Ingredience: 500 g listového těsta velká plechovka kompotovaných broskví (cca 500 g) 250 g tvarohu 1 vajíčko vanilkový cukr asi 3 lžíce cukru
Postup: Těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníčky. V mise si smícháme náplň z tvarohu, vajíčka a vanilkového cukru. Každý obdélník naplníme tak, aby se dal přehnout a spojíme řezné strany. Na každý čtverec položíme půlku broskvičky a okolo ní vykrojeným pruhem z...
Ingredience: 1 vyválené chlazené listové těsto 300 ml mléka 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 1 žloutek 100 g másla rum (podle chuti) cukr (podle chuti) 1 žloutek na potírání rohů těsta 1 rozšlehané vejce na potírání těsta
Postup: Dopředu uvaříme pudink, aby stihl vychladnout. Smícháme na něj do hrnce mléko, pudink, žloutek a cukry. Přivedeme k varu, 2 minuty povaříme a vmícháme máslo. Přikryjeme...
Ingredience: listové těsto - měla jsem chlazené 250 g tvarohu v kostce vanilkový cukr cukr moučka podle chuti 1 žloutek rovná lžíce vanilkového pudinku sníh z jednoho bílku máta a meduňka 1:1 dala jsem 15 + 15 lístků, ale můžete si chuť upravit
Postup: Mátu a meduňku nasekáme na hodně jemno. Tvaroh smícháme s cukry, žloutkem, pudinkem a sněhem. Nakonec vmícháme nasekané bylinky.Těsto rozválíme na...
Ingredience: 400 g listového těsta hladká mouka na vál 1 vejce na potření 1 - 2 lžíce skořice 250 g měkkého tvarohu 100 g rozinek namočených rum moučkový cukr na posypání
Postup: Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a stejnoměrně ho posypeme skořicí. Plát potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Z těsta vykrájíme čtverce o velikosti asi 7x7 cm. Do každého čtverce dáme trochu směsi tvarohu a rozinek. Pak...
Ingredience: 500 g listového těsta - domácí nebo koupené 300 g jablek trochu citronové šťávy kousek celé skořice nebo špetka mleté 2 hřebíčky 30-40 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžička kukuřičného škrobu můžeme přidat rozinky nebo brusinky sekané oříšky 1 vejce na potření
Postup: Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, dáváme je do misky s vodou a citronovou šťávou, aby nezhnědla. Pak je nakrájíme na...
Ingredience: 300 g hladké mouky 1 Hera 1 malý bílý jogurt 1 špetka soli
Postup: Mouku se solí dáme na vál, uprostřed uděláme větší důlek, do kterého vlijeme jogurt a na menší kousky nakrájenou Heru.Vypracujeme hladké těsto a dáme na chvíli do chladu odležet.Pak použijeme na záviny nebo koláče a plníme různými náplněmi.Nebo můžeme uchovat v lednici do dalšího dne.
Ingredience: Vodánek: 200 g hladké mouky 100 g studené vody 20 g másla 1/2 lžičky soli Tukánek: 200 g másla 20 g hladké mouky hladká mouka na podsypávání
Postup: Máslo necháme trochu povolit, nakrájíme ho na kostky.Na tukánek jej rychle zpracujeme s moukou, vytvoříme čtverec, zabalíme do fólie a dáme do chladna.Na vodánek do mouky rozdrobíme máslo, přilijeme osolenou vodu a zpracujeme na pružné nelepivé...
Ingredience: 300 g hladké mouky 250 g Hery (nebo másla) 6 lžic studené vody 1 lžíce octa 1/2 lžičky soli
Postup: Do prosáté mouky nasekáme na drobné kousky Heru (nebo máslo).K mouce přidáme ocet, studenou vodu a sůl. Vymísíme těsto.Pokud se nám těsto nebude dařit, můžeme přidat lžíci studené vody.Těsto nemísíme dlouho, aby se tuk pod rukama nerozpouštěl. Kdyby se lepilo, podsypeme troškou mouky.Těsto...
Ingredience: 1 hrnek hladké mouky 4 lžíce vody 1 malé vejce (nebo 1/2 většího) 50 g másla 1 vrchovatá lžíce tvarohu 1 KL octa špetka soli ---------------- náplň (jablka, tvaroh ....)
Postup: V hrnku prošleháme vodu, vejce, 2 lžíce rozpuštěného másla,, špetku soli a lžičku octa. Touto směsí zaděláme mouku, smíchanou s tvarohem a vypracujeme rukama pevné těsto - trošku můžeme ještě moukou podsypat....
Ingredience: 1 balení listového těsta 1 kostka tvarohu v alobalu moučkový cukr dle chuti 1 vanilkový cukr 1 žloutek jahody
Postup: Kostku tvarohu utřeme se žloutkem, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem dle vlastní chuti.Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát a rozkrájíme rádýlkem na obdélníky.Na polovině dílku několikrát nařízneme mřížku asi 1 cm od okraje. Na další polovinu natřeme vrstvu tvarohu,...
Ingredience: 1 listové těsto 1 smetana 33% (šlehačka) 1 ztužovač šlehačky 1 měkký tvaroh cukr moučka dle chuti 1 vejce čerstvé či kompotované ovoce
Postup: Listové těsto vyválíme na cca 2mm, případně použijeme již vyválené. Nakrájíme na trojúhelníčky (velikost libovolná, já jsem krájela čtverce cca 10x10cm a poté napříč), potřeme vajíčkem rozmíchaným s 1 lžící vody a dáme do vyhřáté trouby upéct dozlatova....
Ingredience: listové těsto vejce na potření rostlinná šlehačka nebo 33% šlehačka a ztužovač cukr dle chuti
Postup: Těsto rozválíme a rádlem nařežeme asi 1 cm široké proužky, které namotáme na kovovou trubičku. Proužky se při namotávání musí lehce překrývat. Na šátečky nakrájíme z rozváleného těsta čtverečky a na trubičce spojíme dva protilehlé konce.Namotané trubičky nebo nachystané šátečky potřeme před...
Ingredience: •500 g listového těsta •120 g moučkového cukru •15 g mouky •30 g vaječného bílku •80 g meruňkové marmelády
Postup: Příprava je jednoduchá – než vyhřejete troubu, tak stihnete nachystat první plech k pečení. Kvalita tyčinek je odvislá od kvality listového těsta, vzhled tyčinek je odvislý od pevné ruky s cukrářským sáčkem! V hrnku vymícháme hladkou polevu z cukru, mouky a bílku. Polevu...
Ingredience: 1 listové těsto meruňkový džem 100-150 g marcipánu vejce na potření
Postup: Listové těsto rozválíme asi na sílu 1,5-2 mm na přibližně pravidelný obdélník 30-40 cm dlouhý. Polovinu potřeme meruňkovým džemem.Mezitím si na stejnou sílu zvlášť rozválíme marcipán. Marcipán položíme na džem, přehneme na to nepomazanou půlku těsta a lehce přitlačíme.Rádlem nebo nožem nakrájíme asi 1-1,5 cm silné...
Ingredience: 450 g chlazeného listového těsta 1 balíček kulatých piškotů hladká mouka na vál 600 g nahrubo nastrouhaných jablek 2 pokrájené banány 2 skořicové cukry 2 vanilkové cukry 1 l mléka 1 vanilkový pudink 1 banánový pudink máslo na potření koláče moučkový cukr na posypání rum nebo tresť
Postup: Listové těsto na vále s moukou rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě placky. První část...
Ingredience: listové těsto Nutella džem kompotované hrušky
Postup: Těsto rozdělíme na tři stejné pláty (obdélníky), každý plát naplníme jinou náplní (nuttela, džem, kompotované ovoce-hrušky),zabalime do tří stejných ruliček ,nahoře spojíme a upleteme copánek který dáme péci na 200 stupnů 20 minut(do zlatova).
Ingredience: 1 listové těsto 8 cukrářských piškotů 750 g strouhaných jablek 2 vanilkové cukry 3 lžíce vanilkového pudinku cukr dle chuti 200 ml zakysané smetany kompotované broskve sádlo na vymazání - je-li třeba
Postup: Koláčovou formu podle potřeby vymažeme sádlem (pokud není silikonová či teflonová), dáme do ní vyválené listové těsto, kraje odřízneme a dno propícháme. Dáme předpéct na 5 min. do...
Ingredience: 400 g listového těsta 80 g másla 80 g cukru moučka 1 vejce 60 g strouhaného kokosu ananasový kompot
Postup: Z těsta odřízneme jednu třetinu, vyválíme ji na plát velký jako forma a vložíme ji na dno formy vyložené pečícím papírem. Formu jsem použila 20 x 20 cm. Změklé máslo krátce promícháme s cukrem, přimícháme vejce a nakonec kokos. Zbylé těsto rozválíme na obdélník a potřeme ho rovnoměrně...
Ingredience: 400 g listového těsta ( nejlépe chlazeného ) 500 g kvalitního tvarohu ( ne z vaničky ) 4-5 zralých banánů 4 lžíce kokosové moučky 1-2 lžíce másla 4 lžíce moučkového cukru 4 lžíce třtinového cukru nebo pískového cukru žloutek na potření těsta
Postup: Připravíme si koláčovou formu, kterou vysteleme papírem na pečení nebo vypláchneme studenou vodou. Lístkové těsto si rozdělíme na menší a větší...
Ingredience: 500- 550 g listového těsta 77 kulatých piškotů ovoce (dle chuti, kompotované nebo mražené) 1 litr mléka 3 vanilkové pudinky 3 lžíce cukru krupice (kdo chce, může i víc) 1 vejce M na potření cukr moučka k dokončení
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Připravíme 2 papíry na pečení o velikosti pekáčku (23x32 cm).Listové těsto (použijeme 500 g domácí nebo koupené) rozdělíme na polovinu a...
|< 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz