Ingredience: Kynuté těsto: 20 g čerstvého droždí 300 ml mléka 3 polévkové lžíce krystalového cukru 300 g polohrubé mouky 1 žloutek 60 g Hery (rostlinný tuk na pečení) špetka soli tuk na vymazání formy Náplň: 150 g mletého máku 200 ml mléka 1 balení vanilkového cukru 2 lžíce drcených sušenek mletá skořice strouhaná citronová kůra Na obložení: 500 g hrušek 50 g mandlí moučkový cukr na posypání
Postup: V...
Ingredience: Těsto: 350 g hladké mouky sůl 30 g čerstvého droždí 150 ml vlažného mléka 1 vejce 1 žloutek 80 g másla 80 g cukru 1 lžička citronové kůry Náplň: 12 hrušek (podle velikosti) 1 vanilkový cukr cukr krupice (podle chuti) mletá skořice (podle chuti) 2 lžíce vanilkového pudinku Drobenka: 60 g hrubé mouky 50 g moučkového cukru 50 g másla Dále: 1 vejce na potření okrajů máslo na potření po...
Ingredience: 550 g polohrubé mouky 120 g krupicového cukru 4 žloutky 1 kostka droždí 200 ml mléka špetka soli špetka muškátového oříšku kůra z 1 citronu 160 g vlahého rozpuštěného másla 70 ml Amaretta 25 g kustovnice čínské 60 g rozinek 50 g brusinek 50 g kandovaného ovoce (na druhu nezáleží dáme to máme doma) máslo na vymazání formy 1 vejce na potření
Postup: Den předem si namočíme do...
Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 2 žloutky 100 g rozpuštěné Hery 2 lžíce rumu 1 špetka soli 60 g cukru 250 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 20 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí) Dále: 8-10 jablek skořicový cukr (nebo skořice) cukr moučka strouhanka (nebo mleté ořechy) rozinky rozpuštěné máslo vejce na potření
Postup: Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, navolíme program...
Ingredience: 450 g hladké mouky 1/4 l mléka 40 g droždí 100 g cukru 120 g másla 100 g rozinek 2 žloutky 1/2 lžičky soli 1 vanilkový cukr citronová kůra z 1/2 citronu Náplň: 750 g kyselejších jablek citronová šťáva z 1 citronu 2 lžíce krystalového cukru trochu skořice máslo na vymazání formy
Postup: Příprava: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí s trochou mouky a zaděláme měkké těstíčko. Ostatní...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 1 kostka droždí 2 vajíčka 2 dcl vlažného mléka 3 PL krystalového cukru 1 PL sádla 40 g Hery 1 PL oleje špetka soli 1 vanilkový cukr trochu citronové kůry Tvarohová náplň: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1 vejce 3 PL moučkového cukru rozinky (vše smícháme) Povidlová náplň: 300 g povidel 1-2 PL rumu skořice (smícháme všechny ingredience) Maková náplň: 70 g mletého...
Ingredience: 300 g hladké mouky 2 žloutky 1 sáček sušeného droždí 1 lžíce cukru krupice 2 špetka soli 1/2 šálku vlažného mléka (125 ml) 100 ml oleje Náplň: 375 g tvarohu v kostce 200 ml mléka 1 pudinkový prášek mák mletý máslo cukr Dále: 400 g rybízu 2 hrsti cukru moučka 1 šálek drobenky 4-5 meruněk 2 bílky moučkový cukr
Postup: Nejprve zaděláme kynuté těsto. Do mísy k mouce se přidá sůl, cukr, droždí,...
Ingredience: 1/2 kg hladké mouky 80 g cukru - písek nebo krystal 125 g tuku na pečení 1 vejce 1/4 l mléka 25 - 30 g droždí špetka soli ovoce (rybíz) vanilkový cukr Žmolenka: hrubá mouka cukr písek nebo krystal tuk na pečení mletá skořice
Postup: Připravíme kvásek z mouky, droždí, lžíce cukru a trošky vlahého mléka. Ideální teplota pro přípravu kynutého těsta je okolo 20°C. Všechny přísady...
Ingredience: Na kvásek: 2 lžičky sušeného droždí 1 lžíce cukru 200 ml rostlinného mléka Dále: 550 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm) 150 g cukru 1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru) špetka soli citronová kůra (strouhaná) 4 lžíce oleje 200-300 ml vody 3 zralé banány sklenička domácí nutely (švestkové, jablečné, případně jiné čokoládové pomazánky bez obsahu mléčných složek)
Postup: Ve vlažném...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky 80 g cukru krupice 1 špetka soli kůra z 1/2 citronu 2 žloutky 200 ml vlahého mléka 70 g rozpuštěného másla 20 g rozpuštěného sádla Kvásek: 20 g droždí 1 lžička cukru 50 ml vlahého mléka 1 lžíce mouky Dále: 650 g muchovníku (indiánská borůvka) 100 g rybízu Drobenka: 200 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr cukr moučka k posypání
Postup: Nejprve...
Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 20 g čerstvého droždí 200 ml mléka 50 g másla 1 lžíce rumu 1 žloutek 1 špetka soli 1 vanilkový cukr citronová kůra podle chuti Dále: 1-1,5 kg očištěných jablek (podle šťavnatosti) mletá skořice krupicový cukr (podle chuti) citronová šťáva z půlky citronu rozinky nebo brusinky(podle chuti) vanilkový pudink (nemusí být) 1 hrnek drobenky olej...
Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 130 ml mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžíce cukru 1 vejce 2 lžíce rumu 1 lžíce sádla 50 g másla špetka soli Dále: povidla rum 1 kg jablek ořechy skořice Drobenka: 100 g polohrubé mouky 70 g másla 50 g cukru skořice
Postup: Do pekárny dáme tekuté ingredience (máslo necháme povolit), droždí, přidáme mouky, sůl, cukr a necháme vypracovat těsto. Kdo...
Ingredience: kynuté těsto - polotovar jablka pomeranč Na žmolenku: mouka cukr písek kousek másla
Postup: Těsto rozbalíme na plech. Na těsto nakrájíme oloupaná jablka a jeden pomeranč. Posypeme žmolenkou, pečeme na 180°C asi 20 minut.
Ingredience: 300 g hrubé mouky 1 vejce 1 dl mléka 30 g cukru 30 g másla 20 g droždí špetka soli meduňka na ozdobení Náplň: ovoce 400 g zakysané smetany 1 tvaroh 3 vejce 150 g cukru 1 vanilkový cukr
Postup: Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.Těsto rozprostřeme na vymazaný plech.Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i smetany a náplň vylijeme na těsto.Poklademe...
Ingredience: Těsto na malý plech: 1/3 hrnku mléka 1 žloutek 1 a 1/3 hrnku hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžíce cukru 2 lžičky sušeného droždí 1/2 balíčku vanilkového cukru Náplň: 3/4 hrnku mléka 5 vrchovatých lžic máku 4 lžíce cukru trochu vanilkového extraktu 1/2 balíčku vanilkového cukru švestky dle potřeby Drobenka: 3-4 lžíce polohrubé mouky 40 g másla 3 lžíce cukru 2 lžičky skořice tuk na vymazání...
Ingredience: TĚSTO 20 g droždí 1 lžíce krupicového cukru 150 ml mléka 300 g hladké mouky 100 g másla 2 žloutky citronová kůra špetka soli 1 vejce na potření okrajů těsta máslo na vymazání formy/plechu NÁPLŇ 1 kg meruněk (čerstvé i kompotované) (DROBENKA) 80 g másla 80 g krystalového cukru 20 g vanilkového cukru 80 g polohrubé mouky
Postup: Droždí se lžičkou cukru vymícháme do hladké kaše, zalijeme vlažným...
Ingredience: 300 g hladké pšeničné mouky 100 g špaldové mouky 1 špetka soli 250 ml vlažného mléka 100-150 g cukru citronová kůra 7 g sušeného droždí 60 g změklého másla 2 vejce Dále: nektarinky Na drobenku: 2 lžíce másla 2-3 lžíce špaldové mouky
Postup: Do šlehací mísy v robotu prosejeme mouku a smícháme se solí.Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a necháme chvilku odstát. Pak vmícháme vejce a směs vlijeme do...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 20 g čerstvého droždí 250 ml vlažného mléka 70 g mletého cukru 70 g změklého másla 2 žloutky 2 špetky soli 500 g rebarbory jahody (nebo meruňky, švestky) strouhaná citronová kůra Drobenka: 150 g hrubé mouky 100 g cukru krystal 100 g másla
Postup: Čerstvé droždí utřeme s cukrem. Přidáme polovinu z odměřeného množství mléka a hrst mouky. Lehce promícháme a necháme...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 1/2 kostky droždí (21 g) 1 špetka soli 5 lžic oleje 250 ml vlažného mléka 1 vejce 100 g cukru rybíz (jahody) Posypka: 100 g másla 100 g moučkového cukru 200 g hrubé mouky
Postup: Z prísad vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.Vykysnuté cesto rozložíme na vymastený plech a posypeme husto drobným ovocím.Zmiešame prísady na posýpku a posypeme ňou ovocie.Pečieme pri strednej...
Ingredience: 1 vejce 1 vrchovatá lžíce změklého tuku asi 2 hrnky hladké mouky přibližně půl hrnku mléka 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 1 lžička sušeného) 1 lžíce cukru špetka soli (1 hrnek = 350 ml ) Tvarohová náplň: 500 g tvarohu 1 vejce 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr Jablečná náplň: nastrouhaná jablka cukr skořice
Postup: V teplém mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vykynout kvásek.Kvásek vlijeme...
|< 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz