Ingredience: 4-5 větších kyselých jablek 150 ml citronové vody suchého cidru nebo bílého vína 5-7 lžic třtinového cukru 1 lžička bramborové moučky 0,5 lžíce vody 300 ml ovesných vloček 75-100 g másla 1 vejce
Postup: Jablka oloupeme a pokrájíme na dílky. Dáme je do hrnce, zalijeme citronovou vodou (cidrem nebo vínem) a rozvaříme je na hustou kaši. Ochutíme 2-4 lžícemi třtinového cukru. Bramborovu moučku...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g másla 100 g moučkového cukru Krém: ½ l mléka 120 g cukru 75 g vanilkového pudinkového prášku 400 ml 36 % šlehačky Želatina: 1 želé čiré v prášku Dr.Oetker Ovoce: Může být různé…… já měla jahody, maliny, nektarinky a hrozny
Postup: Z mouky, změklého másla při pokojové teplotě a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho aspon dvacet minut...
Ingredience: Kvásek: 100 ml vlažného mléka 1 kostka čerstvého droždí 1 lžíce cukr krupice 2 lžíce polohrubé mouky Těsto: 500 g polohrubé mouky 120 g cukru krupice 1/2 lžičky soli 1 balíček vanilkového cukru 100 ml vlažného mléka 125 g Hery (rozpuštěné) 2 žloutky (můžete dát klidně i celá vajíčka) rozinky (dle chuti) rum (dle chuti) Na potření: 1 vejce plátky mandlí
Postup: Do misky dáme 100 ml vlažného...
Ingredience: 1 žlutý meloun 250 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání cukr nebo sladidlo podle chuti 2 lžíce citronové šťávy 1 hrst mandlových lupínků agávový sirup
Postup: Meloun rozpůlíme, zbavíme jadérek a dužinu vydlabeme ve tvaru kuliček.Šlehačku ušleháme s cukrem a citronovou šťávou, přidáme mascarpone a prošleháme.Ušlehaný krém rozdělíme do melounových slupek a poklademe melounovými...
Ingredience: 600 g jablek 3 vejce 270 g cukru moučka 170 ml oleje 170 g hladké mouky 1/2 kypřícího prášku do pečení 2 lžíce vanilkového pudinku 50 g másla 4 lžíce meruňkové marmelády
Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vejce se 180 g cukru ušleháme a pomalu přidáváme olej. Pak přisypeme mouku, pudink, a prášek do pečiva.V kastrůlku necháme zkaramelizovat zbytek cukru, přidáme rozpuštěné...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 50 g holandského kakaa 1 vejce 85 g moučkového cukru 120 g másla sůl Náplň: 4 vejce 2 žloutky 375 ml javorového sirupu 50 g hladké mouky 150 g ořechů (nasekat) 150 g cukru (třtinového) 60 ml rozpuštěného másla 30-50 ml mléka 22 ořechů cca na ozdobu 30 ml rumu pokud chcete, ale nemusí být
Postup: Na těsto můžete v robotu promíchat mouku, kakao a moučkový cukr se...
Ingredience: 30 dkg moučkového cukru 2 lžíce kakao nebo i Granko 2 vejce 40 dkg hladké mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžíce mleté skořice 0,5 l mléka 1 kypřící prášek do perníku 1 hrnek oleje Poleva: šťáva ze 3 citronů nebo limetek moučkovým cukrem zahustit (dokud se to netáhne jako med)
Postup: Všechno smíchat, vypracovat těsto. Nalejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Pečeme cca 25...
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku hrubé mouky 1/2 hrnku cukru krupice 1 vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 vanilínový cukr 1 citronový cukr s kůrou 1/2 prášku do pečiva švestky Drobenka: 2 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 125 g másla nebo Hery
Postup: Obě mouky prosijeme, promícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme mléko, olej a vejce a umícháme těsto.Těsto rozetřeme na plech...
Ingredience: 20 dkg polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 20 dkg cukru 4 vejce 1 dl oleje 1 dl mléka 1 uvařený vanilkový pudink (z 1/2 litru mléka) 1/2 l mléka (na pudink) 2 kelímky zakysané smetany skořicový cukr
Postup: Cukr a vejce vyšleháme, přidáme olej a mléko. Pak pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hmotu vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a po lžících přidáváme uvařený...
Ingredience: 1 balení ovesných vloček (500 g) 1 Hera nebo Stela nebo jiný tuk na pečení 2 hrnky cukru krupice (může být i méně) 2 vejce 1 vanilkový cukr
Postup: Do velké mísy si nasypeme vločky, vmícháme oba cukry, vejce a rozpuštěný tuk, necháme 10 min. odpočinou. Poté rozprostřeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C témeř hodinu (podle trouby) dozlatova. Vyklopíme opatrně z plechu i s...
Ingredience: 250 g bílé čokolády 50 g másla 100 ml smetany na šlehání maliny kakao, nastrouhaná čokoláda
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Smetanu lehce zahřejeme, nesmí být horká.Rozpuštěnou a dobře smíchanou čokoládu s máslem vyndáme z vodní lázně.Za stálého míchání přilijeme pozvolna smetanu do čokolády. Dobře smícháme.Do silikonové formy na ledové kostky nalijeme na dno každého...
Ingredience: Těsto: 45 dkg hladké mouky 1 hera 5 lžic vody (vlažné) 2 lžičky cukru (rozpustit) Kašička: 0,5 l mléka 5 lžic hladké mouky 1 vanilkový cukr 5 žloutků Krém: 1 máslo 15 dkg cukru
Postup: Vypracujeme těsto, rozdělíme a vyválíme na dvě placky, upečeme. Mléko, mouku, žloutky, van. cukr uvaříme, necháme vychladit. Máslo třeme s cukrem a přidáváme kašičku, krém naneseme na placku a položíme...
Ingredience: Tmavý korpus: 6 vajec 225 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 110 g hladké mouky 35 g kakaa 1 lžička prášku do pečiva špetka soli Kokosový korpus: 5 bílků 170 g krupicového cukru 200 g kokosové moučky 1 lžička prášku do pečiva špetka soli Krém: 500 ml mléka 1 pudink Latté 80 g cukr krupice 1 vanilkový cukr 5 žloutků 3 lžíce hladké mouky 250 g másla trochu rumu Poleva: 100 g čokolády na...
Ingredience: Suroviny: 150 g hořké čokolády 105 g másla 3 vejce 45 g hladké mouky 50 g cukru
Postup: Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu společně s máslem.Než se rozpustí, tak rozmíchám vajíčka spolu s cukrem.Po rozpuštění čokolády necháme chvilku vychladnout a smícháme spolu s vajíčky a cukrem.Následně přidáme mouku a mícháme, aby tam nebyly hrudky.Připravíme 6 nádob, které vytřeme máslem. Dáme do...
Ingredience: 100 g kvalitní čokolády 100 g másla 2 vejce 2 žloutky 90 g cukru krystal 90 g polohrubé mouky Omáčka: 2 hrsti malin 1 panák portského vína cukr podle potřeby Na přípravu formiček: máslo cukr (nebo kakao)
Postup: Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Poté odstavíme, aby směs trochu prochladla.Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem pomocí metly.Postupně přisypáváme prosetou mouku a do směsi ji...
Ingredience: Piškotový korpus - každý má svůj oblíbený recept (korpus může být i kakaový)- korpus na foto je pouze ze 2 vajec (nebo viz poznámka): KRÉM: 12 dkg jemně mletých lískových oříšků 8 dkg cukru krupice 1,5 dl mléka 18 dkg másla 1 vanilkový cukr šlehačka - nesladit
Postup: Mléko svařit s cukrem, přimíchat mleté oříšky, nechat přejít varem, vypnout a nechat vychladnout.Po zchladnutí zašlehat...
Ingredience: 2 tučné tvarohy 2 vejce citronová kůra ovoce dle chuti mandlové plátky sladidlo (pokud máte kyselejší ovoce) šlehačka na ozdobu + lístky máty a ovoce
Postup: Tvaroh smícháme s vejci a přidáme všechny ostatní ingredience. Pečeme v troubě na 180°C, cca 25 min. Po vychladnutí ozdobíme šlehačkou, lístkem máty a ovocem
Ingredience: 100 g moučkového cukru 1 bílek
Postup: Z bílku ušleháme tuhý sníh.Postupně přimícháváme cukr moučka.Hodí se na věnečky a nejrůznější buchty a moučníky.
Ingredience: Ledová čokoláda: 100 g hořké čokolády (min.75% kakaa) 70 g smetany (min.33% tuku) 20 ml likéru Kahlúa 140 g bílé čokolády (min.28% kakaa) 30 g smetany (min.33% tuku) 20 ml likéru Malibu 130 g mléčné čokolády (min.36% kakaa) 40 g smetany (min.33% tuku) 20 ml likéru Baylies Jablkové pyré: 50 g cukru 240 ml vody 50 g másla 1 celá skořice 3 zelená jablka (Granny Smith) 3 lžíce tokajského...
Ingredience: 1 kg jahod 2 balíčky piškot zakyslá smetana cukr krystal špetka soli 3 skleničky mléka trochu kávy
Postup: Vezmeme si misku a do ní dáme všechny jahody. Potom do misky dáme nadrobené piškoty, smetanu, cukr, špetku soli, mléko a trochu kávy. Dáme do lednice na zhruba 2 až 3 hodinky. Dobrou chuť.
|< 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz