeme dohromady a na teplém místě necháme vzejít těsto.Je to jednoduchý recept mojí tetičky, který se vždy povede.
Ingredience: 8 hrnků hladké mouky 1 hrnek rozpuštěného másla (nebo olej, sádlo) 2 hrnky mléka 0,5 hrnku cukru 1 kostka droždí (42 g) 1 špetka soli 3 žloutky Drobenka (menší množství): 6 lžic polohrubé mouky 4 lžíce moučkového cukru 6-8 lžic rozpuštěného másla
Postup: Do mísy dáme mouku, na jednu stranu přidáme žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu vlažného mléka a uděláme kvásek.Když kvásek...
|< 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz