Ingredience: Piškot: 4 vejce 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 75 ml oleje 180 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 špetka soli (do sněhu) 1 lžička strouhané citrónové kůry 400 g mix–letní ovoce: maliny ostružiny borůvky nektarinky meruňky jablka rybíz josta hrozny Sníh na povrch: 4 bílky 2 lžíce citrónové šťávy 200 g moučkového cukru 1 lžíce škrobové moučky
Postup: Nejdříve nakrájíme ovoce...
Ingredience: Piškot: 6 vajec 6 lžic cukru moučka 5 lžic polohrubé mouky 1 balíček prášku do pečiva 1 sáček vanilkového pudinku citronová kůra trocha oleje (jen na zakápnutí) Podklad: 400 g zakysané smetany 250 g tvarohu 1 lžíce cukru 1,5 balíčku Smeta-fix (ztužovač šlehačky) Ovoce: jahody hrozny borůvky maliny ananas Pudink: 375 ml vody 125 ml pomerančového sirupu 1 vanilkový pudink 2,5 lžíce...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku hladké mouky 3/4 hrnku cukru krupice 1 sáček kypřicího prášku do perníku 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 2 menší vejce 1/4 hrnku oleje 1 lžíce rybízové marmelády 1 hrnek mléka (nebo černé kávy) Dále: 1 hrnek bobulového ovoce (nejlépe červeného rybízu) 3/4 hrnku čokoládové polevy Na vymazání a vysypání formy: tuk hrubá mouka
Postup: Mouku...
Ingredience: 4 vejce 1 sklenice cukru 1/2 sklenice oleje (nebo rozpuštěné Hery) 1/2 sklenice mléka 2 sklenice polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 sklenice kokosové moučky Dále: 500 g tvarohu 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krupice trochu pudinkového prášku rybíz maliny borůvky
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse zvlášť utřeme žloutky a cukr, přidáme olej,...
Ingredience: Těsto: 3 vajíčka asi 20 g kakaa 80 g hladké mouky 80 g cukru krystal 1 vanilkový cukr Náplň: 200 g měkkého tvarohu 200 ml 33% smetany na šlehání 1 ztužovač šlehačky 40 g mouč.cukru asi 200 g malin Na ozdobu: maliny a čokoládová poleva
Postup: Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Do sněhu pak zlehka vmícháme žloutky a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme mouku s...
Ingredience: Korpus: 5 vajec 5 lžic cukru 1 lžíce oleje 5 lžic hladké mouky Krém: 1 šlehačka (200 ml) 1 tvaroh zakysaná smetana nebo bílý jogurt (200 g) salko nebo moučkový cukr podle chuti 1 limetka máta
Postup: Ušleháme celá vejce společně s cukrem. Do vzniklé pěny zašleháme olej a po lžících opatrně vmícháme mouku. Rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a pečeme na 180°C asi 10 minut. Upečený plát necháme...
Ingredience: 4 dl polotučného mléka 500 g měkkého tvarohu 250 g másla 180 g mletého cukru 1 balení vanilkového cukru 2 vejce 1 balení piškotů 500 g ovoce - podle chuti
Postup: Do 2 dl studeného mléka dáme 2 plné lžíce želatiny a necháme ji 2 hodiny bobtnat. Pak ji vylijeme do mixéru, přidáme 2 dl vřelého mléka a rozmixujeme. Do vzniklé směsi přidáme tvaroh, mletý cukr, máslo, vanilku a vejce.Do...
Ingredience: 2 vejce (bílky vyšlehat zvlášť) 100 g cukru 100 g másla 250 g tvarohu 5 lžic mléka 180 g hrubé mouky jahody
Postup: Žloutky s cukrem a změklým máslem vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh a mouku s mlékem. Nakonec zlehčíme bílkama. Menší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a poklademe jahodama. Pečeme na 160 stupňů asi 50 min. Před podáváním pocukrujeme.
Ingredience: TĚSTO: 200 g polohrubé mouky 75 g mletých mandlí 1 lžička prášku do pečiva 100 g másla (hery) 70 g cukru moučky 1 ks vejce 3 kapky mandlové tresti voda dle potřeby - po lžících sůl špetka NÁPLŇ: višně vypeckované 400 g višnový nektar 300 ml voda 200 ml mandlový likér 6 lžic (nebo mandlové aroma 6 kapek) vanilkový pudink 1 sáček Drcené piškoty 4 lžíce (lze nahradit strouhankou) mandlové...
Ingredience: 480 g mouky (240 g hladké mouky a 240 g polohrubé mouky) 1 prášek do pečiva špetka soli 1/2 sáčku mandlového a 1/2 sáčku vanilkového pudingu 1 lžička rumu 200 g válečku kokosového bílého suku 250 g měkkého tvarohu 2 vejce 1 vanilkový cukr 100 g moučkového cukru (nebo jen stevie, kdo je diabetik) špetka soli 50 g sekaných mandlí 80 g kandovaných višní a pomeranče (kandované ovoce nám...
Ingredience: 170 g cukru 200 g změklého másla 4 vejce pokojové teploty 250 g měkkého tvarohu pokojové teploty 300 g hladké mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 1 balíček vanilkového cukru 1 lžíce levandulových květů, suchých nebo čerstvých Na vymazání formy: máslo strouhanka moučkový cukr na pocukrování
Postup: Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo utřeme s cukrem a přidáme...
Ingredience: 1/2 hrnku medu 1/4 hrnku (8g)květů levandule čerstvých nebo sušených 375 ml mléka 50 g cukru špetka soli 375 ml šlehačky 5 žloutků
Postup: 1) Ohřejeme med a 2 lžíce levandulí. Až bude teplé, odstavíme a necháme hodinu ležet. 2) Ohřejeme mléko, cukr a sůl. Připravíme si mísu, do ní dáme šlehačku a přes mísu dáme sítko. Přes sítko vymačkáme med s levandulemi. 3) V jiné míse smícháme žloutky a...
Ingredience: 150 gramů hladké mouky 1/2 lžičky sody bikarbony (lez dát i prášek do pečiva) 60 gramů krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 2 vejce zrnko soli 120 gramů rozpuštěného másla špetka citronové kůry (nemáte-li levandulový med) 1-2 polévkové lžíce levandule (sušený květ) 2 polévkové lžíce levandulového medu (případně obyčejný med) Krém: mléko vanilkový pudink mascarpone nebo kostku...
Ingredience: 120 g změklého másla 250 g hladké mouky 60 g třtinového cukru (nebo kokosového) 1 vejce 2-3 čajové lžičky čerstvé levandule špetka soli
Postup: Změklé máslo nakrájíme do mísy a přidáme ostatní suroviny (vejce pokojové teploty), zpracujeme těsto a zabalíme do folie, necháme hodinku odležet v lednici.Pak vyválíme, vykrájíme tvary a klademe na plech s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté...
Ingredience: 210 g změklého másla 120 moučkového cukru 250 hladké mouky špetka soli 3 lžíce solamylu 1 žloutek 1 polévková lžíce čerstvé levandule kůra z 1 citronu 1 lžíce citronové šťávy
Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto a zabalíme do folie. Necháme hodinu v lednici odležet. Pak vyválíme, vykrájíme tvary, klademe na plech s pečícím papírem, dáváme je dál od sebe, trošku se rozběhnou.Vložíme...
Ingredience: 280 g hladké mouky 60 g moučkového cukru 210 g másla vanilkový extrakt 30 g strouhané bílé čokolády 2 lžíce levandulových kvítků (v létě čerstvé, jinak sušené)
Postup: Máslo, cukr, mouku, vanilkový extrakt, bílou čokoládu a levandulové kvítky zpracujeme do těsta. Pokud by bylo těsto hodně změklé, dejte na chvíli vychladit do lednice.Vál si pomoučíme, rozválíme těsto na plát cca 3-5 mm a...
Ingredience: Korpus: 150 g sušenek 50 g rozpuštěného másla Náplň: 500 g krémového sýra (Buko, Philadelphia) 100 g cukru krupice 15 g hladké mouky 3 celá vejce 40 ml smetany 3 lžičky levandulového extraktu (viz Pozn.) Poleva: 150 g tučné zakysané smetany 15 c cukru moučka 2-3 lžičky levandulového extraktu
Postup: 1. Sušenky rozdrtit, smíchat s máslem, udusat na dno formy (peč. papír), předpéct 10min na...
Ingredience: 25 g moučkového cukru 125 g změklého másla 2 celá vejce 150 g bílé čokolády 125 prosáté hladké mouky půl prášku do pečiva (tj. 6 g) 3 lžíce mletých mandlí (loupaných) 1 lžíce sušeného levandulového květu (pokud máte, tak samozřejmě raději čerstvý)
Postup: 1. Vyšlehat cukr s máslem do pěny, postupně zašlehat obě vejce. 2. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni, po krátkém zchladnutí vešlehat k...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky špetka soli 1 sáček prášku do pečiva 1 hrnek cukru 1 sáček vanilkového pudinku 1 hrnek mléka 1 vejce 5 polévkových lžic oleje ovoce (zde ostružiny)
Postup: V míse smícháme sypké suroviny - mouku, sůl, pudinkový prášek, prášek do pečiva a cukr.V jiné misce rozšleháme mléko s vajíčkem a olejem.Pak obsah obou misek smícháme, nalijeme na plech vyložený papírem na pečení,...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krystalového cukru 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka (Mléko se dá nahradit odstátou vodou) 2 celá vejce 1 prášek do pečiva ("prdopeč":-)) hrubou mouku na vysypání formy
Postup: smícháme všechny sypké potraviny a k tomu přidáme tekuté potraviny,pečeme do zlatova
|< 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz